Flinke boete voor Ajax

De tuchtcommissie van de KNVB heeft Ajax een zware boete opgelegd voor de ernstige rellen bij het duel tussen Jong Ajax en Jong Feyenoord vorige maand in Amsterdam.

Ajax moet een onvoorwaardelijke geldboete betalen van 30.000 euro. Daarnaast moet Jong Ajax volgend seizoen de eerste drie thuiswedstrijden zonder publiek spelen.

In eerste instantie was in een schikkingsvoorstel door de aanklager betaald voetbal een onvoorwaardelijke geldboete van 15.000 euro en drie winstpunten in mindering geëist. Ajax ging daar echter niet mee akkoord, waarna de zaak in Zeist voorkwam.

Aanklager Fred Westerbeke eiste gisteravond een boete van 20.000 euro en een voorwaardelijke aftrek van drie punten. De tuchtcommissie deed vanochtend een andere uitspraak.

Ajax kan nog tegen de uitspraak van de tuchtcommissie in beroep gaan. Alvorens Ajax hierover een beslissing neemt, wacht het eerst de gemotiveerde uitspraak af. Volgende week stuurt het college de motivering van het vonnis naar Amsterdam.

De bekerfinale tussen Jong Feyenoord en Jong Ajax, die voor komende maandag op het programma staat, zal op een geheime locatie worden gespeeld. Pas in de spelersbus krijgen de spelers te horen waar ze naar toe gaan. Publiek en pers worden niet toegelaten bij de wedstrijd.