Bloedstollende apotheose Gouden Gids Divisie

Icon Sport - VoetbalExcelsior of FC Den Bosch. De spanning op de laatste speeldag van de Gouden Gids Divisie was groot. De Rotterdamse voetbalclub Excelsior stond twee punten voor op de naaste concurrent FC Den Bosch. Het werd desondanks Den Bosch dat met het kampioenschap aan de haal ging. Volgend jaar speelt de club in de Holland Casino Eredivisie.

Vooraf had Excelsior-coach Henk van Stee olie op het vuur gegooid door te beweren dat tegenstander Helmond Sport financieel zou zijn aangespoord door de Bosschenaren om het Excelsior zo moeilijk mogelijk te maken. Lange tijd leek er echter geen vuiltje aan de lucht voor de club van Van Stee omdat Den Bosch thuis tegen Veendam op achterstand stond. In Helmond bleef het tot twaalf minuten voor tijd 0-0.

In de 76e en 81e minuut bogen de Brabanders echter de 1-2 achterstand om in een 3-2 voorsprong. Tegelijkertijd scoorde enkele tientallen kilometers zuidelijker Helmond Sport de 1-0 tegen Excelsior. De gelijkmaker van Excelsior-speler Kalou in de laatste minuut mocht niet meer baten. Den Bosch en Excelsior eindigden beiden op 74 punten, maar door een beter doelsaldo speelt Den Bosch na twee jaar afwezigheid volgend jaar weer in de hoogste klasse. Excelsior krijgt een herkansing via de nacompetitie.

Eindstand:
1 FC Den Bosch
2 Excelsior *
3 Sparta *
4 Heracles Almelo *
5 Helmond Sport *
6 De Graafschap *
7 VVV-Venlo *
8 Emmen

* geplaatst voor nacompetitie

Meer voetbalnieuws vind je op voetbal.fok.nl!