Gemiddelde leeftijd gamer stijgt

Icoon Games nieuwsDe gemiddelde gamer is, in tegenstelling tot het stereotype, geen skatende tiener maar een meer volwassen persoon op zoek naar lol, zelfs oud genoeg om ouder te zijn van die skatende tiener. Dat blijkt althans uit de resultaten van een onderzoek dat woensdag werd gepresenteerd.

Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van de Entertainment Software Association, de resultaten werden deze week gepresenteerd op de E3 beurs in Los Angeles. Een kleine meerderheid van gamers, zo geven de resultaten aan, is boven de achttien jaar.

Jonger-dan-de-gemiddelde-gamers
De gemiddelde leeftijd van gamers werd zelfs vastgesteld op 29 jaar, de gemiddelde leeftijd van game-kopers 36 jaar. Ook blijkt uit het onderzoek dat het percentage vrouwelijke gamers hoger is dan de meeste mensen denken. 'Slechts' 59% van de gamers is van het mannelijke geslacht!

Uit het onderzoek blijkt ook dat 52% van de mensen die meer zijn gaan gamen, dit doen ten koste van de tijd die ze tv kijken, 47% gaat voortaan minder naar de film.

Online gamen populairder
Ook het online gamen werd onderzocht. Zo'n 43% van de gamers speelt minimaal een uur per week online, twee jaar geleden was dit nog 31%. De populairste games om online te spelen zijn puzzel-, bord-, trivia- en kaartspelletjes.

Het onderzoek werd uitgevoerd door Ipsos-Insight, door middel van een enquête onder 1400 Amerikaanse huishoudens.