Excelsior-coach: 'Helmond Sport omgekocht'

Gertjan (Kozzmic)
Aeroxie had ons via de nieuws-submit te melden:

ExcelsiorSpanning vanavond in de Gouden Gids Divisie, voetbalclub Excelsior heeft in de laatste speelronde de titel voor het grijpen. Bij winst tegen Helmond Sport zal de Rotterdamse club zeker promoveren naar de Holland Casino Eredivisie. Bij puntverlies zou FC Den Bosch nog in aanmerking voor de titel kunnen komen.

Excelsior-coach Henk van Stee heeft echter voorafgaand aan de wedstrijd olie op het vuur gegooid door te beweren dat Helmond Sport is omgekocht. Van Stee zegt uit betrouwbare bronnen te hebben vernomen dat FC Den Bosch 'enorme bedragen' geboden heeft aan Helmond om het Excelsior extra zwaar te maken. De coach heeft desondanks geen stappen ondernomen. "Wat moet ik er mee? Ik ga me daar verder niet mee bezig houden. Het belangrijkste is dat we zelf winnen."

Collega-coach Jan van Dijk van Helmond Sport wordt moe van de verhalen. "Al met al vind ik het heel vervelend. Je kunt het niet goed meer doen. Als we winnen, krijg je uit Rotterdamse hoek allerlei verwijten. Verliezen we, dan kun je hetzelfde verwachten uit Den Bosch." De coach hoopt dat zijn ploeg zich niet gek laat maken. Helmond Sport heeft overigens al een plek in de nacompetitie veiliggesteld, maar wil als generale voor die nacompetitie graag winnen. De wedstrijd Excelsior - Helmond Sport is vanavond om 20:00 uur begonnen.

Meer voetbalnieuws vind je op voetbal.fok.nl!