FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 3 januari 2004

Webber onderschat Klien niet

Mark Webber heeft het idee dat zijn nieuwe teamgenoot bij Jaguar sneller zal zijn dan de teamgenoten waar hij in het verleden mee heeft gereden.

In de media gaan verhalen dat Klien een mindere rijder is, omdat er veel geld wordt betaald om hem bij Jaguar te laten rijden. Mark Webber ziet het echter anders: "Ik denk echt dat Klien een hele goede rijder is. Hij begrijpt de wagen en neemt trage en medium snelle bochten nu al sneller dan Pizzonia en Wilson dat deden. Ik denk dat Christian een heel aantal mensen zal verrassen."

3 nieuwe spelers voor Perugia


Perugia,de komende tegenstander van PSV in de UEFA cup, heeft 3 nieuwe spelers aangetrokken.

De club , die een strijd tegen degradatie voert in de Italiaanse serie A, contracteerden de 2 middenvelders Okan Bürük en Giorgios Karagounis van Internazionale en verdediger Francesco Colonnese, die voor Lazio Roma uitkwam.
De 3 nieuwelingen kregen bij hun oude club in de eerste helft van dit seizoen nauwelijks speeltijd.

Man in Zeddam overleden na zinloos geweld

Meki had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Zeddam is gisterenavond een 56-jarige man om het leven gekomen door zinloos geweld. De man liep met zijn vrouw op straat, toen een andere man hem, volgens de vrouw zonder enige aanleiding, aanviel. Na een korte, hevige worsteling overleed het slachtoffer ter plaatse. De dader is vooralsnog spoorloos. De politie heeft zestien rechercheurs op de zaak gezet.

De politie kan nog niets zeggen over de aard van de verwondingen, dit zal na sectie duidelijk moeten worden. Volgens de politie heeft de vrouw van de man geen wapen gezien. De echtgenote liet weten dat de man geen hartklachten had. De dader was geen bekende van het echtpaar. Volgens de politie waren er geen getuigen die het incident hebben gezien.

Omgeving VS-ambassade enige tijd afgezet

Arno en Wiend de Adele hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Rondom de Amerikaanse ambassade in Den Haag is vanmiddag een aantal straten afgezet door de politie. Bij een tramhalte in de buurt van de ambassade werd door twee voorbijgangers een onbewaakte zwarte aktetas aangetroffen.

Na een onderzoek van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) bleek dat de inhoud van de aktetas onschadelijk was. Vermoedelijk is de eigenaar van de aktetas deze vergeten bij het instappen in de tram.

[update] 'Stivoro liegt over aantal stoppende rokers'

plokban, Roellio, Romanov82, BennieB2, fyful, hexx en _Maarten_ hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op Nieuwjaarsdag meldde de Stichting Volksgezondheid en Roken (Stivoro) dat op die dag ruim 950.000 mensen in het kader van de campagne 'Nederland start met stoppen' zijn gestopt met roken. Dat aantal werd bijgehouden op de speciale website van Stivoro: www.nederlandstoptmetroken.nl, die inmiddels offline is.

Weblog GeenStijl - eerder in het nieuws vanwege een actie tegen de Arabisch Europese Liga (AEL) - kwam erachter dat Stivoro het aantal stoppende rokers mogelijk hoger voorstelt dan dat werkelijk het geval is.

Om als deelnemer aan de campagne 'Nederland start met stoppen' te worden aangemerkt, zou men zich via de speciale website moeten aanmelden. Dat zou betekenen dat die website sinds de start van de campagne in oktober minimaal 950.000 unieke bezoekers zou moeten hebben gehad. GeenStijl wist de statistieken van de website te achterhalen. Daaruit blijkt dat in oktober en november zo'n 29.000 (unieke) mensen de website bezochten. Toch meldde Stivoro op 9 december al dat 400.000 mensen met roken zouden stoppen. In totaal heeft de speciale 'Stoppen met roken'-website 104.151 bezoekers gehad. Het is dus opmerkelijk dat Stivoro meldt dat 950.000 rokers zich hebben opgegeven om op 1 januari 2004 met roken te stoppen.

Stivoro heeft niet gereageerd op het bericht van GeenStijl. Wel is op de website van Stivoro het aantal stoppende rokers bijgesteld naar 800.000 mensen. Tot gisteren werd daar gemeld dat dit 950.000 mensen zouden zijn. Op deze pagina meldt Stivoro wel nog dat 953.753 mensen op 1 januari zijn gestopt roken.

Update 16.45
Inmiddels blijkt Stivoro te beweren dat de statistieken van haar website zijn gehackt. GeenStijl onderzocht ook de bewering van Stivoro dat zich op oudjaarsdag nog eens 100.000 mensen via de 'Stoppen met roken'-site hebben aangemeld. Dat is twijfelachtig omdat volgens de statistieken gedurende de gehele campagne slechts 107.149 mensen de speciale website bezochten. Er blijken zich maar 9.849 mensen daadwerkelijk te hebben geregistreerd. Deze gegevens blijken niet beveiligd te zijn. De profielen van geregistreerde deelnemers op de speciale website zijn zonder problemen op te vragen, bijvoorbeeld profiel 9849.

Het originele bericht werd om 14.42 uur geplaatst.

97-jarige overleeft aardbeving Bam

In Baqe Narej, een dorpje in de buurt van de Iraanse stad Bam, heeft men vandaag een 97-jarige vrouw levend onder het puin vandaan gehaald.

De vrouw, Sharbanu Mazandarani, had alleen wat schaafwonden. Zij wist de aardbeving te overleven, doordat ze onder een aantal meubelstukken terecht was gekomen. Hierdoor had zij ruimte om te ademen.

De aardbeving op 26 december heeft aan zeker 30.000 mensen het leven gekost.

Pasanen naar Portsmouth

Ajacied Petri Pasanen wordt voor de rest van het seizoen verhuurd aan de Engelse club Portsmouth.

De coach van Portsmouth, Harry Redknapp is erg blij met de komst van de Fin. Volgens hem kan Pasanen op verschillende plekken in de defensie spelen en aangezien de club uit de Premier League een smalle selectie heeft is dit ideaal.

Pasanen kwam dit seizoen weinig aan spelen toe bij Ajax en stond open voor aanbiedingen van andere clubs. Ook de Engelse club Charlton had interesse in de Fin.

Grote stroomstoring in Stadskanaal

Kampie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een grote stroomstoring heeft vandaag de omgeving van Stadskanaal en de stad zelf voor ruim vijf uur plat gelegd. De stroom viel rond 10.00 uur uit na een brand in het verdeelstation.

Essent schakelde direct bij het ontdekken van de brand de stroom uit. Veel winkels hielden hun deuren gesloten of gingen pas later open. Ook vielen verwarmingsinstallaties uit, waardoor mensen in de kou kwamen te zitten.

Ook het Refajaziekenhuis in Stadskanaal zat zeker drie kwartier zonder stroom. De noodstroomvoorziening trad niet meteen in werking, waardoor er lichte paniek uitbrak. De schuifdeuren en liften konden niet meer gebruikt worden. Problemen deden zich echter niet voor. Ook twee patiënten die met beademing op de intensive care lagen, kwamen niet in gevaar. De beademingsapparatuur is voorzien van een accu die de patiënt nog een uur lang beademt als er geen stroom is.

Rond 14.00 uur was er weer stroom in het centrum van Stadskanaal, Musselkanaal, Eerste en Tweede Exloërmond. Om 15.15 uur werd de stroom overal weer hersteld.

Gorilla wint opnieuw van beursdeskundigen

Moehaha had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Berlijnse gorilla heeft opnieuw de AEX verslagen. Het is al het vierde jaar op rij dat "beursgorilla" Jacko wint. Over 2003 gezien was het resultaat van Jacko 3,1% beter dan de AEX. In de drie voorgaande jaren haalde Jacko steeds een ruimere winst, maar het is desondanks zeer opmerkelijk dat de beursgorilla opnieuw de AEX weet te verslaan.

De gorilla stelde zijn aandelenpakket samen aan de hand van bananen, waarop een labeltje met een beursfonds hing. Een softwareprogramma past het pakket elke twee weken aan, door het aapgedrag na te bootsen.

De eigenaar van de website beursgorilla.nl, J. Bertrams, zegt stomverbaasd te zijn. "De beste beursanalisten die jaarlijks bij het tv-programma Nova aanschuiven, leggen het nu al drie jaar lang af tegen de gorilla. Het is ooit begonnen als een geintje, we wilden er na twee jaar mee stoppen. Maar zolang de gorilla blijft winnen van de AEX, gaan we door."

Volgens beursgorilla.nl is Jacko in beleggersland niet onopgemerkt gebleven. "Steeds meer beleggers volgen z'n verrichtingen en diverse banken hebben interesse getoond in de beleggingsmethodiek van Jacko", aldus beursgorilla.nl. Een beursanalist stelt: "Als je voor het vierde jaar op rij de AEX verslaat, dan kan er vrijwel geen sprake van toeval meer zijn. De methodiek die gehanteerd wordt kan een basis vormen voor een nieuw te lanceren fonds."

Hieronder staan de prestaties van Jacko over de afgelopen vier jaar:
Rendement in 2003: + 7,7% (AEX: + 4,6%) - BeursGorilla wint met 3,1%
Rendement in 2002: -20,6% (AEX: -36,3%) - BeursGorilla wint met 15,7%
Rendement in 2001: -13,9% (AEX: -20,5%) - BeursGorilla wint met 6,6%
Rendement in 2000: +35,6% (AEX: - 5,1%) - BeursGorilla wint met 40,7%

Newcastle wil Trabelsi

Volgens de Engelse kranten The Sun en Tribal Football staat Ajacied Hatem Trabelsi in de belangstelling van Newcastle United.
Bobby Robson, de manager van de Engelse club zou de Tunesische verdediger graag willen contracteren.

Mocht de club uit New Castle er niet in slagen om Stephen Carr van Tottenham Hotspur over te nemen, dan wil de club deze maand al een bod uitbrengen op de Ajacied.
Het contract van Trabelsi loopt deze zomer af bij Ajax. Newcastle is niet de enige club die geinteresseerd is, ook Manchester United en AC Milan zouden de Tunesier graag willen hebben.

Man gewond bij inbraak artsenpraktijk

Een 27-jarige man uit Weert heeft zichzelf verwond toen hij probeerde in te breken bij een artsenpraktijk aan de Christinelaan in Weert.

De man had een ruit ingeslagen. Een voorbijganger die het glasgerinkel hoorde, waarschuwde de politie. Deze vond bloedsporen bij de gebroken ruit. Even later wist de politie de Weertenaar aan te houden in de buurt van de praktijk. Hij zat in zijn auto met een bloedende hand. Door het glas was een pees van zijn hand doorgesneden.

Marsrobot "Spirit" landt morgen op Mars

Nadat de Europese Beagle 2 Mars lander nog steeds niets van zich heeft laten horen, komen er alweer twee nieuwe ruimtevaartuigen van de Aarde Mars bezoeken.

De Amerikaanse Mars rover "Spirit" landt als alles goed gaat op 4 januari om 04:29 Greenwich Mean Time op de planeet. Het karretje is in juni gelanceerd, en is met een ruimtevaartuig naar Mars gebracht. Het karretje is in een landercapsule ondergebracht, en zal als alles goed gaat met 19 duizend kilometer per uur in de atmosfeer van Mars binnenkomen. Aldaar zal het zijn parachute openen, en zullen remraketten geactiveerd worden. Via grote airbags zal het daarna in een krater van Mars stuiteren. Als de stuiterbal tot stilstand is gekomen zal de capsule zich ontvouwen en contact zoeken met de Aarde, door middel van 36 tonen van tien seconde lang. Daarna zal Spirit over de bodem van de krater gaan rijden en onderzoek plegen.

Het doel van Spirit is om sporen van leven te vinden op Mars. Spirit zal in de Gusev krater landen waar op foto's drooggevallen rivieren en meren te zien zijn. De Rover zal de bodem en rotsen onderzoeken om te kijken naar sporen van water, en waar water is, is leven.

Alsof dit niet genoeg is zal drie weken later nog een ruimtevaartuig van de NASA bij Mars arriveren. Het tweelingbroertje van Spirit genaamd "Opportunity" gaat dan op Mars landen en soortgelijk onderzoek uitvoeren. Meer informatie over de Mars Rover kun je hier lezen.

Iran getroffen door meteoriet

Jusdranz, M Zwaak, en Tim Kraayvanger hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het noorden van Iran is vrijdag een meteoriet ingeslagen. De meteoriet veroorzaakte enige schade aan eigendommen, maar er zijn geen meldingen van gewonden of doden binnengekomen, aldus de Iraanse media.

Het stuk ruimtepuin sloeg in in de noordelijke provincie Mazandaran. Inwoners van de stad Babol renden in paniek de straat op toen de binnenkomende asteroïde insloeg. De inslag was tot een kilometer in de omtrek te voelen.

Iran is op het moment aan het treuren om tenminste 30 duizend mensen die omgekomen zijn bij een aardbeving van 6.8 op de schaal van Richter, die 26 december plaatsvond.

Scientology houdt Netwerk-reportage tegen

nyrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Scientology Kerk Amsterdam (SKA) heeft er eind vorig jaar voor gezorgd dat een gepland item over deze beweging van het actualiteitenprogramma Netwerk niet door is gegaan. Ex-directeur van SKA Caspar de Rijk werd zo onder druk gezet dat hij besloot zich terug te trekken. Aangezien hij de sleutelpersoon in de geplande reportage was, moest deze worden afgebroken.

De Rijk stapte een paar jaar geleden uit de SKA en sloot zich aan bij de groepering Ron's Org, naar de oprichter van de Scientology Church, Ron Hubbard. Nadat bekend werd dat De Rijk zijn medewerking aan Netwerk wilde verlenen, werd hij benaderd door zijn ex-vrouw, die een hoge functie heeft bij het Office of Special Affairs, de inlichtingendienst van de sekte. Zij vertelde hem dat als hij zich terugtrok van de reportage, hij na lange tijd zijn dochters weer mocht zien.

De ex-directeur zag af van medewerking, maar heeft inmiddels zijn dochters nog steeds niet gezien. Bovendien heeft hij ook een SP-declare gekregen; een vonnis dat leden van de Scientology Church als Suppressive Person bestempelt. Het is andere leden ten strengste verboden contact te onderhouden met deze persoon.

Nu bekend is geworden wat er is gebeurd, gaat Netwerk alsnog proberen om een reportage over de Scientology Kerk Amsterdam te maken. Ook denkt De Rijk erover om aangifte te doen van de gang van de zaken.

De Scientology Kerk Amsterdam verkeert in een diepe crisis. Zo zijn er nog maar zeventig van de 150 leden over, en was er recent sprake van enkele fraudeschandalen.

Handboek voor Bush-haters groot succes

NLBADBOY en Simeon hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bron: Nationalbooks.orgIn de Verenigde Staten is The Bush-Haters Handbook, een handboek voor mensen die de Amerikaanse president Bush niet kunnen uitstaan, in de eerste maand al 10.000 keer verkocht.

In het boek, dat bedoeld is voor de gevorderde Bush-hater, wordt een alfabetisch overzicht gegeven van tal van beleidsterreinen om bij te dragen "tot grondig begrip van de verwoesting die Bush thuis en in het buitenland teweeg heeft gebracht." Aan bod komen onder andere de oorlog in Irak, terorrisme, justitie, volksgezondheid en financiën.

Volgens de uitgever is het boek ook zeer geschikt voor de Bush-liefhebber, zodat deze nog op tijd gered kan worden.

Universal Music wil ongecensureerde muziekzender

Als het aan het Amerikaanse concern Universal Music ligt komt er in de Verenigde Staten snel een muziekzender die de clips zonder censuur gaat uitzenden. Muziekzender MTV heeft nog wel censuur op de videoclips. Omstreden acts als Marilyn Manson komen daardoor nauwelijks aan bod omdat er heftig taalgebruik in zit.

Met de nieuwe zender hoopt Universal Music ook de cd-verkoop weer wat omhoog te stuwen. Universal moet voor de uitvoering van zijn plannen nog wel een partner zien te vinden die tv-ruimte beschikbaar stelt. Het concern is volgens de Financial Times in gesprek met de satellietgroep DirecTV.

AH moest prijzen verhogen door Ahold

Supermarkt Albert Heijn moest de afgelopen jaren zijn prijzen verhogen omdat moederbedrijf Ahold geld nodig had voor overnames in het buitenland. Dit blijkt uit een reconstructie van de prijzenoorlog van het afgelopen jaar, de grootste die de supermarkten ooit hebben gevoerd.

De kasstroom (de winst plus afschrijvingen) moest bij Albert Heijn met 15 procent per jaar omhoog, zodat Ahold de rente kon betalen over de schulden die het maakte voor buitenlandse overnames. Hierdoor moest Albert Heijn de prijzen verhogen, waardoor andere supermarkten volgden. De supermarktbranche beleefde hierdoor gouden jaren, tot diverse discounters hun waar lager geprijsd aanboden. Andere supermarkten zagen zich genoodzaakt hun goederen ook goedkoper aan te bieden, wat resulteerde in een prijzenoorlog.

Meer over de prijzenoorlog van vorig jaar:
Ronde 1
Ronde 2
Ronde 3
Ronde 4
Ronde 5
Ronde 6
Ronde 7

'Jezus Christus' is geboren

In Oekraïne hebben twee ouders hun zoontje de naam Jezus Christus Vladimrovich meegegeven. Het jongetje werd een jaar geleden geboren en inmiddels hebben diverse instanties en personen geprobeerd de ouders ertoe te bewegen de naam van hun kind te veranderen.

Onder andere het ministerie van justitie en de lokale autoriteiten van de huwelijksregistratie zijn van mening dat het ventje beter een andere naam kan krijgen. De ouders hebben echter onderstreept dat ze de naam niet willen wijzigen. Volgens de wetgeving van Oekraïne zijn ouders geheel vrij in de keuze van een naam voor hun kind.

Paul Groot en Owen Schumacher naar AVRO

Djoowey had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Cabaretiers Paul Groot en Owen Schumacher, onder andere bekend van het programma 'Kopspijkers', stappen over van de VARA naar de AVRO. Zij gaan daar een nieuw satirisch cabaret voorbereiden dat vanaf september op Nederland 2 zal worden uitgezonden.

Het nieuwe programma, dat op vrijdag- of zaterdagavond op primetime zal worden uitgezonden, krijgt een politiek karakter en zal typetjes en persiflages bevatten, aldus AVRO-directeur Ad 's-Gravesande. Beide cabaretiers hebben uit loyaliteitsoverwegingen eerst intensief met de VARA gesproken. Deze omroep wilde echter eerst een uitgewerkt format zien en dan een beslissing nemen. Aangezien de twee bij de AVRO zo aan de slag konden, werd de overstap gemaakt.

Bron: NRC

Paul Groot als Pim Fortuyn en Owen Schumacher als Frank de Grave bij 'Kopspijkers'.

Egyptisch vliegtuig crasht: 148 doden

blup had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een ongeluk met een Egyptisch chartervliegtuig heeft vanmorgen aan alle 148 inzittenden, voornamelijk Franse toeristen, het leven gekost. Dat hebben de Egyptische autoriteiten gezegd. Het vliegtuig van Flash Airlines kwam kort na het opstijgen vanaf het vliegveld van Sharm el-Sheikh in de Rode Zee terecht.

De Boeing 737 was op weg naar de hoofdstad Caïro maar verdween rond 3.44 Nederlandse tijd van de radar. Het weer in het gebied was op dat moment rustig. Het ongeluk valt samen met de verhoogde alertheid op mogelijke terroristische aanslagen met vliegtuigen, maar in een eerste verklaring van het ministerie van luchtvaart spreekt men van een ongeluk.

Sharm el-Sheikh is een populaire badplaats aan de Rode Zee.
Laatste reviews en specials
special
Weekend gifdump #122
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #161
special
VrijMiBabes #161 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #958
special
Random Pics van de Dag #957
special
Random Pics van de Dag #956
©FOK.nl e.a.