FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 4 januari 2004

Internetstation ActionRadio van start

Het internet radiostation ActionRadio is zojuist officieus van start gegaan. Op het station is het programma FOK!Radio te horen. Het station draaide de afgelopen weken proef op maandagavond met enkel het programma dat geheel over FOK! gaat. Maar vanaf nu is het station 24 uur per dag te horen.

Het officiële begin is om 00:00 uur precies. Met een één uur durend live programma wordt het spits afgebeten. Overdag is op het station non-stop muziek te horen die door de luisteraars zelf kan worden samengesteld via de website van het station. In de avond zijn er ook live-programma's. Het station zendt uit op de wettelijke maximale toegestane hoogste bitrate van 96 kb/s.

Morgenavond is meteen om 19:00 uur de Jaarmix te horen van DJ en FOK!-user Sandstorm. Aansluitend begint om 20:00 uur FOK!Radio.

Luisteren kan via deze link (MP3 Pro)

Barça hard onderuit tegen Santander

Barcelona heeft de eerste wedstrijd na de winterstop met 3-0 verloren van Racing Santander.

De 3 doelpunten werden gescoord door Juanma, Requeiro en Guerrero die daarbij hulp kregen van de blunderende keeper van de Catalaanse club, Rüstü Reçber.

De ploeg van Frank Rijkaard staat, mede door dit resultaat, inmiddels op de elfde plaats in de Primera División.

Bij Barcelona ontbraken Kluivert en Overmars door blessures.

Wederom Jihad-tape van 'bin Laden'

Cipri had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er is wederom een geluidstape opgedoken die teksten zou bevatten die zijn ingesproken door Osama bin Laden. De Arabische tv-zender al-Jazeera liet de band vandaag horen.

Op de band roept ''Osama'' alle moslims ter wereld op tot de heilige oorlog (Jihad) tegen "samenzweringen tegen de islam''. Het gaat in ieder geval om een recente opname omdat de stem het heeft over de arrestatie van Saddam Hussein. De Irakezen zouden de VS moeten bevechten met wapens en geen dialogen voeren.

Op de tape wordt verder opgeroepen tot verzet tegen de vredesonderhandelingen in Irak en het Midden-Oosten in het algemeen. Ook worden Arabische staten die de Amerikaanse invasie van Irak steunden veroordeeld.

Slachtoffer schietpartij was drugshandelaar

De identiteit van de man en vrouw, die in de nacht van 2 op 3 januari werden doodgeschoten in Amsterdam Zuidoost, is bekend. Het gaat om een 34-jarige Colombiaan en 18-jarige Nicaraguaanse. De dubbele moord vond plaats in een woning aan de Brentanostraat.

Volgens een politiewoordvoerder is de Colombiaan een bekende van justitie vanwege handel in verdovende middelen. Of de schietpartij een afrekening was, is nog niet bekend. Ook van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

FC Antwerp heeft nieuwe trainer

FC Antwerp heeft Marc Grosjean als nieuwe trainer ingelijfd. Antwerp verkeert in degradatienood.

De belangrijkste opdracht van Grosjean is handhaving van de Eerste Klasse status. De vorige trainer René Desayere leek daar niet in te kunnen slagen. Vorige zomer ontsloeg Antwerp ook al haar trainer, toen de Nederlander Henk Houwaart.

Grosjean: "Ik ben zeer tevreden dat ik weer aan het werk kan. Ik besef dat ik de tweede keuze ben, maar ik was toch van in het begin een kandidaat. Ik heb niks te verliezen en ik reken erop dat we ons zullen redden." De Nederlander Johan Boskamp werd ook genoemd als kandidaat, maar Grosjean kreeg de voorkeur.

Twente mist Ouedraego voorlopig

FC Twente kan voorlopig niet beschikken over middenvelder Rahim Ouedraego. Hij maakt deel uit van de selectie van Burkina Fasso, dat meedoet aan de strijd om de Afrika Cup in Tunesië.

Ouedraego (23) dient in ieder geval de eerste twee wedstrijden na de winterstop te laten schieten. Burkina Fasso speelt op 26 januari, 30 januari en 2 februari. Afhankelijk van de prestaties kan het toernooi voor zijn land tot 14 februari duren.

Schaatsen: Uitslag NK-sprint

Vandaag is in Utrecht Erben Wennemars voor de tweede keer in zijn loopbaan Nederlands sprintkampioen geworden. Hij bleef op ijsbaan de Vechtsebanen de nummer twee Gerard van Velde ruim voor. Beorn Nijenhuis werd derde en Simon Kuipers vierde.

Marianne Timmer werd kampioen bij de vrouwen; het is haar zesde titel al. Timmer was veel te sterk voor de rest van het veld en won alle vier de afstanden (2x 500 en 2x 1000 meter). Andrea Nuyt eindigde op afstand als nummer twee. Annamarie Thomas haalde de derde plek en Froukje Oonk werd vier.

De beste vier van de dames en heren zijn geplaatst voor het WK-sprint in Nagano dat op 17 en 18 januari gehouden wordt.

Jaar cel voor Israëlische dienstweigeraars

In Israël zijn vandaag vijf jonge Israëliërs (allen in de twintig) door een militair tribunaal tot een celstraf van één jaar veroordeeld. De vijf hadden geweigerd dienst te doen in de bezette Palestijnse gebieden. De rechters van het tribunaal stellen nadrukkelijk dat de celstraf óók als een voorbeeld moet dienen voor andere Israëliërs, die om die reden dienst willen gaan weigeren.

Het vijftal zit al ruim één jaar in voorarrest. Die tijd zal niet worden afgetrokken van de nu opgelegde celstraf.

Uitslagen Spaanse competitie

In Spanje wordt dit weekend een volledig programma afgewerkt.

Gisteravond wist Real Madrid thuis moeizaam met 1-0 van Murcia te winnen. Raúl maakte in de achtste minuut de enige treffer uit een pass van Ronaldo. Real blijft daarmee koploper in Spanje.

Deportivo Coruña, dat vorig jaar ternauwernood PSV de weg naar de tweede ronde van de Champions League versperde, veegde de vloer aan met Celta de Vigo. Het werd in Vigo liefst 0-5. Victor scoorde driemaal voor 'Depor', dat nu voor even de tweede plaats inneemt. Vanavond komt Valencia in actie tegen Villarreal.

FC Barcelona moest op bezoek bij Real Santander na een matige tweede helft diep door de knieen, 3-0. Juanma Moreno, Mario Regueiro en Francisco Javi Guerrero maakten de doelpunten. Barça zakt met deze nederlaag naar plaats elf.

Opvallend was verder de zege van Real Sociedad, dat pal voor de winterstop louter nederlagen leed en tot degraderen gedoemd leek, nadat het vorig jaar nog tot op het laatst voor de Spaanse titel meedeed. Bij Málaga werd nu weer eens gewonnen.

Overige uitslagen:
Real Zaragoza - Atlético Madrid 0-0
Athletic Bilbao - Osasuna 1-1
Espanyol - Real Mallorca 2-0
Málaga - Real Sociedad 1-2
Sevilla - Albacete 2-0
Real Valladolid - Real Betis 0-0

EK organisatie verkoopt kaarten aan hooligans

De Engelse politie heeft het vermoeden dat honderden Engelse fans de hand hebben weten te leggen op kaartjes voor EK 2004, die via het internet zijn verkocht. De EK-organisatie verzuimde bij 80.000 verkochte kaarten de identiteit van de koper te controleren.

De organisatoren hebben het advies van de Engelse politie, om toch vooral de identiteit van de kopers te controleren, in de wind geslagen. Een politiewoordvoerder: "We werken samen met de Portugese politie, maar ik ben bang dat we achteraf veel zullen moeten rechtzetten."

Engeland bereikte het EK ternauwernood nadat de Europese voetbalbond het land had gedreigd te zullen uitsluiten na een veldslag tussen Engelse en Turkse fans verleden jaar.

Boze automobilist ramt café in Rotterdam

GYZ, Yosh en VEMP hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op het Rotterdamse Stadhuisplein is vannacht een boze cafébezoeker met zijn auto ingereden op de uitbouw van een bar. Bij deze actie raakten een 24-jarige man en twee vrouwen van 18 en 23 jaar uit Rotterdam licht gewond. Zij zaten op het terras in de uitbouw. Door de klap sneuvelden de ruiten en werden steunbalken ontzet.

De 33-jarige, dronken automobilist is door de politie gearresteerd. Hij had eerder in de bar een woordenwisseling gehad waarop hij de zaak verliet en met zijn auto terug kwam. Omstanders trokken de man na zijn actie uit de auto en begonnen hem te slaan en te schoppen. De inmiddels gearriveerde politie wist de man te ontzetten.

Passagier KLM zegt terrorist te zijn

VEMP had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een man aan boord van een KLM-vlucht KL1601 van Amsterdam naar Rome heeft wel een hele foute grap gemaakt. Tegen een van de stewardessen vertelde hij dat hij een terrorist was en dat er een vuurwapen in zijn zak zat. Hij zei van plan te zijn het vliegtuig te kapen. Later vertelde de man dat het een grapje was. Dat mocht echter niet baten. De stewardess lichtte de Romeinse politie in en de man werd op het vliegveld Fiumicino van de Italiaanse hoofdstad aangehouden door een speciale anti-terreureenheid.

Volgens het Franse persbureau AFP zou het om een Egyptenaar gaan. KLM zelf wil er niks over kwijt. Twee andere mannen die samenreisden met de grappenmaker zijn ook aangehouden voor verhoor. Zij vertelden dat ze medewerkers zijn van de Egyptische ambassade in Tunis.

De man zelf zal worden aangeklaagd voor het geven van een vals alarm.

Onderzoek naar dood Leidse vrouw (56)

De politie in Leiden onderzoekt de dood van een 56-jarige vrouw uit die plaats. Zaterdagnacht rond twee uur werd zij gevonden in een sloot langs de Oegstgeesterweg in Leiden.

Enkele uren nadat zij met onderkoelingsverschijnselen in het ziekenhuis werd opgenomen, overleed de vrouw. Het is nog niet duidelijk hoe zij in het water van de sloot terecht is gekomen. Daarom is de politie op zoek naar mogelijke getuigen die op de bewuste plek iets verdachts hebben gezien. De politie heeft in verband met het onderzoek geen nadere informatie bekendgemaakt.

Meeste kans op burnout in januari

VEMP had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Deze maand kun je maar beter uitkijken. In januari heb je namelijk de meeste kans om een burnout te krijgen. Dat blijkt uit een internetenquête onder 403 mensen met een burnout-ervaring op de website Burnout naar Burnin van 'ervaringsdeskundige' Gert Otter. Achttien procent van de vrouwen en veertien procent van de mannen brandde op in de eerste maand van het jaar.

Uit de enquête blijkt verder dat vrouwen van rond de dertig veel meer kans hebben op een burnout dan mannen die ook rond de dertig zijn. Na de vijftig is het risico weer gelijk. Ook faalangst, stotteren, de ziekte van Pfeiffer, roken en intensief alcoholgebruik zorgen voor een verhoogde kans op een burnout. Van de externe risicofactoren staat werkdruk op de eerste plaats, gevolgd door gezondheidsproblemen, de baas en andere factoren uit de werk- of privésfeer.

Temmink kan Frans bijschroeven

Scheidsrechter René Temmink zal vrijdag de Franse wedstrijd AS Monaco-Lyon voor de Franse competitie fluiten.

Eerder werden al uitwisselingen van scheidsrechters bekend tussen Nederland en België. Dit uitstapje van René Temmink heeft echter niks te maken met een uitwisseling, maar met het feit dat de Franse scheidsrechters vrijdag een bijeenkomst hebben. Daardoor is er geen Franse scheidsrechter beschikbaar en werd een nieuw scheidsrechterstrio gezocht. Dat werd René Temmink die wordt geassisteerd door Wijnand Rutgers en Adriaan Inia.

Skispringen: Uitslag Innsbruck (Vierschansen)

De derde wedstrijd van de vierschansentoernee is vandaag gewonnen door de Sloveen Peter Zonta. De 24-jarige skispringer wist in Innsbruck met een puntenaantal van 265,2 de Finnen Veli-Matti Lindstroem (253,9 punten) en Janne Ahonen (253,8 punten) voor te blijven.

Met een sprong van 128 meter stond de student uit Ljubljana na de eerste ronde op plaats acht. Door in de tweede ronde een afstand van 128,5 meter te behalen, schoot hij door naar de eerste plaats.

De Noor Sigurd Pettersen, die de vorige twee wedstrijden van de vierschansentoernee won, behaalde vandaag de vierde plaats, waardoor hij binnen het toernee-klassement nog steeds op plaats één staat. Ook in het wereldbekerklassement heeft hij nog altijd de leiding.

De laatste wedstrijd van de vierschansentoernee is het driekoningsspringen in het Oostenrijkse Bischofshofen, dat op 6 januari plaatsvindt.

Bron: Skispringen.com
Peter Zonta tijdens de kwalificatiewedstrijd die gisteren gehouden werd.

Vrouw aangerand in eigen auto

VEMP had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Roermond is van vrijdag op zaterdag een vrouw aangerand terwijl ze in haar auto voor het verkeerslicht stond te wachten.

Het gebeurde op de Bredeweg in Roermond. Terwijl de vrouw voor het verkeerslicht stond te wachten, kwam er een ongeveer 22-jarige man naar haar auto toegelopen. Hij trok de deur open en probeerde de vrouw naar buiten te sleuren. De vrouw verzette zich hevig en wist uiteindelijk met geopend portier weg te rijden. Zelf bleef ze ongedeerd, maar haar trui was kapot getrokken. De politie wil graag weten of er meer vrouwen in die nacht zijn lastig gevallen door mogelijk dezelfde persoon.

Veel ongelukken door gladheid

In grote delen van ons land is het glad. Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) kreeg vanochtend al zeker 125 meldingen binnen over ongevallen als gevolg van gladheid. "Sinds 2.30 uur staat de telefoon bij ons roodgloeiend", zo vertelt een medewerker van de KLPD.

Ondanks dat verschillende voertuigen over de kop sloegen en in de greppel belandden, raakte niemand ernstig gewond. De schade bleef vaak beperkt tot blikschade. Het 'grootste' ongeluk deed zich voor op de A67 bij Eindhoven. Hier raakten vier auto's betrokken bij de aanrijding.

Tussen Vught en Den Bosch belandde een auto onder een trein. De overweg was met automatische halve bomen beveiligd. De wagen raakte in de slip en kwam klem te zitten onder de trein. Maar ook hierbij raakte niemand gewond. Wel lag het treinverkeer tussen Den Bosch en Eindhoven enkele uren stil. De NS zette bussen in.

Het KNMI had al gewaarschuwd voor ijzel. Deze trekt nu langzaam richting het oosten. Het aantal ongevallen neemt volgens een woordvoerder van de KLPD af. In de kustprovincies zou de ijzel al verdwenen zijn. Ten oosten van de lijn Zwolle-Utrecht-Eindhoven is het wel nog glad. De KLPD heeft samen met Rijkswaterstaat een 'veiligheidsdeken' op de gevaarlijke plekken gelegd. Matrixborden boven de snelwegen geven hier aan snelheid te minderen tot 70 of zelfs 50 kilometer per uur.

Behalve ongelukken brengt de gladheid ons ook nog iets positiefs. In Groningen wist de politie een inbreker in te rekenen, nadat hij door de ijzel was gevallen.

Cissé naar Liverpool

Djibril Cissé speelt vanaf volgend seizoen voor Liverpool. Volgens het Franse sportblad L`Equipe heeft de 22-jarige aanvaller van AJ Auxerre een voorcontract getekend bij de Engelse club uit de Premier League.

Liverpool had al langer interesse voor de Franse international, maar Cissé bleef de club van trainer Guy Roux trouw.

Cissé is de 2e international die de club in korte tijd verlaat.
Eerder verliet Jean -Alain Boumsong de club en vertrok naar Glasgow Rangers.

"'Gamen' woord van het jaar"

Gamen is op de website Woord van het jaar gekozen tot het woord van 2003. Via de site kan iedereen zelf nieuwe woorden toevoegen die men opgemerkt heeft, waarna de bezoekers er op kunnen stemmen. Uit de reacties op de site valt overigens af te lezen dat niet iedereen het eens is met de keuze. Sommigen menen dat het woord al veel langer bestaat of gewoon een verbastering is van het Nederlandse woord spelen (ik game, hij gamet, wij gamen, wij hebben gegamed).

Op plek twee eindigde het totaal onbekende beurtbalkje, waarschijnlijk op die plek beland onder aanvoering van de makers van beurtbalkje.nl. Het woord duidt op het balkje dat op een kassaband wordt gezet tussen de artikelen van de volgende klant.

Wie de complete ranglijst doorloopt komt overigens wel degelijk nieuwe woorden tegen die de laatste jaren voor het eerst gebruikt werden, zoals googelen (iets opzoeken via Google), adoptiekip, verklikkerkip (ingezet met de vogelpest), Mabelgate, kutmarokkaan (rotjoch van allochtone komaf) en vleesverlater (iemand die steeds minder vlees gaat eten). Ook het woord scorebordjournalistiek is terug te vinden. Door AZ-trainer Co Adriaanse gelanceerd en doelend op journalisten die alleen naar de uitslag en niet naar het gespeelde spel kijken.

Grote brand verwoest 160 strandhuisjes

Een grote brand in het duingebied bij IJmuiden heeft vanochtend vroeg 160 strandhuisjes in de as gelegd. In totaal stonden er 425 huisjes gestald op de parkeerplaats bij het Noordzeestrand van IJmuiden. Niemand raakte gewond bij de brand.

brandijmuiden


Om 3.00 uur kwam de eerste melding over de brand binnen. Het vuur verspreidde zich snel en de brandweer moest haar bluswerkzaamheden enige tijd neerleggen vanwege ontploffende gasflessen, die nog in enkele huisjes stonden. De brandweer van IJmuiden kreeg steun van korpsen uit Beverwijk, Velsen, Bloemendaal en Haarlem en van de regionale brandweer. Rond 8.00 uur had de brandweer het vuur onder controle en kon het sein brand meester gegeven worden.

Hoe de brand ontstaan is, is nog onbekend. Momenteel zijn het terrein en de weg er naar toe afgesloten in verband met het nablussen en het technisch onderzoek.

Israël breidt niet uit op de Golan

Israël is in tegenstelling tot eerdere berichten niet van plan om het aantal kolonisten op de bezette Golan-hoogvlakte uit te breiden. De Israëlische minister van Landbouw Katz verklaarde afgelopen week dat Israël de bevolking van de joodse nederzettingen op de Golan wil verdubbelen.

Vice-premier Ehud Olmert heeft dit weekend in een vraaggesprek met de BBC de uitlatingen van Katz tegengesproken. Olmert zei dat Katz niet namens het Israëlische kabinet heeft gesproken. Premier Sharon heeft hem persoonlijk verzekerd dat van zulke plannen geen sprake is.

Israël veroverde de Golanhoogvlakte tijdens de Zesdaagse Oorlog van 1967 op Syrië. Het koloniseren van bezet gebied is echter verboden volgens internationaal recht.

Mogelijk internationale sancties tegen Israël

Als Israël doorgaat met de bouw van het omstreden 'veiligheidshek' riskeert het land volgens de Israëlische minister van Justitie Tommy Lapid een boycot van de internationale gemeenschap. Het hek, op sommige plaatsen zelfs een muur, gaat op sommige plekken dwars door Palestijns gebied. Vooral dat heeft voor veel ophef gezorgd.

Volgens Lapid, die ook vice-premier is, moet er dan ook nog maar eens goed naar de route die het hek volgt gekeken worden. Ook het Internationaal Gerechtshof in Den Haag gaat volgende maand naar de zaak kijken. Dit op verzoek van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

Leefbaar R'dam voor verbod kruis en hoofddoek

Als het aan Leefbaar Rotterdam (LR) ligt mogen gemeenteambtenaren in de havenstad zich voortaan niet meer openlijk tooien met religieuze symbolen. Hoofddoekjes en duidelijk zichtbaar gedragen kruisjes zijn dan niet meer toegestaan. Volgens LR-raadslid B. Madlener moeten ambtenaren uitstralen dat ze neutraal zijn.

Het LR-standpunt gaat radicaal in tegen het huidige beleid van Rotterdam. Dat geeft de ruim 18.000 ambtenaren bij de verschillende diensten nu de vrijheid 'religieuze' kledingstukken of versierselen te dragen. Dat geldt óók voor medewerkers van onder meer de dienst burgerzaken die een duidelijke publieksfunctie hebben.

LR wil dat beleid herzien; De partij refereert daarbij aan de discussie in Frankrijk, waar Chirac onlangs een verbod bepleitte op het dragen van 'opzichtige' religieuze tekens op scholen. LR-fractievoorzitter Ronald Sörensen zou het liefst zien dat ook de Rotterdamse scholen het Franse besluit volgen. ,,Maar helaas gaan we daar als gemeenteraad niet over. Daarom moeten we ons aandacht eerst maar eens richten op het ambtenarenapparaat.'' Volgens hem moeten ambtenaren 'onafhankelijkheid en objectiviteit' uitstralen

De partij van Sörensen heeft overigens geen moeite met de verschillende keuzen die ambtenaren mogen maken bij het afleggen van de nieuwe ambtseed: ''dat verklaar en beloof ik'', of ''Zo waarlijk helpe mij God/Allah Almachtig'', is de partij om het even.

Tien doden bij bomaanslag op de Filippijnen

Bij een bomaanslag op de Filippijnen zijn zondag zeker tien mensen om het leven gekomen. Meer dan veertig mensen raakten gewond. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De aanslag vond plaats tijdens een basketbalwedstrijd in de stad Parang op het onrustige zuidelijke eiland Mindanao. De bom explodeerde bij de afgeladen sporthal. De christelijke burgemeester van de door moslims gedomineerde stad zou het doelwit zijn geweest. Hij is gewond, maar verkeert niet in levensgevaar.

In de regio waar de aanslag plaatsvond wordt al tientallen jaren een bloedige strijd gestreden. Moslimrebellen willen in het zuiden van de Filippijnen een islamitische staat stichten. Het land zelf is overwegend katholiek.

Inbreker opgepakt door gladheid

Eelcozon had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Je hebt van die inbrekers die tegen de lamp lopen door een toiletbezoek. Weer anderen laten zich overvallen door het weer. Zo ook een 42-jarige inbreker uit Groningen, die deze nacht dankzij de gladheid kon worden aangehouden.

De man had een inbraak gepleegd in een huisartsenpraktijk in zijn woonplaats. Toen agenten poolshoogte gingen nemen, zagen ze de man fietsen met een computerscherm. Toen de inbreker hen zag probeerde hij snel weg te fietsen, maar ging door de ijzel met zijn fiets onderuit.

De inbreker gaf echter niet op. Hij ging er zonder fiets en beeldscherm vandoor. Zijn vlucht leek te slagen, tot hij zich achter een bosje dat was bedekt met sneeuw probeerde te verstoppen. Hij vergat daarbij dat de plek waar hij zojuist door het bosje was gegaan nu vrij van sneeuw was. De agenten merkten dit wel op en konden de inbreker aanhouden.

[Upd]Rivaldo niet naar Saudi-Arabië

De Braziliaan Rivaldo speelt de rest van het seizoen voor voetbalclub Al-Ittihad uit Saudi-Arabië. Voor die 5 maanden krijgt hij een bedrag van 2,5 miljoen euro.

De 31-jarige middenvelder zat na zijn vertrek bij AC Milan zonder club. Daar mocht hij transfervrij vertrekken, aangezien hij niet aan de verwachtingen kon voldoen.

Rivaldo speelde in het verleden onder andere bij Deportivo la Coruna en Barcelona en werd met Brazilie wereldkampioen in 1994.

update:
Rivaldo ontkent bij monde van zaakwaarnemer Carlos Arine dat hij naar Al-Ittihad vertrekt: "Het is niet waar. Rivaldo heeft besloten dat hij in Brazilië blijft. Hier zal hij binnenkort een club vinden, waar hij de komende jaren actief voor zal zijn."
De soap rond Rivaldo duurt dus nog voort.

Wamberto mogelijk naar Bergen

Met dank aan F1Bas via het Voetbalforum.
Wamberto onderhandelt maandag met het bestuur van de Belgische club Bergen over een vertrek naar deze club.

Wamberto is dit seizoen voornamelijk bankzitter bij Ajax. Hij kwam eerder uit in België voor Seraing en Standard Luik en heeft in die tijd ook de Belgische nationaliteit aangenomen. Hij is van plan zich na zijn voetballoopbaan te vestigen in België. Wamberto wordt door Koeman niet meer gezien als een goede optie voor de vleugelposities.

Abramovich wil Chivu

Roman Abramovich wil zijn status als transferkoning niet laten schieten. Hij heeft laten weten dat als Chivu naar Engeland komt, dat alleen naar Chelsea zal zijn.

Nadat Abramovich hoorde dat Chivu op het lijstje van Manchester United stond kon hij het niet laten om ook in de slag om Chivu te gaan deelnemen. AS Roma wil Chivu niet kwijt, maar kan een hoog transferbedrag goed gebruiken. Het is bekend dat Abramovich ver wil gaan met transferbedragen. Abramovich liet op de BBC weten: "We willen Chivu, hebben Chivu nodig en zullen een beter bod doen dan Manchester United." Chivu zelf reageert voorlopig afwachtend: "Ik ben verrast door de grote belangstelling en het is een eer om gevolgd te worden door grote clubs als Manchester United en Chelsea."

Politie hele nacht bezig door 'eetpiraat'

De politie in het Groningse Haren heeft vrijdagavond en -nacht handenvol werk gehad aan een 45-jarige man die diverse restaurants op één avond bezocht om zijn honger te stillen. Probleem hierbij was dat de man dit ook na sluitingstijd deed en zonder te betalen.

De eerste melding werd om 18.00 uur gedaan omdat de man in een restaurant zijn rekening van 37 euro niet kon betalen. Hij werd meegenomen naar het bureau en mocht na verhoor weer vertrekken. Om 21.00 uur werd de man echter betrapt op de diefstal van zes blikjes bier uit een supermarkt. Na een tweede verhoor werd hij opnieuw vrijgelaten.

Kort voor middernacht kwam er een melding binnen over een inbraak bij een restaurant. Ter plaatse bleek dat er inderdaad ingebroken was, maar de dader was spoorloos. Bij een ander restaurant bleek een poging tot inbraak te zijn gedaan, maar ook daar troffen de agenten niemand aan. Pas bij de derde melding van inbraak troffen de agenten de man in een restaurant aan. Hij zat in de keuken en deed zich te goed aan rauwe spek en citroenbrandewijn. De man kon de nacht in de cel doorbrengen en kan een flinke boete tegemoet zien.

Berging gifcontainers gestaakt

De eerste poging om de drie gifcontainers die 21 december door het Ethiopische schip de Andinet op de Noordzee zijn verloren, is zondag mislukt. Door slecht weer moesten de bergers hun werk al na vijf uur staken. Het bergingsbedrijf begint op zijn vroegst maandag weer.

De operatie begon zaterdag om 19.00. Tegen middernacht stak echter opeens een flinke wind op, waardoor verder werken onverantwoord zou zijn. Berger Multraship Towage & Salvage besloot daarop te stoppen en terug te varen. Het weer moet een aantal dagen goed zijn wil de berger het werk hervatten, zo heeft Rijkswaterstaat gezegd.

De drie containers, die tijdens een zware storm in de Noordzee zijn terechtgekomen, kunnen voor een grote ramp zorgen. De pesticiden die in vaten in de containers zitten, zijn zeer giftig. Alle zeeleven dat ermee in aanraking komt, gaat dood.

Buseigenaar in opspraak na dodelijk ongeluk

De eigenaar van de bus die op 20 december betrokken was bij een dodelijk ongeval aan de Frans/Belgische grens is in opspraak geraakt. In de Duitse krant Ring Nordbayerischer Tageszeitungen liet een ex-chauffeur weten dat zijn vroegere werkgever hem herhaaldelijk onder druk zette om langer dan toegestaan achter het stuur te zitten.

Het bedrijf Rainer Polster ontkent de aantijgingen en noemt ze "niet geloofwaardig". Bij het ongeval op 20 december raakte een Duitse bus bij de grensovergang Hensies van de weg en vloog in brand, waardoor tien studenten omkwamen. De politie vermoedt dat de chauffeur, die zelf ook omkwam, in slaap was gevallen en de snelheidslimiet had overtreden.

Zoektocht naar slachtoffers vliegramp voortgezet

In de Rode Zee bij de Egyptische badplaats Sharm el-Sheik is zondag de zoektocht naar lichamen en resten van het zaterdag verongelukte passagiersvliegtuig voortgezet. De bergingsmedewerkers maken daarbij onder andere gebruik van een onderwaterrobot die Frankrijk naar het gebied heeft gestuurd.

Van twaalf of dertien inzittenden zijn inmiddels lichaamsresten gevonden. In totaal zaten er 148 mensen in de Boeing 737, voor het overgrote deel Franse toeristen. Het toestel ligt op 800 tot 1.000 meter diepte, een plek die voor duikers onbereikbaar is. De zoektocht richt zich vooral op de romp van het vliegtuig. De baai waar het toestel is neergekomen is door de autoriteiten tot verboden gebied verklaard.

Het ministerie van luchtvaart in Egypte spreekt een terroristische aanslag vooralsnog tegen. Ooggetuigen zagen dat het vliegtuig intact de zee raakte, het is dus niet in de lucht opgeblazen door terroristen. Het toestel was even daarvoor tot één kilometer hoogte geklommen, maar stortte toen in zee. Het heeft geen noodsignaal uitgezonden.

Blair bezoekt onverwachts troepen in Basra

De Britse premier Tony Blair is voor een verrassingsbezoek aangekomen in de Zuid-Irakese stad Basra. Hij bezoekt de Britse troepen die in het gebied zijn gestationeerd en sprak met enkele van de 10.000 militairen. Later vandaag zal hij naar alle waarschijnlijkheid de manschappen nog toespreken.

De premier werd met een militair vliegtuig vanaf zijn vakantiebestemming in Egypte naar Bazra gebracht. Het is zijn tweede bezoek aan de stad, het vorige bracht hij in mei. Het onverwachte bezoek komt na eerdere reizen van President George W Bush op Thanksgiving Day en de Spaanse premier Jose Maria Aznar in december.

Manchester doet bod op Arjen Robben

Manchester United zou aanvaller Arjen Robben van PSV een vijfjarig contract hebben voorgelegd, dat schrijft de Britse krant The Mirror vandaag. Ook de voetbalzender SkySports bevestigt het nieuws. Dit terwijl United-trainer Sir Alex Ferguson in 'Mail on Sunday' zegt al dichtbij een akkoord te zijn.

Van Nistelrooij (l), Robben (r)Robben (19) kwam gister in Manchester aan om verder te onderhandelen met de club. United zou voor hem een wekelijks salaris van ongeveer 43.000 Euro hebben liggen. Hiernaast wordt een bedrag van 7,1 miljoen Euro genoemd om het contract met zijn huidig werkgever PSV af te kopen.

PSV staat niet onwelwillend tegen een overgang van Robben. De ster van PSV mocht eerst bij FC Groningen nog een jaartje rijpen, maar maakte eenmaal bij PSV een stormachtige ontwikkeling door. In de Champions League speelde hij bij vlagen indrukwekkend. Ook werd hij international. Vorige zomer werd het contract van Robben om zijn goede spel nog opgewaardeerd.

Robben (19) zou bij United teamgenoot kunnen worden van Ruud van Nistelrooij, die momenteel zelf nadenkt over een nieuw contract van vijf jaar met een salaris van 56.000 Euro. Naast Manchester United is ook het Londense Chelsea nog gegadigde voor Robben.

De Fok!competitiemanager meldde op 14 december reeds dat zich een grote gegegadigde had gemeld. Robben gaf daarna nog aan er zeker van te zijn niet in de winterstop te zullen vertrekken. Een vertrek van topscorer en collega-spits Mateja Kezman in de komende weken lijkt momenteel echter meer onwaarschijnlijk.

Meer voetbalnieuws vind je op de Competitiemanager.
Discussieer ook mee in het voetbalforum van FOK!

Winkel aangeklaagd na ongeluk hond

Een Brits koppel daagt een supermarktketen voor de rechter, vanwege de verwondingen die hun hond onlangs opliep bij het grijpen van een reclamefolder uit de brievenbus.

Muffin de hond liep een verschoven wervelschijf op toen hij de folder wilde pakken. Het grapje koste hem een wervelschijf en zijn baasjes een slordige 2073 euro. Volgens het echtpaar staat er echter op de deur aangegeven dat zij geen reclamefolders wensen te ontvangen en is winkelketen Safeway daarom verantwoordelijk voor het ongeluk.

Safeway heeft alle verantwoordelijk ontkend en weigert de schade te betalen.

Manchester doet bod op Robben

Manchester United zou aanvaller Arjen Robben van PSV een vijfjarig contract hebben voorgelegd, dat schrijft de Britse krant The Mirror vandaag.

Robben (19) kwam gister in Manchester aan om te onderhandelen met de club. United zou voor hem een wekelijks salaris van ongeveer 43.000 Euro hebben liggen. Hiernaast wordt een bedrag van 7,1 miljoen Euro genoemd om het contract met zijn huidig werkgever PSV af te kopen. Naast Manchester United is ook het Londense Chelsea een gegadigde.

PSV staat niet onwelwillend tegen een overgang van Robben. De ster van PSV mocht eerst bij FC Groningen nog een jaartje rijpen, maar maakte eenmaal bij PSV een stormachtige ontwikkeling door. In de Champions League speelde hij bij vlagen indrukwekkend. Ook werd hij international. Vorige zomer werd het contract van Robben om zijn goede spel nog opgewaardeerd.

Fok! meldde op 14 december reeds dat zich een grote gegegadigde had gemeld. Robben gaf daarna nog aan er zeker van te zijn in de winterstop niet te zullen vertrekken.

Game Review: Mario & Luigi Superstar Saga

Publisher:Nintendo
Developer:Nintendo
Website:Mario & Luigi - SuperStar Saga
Platform:Gameboy Advance


Mooswief schreef voor ons de volgende review:

De jongste telg van Nintendo's Mario familie heet 'Mario and Luigi Superstar Saga' (voor de GBA) en is in één woord gevaarlijk. Gevaarlijk verslavend.


Enkele weken geleden stond hier nog een review van Super Mario Advance 4: Super Mario Bros 3. Nintendo liet er geen gras over groeien want vlak daarna kwam Mario and Luigi - Superstar Saga uit, ook al voor de GameBoy Advance. Waar Super Mario Bros 3 een klassieke vorm van één specifiek genre (platformer) is, is Superstar Saga juist een mengvorm van adventure gameplay, met RPG (Role Playing Game) elementen erin verwerkt. Wat Superstar Saga zo uniek maakt is dat je voor het eerst Mario en Luigi tegelijkertijd bestuurt. Daarnaast speelt deze game zich eens niet af in het Mushroom Kingdom, maar in het geheel nieuwe BeanBean Kingdom. Nog meer nieuws? Je werkt dit keer samen met aartsvijand Bowser! Dit maakt Superstar Saga een verfrissend nieuw en uiterst verslavend deel in de Mario-serie.

"Britney Spears getrouwd"

Britney SpearsPopster Britney Spears is zaterdag getrouwd met een jeugdvriend uit de Amerikaanse staat Louisiana. Het huwelijk vond plaats in Las Vegas. Dat schrijven Amerikaanse media.

De 22-jarige zangeres trad rond 5.00 uur in de ochtend in het huwelijk met de eveneens 22-jarige Jason Allen Alexander in de Little White Wedding Chapel. De bruid droeg tijdens de ceremonie jeans en een baseball cap en liet zich door een hotelmedewerker naar het altaar brengen.

Volgens de berichten was het kersverse echtpaar eerst naar de Little White Wedding Chapel gekomen, waar de medewerkers het stel vertelden dat zij niet konden trouwen zonder een trouwvergunning. Zij werden daarop in hun limousine naar het kantoor van Clark County Marriage Bureau gebracht, waar ze alsnog het papiertje kregen. Vervolgens werden ze weer naar de kapel gereden, waar ze even later in het huwelijksbootje stapten.

Amerikaanse Marsrobot "Spirit" succesvol geland

Milord, eborn, JusdRanz, Bre3nzz en DaMSWer hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amerikaanse Mars rover "Spirit" is vanmorgen om 5:34 uur Nederlandse tijd op Mars geland. Anders dan met de Europese Beagle 2 Mars lander werd nu na een radiostilte wel contact gemaakt, de ruimtevaartorganisatie NASA kon dit verheugd snel melden.

De lander wist in de zes minuten durende afdaling in de atmosfeer de dalingssnelheid van 19.000 km/h perfect te reduceren, waarna het stuiterend landde. Na ongeveer twintig minuten kwamen vervolgens de verwachte signalen binnen. De verwachting is dat binnen 24 uur een foto van de landingsplaats beschikbaar komt.

De missie, die in juni van de aarde vertrok, zal naar sporen van leven zoeken. Dit project lijkt met een succesvolle landing in de zogenaamde Gusev krater en 'verbinding met aarde' nu goed op weg te zijn. Over drie weken zal nog een Amerikaanse ruimtesonde arriveren, de Opportunity, die soortgelijk onderzoek zal gaan verrichten aan de andere kant van de planeet.

Mocht de ESA nog contact verkrijgen met haar lander, dan zou dat betekenen dat drie robots tegelijk actief zijn op Mars.

Meer informatie over de Mars Rover kun je hier lezen.

'Finding Nemo' beste film van 2003

De animatiefilm 'Finding Nemo' is zaterdag door de Nederlandse filmjournalisten uitgeroepen tot beste bioscoopfilm van 2003. Het digitale avontuur van de vissen Nemo, Marlin en Dory eindigde boven 'Kill Bill Vol.I' en het derde deel in de Lord of the Rings-trilogie, 'The Return of the King'.

'Finding Nemo' is een groot succes. In de film start clownvis Marlin een zoektocht naar zijn zoon Nemo. Deze is even daarvoor meegenomen door een duiker. Marlin komt de vergeetachtige vis Dory tegen en samen trotseren ze de gevaren van de grote zee. De film is een groot succes, wereldwijd is al 800 miljoen dollar opgebracht. Alleen al in Nederland is de film meer dan een miljoen keer bezocht.

Er werd echter door de journalisten ook een slechtste bioscoopfilm van het jaar gekozen. Dat werd 'Adrenaline', een film die al na een week uit de Nederlandse bioscopen verdween, nadat slechts 600 mensen een kaartje hadden gekocht. Het tweede en derde deel van 'The Matrix' waren eveneens voor de journalisten geen pretje om naar te kijken.

De beste Nederlandse productie was dit jaar 'Cloaca'. De herboren Pipo deed het veel slechter: zijn 'Pipo en de P-P-Parelridder' werd tot slechtste Nederlandse film verkozen.



Lees ook de reviews van Finding Nemo, Kill Bill Vol.I en The Return of the King .

KNMI waarschuwt voor ijzel

Het KNMI waarschuwt voor gladheid deze morgen. Momenteel is het al glad in het noordwesten van het land en die ijzel zal zich in de loop van de nacht en de ochtend langzaam in zuidoostelijke richting uitbreiden over de rest van het land. In de loop van de ochtend zullen in het westen van het land de gladheidsproblemen door inzettende dooi verdwijnen.

De waarschuwing komt na een periode met kou en soms strenge vorst. Door de dooi kan het op plaatsen glad worden, mede doordat er nog sneeuw zal vallen. Er hebben zich deze nacht veel ongelukken voorgedaan als gevolg van de gladheid. Volgens de landelijke politie staat de telefoon roodgloeiend. In Groningen is een deel van de A7 afgesloten omdat het te gevaarlijk is om er te rijden.

Rijkswaterstaat is in het hele land aan het strooien.

Laatst bijgewerkt: 8.28 uur

"Britse militairen mishandelden Iraki's"

Britse militairen hebben vorig jaar in de Iraakse stad Bazra een groep van acht Iraki's zwaar mishandeld. Eén van de slachtoffers is later zelfs aan zijn verwondingen overleden. Dat zou blijken uit militaire en medische documenten die de Britse krant The Independent on Sunday heeft ingezien.

De gedode man, Baha Mousa, had diverse verwondingen toen zijn lichaam aan zijn familie werd vrijgegeven. Ook zou de familie een aanbod van 8.000 dollar zwijggeld hebben gehad, maar deze hebben geweigerd.

Het Britse Ministerie van Defensie wil lopende het onderzoek geen commentaar geven op de beweringen van de krant.

Steve Irwin: "Ik ben geen slechte vader"

Gumtree had ons via de newssubmit het volgende te melden:

'Crocodile Hunter' Steve Irwin is gekwetst door de aantijgingen van kinderverwaarlozing, die hij naar zich toe heeft gekregen nadat hij vrijdag zijn baby op slechts enkele meters afstand van een krokodil had gehouden. Irwin zei dat zaterdag in een eerste reactie.

"Ik ben gekwetst. Ik ben zo erg gekwetst als ik kan zijn," aldus Irwin tegen journalisten buiten zijn Australia Zoo reptielenpark in Australië. Vooral de vergelijkingen met zanger Michael Jackson, die zijn baby over de rand van een balkon hield, hebben hem veel pijn gedaan.

De regering van de deelstaat Queensland gaat bekijken of er door Irwin wetten zijn overtreden. Tientallen mensen belden het departement nadat de beelden van Irwin, die een krokodil voerde met zijn kind op de arm, op het nieuws waren verschenen. De politie heeft al gezegd Irwin niet voor de actie te zullen vervolgen.

Volgens de Irwins was hun kind geen moment in gevaar. Ze begrijpen de angst van de mensen en hebben verzekerd dat het niet meer zal gebeuren. "Als ik de tijd weer had zou ik het misschien anders hebben gedaan. Maar het gaat om zichtbaar gevaar, ik had de volledige controle," aldus Steve Irwin.

Een foto van de gebeurtenis is hier te vinden.

Indiase premier in Pakistan aangekomen

Meki had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nadat enkele dagen geleden de luchtverbinding tussen Pakistan en India is opengesteld, is nu ook de Indiase premier Vajpayee aangekomen in Pakistan. Een historische gebeurtenis, want beide landen staan al jaren tegenover elkaar.

Het gaat om het eerste bezoek van een Indiase premier aan Pakistan sinds 1999. Vajpayee bezoekt het land om een topoverleg tussen twaalf landen uit Zuid-Azië bij te wonen. Hij gaf echter wel aan er niet met de Pakistaanse leider te willen praten over het conflict tussen beide landen, de strijd om Kashmir.

Justitie verscherpt aanpak wegpiraten

Arno had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Mensen die graag met harde snelheden over de weg willen razen opgelet. Het Openbaar Ministerie (OM) zal dit jaar extra optreden tegen wegpiraten. Er komt een verdubbeling van het aantal politieauto's dat is uitgerust met videoapparatuur tot 24 stuks en ook zullen er meer trajectcontroles plaatsvinden.

Het OM wil met de maatregelen het gevaarlijke rijgedrag tot een minimum zien te beperken. Een proef met de trajectcontrole, het meten van de gemiddelde snelheid over een afstand van drie kilometer, is op de A13 bij Rotterdam succesvol verlopen. Deze manier van controleren zal daarom in de toekomst vaker worden gebruikt. Onder andere de Zeelandbrug, de A12, de A2 en de A4 krijgen trajectcontroles.

Echtpaar vindt dode man bij thuiskomst vakantie

Een echtpaar uit de Verenigde Staten trof bij thuiskomst van een vakantie onlangs een nare verrassing aan. Vanuit het plafond van hun woning hingen de benen van een dode man. Dat heeft de politie van de stad Albuquerque gezegd.

Het gaat om de 81-jarige Carl Smith, de voormalige echtgenoot van de vrouw des huizes. Hij zat vast in een kanaal van de air conditioning. De doodsoorzaak is nog niet precies vastgesteld, maar de man heeft mogelijk via het kanaal het huis binnen willen dringen en is bij die poging gestikt.

Het koppel kwam donderdag thuis en vond het nogal koud in huis. Toen men in de badkamer ging kijken of de verwarming uitstond zag men de benen hangen.

Inbreker laat stinkend bewijs achter

De politie in Zweden is vrij zeker van het oppakken van een inbreker die onlangs bij een inbraak het toilet bezocht, maar vergat zijn zojuist uitgeperste uitwerpselen door te spoelen. Uit het hoopje bewijs is inmiddels een mooi DNA-profiel gehaald.

Bij de inbraak in een papierfabriek in Dalsland werd voor meer dan 25.000 pond aan computers gestolen, zo weet de krant Nettavisen te melden.

Job Cohen "ideale man" in Amsterdam

nyrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Halverwege zijn ambtsperiode wordt Job Cohen alom gewaardeerd door de Amsterdammers. De burgemeester krijgt als rapportcijfer gemiddeld een 7,2. Bovendien zijn er in de stad geen vastomlijnde groepen te vinden die Cohen een onvoldoende geven. Tweederde van de Amsterdammers vindt het motto "de boel een beetje bij elkaar houden" goed gekozen.

Als Cohen mee zou doen aan een burgemeestersverkiezing, zou de helft van de bevolking zeer waarschijnlijk achter hem staan en nog een kwart misschien. Meer dan 91 procent van de Amsterdammers kan uit zichzelf de naam van hun burgemeester noemen. Dat is een erg hoog percentage. Toen hij net aangetreden was, kreeg Cohen nog veel kritiek omdat zijn ambitie pover zou zijn. Sommige opinieleiders verwijten hem dat hij te veel praat en te weinig doet. De meeste Amsterdammers zijn het hier echter niet mee eens.

"Cohen is een soort Volkswagen Golf"

Volgens Jeroen Slot van het Bureau Onderzoek en Statistiek (O + S) heeft Cohen "een zeer stevige positie in de stad". Het bijzondere is dat Cohen door alle mogelijke groepen in de bevolking gewaardeerd wordt. "Hij is een soort Volkswagen Golf: populair in elk marktsegment," aldus Slot.

O + S verrichtte in opdracht van het Parool een steekproef onder meer dan vijfhonderd Amsterdammers. Het merendeel van de mensen die Cohens voorgangers, Schelto Patijn en Ed van Thijn, kennen, heeft een hogere pet op van Cohen. In eerdere ambtsperiodes is dit soort onderzoeken niet verricht, maar het lijkt erop dat Cohen ongekend populair is voor een zittende burgemeester. "Kennelijk heeft men het gevoel dat de stad nu iemand als Cohen nodig heeft," legt Slot uit. "Iemand die boven de partijen staat en een rustige uitstraling heeft. Cohen heeft het vermogen mensen te binden en toch streng op te treden." Volgens politicoloog Philip van Praag is Cohen "op dit moment de ideale man".

Spaanse stad viert nieuwjaar 1954

Yosh had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Spaanse stad Teruel, hoofdstad van de provincie Teruel, hebben 2.000 Spanjaarden drie nachten geleden het nieuwe jaar 1954 ingeluid. Zij protesteerden hiermee tegen de verwaarlozing van de Oost-Spaanse provincie, waardoor deze een ontwikkelingsachterstand van 50 jaar heeft.

De actie werd georganiseerd door de groep 'Teruel bestaat'. Teruel is één van de weinige provincies in Spanje die geen luchthaven en een spoorwegverbinding met Madrid heeft. Het aantal inwoners bedraagt 136.000, de helft minder dan 50 jaar geleden.

Kroonprins Spanje wordt met spoed generaal

De Spaanse kroonprins Felipe zal binnenkort tot generaal van het Spaanse leger worden bevorderd. De reden hiervoor is zijn aanstaande huwelijk in mei. Als Felipe namelijk met zijn huidige rang in het huwelijk treedt, zullen de meeste militaire huwelijksgasten hoger in rang zijn dan hij.

Op dit moment is de prins majoor en korvetkapitein. Als hij nu generaal wordt, slaat hij de rangen luitenant-kolonel en kolonel over. Normaal gesproken zit er tussen elke bevordering zo'n zeven jaar, maar voor leden van het koninklijk huis zijn er speciale decreten, waardoor de uitzonderlijke bevordering van de troonopvolger geen probleem is.

De 35-jarige Felipe zal na zijn bevordering de jongste generaal van het Spaanse leger zijn.

Nederlandse (24) zoek in Zuid-Afrika

Yosh had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 24-jarige Marleen Konings wordt sinds 27 december in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad vermist. De Nederlandse zou op die dag een vriend ontmoeten, maar is nooit op komen dagen bij de afspraak. Ook daarna heeft ze geen contact gelegd met vrienden of familie.

Van de toeriste werd voor het laatst iets vernomen toen ze in een plattelandsziekenhuis op ongeveer 150 kilometer afstand van Kaapstad lag, omdat ze voedselvergiftiging had opgelopen. Daarna zou ze met een Zuid-Afrikaanse man in een gehuurde Toyota zijn vertrokken.

Inmiddels zijn de moeder en oom van de vermiste vrouw naar Zuid-Afrika afgereisd. De politie heeft naar eigen zeggen alle middelen ingezet om Konings te vinden.

Edgar Davids in beeld bij Barcelona

Edgar Davids maakt mogelijk nog deze maand de overstap van Juventus naar FC Barcelona.

Volgens Voetbal International zou zaakwaarnemer Robert Geerlings de international hebben aangeboden aan de Catalaanse club.

Naast Barça hebben ook Internazionale en AS Roma interesse. Juventus zou de middenvelder echter niet willen verkopen aan de concurrentie zodat een transfer naar het buitenland de meest waarschijnlijke optie is.

Davids liet eerder weten dat hij zijn aflopende contract bij Juventus niet gaat verlengen. Vanaf dat moment is hij een vaste bankzitter geworden.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.