FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 11 juli 2003

Van den Berg naar Feyenoord

RKC Waalwijk en Feyenoord zijn het vanavond eens geworden over een transfer van Peter van den Berg. Naast een vergoedingssom zijn ook twee talenten bij de deal betrokken.

Van den Berg (31) werd vorig seizoen als een van de beste verdedigers van Nederland beschouwd. De interesse van Feyenoord was er al langer. Ook de speler ziet de stap zitten, hij moet nog wel zijn persoonlijke eisen invullen met zijn nieuwe werkgever.
Steve Olfers wordt door RKC Waalwijk nu voor een jaar gehuurd van de Rotterdammers. Said Boutahar tekent een contract voor één seizoen met een optie voor nog twee seizoenen.

Dokter voert hersenoperatie uit met boor

Bij gebrek aan de juiste instrumenten hebben doktoren bij een ziekenhuis in Peru een boor van de plaatselijke doe-het-zelfzaak gebruikt om een hersenoperatie uit te voeren. De patiënt was een man die gewond was geraakt tijdens een gevecht.

"We hebben geen neurochirurgische instrumenten in het ziekenhuis... Hij was aan het doodgaan, dus ik had geen andere keus dan naar de lokale doe-het-zelf zaak te gaan en daar een boor te kopen. Ook heb ik gereedschap gebruikt waar ik mijn auto mee repareer, uiteraard goed gesteriliseerd", aldus dokter Cesar Venoro.

De 47-jarige patiënt, Centeno Quispe, werd zwaargewond het Andahuaylas ziekenhuis binnengebracht, nadat hij tijdens een gevecht op straat met een zwaar metalen object op zijn hoofd was geslagen. De man is overgebracht naar het ziekenhuis in Lima, waar hij aan de beterende hand is.

Clown Bassie verder met vrouw

Heerlijkheid herschreef voor ons het volgende bericht, waarvoor dank! En ook Robertje wist plaatste het in de nieuwssubmit.

De bekendste clown van Nederland, Bassie van het illustere duo Bassie en Adriaan, gaat in de toekomst verder met een vrouw. Om wie het gaat wil Bas van Toor nog niet bekendmaken.

"Adriaan wil gewoon stoppen omdat hij een acrobaat overtuigend wil kunnen neerzetten. Als je ouder wordt, wordt dat gewoon moeilijker. Maar een clown stopt niet, die gaat gewoon het hoekie om," aldus Bassie. Eerder had hij te kennen gegeven solo door te zullen gaan.

Voordat Bassie zijn doorstart zal maken, geeft hij samen met Adriaan nog 68 voorstelllingen. Fokkers die de levende legendes nog deze maand willen zien, kunnen in onder meer Norg, Westerbork en Hardenberg terecht. In januari eindigt het afscheidstournee.


Clown Bassie, acrobaat Adriaan en robot Robin

Uitspraak Wijker-moordzaak uitgesteld

De uitspraak in het hoger beroep van de Wijker-moordzaak is vandaag uitgesteld. Twee weken geleden was 20 en 15 jaar cel geëist tegen de twee verdachten, Steef van de M. en Willem G. De rechtbank in Alkmaar veroordeelde hen eerder tot 20 en 12 jaar.

De zaak draait om de op 1 mei 2000 vermoorde restauranthouder Willem Wijker uit Egmond aan de Hoef. Hij betrapte toen twee dieven boven zijn restaurant en werd door één van hen doodgeschoten. Justitie linkte deze zaak aan de beruchte Egmondse Tortuur bende.

De afgelopen maanden zijn in hoger beroep talloze getuigen gehoord. Maar één getuige ontbrak, en dat was nu juist de kroongetuige Cor van B. Deze Van B. heeft ooit bij de rechter-commissaris verklaard dat Van de M. en G. kort na de fatale schietpartij bij hem in zijn toenmalige woning in Egmond aan den Hoef zijn geweest, wapens hebben achtergelaten en van kleding hebben gewisseld. Ook wees Van B. de politie de plek in het Noord-Hollandskanaal waar het moordwapen was gedumpt.

De advocaten van de twee hoofdverdachten zeggen echter dat Cor van B., en een andere belangrijke getuige Dave B., net zo goed zelf de daders kunnen zijn. Cor van B. wilde echter niet meer getuigen in hoger beroep omdat hij ernstig bedreigd zou zijn en omdat hij door velen wordt afgeschilderd als crimineel. Van B. verdween daarom spoorloos en pogingen van justitie om hem op te sporen mislukte; hij kwam zelfs niet opdagen bij een gesprek over het stopzetten van zijn uitkering.

Maar gisteren hield de politie Van B. onverwacht aan in Egmond. De onwillige getuige weigert echter nog steeds te getuigen en is nu door de rechtbank voor 30 dagen in gijzeling genomen. Maandag krijgt hij weer een kans om alsnog mee te werken aan het vaste voornemen van het hof om de betrouwbaarheid van zijn belastende verklaringen te toetsen.

Het opschorten van de uitspraak betekent in ieder geval dat de twee verdachten voorlopig in onzekerheid blijven verkeren. In principe mag er van uitgegaan worden dat het Hof de uitspraak al klaar had liggen. Maar zolang deze niet is uitgesproken kan hij altijd weer veranderd worden.

Al-Sahhaf: "Saddam leeft en komt terug"

hardcorealways en Herman (SpookyManus) hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De voormalige dictator Saddam Hoessein leeft nog altijd en is momenteel in Irak om daar zijn terugkeer voor te bereiden. Dat zei de voormalige Iraakse minister van Informatie Mohammed Saeed al-Sahhaf vandaag in een interview met het Duitse persbureau DPA.


Al-Sahhaf tijdens de oorlog in Irak

Al-Sahhaf, die beroemd is geworden door zijn aanblijvende optimisme over een Iraakse overwinning én door zijn vindingrijke vervloekingen van de Amerikanen, zei teleurgesteld te zijn over het einde van het regime. "Ik had niet verwacht, en kon me ook niet voorstellen, dat Bagdad zo snel zou vallen", zo liet hij weten.

De voormalig minister droomt van een terugkeer naar Irak als de situatie daar is verbeterd. Voorlopig leeft hij nog in ballingschap in de Verenigde Arabische Emiraten.

Jimmy Casper houdt vol

Sprinter Jimmy Casper, die tot nog toe geen sprint kon meemaken, is nog steeds in koers. De rode lantaarndrager komt iedere dag steevast met nekbrace op tijd over de streep gefietst.

Casper kwam in de eerste etappe hard te vallen en liep daarbij een soort whiplash op. De teamarts van FDJeux.com bevool hem daarop een nekkraag te dragen. Casper hield het fietsen vol, maar lopen gaat nog immer moeilijk.
Rabobank-arts Geert Leinders, die na de eerste etappe twee renners naar huis stuurde, daarover: "Het is de vraag of de jury of de Tourdirectie hem niet uit de Tour moet zetten. Hij kan zijn nek niet fatsoenlijk draaien en is daarom met zijn reflexen altijd te laat. Die man is een gevaar in het peloton."
Casper hoopt blijkbaar op een klein wonder, hij gaf ondanks de hitte vandaag niet op.

CD Review: X-Qlusive Holland Mixed by Dj Luna vs. Pila


Ik zie jullie allemaal al denken,"Nee he! niet weer zo'n hardstyle review van Claudia!" Uhmm, ja eigenlijk wel. En trouwens het is pas mijn tweede hardstyle review. En geloof me, er zullen er meerdere volgen als het aan mij ligt.

Waarom dan nou juist de X-Qlusive Holland cd? Eigenlijk ligt dat best simpel: ik ben zelf op 31 mei naar X-Qlusive Holland geweest en ik was best benieuwd naar de cd van dit feest

DJ luna vs Pila

Boogerd: Alpe 'd Huez dé zege

Michael Boogerd liet de BBC weten als niet-klassementsrenner zich op niets bijzonders meer te focussen. De rit naar Alpe 'd Huez lijkt hem echter de zege.

De renner van Rabobank sprak de BBC naar aanleiding van de vele ongelukken in de Tour. Ook Michael Boogerd pleit voor regelwijziging om de ongelukken tegen te gaan.
Als niet-klassementsrenner is Boogerd dit jaar kwetsbaarder, zo beseft hij. De belangen en de druk op de renners worden elk jaar groter. Met name het gedrang voor een massale aankomst, het optimaal piloteren, leidt tot veel ongelukken. Een regelwijziging in 2004 zou er het beste medicijn voor zijn.
Boogerd viel zelf in de etappes een en drie. Desondanks zit een etappezege nog in het achterhoofd, maar zoals hij zegt, "zoals bij elke renner". Boogerd zei verder: "ik zal zien hoe het gaat en van daaruit fietsen".

Rotterdammer betaalt boete groenteboeren

Unox had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De twee groenteboeren die nu al bijna een week in de cel zitten op verdenking van de mishandeling van een winkeldief, hoeven zich geen zorgen te maken over de financiële kant van hun hechtenis. Een collega wil hoe dan ook alle kosten voor de twee betalen.

De winkeliers werden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Den Haag. Die besloot de hechtenis met tien dagen te verlengen, waarna er een rechtzaak zal plaatsvinden. De drogist, die ook bij de vermeende mishandeling aanwezig was, zal bij thuiskomst van zijn vakantie in Frankrijk worden aangehouden.

De drie mannen zouden de winkeldief hardhandig hebben aangepakt nadat deze zich in het plaatselijke winkelcentrum schuldig zou hebben gemaakt aan winkeldiefstal. Hierna zou de man in elkaar zijn gezakt, waarop hij bij de politie aangifte deed.

Nederlandse Touretappe in 2005

De kans dat in 2005 de Tour de France weer over Nederlandse bodem zal rijden, is erg groot. Dat bevestigde Bennie Ceulen, de Nederlandse vertegenwoordiger van de Tourorganisatie.

De gemeente Valkenburg heeft zich, net als in 1992, kandidaat gesteld als etappeplaats. En ook de provincie Zeeland wil in 2005 een etappeaankomst organiseren. "Deze twee opties sluiten perfect op elkaar aan. Het is officieel nog niet bekend, waar in 2005 de Tour zal starten, maar of dat nu in het Oosten of Westen van Frankrijk is, maakt niet uit. De etappe kan zowel vanuit Zeeland als vanuit Valkenburg worden gereden", zegt Ceulen, die ondertussen in opdracht van Tourdirecteur Jean-Marie Leblanc al een conceptroute heeft uitgezet.
"De etappe zal helemaal over Nederlandse bodem verreden worden. Dat is de voorwaarde, die Jean-Marie Leblanc heeft gesteld. Dat betekent dus dat vanuit Valkenburg, via Weert, Budel, Valkenswaard in de richting van Zeeland zal worden gereden. Daarbij zullen we de steden Tilburg en Breda mijden, omdat dat teveel problemen oplevert met het verkeer. We kiezen bovendien voor de kortste weg naar Zeeland".
De kans dat deze Nederlandse etappe in 2005 zal worden verreden is volgens Ceulen heel groot. "Mijn gevoel zegt me, dat dit evenement doorgaat".

Rutte wil uitkering agressievelingen stoppen

VVD-staatssecretaris Mark Rutte van Sociale Zaken vindt dat mensen die zich agressief gedragen bij de Sociale Dienst, geen uitkering meer moeten ontvangen. Rutte is geschokt over de agressieaanvallen op de kantoren van de Sociale Dienst. Zo vonden in Amsterdam tot en met mei 265 geweldsincidenten plaats op de burelen van de Sociale Dienst.

In heel Nederland zegt 78% van de medewerkers regelmatig te worden uitgescholden en 12% krijgt regelmatig echt klappen te incasseren. Volgend jaar wordt waarschijnlijk een wet van kracht die het mogelijk maakt om uitkeringen voor tenminste drie maanden in te trekken.

Rutte: ''Ik heb dat voorstel gedaan en het moet heel raar lopen als dat niet door de Kamer komt. Amsterdam was destijds geen voorstander van mijn plan, maar ik hoop dat ze er toch echt gebruik van gaan maken''.

Aanklacht na dood Siamese tweeling

noudux, Palomar, FF en sjakiebacardi_1 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De stiefvader van de overleden Siamese tweeling Ladan en Laleh Bijani wil een aanklacht indienen tegen het Raffles Ziekenhuis in Singapore. Het tweetal overleed kort naar de operatie van vijftig uur, die het tweetal van elkaar moest scheiden. De zussen waren met de hoofden aan elkaar gegroeid.

Stiefvader en arts Ali Reza Safaian vindt dat de vrouwen zijn vermoord, omdat al vooraf vast zou hebben gestaan dat de vrouwen de ingreep niet zouden overleven. Tijdens de operatie verloren beiden teveel bloed, waardoor ze kort na elkaar overleden.

De zussen waren op de hoogte van de risico's, maar namen die voor lief omdat ze niet hun hele leven aan elkaar vast wilden blijven zitten. Zij tekenden hier, zeer tegen de zin van hun stiefouders die tegen een operatie waren in, een verklaring voor.

Het tweetal is inmiddels overgevlogen naar hun geboortedorp in Zuid-Iran. Daar worden ze aankomende zaterdag begraven.

Jackpot van 232 miljoen euro gevallen in VS

static, Just-Dennis en Bertjeee hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amerikaanse Powerball-loterij heeft weer voor een ware gekte gezorgd in de Verenigde Staten. Zeker de afgelopen dagen liep het storm bij de verkooppunten in 24 staten waar de loten te koop waren. Dat had een goede reden, de hoofdprijs was namelijk 232 miljoen euro.

De jackpot viel uiteindelijk op slechts twee loten, waardoor beide deelnemers elk de helft van dit megabedrag krijgen. De gelukkigen waren een echtpaar in Missouri, dat voor vijf dollar vijf loten kocht en een onbekend iemand in Pennsylvania.

Parkeerbon wordt aanranding

Gisteren is in Breda een 41-jarige automobilist aangehouden wegens aanranding van een vrouwelijke parkeerwachter. De man had een bon gekregen wegens fout parkeren, waar hij het niet mee eens was.

Om zijn onvrede te laten blijken propte hij de parkeerbon in de blouse van de verbalisante en duwde deze met zijn hand nog een stukje verder. Hierna reed hij snel weg in zijn auto.

Politiemensen hebben hem in de Kerkstraat tegengehouden en gearresteerd.

Franse scholier verdacht van hacken 2.000 websites

NuX_NuFF en Just-Dennis hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Naar nu pas bekend is geworden heeft de Franse politie op 24 juni een 17-jarige scholier aangehouden op verdenking van het hacken van bijna 2.000 websites. De jongen pleegde zijn daden vooral tijdens de oorlog in Irak en bekladde onder andere websites van de Amerikaanse marine en verschillende overheidsinstellingen.

Volgens de politie wilde de scholier met de hacks zijn kwaliteiten aantonen en behoort hij niet tot een bepaalde groepering. Wel schreef hij op de websites vaak pro-Palestijnse of anti-Amerikaanse teksten. Hij wist pagina's in Frankrijk, Groot-Brittannië, Australië en de Verenigde Staten binnen te dringen.

De jongen kan maximaal drie jaar gevangenisstraf en een boete van 45.000 euro krijgen.

Simoni kiest voor de aanval

Frutsel wist ons vandaag het volgende te melden:
De grootspraak van Gilberto Simoni heeft plaatsgemaakt voor strijdlust.

Voor de Tour rekende hij erop om het regerend kampioen Lance Armstrong lastig te maken en eventueel de dubbel (Giro en Tour) binnen te halen, maar dit lijkt na het debacle in de ploegentijdrit niet meer haalbaar. De drie minuten achterstand op Armstrong lijkt onoverbrugbaar, dus mikt Simoni nu op een podiumplek. De afstand naar Joseba Beloki (ONC), Jan Ullrich (TEL) en anderen van 2 minuten acht hij haalbaar en daarom zal hij aanvallen daar waar het kan, mogelijk al zaterdag naar Morzine of anders zondag in de rit naar Alpe 'd Huez.
Simoni: "Ik heb na de Giro alles op de Tour gezet, heb me afgesloten van de buitenwereld en trainingsschema's aangepast. Deze tour is speciaal, nadat we vorig jaar werden uitgesloten van deelname, hier wil ik presteren."

Schwarzenegger komt naar de Tour

Arnold Schwarzenegger zal volgende week na de elfde etappe in Toulouse bij de Tour aanwezig zijn. Hij zal er mede de voorpremiere van de film 'Terminator 3' gaan openen, aldus meldt de filmmaatschappij Columbia Tristar vandaag.

De huidige Tour werd bij de opening al opgeluisterd met de start van skiër Hermann Maier. Het onverzettelijke karakter van de Tour wordt met de komst van 'iron man' Arnold Schwarzenegger nog eens onderstreept.
De film Terminator 3 liep in Amerika niet zoals gehoopt, vandaar dat Columbia Tristar in de Tourkaravaan drie auto's en een motor met beelden van de film heeft rijden om de film te promoten. De film gaat in Frankrijk in Augustus draaien.
Schwarzenegger zal de etappe deels met de helikopter en deels vanuit de auto volgen.

Rob Halford terug in Judas Priest

Vandaag maakte het management van Judas Priest, één van de bekendste Heavy Metal bands, bekend dat zanger Rob Halford na 12 jaar terugkeert in de band. Al eerder werden er geruchten op het internet geplaatst over de terugkeer van de zanger, maar deze werden als 'vals' bestempeld. In 2004 komt er eerst een tour, waarna er ook een nieuw album uitkomt.

Rob Halford verliet meer dan twaalf jaar geleden de band omdat hij, naar eigen zeggen, uitgekeken was op Judas Priest en een andere weg in wilde slaan. Na 2 soloalbums keert hij dan ook terug naar zijn oude plek. Zanger Ripper Owens, die hem verving, is zonder ruzie uit de band gezet. Hij wordt nog wel bedankt voor zijn jarenlange inzet voor Judas Priest. De band heeft hoge verwachtingen voor hem in de toekomst.

Tokus- en Seborik bedankt voor het doorgeven van deze informatie. Meer informatie hierover zal gepost worden in dit topic in het Muziek forum.

Geen vervolging voor schandpaal-website

osado, GSMPlace.nl en Rubbertje hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Personen of instanties gaan vaak vrijuit als ze namen of foto's publiceren van mensen die ervan verdacht worden dat ze de wet overtreden hebben. Voordat het Openbaar Ministerie (OM) in zo'n geval kan vervolgen, moet iemand er eerst aangifte van hebben gedaan.

Met die woorden reageert het OM op een website waar foto's van vermeende dieven op staan. Als je als bezoeker van die website één van de verdachten herkent, kun je een gratis cd-romspeler winnen. De initiatiefnemer van deze website heeft een computerwinkel in Grave. Als reden voor het starten van deze website zegt hij dat hij de politie niet vertrouwt.

In een reactie liet het landelijk OM in Den Haag weten dat het deze actie 'moreel verwerpelijk' vindt. "Maar zolang er bij de politie geen aangifte wordt gedaan, kunnen we niets ondernemen," aldus een woordvoerder van het OM.

Erik Zabel wat geschaafd

Erik Zabel hield aan zijn val van vanmiddag in Lyon wat schaafwonden en kneuzingen over. Teamarts Lothar Heinrich van Team Telekom gaat er vanuit dat de sprinter morgen zijn weg vervolgen kan.

De teamarts liet in Lyon gelijk foto's maken van de gekwetste delen, met name de linkerhand en elleboog van de Duitser. De foto's zagen er goed uit. Met een goede nachtrust zou de 33-jarige sprinter morgen weer op de fiets kunnen stappen voor de eerste bergetappe in de Tour de France.
Zabel is een grote favoriet voor winst in het klassement van de Groene trui. Zabel heeft een reputatie als het gaat om het winnen van die trui en zal Parijs voor de tiende keer willen halen. De kansen zijn nog volop aanwezig, daar niet zeker is of leider Petacchi de bergetappes volbrengt. Ook een etappezege ligt nog in de planning voor de Duitser.

Ronde 7

Wederom kwam het op de boulevard in Lyon na 230 kilometer hitte tot
congestie, waardoor sommige renners moesten afhaken. Zonder al te ernstige
gevolgen overigens, het fileleed bleef beperkt tot enkele minuten voor
sommigen en lichte verwondingen. Vooraan wist een Italiaan toe te slaan,
door op fabelachtige wijze op het juiste moment weg te rijden, iets wat
vluchters Anthony Geslin (Bri) en Stuart O'Grady (CRE) in 200 kilometer niet
lukte. Alessandro Petacchi, want hij was het, deed het voor de vierde maal
deze Tour.

PAUPER had aan de gedeelde zege van gister geen boodschap en snelde vandaag
naar een solozege met 171 punten. In het klassement schoof astuifzand op
naar de tweede plaats (1075), nu voor DonorHoofd (1070). Dunshine en Remco_h
deden verder goede zaken in de top tien.
Het klassement kon vandaag voorlopig voor het laatst op sprinterspunten
rekenen. Wie de rijen doorkijkt, heeft een aardig idee van welke
sprinterteams het goed deden. Managen in de bergen is echter een vak apart,
net als fietsen touwens.

De redactie

Uitgevallen renners tot nu toe: Marc Lotz (RAB), Levi Leipheimer (RAB), Angel Vicioso (ONC), Fabio Baldato (Ale)

Davidson ook reservecoureur bij Jaguar

Naast testcoureur zal Anthony Davidson voortaan ook als reservecoureur te boek staan bij Jaguar. Als de reguliere coureurs niet in actie kunnen komen zal Davidson die plaats innemen.

"Het is een 'gentleman's agreement. Ik moet gewoon bij al de races aanwezig zijn voor het geval er iets mis is met Mark (Webber) of Antonio (Pizzonia)."

De 24-jarige Brit reed vorig jaar zijn eerste races tijdens de Grand Prix van Hongarije en België, daar verving hij de slecht presterende Alex Yoong. Zijn onervarenheid speelde hem echter parten waardoor hij beide races niet finishte door bij beide Grand Prix' te spinnen. Hij maakte echter wel indruk door toenmalig Minardicoureur Mark Webber goed bij te houden.

Greg Wheeler weer erbij in Silverstone

Ondanks de perikelen rond Greg Wheeler en Jos Verstappen tijdens de Grand Prix van Frankrijk zal de eerstgenoemde gewoon weer als race-engineer van de Nederlander optreden.

Door een meningsverschil hadden de twee besloten om niet tijdens het Grand Prix weekend samen te werken. Jos had hier het volgende over te zeggen: "Greg vertelde iets waardoor het vertrouwen even weg is. Het heeft te maken met de afstelling van de auto, maar ook met andere dingen." Deze gebeurtenissen hadden overigens geen invloed op de vriendschap tussen de twee.

Minardi toch met de PS03 naar Silverstone

Paul Stoddart heeft aangegeven gewoon met de huidige auto, de PS03, naar Silverstone af te reizen. De oude PS01 zal dus gewoon op zijn plek blijven staan.

"Sinds het weekend in Magny Cours is er veel gesproken en is een oplossing waarin Minardi zich kan vinden behoorlijk dichtbij gekomen. Minardi zal zich niet meer keren tegen de aanstaande wijzigingen in de regels en zal in ruil daarvoor de middelen ontvangen die nodig zijn om onze auto's door te ontwikkelen."

Het lijkt er dus op dat het door Stoddart gewenste Fighting Fund eraan zit te komen. De Australiër heeft er hard voor moeten vechten, maar het lijkt nu eindelijk vruchten af te gaan werpen.

Button ergert zich enigzins aan Bridgestone

Hoewel Jenson Button dit seizoen regelmatig goed voor de dag komt is de Brit nog niet helemaal tevreden. Dit ligt echter niet aan BAR, maar aan de leverancier van het rubber; Bridgestone.

"Het zou fantastisch zijn als ik op het podium kon eindigen in mijn thuis Grand Prix volgend weekend. Ik geef mijzelf alleen weinig kans met de huidige banden waarmee we het moeten doen. Het begint een beetje te irriteren eerlijk gezegd. We lopen wat dat betreft gewoon achter op de Michelin teams."

Over volgend seizoen, eveneens bij BAR, is Jenson in ieder geval al wat positiever: "Volgend jaar zou ik echt graag eens races willen winnen met het team, en als we het totale pakket goed op orde hebben dan weet ik zeker dat dat kan."

Villeneuve toch weg bij BAR?

Hoewel de laatste tijd steeds vaker het gerucht ging dat Jacques Villeneuve wel eens bij BAR zou blijven rijden, met het inleveren van flink wat van zijn salaris, horen we nu geruchten dat de Canadees niet hoeft te rekenen op een stoeltje voor volgend seizoen.

Het is algemeen bekend dat het salaris van de andere JV een enorme druk uitoefent op het budget van BAR. Bovendien hebben de tegenvallende resultaten van de Canadees geen positieve invloed op de gang van zaken. Dit terwijl Jenson Button dit seizoen aanzienlijk beter heeft gepresteerd dan Villeneuve.

Het blad Autosport Magazine meldt bovendien dat een geschil tussen British American Tobacco, naamgever van BAR, en Craig Pollock, manager van Villeneuve, reden genoeg voor een vertrek van de Canadees.

De teambaas van BAR, David Richards, haastte zich om direct deze geruchten af te wimpelen: "Ik zou nog niet eens een nieuwe driver-line-up overwegen voor de Britse Grand Prix, ik voel dan ook geen druk om dit op korte termijn op te lossen."

Ecclestone: "Coulthard moet weg bij McLaren

Als Bernie Ecclestone het voor het zeggen had bij McLaren zou David Coulthard niet lang meer bij het team werkzaam zijn. Volgens de kleine grote man gaat het de Schot te makkelijk af bij het team.

"Ik denk dat wanneer David van team zou veranderen dat goed voor hem zou zijn. Hij voelt zich veel te veel op zijn gemak bij het team. Een nieuw team zal hem weer wakker schudden. Hij rijdt voor een team dat kampioenschappen heeft binnen gehaald. Als hij het team verlaat moet hij naar een team gaat dat races kan winnen. Maar dat zal niet gemakkelijk zijn. Hij heeft een groot talent en werkt enorm hard, maar hij heeft gewoon meer motivatie nodig", aldus Ecclestone.

De Boer tekent vrijdag bij Galatasaray

Frank de Boer zet vrijdag zijn handtekening onder een tweejarig contract bij Galatasaray.

De Turkse club maakte donderdag bekend tot een akkoord te zijn gekomen met de 33-jarige verdediger, maar de recordinternational van Oranje hield zelf een slag om de arm. Eerst moest er een bankgarantie komen. Nu lijkt niets zijn komst meer in de weg te staan.

De Boer kreeg na zijn gedwongen vertrek bij FC Barcelona drie concrete aanbiedingen. Een club uit Qatar wilde de Nederlander inlijven, maar dat was sportief niet interessant. Ajax en Galatasaray waren dat wel. In Amsterdam had De Boer de opvolger van Cristian Chivu moeten worden. Woensdag sprak de oud-Ajacied met trainer Ronald Koeman. De Amsterdammers boden De Boer een éénjarig contract, te weinig in de ogen van de speler. Bovendien was de aanbieding van Galatasaray veel lucratiever.

De Boer wordt na Ulrich van Gobbel de tweede Nederlander die voor Galatasaray een contract tekent. De oud-Feyenoorder speelde in 1996 voor de club uit Istanboel.

Vrouw slikt vork in bij verwijderen kakkerlak

Een Israëlische vrouw heeft een vork ingeslikt toen ze daar een kakkerlak mee uit haar keel wilde halen. De vrouw, uit een dorp in het noorden van Israël was haar huis aan het schoonmaken, toen er een kakkerlak in haar keel sprong. Dit melden verschillende nieuwsbronnen vandaag.

De 32-jarige vrouw probeerde met een vork de kakkerlak er uit te halen, maar ze slikte de vork toen in. De vork is in het Poria ziekenhuis in Tiberias verwijderd. Rontgenfoto's laten de vork overdwars in de maag zien."Dit is de eerste keer dat ik zoiets tegengekomen ben", zegt Dr. Nikola Adid, de chirurg die de vork verwijderd heeft. "Geen van mijn collega's heeft ook zoiets eerder meegemaakt".Adid heeft de vork verwijderd door middel van laparoscopische chirurgie, waarbij er een snee in de maag gemaakt is. De vrouw is aan de beterende hand.

Petacchi wint weer

Alessandro Petacchi van Fassa Bortolo heeft zijn 4 etappe in deze Tour gewonnen. De Italiaan was in de straten van Lyon met afstand de beste in de massaspurt

Tweede werd Baden Cooke en derde Fabrizio Guidi. Robbie McEwen en Erik Zabel kwamen in de finale ten val, en waren dus kansloos voor de eindspurt.

Uitslag 6e etappe, Nevers - Lyon:

1 088 PETACCHI Alessandro ITA FAS in 5h 08' 35"
2 093 COOKE Baden AUS FDJ at 00' 00"
3 136 GUIDI Fabrizio ITA TBI at 00' 00"
4 125 HUSHOVD Thor NOR C.A at 00' 00"
5 168 VAINSTEINS Romans LAT CAL at 00' 00"
6 186 NAZON Damien FRA BLB at 00' 00"
7 124 HINAULT Sébastien FRA C.A at 00' 00"
8 056 GLOMSER Gerrit AUT SAE at 00' 00"
9 217 KRIVTSOV Yuriy UKR DEL at 00' 00"
10 116 PAOLINI Luca ITA QSD at 00' 00"
11 053 COMMESSO Salvatore ITA SAE at 00' 00"
12 035 LASTRAS Pablo ESP BAN at 00' 00"
13 017 PRADERA Mikel ESP ONE at 00' 00"
14 011 BELOKI Joseba ESP ONE at 00' 00"
15 153 BOTCHAROV Alexandre RUS A2R at 00' 00"
16 167 RODRIGUEZ Fred USA CAL at 00' 00"
17 044 FREIRE Oscar ESP RAB at 00' 00"
18 028 VINOKOUROV Alexandre KAZ TEL at 00' 00"
19 131 ULLRICH Jan GER TBI at 00' 00"
20 127 O'GRADY Stuart AUS C.A at 00' 00"

Ron Dennis pleit ook voor meer spektakel

Niet alleen Bernie Ecclestone, maar ook Ron Dennis zoekt naar mogelijkheden om de Grand Prix weekenden wat beter te vullen. De teambaas van McLaren vindt dat de bezoeker minder spektakel wordt geboden dan voorheen.

jar_trulli wist ons vandaag het volgende te melden:

Dennis sprak echter nooit van een crisis binnen de Formule 1: "Als je een crisis wilt veroorzaken, moet je daar vooral over beginnen', is één van zijn uitspraken tegenover ex-Arrows baas Tom Walkinshaw. Ook tegenover Paul Stoddart van Minardi kwam de Brit met een pittige uitspraak: "Als je niet tegen de hitte kunt, moet je wegblijven uit te keuken."

De tegenvallende belangstelling tijdens de GP weekenden zijn niet voorbij gegaan aan de McLaren teambaas. "Als we de toegangsprijzen op hetzelfde niveau willen houden, moeten we een betere show bieden."

Paul Stoddart is het daarmee roerend eens: "We zijn ons ervan bewust dat de mensen niet veel te zien krijgen op zondag. Maar kijk eens naar de Grand Prix van Australië. Dat is non-stop actie van donderdag tot zondag. Wij moeten aandacht schenken aan de mensen die ons hun aandacht geven. De kijkers, de luisteraars en de gokkers, anders raken we straks echt in de problemen."

"Ik heb voorgesteld om op zondag 'celebrities' in tweezitters te laten racen. Dat kan iedereen zijn van Ronaldo tot Kylie. Er zijn talloze celebrities die naar races komen. Sommigen willen misschien in een auto meerijden. Andere niet."

"Stel je voor dat elk team tweezitters zou hebben in hun kleuren met hun testcoureurs of een ex-coureur achter het stuur. Er zou zelfs een celebrity-kampioenschap kunnen komen omdat alles auto's gelijkwaardig zijn. Ik denk dat zoiets fantastisch zou zijn voor het spektakel van Formule 1."

Beverwijkse na moord in stukken gezaagd

nothandy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 67-jarige vrouw die in juni vermoord werd aangetroffen, blijkt in stukken gezaagd te zijn. De stoffelijke resten van de vrouw werden in het Heemskerkse Molenbos gevonden. Dat heeft het Openbaar Ministerie vandaag laten weten.

Alleen het hoofd van de Beverwijkse werd gevonden. Alle andere lichaamsdelen werden in verschillende vuilcontainers gedumpt. Deze zullen waarschijnlijk nooit meer gevonden worden. Dat het hoofd daadwerkelijk van de 67-jarige vrouw is, is onlangs gebleken uit DNA-onderzoek.

De 40-jarige dochter van de vrouw en haar 26-jarige vriend vertelden waar de politie het hoofd kon vinden. De twee verdachten woonden samen in een huis in Beverwijk. Zij hebben al bekend dat ze de moord hebben gepleegd. "Het motief ligt in de relationele sfeer. Maar wat de precieze aanleiding is, is nog niet duidelijk. Dat moeten we nog achterhalen", aldus een woordvoerster van het Openbaar Ministerie.

Nieuw op FOK: de Freestyle Vrijdag

In alle haast is vergeten dat al het nieuwe op FOK! uiteraard in het nieuws moet komen. FOK! presenteert daarom ook met gepaste trots en goede hoop op een glorieuze creatieve toekomst:

De Freestyle Vrijdag

Beter goed gejat dan slecht bedacht. Onder dit motto wordt vanaf nu de Freestyle Vrijdag hopenlijk een vaste rubriek binnen FOK!. Retecool heeft zijn Fotofuck Vrijdag, Volkomen Kut de MS-Paint Dinsdag. Ook allemaal gejat natuulijk van Somethingawful.com en Fark.com, maar ja, uiteindelijk is alles al eens eerder verzonnen.

Plaatjes maken kan echter niet iedereen. Dus zie alhier de poging van FOK! om alle antidigischildertjes ook een kans te geven om hun creativiteit de vrije teugel te laten. Dichters, schrijvers en one-liners verzamelt u, en luid het weekend op een creatieve manier in.

BeestenBoel

Van Hooijdonk naar Fehnerbahce

Pierre van Hooijdonk ontbreekt vrijdag in de eerste oefenwedstrijd van Feyenoord bij Excelsior Maassluis. De spits vertrekt zaterdag naar Istanbul waar hij zijn handtekening onder een tweejarige verbintenis met de Turkse club Fenerbahce hoopt te zetten.

De populaire en gelouterde spits (33) bereikte eerder deze week al een akkoord met de populairste club van Turkije. Fenerbahce slaagde er echter niet in een bankgarantie te overleggen. De Turken beweren dat ze nu wel hun financiële verplichtingen kunnen nakomen. Van Hooijdonk heeft geeist dat ze dat uiterlijk morgen zullen doen. Slaagt de Turkse club er niet in om die bankgarantie te overleggen, dan gaat Van Hooijdonk verder in de slag met Galatasaray, dat zich ook heeft gemeld voor hem. Cim Bom speelt voorronde Champions League, terwijl Fenerbahçe helemaal geen Europees voetbal speelt komend seizoen. Dat spreekt aan.
Feyenoord ontvangt mogelijk ruim 900.000 euro voor de Brabander, die naar eigen zeggen nog graag twee jaar in de Kuip had willen blijven.

Belastingdienst beschuldigd van fraude

thesummoner, Frasier, Movinghead, lunatix13, Thundercracker, Sjeen en Francky hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De belastingdienst in Heerlen werd gisteren in het televisieprogramma Netwerk beschuldigd van valsheid in geschrifte. Toen de vogelpest heerste, hebben honderden asielzoekers meegewerkt bij de ruiming van dood pluimvee in de Gelderse Vallei en Limburg. Al die asielzoekers werkten onder hetzelfde sofinummer. Ook stonden ze ingeschreven onder dezelfde naam en geboortedatum: F. Vogelpest, geboren op 14 april 2003.

De asielzoekers kregen dat 'baantje' allemaal via één bedrijf: Moonen Agroservice uit Stramproy. Toen dat bedrijf sofinummers voor de bijna 500 asielzoekers aanvroeg, werd dat verzoek geweigerd. In plaats daarvan werden de ruimers door de belastinginspecteur allemaal onder dezelfde naam en hetzelfde nummer geregistreerd. De belastingdienst verzon hiervoor de persoon F. Vogelpest, compleet met sofinummer, geboortedatum en adres. Volgens fiscaal jurist en oud-belastinginspecteur mr. dr. A. Pleijzier valt dat onder valsheid in geschrifte.

Niet alleen de belastingdienst, maar ook het ministerie van Sociale Zaken hield zich niet aan haar eigen procedures. Moonen Agroservice kreeg binnen 24 uur een vergunning om de asielzoekers te laten werken, terwijl de procedure om zo'n vergunning af te geven normaal weken duurt. Het ministerie van Landbouw had erop aangedrongen dat de ruimers snel aan het werk gezet moesten worden.

Pleijzier denkt dat deze maatregel van de belastingdienst zo ingrijpend was dat het ministerie van Financiën er van geweten moet hebben. Een woordvoerder van het ministerie meldt dat deze procedure niet volgens de regels is verlopen, en "dat dit nooit had mogen gebeuren". In Limburg is volgens de woordvoerder gezocht naar een praktische oplossing voor een noodsituatie, maar is uiteindelijk gekozen voor een oplossing die "niet kan". Een sofinummer mag niet aan meer dan één persoon toegekend worden.

De procedure zoals die in Limburg gegaan is, is niet via het ministerie in Den Haag verlopen, aldus de woordvoerder van Financiën. Het ministerie zegt dat het de kwestie serieus opneemt en van plan is om maatregelen te nemen om te zorgen dat dit niet nog eens gebeurt. Over de inhoud van die interne maatregelen kon de woordvoerder nog niets zeggen.

Naar aanleiding van dit voorval dient de Nederlandse Belangenvereniging van Hobbydierhouders (NBvH) vrijdag een aanklacht in tegen de belastingdienst. De NBvH verwijt de belastingdienst deelname aan een criminele organisatie.

''Extremisme hoort in islam niet thuis''

Volgens sjeik Tantawi, de hoogste geestelijke leider van Egypte, is er voor extremisme geen plaats in de islam. Hij zei dat vandaag tijdens een congres van islamitische schriftgeleerden uit 33 landen, even buiten de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur.

De invloedrijke grootmoefti van de prestigieuze al-Ahzarmoskee annex universiteit, noemde tijdens een toespraak het extremisme de vijand van de islam. Ook zei hij dat terreurdaden in naam van de jihad niet gerechtvaardigd zijn: ,,Jihad is toegestaan om je land te verdedigen, om de onderdrukten te helpen. Het verschil tussen jihad in islam en extremisme is als het verschil tussen hemel en aarde''.

Tantawi, wiens al-Azhar de hoogste autoriteit binnen de sunnitische islam geldt, vindt zelfmoordaanslagen door moslims ongewettigd, óók tegen Israël. Begin april zei hij overigens nog dat zelfmoordaanslagen tegen de Amerikaanse en Britse troepen in Irak volgens de islamitische religieuze wetten wel waren toegestaan.

''Hand in eigen boezem''

Op hetzelfde congres zei gisteren de premier van Maleisië, Mahathir Mohammed, dat moslims de tegenslag waarmee zij wereldwijd kampen alleen aan zichzelf te danken hebben. Mahathir waarschuwde verder dat het moslimterrorisme de islam niet zal redden.

De moslimgemeenschap maakt één zesde van de wereldbevolking uit, maar laat zich volgens Mahathir door niet-moslims onderdrukken en wordt ook in een oorlog gemakkelijk verslagen: ,,Moslims moeten hun godsdienst nieuw leven inblazen. Tot hiertoe hebben zij niet geprobeerd iets aan hun lot te veranderen, en zijn zij zwak en achtergesteld. We zouden eerder een langetermijnvisie moeten uitwerken, om op elk vlak uitmuntend te kunnen zijn''.

Tegen de aanwezige moslimgeleerden zei de premier dat moslims de hand in eigen boezem moeten steken, en dat zelfmoordaanslagen de islam niet in ere kunnen herstellen. Ook groeperingen die de islam voor politieke doelwitten misbruiken, maken hem achterdochtig.

Belhuizen lichtten bedrijven op

Belhuizen in de grote steden hebben tientallen Nederlandse ondernemingen fiks gedupeerd door grootschalige telefoonfraude. Criminele organisaties konden de speciale toegangscodes kraken van de telefooncentrales van de ondernemingen. De belhuizen konden met die codes via de telefooncentrales van deze bedrijven voor honderdduizenden euro's naar het buitenland bellen.

In november heeft de politie al de twee hoofdverdachten gearresteerd: een 63-jarige man uit Diemen en een 37-jarige man uit Amsterdam. Beiden zijn van Pakistaanse afkomst en hebben de Surinaamse nationaliteit.

Het complete politie-onderzoek was erg complex en heeft tot deze week geduurd. Door de complexiteit kon het fraudeteam zich toespitsen op slechts drie belhuizen. Niet uitgesloten wordt dat er veel meer belhuizen bij betrokken zijn.

Gisteren nog maakte de gemeente Rotterdam bekend dat het belwinkels (belhuizen) die overlast veroorzaken gaat aanpakken. Bewoners van Rotterdam-Zuid hadden geklaagd over de shops die in dat stadsdeel als paddestoelen uit de
grond schieten.

Volgens omwonenden veroorzaken de winkels veel geluidsoverlast en zouden ze een dekmantel voor criminele activiteiten zijn.

Ook Amsterdam kampt met overlastgevende belhuizen, vooral in stadsdeel Zeeburg. De gemeente is bezig met een stadsbreed onderzoek naar de activiteiten van de belwinkels.

Fabio Baldato verlaat de Tour

Fabio Baldato heeft in de rit naar Lyon van vandaag definitief zijn remmen dichtgeknepen. Bij de ravitailleringspost op 98 kilometer in Digion gaf hij op.

De 35-jarige Italiaan uit de Alessio ploeg, voorheen begenadigd sprinter, kwam zondag in Meaux lelijk ten val. Hij blesseerde zich aan beide knieen. Baldato moest de laatste dagen al regelmatig lossen. Nu besloot hij om niet verder te gaan.

Zoenende Britse pubers kunnen lang de cel in

Rainman en webfreaky hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Door een Brits wetsvoorstel, bedoeld om jongeren te beschermen tegen misbruik, lopen pubers het risico om voor 5 jaar de bak in te draaien als ze in het openbaar met elkaar zoenen. Het voorstel, ingediend door het ministerie van Binnenlandse Zaken, verbiedt jongeren onder de 16 jaar om in het openbaar te vrijen.

De Britse organisatie voor geboorteplanning, Family Planning Association, is boos over de wet, die zich in plaats van vóór jongeren, juist tegen hen lijkt te keren. "Het gaat om gedrag als zoenen en voelen. Dergelijke seksuele verkenningen zijn volkomen normaal en een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling in de puberteit", aldus de organisatie.

Een ander deel van de Britse overheid komt overigens met het advies om kinderen vanaf 5 jaar op school seksuele voorlichting te geven. Dit zou zwangerschappen tijdens de puberteit kunnen voorkomen. Fel tegen dat advies zijn religieuze groeperingen en organisaties die de normen en waarden in de maatschappij willen verbeteren. Zij vrezen dat de lessen jonge kinderen seksueel aan het experimenteren zetten.

Piemelnaakte brommerrijder aangehouden

yorout, chris, Just-Dennis, nothandy, Huib (th0r), GSMPlace.nl, Jweetje en Moose hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op de Vlietlaan in Rotterdam zagen agenten vanochtend vroeg een man naakt op een brommer voorbij rijden. Op een helm en paar witte sportsokken na droeg de man helemaal niets.

De 59-jarige naaktrijder verklaarde dat hij zich zojuist had uitgekleed en op weg was naar huis. De politie constateerde alcoholmisbruik en zonder brommer maar met kleren aan én een proces-verbaal op zak kon hij zijn weg vervolgen.

Tyler Hamilton mag doorgaan

De Amerikaan Tyler Hamilton kwam gister door de 'apk'. De renner, die in de eerste etappe zijn rechtersleutelbeen brak, heeft geen verdere significante beschadiging opgelopen met doorfietsen en mag zijn weg vervolgen van de artsen.
Hamilton liet donderdagavond in het ziekenhuis van Nevers nieuwe röntgenopnames maken van zijn gebroken linkersleutelbeen.
Ploegarts Joost De Maeseneer: "Daaruit blijkt dat de situatie stabiel gebleven is. Tyler zal nu ook de komende dagen starten. Zowel Tourdokter Porte als de andere aanwezige artsen zetten daarvoor het licht op groen. Nu moeten we afwachten hoe Tyler de Alpencols verteert." De dosering van de pijnstillers wordt dagelijks verlaagd. Hamilton krijgt voorts iedere avond slaaptabletten om rustig te kunnen slapen.

Mayo naar Rabobank?

Frutsel, Danerit en Barca wisten ons vandaag het volgende te melden:
De Spaanse klassementsrenner Iban Mayo van Euskaltel - Euskadi heeft bij de Rabobank geïnformeerd of hij volgend seizoen voor de Nederlandse ploeg kan uitkomen.

De 25-jarige Bask is één van de revelaties van dit seizoen. Zowel in de tijdrit als in het hooggebergte behoort hij tot de wereldtop. Van Houwelingen vindt Mayo een zeer interessante renner, maar wil Leipheimer niet 1,2 3 afschrijven en zijn pijlen eerst op de Vuelta richten. "Daarna kijken we verder". Ongeacht die uitkomst zal Rabobank zeker voor volgend seizoen op zoek moeten naar een topper voor de Tour. Mayo kan zo'n topper worden. Alle grote ploegen werken tegenwoordig met twee klassementsrenners, Rabo nu nog met één. Mayo zou graag een tweejarig contract willen tekenen.
Deze week werd ook al gemeld dat Rabo interesse toont in Hushovd. De sprinter van Crédit Agricole zou naast Freire een tweede sprinter kunnen worden. Het Nederlandse tijdperk binnen de Rabobank ploeg lijkt daarmee geteld.

Freestyle Vrijdag: Beestenboel

Beter goed gejat dan slecht bedacht. Onder dit motto wordt vanaf nu de Freestyle Vrijdag hopelijk een vaste rubriek binnen FOK. Retecool heeft zijn Fotofuck Vrijdag, Volkomen Kut de MS-Paint Dinsdag. Ook allemaal gejat natuulijk van Somethingawful.com en Fark.com, maar ja, uiteindelijk is alles al eens verzonnen.

Plaatjes maken kan echter niet iedereen. Dus zie alhier de poging van FOK om alle andigischildertjes ook een kans te geven om hun creativiteit de vrije teugel te laten. Dichters, schrijvers en one-liners verzamelt u, en luid het weekend op creatieve manier in.

"Te westers" meisje aangereden door vader

Realist_ik had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het Belgische Leuven wordt een man ervan verdacht zijn 15-jarige dochter opzettelijk te hebben aangereden. De reden zou zijn dat het meisje te 'verwesterd' is.

Yesika Y. wandelde woensdagavond rond kwart voor elf 's avonds met haar 17-jarige vriend op straat, terwijl ze op weg waren naar de instelling waar het meisje tijdelijk verblijft. Toen ze omkeek, zag ze de auto van haar vader. Ze duwde haar vriend aan de kant, maar het lukte haar niet zichzelf in veiligheid te brengen. Het meisje werd geraakt aan haar rechterknie, belandde op de motorkap en sloeg met haar hoofd tegen de voorruit. Haar vader remde op dat moment, waardoor ze op het fietspad viel. De man is na de aanrijding weggereden, maar kon door de politie aangehouden worden. Yesika is naar het ziekenhuis overgebracht, alwaar een kniebreuk werd vastgesteld.

Het meisje verbleef in de instelling wegens problemen in de familiesfeer. Haar vader kon er niet mee leven dat zijn dochter er een "te westerse levensstijl" op nahield.

Geen EU-subsidie voor stierenvechten

Mielie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Europese Unie (EU) heeft een subsidieaanvraag van 1,3 miljoen Euro, om het stierenvechten te promoten, afgewezen. Enkele maanden geleden werd deze aanvraag ingediend door een aantal gemeenten in Spanje, Portugal en Frankrijk, landen waarin het stierenvechten regelmatig te bekijken is. De subisidie zou bedoeld zijn om de regionale cultuur en economie te bevorderen.

Dit werd deze week aan het Comité Anti Stierenvechten bekend gemaakt door de Groene Fractie van het Europees Parlement. Deze Groene Fractie onderzoekt verder of de subsidies die worden verleend aan fokkers van vleesstieren ook worden gebruikt voor het fokken van vechtstieren. Als dit zo is, zal een amendement op de begroting van de EU worden ingediend, om zo het gebruik van subsidies voor het fokken van vechtstieren een halt toe te roepen.

Na etappe vijf

Met de bergen in zicht hier een eerste round-up van een etappedag met de feiten na de finish.

Etappe 5 Troyes-Nevers

Gele Trui: Victor Hugo Peña (US Postal)
Groene trui: Robbie Mc Ewen (Lotto - Domo)
Bolletjestrui: Frédéric Finot (Jean Delatour)
Witte trui: Vladimir Karpets (iBanesto.com)
Strijdlustigste renner: Frédéric Finot (Jean Delatour)
Rode lantaarndrager: Jimmy Casper (FDJeux.com)

Incidenten:
Angel Vicioso (ONCE-Eroski): gewond aan de linkerhand als gevolg van een val, gebroken spaakbeen, meerdere snijwonden en kneuzingen. Renner zal niet starten in etappe 6.
Jens Voigt (Crédit Agricole): insektenbeet in de nek
Steve Zampieri (Vini Caldirola): spijsverteringsproblemen
Olaf Pollack (Gerolsteiner): pijn aan de linker knie

Organisatie:
Marco Milesi (Vini Caldirola): zelfde tijd als de winnaar, val in de laatste kilometer
Jaan Kirsipuu (Ag2R-Prévoyance): een boete van 50 Zwitserse Francs voor onreglementair sprinten (art. 12.1.040, par. 40)

Japan geschokt door kleutermoord

Uberlamer, brillie, spambam, PCF, fitrefo en Blafwoef hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Japan is geschokt en verbijsterd gereageerd op de bekentenis van een 12-jarig scholiertje uit Nagasaki dat hij een 4-jarige kleuter heeft vermoord. Alle media besteden uitgebreid aandacht aan de zaak. Het slachtoffertje werd op 1 juli in een warenhuis, waar zijn moeder winkelde, ontvoerd door de scholier. Daarna gooide de 12-jarige de kleuter van een zeven verdiepingen tellende parkeergarage naar beneden. Zijn naakte lichaam werd de volgende ochtend gevonden.

De politie in Nagasaki vermoedt dat de tiener ook bij andere, soortgelijke gevallen is betrokken. Bij één van die voorvallen werd een jongen van een balkon geduwd. Hij overleefde de val.

Omdat de gearresteerde scholier jonger is dan 14 jaar, kan hij niet wegens moord vervolgd worden. Hij is voorlopig opgesloten in een tehuis voor moeilijk opvoedbare jongeren en zal een heropvoedingsprogramma ondergaan.

''Ouders onthoofden''

De Japanse minister Konoike, onder meer belast met opvoeding van jongeren, heeft voor de onthoofding van de ouders van de 12-jarig moordenaar gepleit. De straf zou een les zijn voor alle Japanners met kinderen om ze op hun verantwoordelijkheid als ouders te wijzen.

De minister suggereerde verder de ouders eerst door de straten van de stad te slepen.

Buurt niet rouwig om ontploft eetcafé

In Beverwijk wordt niet echt getreurd om een gistermorgen ontploft eetcafeetje aan de Schans. Bij de ontploffing raakte een 32-jarige inwoner uit Bloemendaal, een broer van de Marokkaanse eigenaar, ernstig gewond. Het slachtoffer is naar het brandwondencentrum gebracht; maar liefst 55% van zijn lichaam heeft tweede- en derdegraads brandwonden.

Het ontplofte Marokkaanse eetcafé was volgens een buurtbewoner een dekmantel voor drugs: ''Er kwamen wel klanten hoor, maar nooit eters. En elk weekend was het vechten. Een paar maanden geleden is er zelfs geschoten. Ongelooflijk dat de gemeente Beverwijk hier een horecabestemming aan heeft gegeven. Het was eerst een autobox''.

Na de garage werd het later een winkel in tweedehands spulletjes, een kroegje, internetcafé, een kraakpand en vanaf december vorig jaar een eetcafé. Sinds de explosie van gistermorgen, om tien voor halfvijf in de vroege ochtend, is er niets meer van over.

Het 32-jarige slachtoffer moet vlam hebben gevat dóór of vóór de explosie. Daar is volgens de Technische Recherche in elk geval benzine aan te pas gekomen; er is onder meer de dop van een jerrycan in het cafeetje gevonden. Er wordt zeker rekening gehouden met een misdrijf, maar volgens een politiewoordvoerder wordt ook een technisch mankement als oorzaak niet uitgesloten.

Bom doodt bommenexpert

chris, Fogel en Jimster hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Russische bommenexpert is om het leven gekomen toen hij een bom onschadelijk wilde maken. Het ongeluk gebeurde woensdagavond in Moskou. Men gaat ervan uit dat het om en terroristische aanslag gaat.

Een vrouw van ongeveer 20 jaar probeerde een tas met explosieven een café binnen te smokkelen. Omdat ze zich zo verdacht gedroeg, weigerden de portiers haar de toegang. De vrouw bedreigde de portiers vervolgens en riep dat ze de boel zou gaan opblazen. Hierop pakten de portiers haar tas af en legden deze, bedekt met een jas, weg.

De 30-jarige expert probeerde eerst de bom met waterkanonnen en robots tot ontploffing te brengen. Toen dit echter mislukte, ging hij zelf naar de tas toe. Op het moment dat hij voor de bom bukte, ontplofte het geheel.

De politie meldde dat de explosie een kracht van 400 gram TNT had. Tot nu toe heeft nog niemand de aanslag opgeëist.
Laatste reviews en specials
review
Bad Boys For Life
review
Star Trek: Picard
special
'Bad Boys For Life is een hommage aan de jaren 90'
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
©FOK.nl e.a.