FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 12 juli 2003

Het einde van de Kever nadert

De Duitse autofabrikant Volkswagen neemt eind deze maand afscheid van de wereldberoemde Kever. Zij gaat dit doen met een speciale retroversie. De 3000 'beestjes' in de kleuren hemelsblauw en crèmewit zijn alleen bedoeld voor Mexicaanse consumenten en zullen iets meer dan 8000 dollar gaan kosten.

Op dertig juli zal de laatste Kever van de band rollen in het Mexicaanse Puebla. Hiermee komt er een definitief einde aan de bijna zeventigjarige geschiedenis van het model. De allerlaatste Kever wordt verscheept naar het hoofdkantoor van Volkswagen in het Duitse Wolfsburg.

Volkswagen heeft wereldwijd in totaal ruim 21 miljoen Kevers verkocht. In Mexico, het laatste land waar de auto nog wordt gefabriceerd, rijden er naar schatting nog een half miljoen op de weg. De verkoop is de afgelopen jaren sterk afgenomen.

Ronde 8

Etappe 7 was de eerste echte bergetappe. Dat betekende dus ook dat er opeens hele andere renners punten gaan scoren en dat we ook andere users vooraan hebben gezien. De mensen met Richard Virenque in hun ploeg hebben vandaag bijzonder goede zaken gedaan, aangezien hij 35 punten voor zijn ritoverwinning kreeg, 10 punten voor zijn gele trui, 5 punten voor zijn bolletjestrui en ook nog eens 5 punten voor zijn strijdlustige gedrag.

MArten, de koploper na gisteren, scoorde vandaag maar 51 punten, maar heeft nog steeds wel 39 punten voorsprong op de nummer twee. Ook astuifzand, jarnooooo, goalkeeper en trainspotter moesten inleveren. RemcoH en DonorHoofd hadden een betere dag en bezetten inmiddels plek 2 en 3.

De dagprijs was vandaag voor MaGNet, die met zijn 158 punten maar liefst 21 punten voorsprong had op de nummer twee, P.Eater.

Goede zaken werden er verder gedaan door FCDB, die een flink aantal plekken opschoot in het klassement en nu 34e staat.

Ook morgen zullen de mensen met klimmers in hun ploeg goede zaken doen, aangezien er dan maar liefst 2 bergen van de buitencategorie (Galibier na 157 km en aankomst Alpe d'Huez) zijn opgenomen in het parcours, en verder een colletje van de tweede en twee van de derde categorie.

De redactie

Uitgevallen renners tot nu toe: Marc Lotz (RAB), Levi Leipheimer (RAB), Angel Vicioso (ONC), Fabio Baldato (ALE), Jesus Maria Manzano (KEL), Alessandro Petacchi (FAS), Jaan Kirsipuu (AG2), Olaf Pollack (GER), Luis Perez (COF), Michael Rich (GER), Marco Velo (FAS).

Wielinga: "Tour is hoger niveau"

Remmert Wielinga was aan de finish in Morzine na de eerste bergrit in de Tour teleurgesteld. De renner van Rabobank kon niet meekomen op de belangrijkste beklimming van de dag.

In de eerste meters van de beklimming van de col de Ramaz moest hij lossen. Wielinga: "Ik had geen macht in de benen. Ik ben daarom in mijn eigen ritme gaan rijden. Ik heb me deze Tour nog geen dag goed gevoeld. De anderen rijden te hard of ik ben niet goed genoeg. De Dauphiné is de Tour niet. Daar hadden ze me vooraf al voor gewaarschuwd, maar ik weet nu waar ze het over hadden. Dit is een veel hoger niveau. Dit is voor mij erg teleurstellend. Hopelijk kan ik toch één dag nog wat laten zien"
Wielinga wordt nog steeds geplaagd door een ontsteking aan een linkerteen.

Proces tegen De Roy van Zuydewijn

De Amsterdamse vastgoedmaatschappij Stadsherstel NV is een procedure begonnen tegen Edwin de Roy van Zuydewijn. De man van prinses Margarita maakt zich volgens Stadsherstel schuldig aan het verhuren van een historisch pand aan derden.

De vastgoedmaatschappij koopt in de binnenstad van Amsterdam historische panden aan en renoveert deze om ze vervolgens te verhuren. De Roy van Zuydewijn heeft één van de panden gehuurd, maar zou de woning onderverhuren aan een familielid. Dat is verboden.

Volgens directeur W. Eggenkamp van Stadsherstel in zijn bedrijf een procedure gestart omdat De Roy van Zuydewijn 'net als elke andere huurder wordt behandeld'. Advocaat S. Kalff van het koninklijk paar zei vrijdag niets te weten van een mogelijk conflict.

Krant negeert fotoverbod

De Haagsche Courant heeft toch foto's gemaakt op landgoed De Horsten, het nieuwe huis van prins Willem-Alexander en prinses Máxima in Wassenaar.

Een verslaggever en fotograaf van de krant zijn gearresteerd, omdat ze bewust het fotografeerverbod negeerden. De krant wil zo een proefproces uitlokken. De krant vindt dat het verbod de vrije nieuwsgaring in de weg staat. Het verbod is sinds twee weken van kracht.

De hoofdredactie respecteert de privacy van leden van het Koninklijk Huis, maar vindt een fotografeerverbod vanaf de openbare weg te ver gaan. Het verbod zou fotojournalisten beperken in hun beroep.

Record achtbaanrijden verbeterd

ReSiever had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 43-jarige Amerikaan Richard Rodriques komt in het Guinness Book of Records te staan. Hij heeft namelijk een record verbeterd: het record 'achtbaan-zitten'.

De Amerikaan zat 35,5 uur onafgebroken in een achtbaankarretje. De recordpoging vond plaats in het Pretpark 'Holiday Park', gelegen in het Duitse Hassloch. Hij verbrak hiermee het vorige record, dat gevestigd was door enkele Japanners.

"Ouders moeten contract afsluiten met school"

henrivdm had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Scholen zouden voortaan contracten af moeten gaan sluiten met ouders over het gedrag van hun kinderen. Dat zei Maria van der Hoeven, de minister van Onderwijs, zaterdag in een interview met de Volkskrant. Dit contract zou regels moeten bevatten over zaken als huiswerk, spijbelen en kledingvoorschriften.

Volgens de minister zal zo'n contract bijdragen aan een betere verstandhouding tussen de ouders en de school van een kind. Het moet duidelijk zijn voor ouders dat de school weliswaar bijdraagt aan de opvoeding van hun kinderen, maar dat zijzelf als ouders voor de rest moeten zorgen. Minister Van der Hoeven zei hierover: "Ze kunnen hun problemen niet zomaar over de schutting van de school kieperen en erop rekenen dat die het wel oplost".

Een dergelijk contract wordt al gebruikt in onder meer Groningen en Rotterdam. Volgens Van der Hoeven zal het voor scholen niet verplicht worden om zo'n contract op te stellen, maar zal er wel sterk op aangedrongen worden bij ouderorganisaties.

Jongeren opgepakt na aanranding in zwembad

birdy1001 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vier Belgische jongens zijn door de politie opgepakt in zwembad Mosaqua in het Limburgse Gulpen. De jongens zouden drie Landgraafse meisjes hebben aangerand. Het gaat hier om allochtone jongeren uit de grensstreek, een groep die in het zwembad al een tijdje overlast veroorzaakt, aldus directeur B. Kaanen.

Eergisteren waren de drie meisjes uit Landgraaf gaan zwemmen in Mosaqua. Toen ze de stoomcabine in gingen, werden ze gevolgd door de vier jongens van 13, 17, 18 en 22. Meteen begonnen de vier de meisjes lastig te vallen. Eén van de drie meisjes wist uit de cabine te komen en de badmeester te waarschuwen. Aan de hand van signalementen haalde de politie drie van de vier jongens uit het zwembad. De vierde was al weg, maar werd later in Gulpen alsnog gearresteerd. Inmiddels zijn de vier Belgen vastgezet.

=

Topic gesloten vanwege het hoge aantal edits dat nodig is.

Hondenhater in Zoetermeer actief

nothandy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Zoetermeerse wijk Seghwaert wordt geterroriseerd door een hondenhater. De onbekende laat geregeld brood met landbouwgif in wandelgebieden achter. Dit jaar zijn al zeven honden overleden, twee andere dieren konden worden gered.

De jongste sterfgevallen waren afgelopen zondag, toen een dierenarts twee vergiftigde husky's moest laten inslapen.

De reeks vergiftigingen is voor de Zoetermeerse politie aanleiding om vanavond een bijeenkomst te houden voor verontruste hondeneigenaren en bewoners van Seghwaert. Hiervoor zijn ongeveer vierhonderd eigenaren van honden uit de bewuste Zoetermeerse wijk uitgenodigd. De politie wil de komende weken vooral intensiever in Seghwaert gaan surveilleren, in samenwerking met het plaatselijke beveiligingsbedrijf Capricorn en wijkbewoners. Vanavond worden ook vrijwilligers geworven om aan dit burgerinitiatief mee te doen.

De dader legt het vergiftigde brood bij voorkeur in de bosjes en in het gras langs de voetpaden in en rond de Wijdse Weide en het Seghwaertse Hout aan de noordkant van de woonwijk. Eigenaars van honden wordt geadviseerd hun dieren aangelijnd te houden en tijdens het uitlaten te letten op (stukjes) brood, die op de grond liggen.

Laboratoriumonderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat de onbekende hondenhater een verboden landbouwgif gebruikt, dat ook voor mensen dodelijk kan zijn.

Schietpartij eist leven in Sittard

Bart Notermans / Tunerd, Trevi, Mikkel en Roel's Weblog hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een schietpartij in een woning aan de Klaverstraat in Sittard is een 59-jarige vrouw om het leven gekomen. Een negenjarig kind en de 59-jarige echtgenoot van de vrouw zijn zwaargewond geraakt. Zij zijn naar het Academisch Ziekenhuis in Maastricht gebracht.

De slachtoffers wonen in het pand waarin de schietpartij plaatsvond. Het kind is waarschijnlijk het kleinkind van het stel. De politie sluit een afrekening niet uit. Een getuige heeft vlak na de schietpartij iemand zien wegrennen uit de woning. Hij is er in een auto vandoor gegaan. De technische recherche is het pand aan het onderzoeken. Later volgt een buurtonderzoek.

Twee doden bij spoorwegongeval

Mikkel en nothandy hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een ongeval op een spoorwegovergang aan de Roland in Castenray (Limburg) zijn zaterdagmiddag twee vrouwen om het leven gekomen.

Een vrouw zat in een rolstoel en werd door de andere vrouw geduwd. Om onbekende redenen duwde de begeleidster de invalide vrouw midden op de met slagbomen beveiligde spoorwegovergang en bleef daar staan. De machinist van de trein toeterde en remde nog, maar kon een ongeval niet meer voorkomen. De vrouwen waren op slag dood. De politie kent de identiteit van de twee slachtoffers nog niet.

Ongelofelijke reis bijna ten einde

Beetle had ons via de newssubmit een herschreven bericht gestuurd. Ook Linz bedankt voor je bijdrage.

Een groep van duizenden rubberen eenden zal een dezer dagen aanspoelen op de kust van New England (Australië), na meer dan tien jaar op zee te hebben gedobberd. De eenden zijn in 1992 over boord geslagen van een containerschip, dat onderweg was van China naar Seattle in de Verenigde staten.

Gedurende de reis van de eenden, die voerde over drie wereldzeeën, werden de kunststof beesten gevolgd door wetenschappers. Dit onderzoek heeft waardevolle informatie opgeleverd over stromingen in het oppervlaktewater.

De eenden zullen, gebutst en gebleekt, aanspoelen na een reis die voerde door de poolwateren, de stille oceaan en de Atlantische oceaan.

Elf jaar geleden ging vanaf de 45ste breedtegraad de reis eerst richting Alaska. De Beringstraat werd bereikt in 1995. Er wordt aangenomen dat de eenden geruime tijd vast hebben gezeten in het ijs. Rond 2000 werden de eenden gesignaleerd rond IJsland. Een jaar later werden ze gezien in de Noord Atlantische wateren ongeveer waar de Titanic zonk. De groep raakte vervolgens verspreid. Een gedeelte ging richting Europa, anderen zijn terecht gekomen in Hawaï.

De eenden zaten in een container, die samen met 350 andere containers destijds overboord sloegen. Milieuorganisaties proberen nu duidelijk te maken hoe groot het probleem is van overboord geslagen goederen. Ten minste 10.000 containers gaan jaarlijks verloren. Dit veroorzaakt grote schade voor de natuur en de scheepvaart.

Virenque wint in Morzine

Richard Virenque behaalde vandaag in Morzine een van de grootste successen in zijn carriere. Hij won de rit, de Bolletjestrui en de Gele trui na een lange solo.

Nummer twee Rolf Aldag (TEL) vertrok al meteen na de neutralisatie uit het peloton met drie andere vluchters. Virenque kwam later achterop en ging er op kilometer 203 in de beklimming van de Col de la Ramaz (cat. 1) definitief overheen.

De uitslag:

1 VIRENQUE Richard FRA QSD in 6h 06' 03"
2 ALDAG Rolf GER TEL at 02' 29"
3 CHAVANEL Sylvain FRA BLB at 03' 45"
4 ROGERS Michael AUS QSD at 04' 03"
5 GARZELLI Stefano ITA CAL at 04' 06"
6 MOREAU Christophe FRA C.A at 04' 06"
7 DUFAUX Laurent SUI ALS at 04' 06"
8 MILLAR David GBR COF at 04' 06"
9 TOTSCHNIG Georg AUT GST at 04' 06"
10 VINOKOUROV Alexandre KAZ TEL at 04' 06"
11 ASTARLOZA Mikel ESP A2R at 04' 06"
12 TRENTIN Guido ITA COF at 04' 06"
13 NIERMANN Grischa GER RAB at 04' 06"
14 MENCHOV Denis RUS BAN at 04' 06"
15 ARMSTRONG Lance USA USP at 04' 06"
16 VAN DE WOUWER Kurt BEL QSD at 04' 06"
17 CANADA David ESP QSD at 04' 06"
18 SASTRE Carlos ESP CSC at 04' 06"
19 BELTRAN Manuel ESP USP at 04' 06"
20 PASCUAL LLORENTE Javier ESP KEL at 04' 06"

Tourrenner pakt drie prijzen

Richard Virenque sloeg vandaag een 'drieslag' in de Tour de France. De populaire Franse coureur won de 7e etappe naar Morzine, pakte de Bolletjes trui én de Gele trui.

De klassementsrenners voerden onder elkaar weinig strijd in de eerste bergetappe van deze Tour, en kwamen op vier minuten van Virenque binnen. Alleen Vinokourov probeerde Armstrong even te testen maar werd al snel ingelopen en zelfs achter gelaten.

Morgen is de Koninginnerit van deze ronde: de etappe naar L'Alpe d'Huez, met finish berg op.

Meer Tournieuws op de Fok! Tourmanager

Israelische militairen in Nederland getraind

"Israelische marine-instructeurs zijn in Nederland getraind in het omgaan met een onderzeeër, uitgerust met kernwapens. Hierdoor heeft Nederland in feite meegewerkt aan wapen-export naar het Midden-Oosten."

Dat zegt PvdA-Kamerlid Timmermans in het NRC Handelsblad. Het gaat om vijf Israeliërs die vorig jaar werden opgeleid in Zoetermeer bij het Duitse bedrijf Siemens. Dat heeft Siemens bevestigd.

Volgens het Nederlandse exportbeleid mogen er geen wapens worden uitgevoerd naar gebieden waar spanningen heersen. Timermans vindt het 'vreemd' dat er wel militairen mogen worden opgeleid.

Jeugdzorg wil babyluiken plaatsen

Het Bureau Jeugdzorg Amsterdam is van plan om zogenaamde babyluiken te gaan plaatsen. De luiken zijn bedoeld om een moeder (anoniem) haar pasgeboren kind achter te laten. Voorzitter W. Janssen zei dat gisteren in het tv-programma TweeVandaag.

Aanleiding van dit plan is het groeiend aantal vondelingen in de hoofdstad: deze week twee en dit jaar in totaal al vijf. Er is volgens Janssen nog geen sprake van een trend, maar wel van een zorgwekkende ontwikkeling.

Het belangrijkste argument voor een babyluik is volgens hem het recht op leven van het kind. Vaak verdringen vrouwen die in een noodsituatie verkeren dat ze zwanger zijn. Als het kind dan wordt geboren, moeten ze heel snel een beslissing nemen. Met een babyluik wil Bureau Jeugdzorg de overlevingskansen van het kind vergroten.

Het toenemende aantal migranten en illegalen is volgens Janssen ook een argument voor het babyluik. Zwangere vrouwen uit de laatste groep durven meestal niet naar hulpverlening te gaan, omdat ze dit als riskant zien.

Het idee voor een babyluik ontstond enkele jaren geleden in Johannesburg, waar een kerk een luik in een muur aanbracht. In Duitsland hebben protestantse kerken en ziekenhuizen inmiddels meer dan veertig 'Babykleppen' in gebruik. Janssen is van plan de situatie in Duitsland te onderzoeken voordat er een definitief besluit wordt genomen.

Reuzencondoom ingezet bij campagne in China

Linz en nothandy hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een campagne voor geboortebeperking heeft de overheid in China een reuzencondoom ingezet. Dit gebeurde zaterdag in het kader van de VN-Wereldbevolkingsdag, in de Zuid-Chinese stad Guilin. Het gebruikte condoom was knalgeel en 80 meter hoog, en onttrok een deel van een ronde hoteltoren aan het zicht.

Men had eigenlijk het hele gebouw willen bedekken met het condoom, maar dat lukte niet door de harde wind. Volgens het Chinese staatspersbureau heeft condoomfabrikant Guilin Latex dit condoom aangemeld bij het Guinness Book of Records als grootste condoom ter wereld. Het huidige record werd gezet in 1993, toen een condoom van 21,94 meter om de obelisk op het Place de la Concorde in Parijs gedaan werd.

"Al-Qaeda wil bosbranden stichten in de VS"

-Mk-, nothandy en thetruth hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Autoriteiten in het westen van de Verenigde Staten zijn door de FBI gewaarschuwd voor grote bosbranden. Men vermoedt dat leden van terreurorganisatie Al-Qaeda van plan zijn om die branden te gaan stichten. Dit meldde de krant Arizona Republic gisteren.

Volgens de krant heeft de FBI deze informatie gekregen van een gedetineerd Al-Qaedalid. De organisatie van Osama Bin Laden zou volgens de informant branden willen stichten in de staten Colorado, Montana, Utah en Wyoming. Op die manier zou Al-Qaeda daar grote economische schade aan willen richten.

Door explosies in bossen en graslanden zouden grote branden moeten ontstaan. De Al-Qaedaleden zouden er met behulp van tijdschakelaars voor zorgen dat de ontploffingen pas plaatsvinden als zijzelf het land al verlaten hebben.

Seks op Zilverstrand vooral door hetero's

Sinds kort treedt de politie in Almere streng op tegen seks in het openbaar op het Zilverstrand. De eerste die tegen een bekeuring aanliep was een homo-koppel. Het strand staat dan ook bekend als homo-ontmoetingsplaats, waar bij mooi weer in het openbaar de liefde bedreven wordt.

Toch zijn een groot aantal homo's wel blij met de aanpak van de seks in het openbaar. Volgens hun zijn het namelijk voor het merendeel hetero's die in het openbaar ''liggen te wippen''.

In het Parool doet de eigenaar van een rijdende snackbar, die schat dat het in 70% van de gevallen gaat om echtparen, een boekje open: ''Soms is daar zo'n stelletje bezig en dan staan dertig tot veertig mannen in een kringetje toe te kijken. 'Ze zijn weer aan het vergaderen,' zeggen mijn vrouw en ik dan tegen elkaar. Zolang het maar achteraan het strand gebeurt, stoort het mij niet. Ieder zijn hobby, zeg ik maar.''.

Een 52-jarige naturist die vaste gast is op het strand zegt: ''Het zijn hier vooral de hetero's. Sommige vrouwen komen keer op keer; die kicken erop bekeken te worden. Ze delen zelfs condooms uit, zo van: wil jij? Dit is gewoon het geilste strand van Nederland, hier kan alles. Man, ik kom hier al twintig jaar en ik heb dingen gezien, zelfs bondage. Als je hier bent geweest, hoef je geen seksfilm meer te huren''.

De naturist voorspelt dat door de hoge boetes, 250 tot tweeduizend euro of drie maanden gevangenisstraf, het nooit meer wordt zoals vroeger: ''Toen kon je op sommige paden niet zonder slippers lopen. Overal lag geil. Maar ja, je moet nu toch ook je kwakkie ergens kwijt kunnen.''

=
Complete verhaal vind je op de site van het Parool.

Vanavond laatste journaal Henny Stoel

Henny StoelHenny Stoel presenteert vanavond haar laatste acht-uur journaal. Stoel, die morgen 58 jaar wordt, gaat van een vervroegd pensioen genieten na 18 jaar bij het Journaal te hebben gewerkt.


In 1985 begon Henny als plaatsvervangend chef van de binnenlandredactie. Ze ging het half zes Journaal presenteren toen Maartje van Weegen daarmee stopte. Henny ging ook andere bulletins lezen en ontplooide zich daarnaast als eindredacteur. Toen Pia Dijkstra stopte met het 8-uur Journaal, werd Henny de vaste presentator, samen met Philip Freriks.

In een afscheidscolumn op internet zegt Stoel dat ze verwacht dat deze laatste dag voor haar loodzwaar zal zijn, en dat ze het Journaal en collega's enorm zal gaan missen.

In haar jonge jaren stond Stoel overigens ook al enige tijd in de schijnwerpers. Ze maakte toen deel uit van het meisjeskoor Sweet Sixteen dat tot op de dag van vandaag bekend is gebleven door de ruim 40 jaar oude hit 'Peter': ''Peter is mijn ideaal Grijze trui en rode sjaal. Blauwe ogen donker haar. Groot en knap en achttien jaar...'

Verliefd op Peter
Uit uw nieuwsposters oude platendoos


Henny Stoel zal, zoals eerder bekend werd gemaakt, vervangen worden door Sacha de Boer.

=
Relevant:
NOS - afscheid Henny stoel.
Afscheidscolumn van Henny Stoel.

[Upd]Jaan Kirsipuu naar huis

Sprinter Jaan Kirsipuu haalt dit jaar andermaal Parijs niet. De Est van AG2R Prévoyance gaf er vandaag na 100 kilometer de brui aan en kneep in de remmen.

NOS columnist Jean Nelissen had gister voorspeld dat vandaag de renners door de aanhoudende hitte bij bosjes in de problemen zouden komen als er vlot gekoersd werd. Het peloton heeft dagen met hoge gemiddeldes door het snikhete Franse land gereden. Het vele drinken 'vreet' aan de ingewanden, waardoor het lichaam sneller vermoeid.
Naast Kirsipuu, zijn vandaag ook Manzano (KEL), Luis Perez (COF), Michael Rich (GER), Marco Velo (FAS) en sprinters Petacchi (FAS) en Olaf Pollack (GER) uit koers gegaan.

Petacchi niet zelf richting grens

Frutsel en Judge M. wisten ons vandaag het volgende te melden:
[/url]Viervoudig ritwinnaar Alessandro Petacchi is vandaag al na 52 kilometer uit de koers gestapt. De Italiaan kon het tempo van het peloton al vroeg niet bijbenen.

Er werd vooraf al druk over gespeculeerd of de Italiaan door zou rijden tot Parijs. Hij had al eerder verkondigd tevreden te zijn met zijn drie danwel vier etappezeges. Nadat hij gister de Groene trui veroverde, is het niet verwonderlijk dat de Italiaan vandaag opgaf. Het klimmen is hem niet gegeven. Petacchi zal weer te bewonderen zijn in de Vuelta. Het behalen van etappezeges in zowel de Giro, Tour als Vuelta zou uniek zijn. Zijn ploeg Fassa Bortolo kan zich nu verder concentreren op kopman Aitor Gonzalez.

Meisjes helpen jongens aan hoger cijfer

Linz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vrijdag is een Brits rapport gepubliceerd van een onderwijsonderzoeksbureau, waarin aangetoond is dat jongens beter presteren als ze naast een meisje worden gezet. De jongens die eerst onder de maat presteerden, haalden beduidend betere resultaten toen ze naast een leuk meisje moesten zitten.

Zelfs beter presterende schooljongens erkennen dat ze harder werken als ze naast een leuk meisje zitten, dan als ze naast hun vrienden zitten in de klas. Tevens gedragen jongens zich netter, volgens het rapport dat het een "op geslacht gebaseerde zitplaatsenpolitiek" noemt.

Zeven ton voedsel vernietigd na controle

Short_stop had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Belgische Voedselagentschap (vergelijkbaar met de Nederlandse Keuringsdienst van Waren) heeft een landelijke actie uitgevoerd waarbij veertien leveranciers van Chinese restaurants zijn gecontroleerd, zo werd gisteren in een persbericht bekend gemaakt.

Van de veertien gecontroleerde bedrijven werd slechts één bedrijf "goedgekeurd". Bij twee bedrijven kwam de dienst niet binnen en die zaken zullen worden overgedragen aan het Parket. Bij de overige elf bedrijven werden overtredingen vastgesteld als gebrekkige hygiëne, gebrekkige bewaring, aanwezigheid van vervallen producten of vaststelling van niet toegelaten heretikettering en het niet hebben van de nodige vergunningen.

Voor minder zware inbreuken werd een waarschuwing opgemaakt, andere inbreuken werden onmiddellijk geverbaliseerd en overgemaakt aan de commissaris van de administratieve boete van het Voedselagentschap.
In één ernstig geval werd het dossier overgemaakt aan het parket voor verder onderzoek. Er werd in totaal ongeveer 7000 kg eetwaren inbeslag genomen en onder toezicht van het Voedselagentschap vernietigd.

De dienst zegt in het persbericht verder dat in de toekomst meer van dit soort gecoördineerde acties uitgevoerd zullen worden bij andere soorten bedrijven.

Groninger politie deelt duizend boetes uit

Donderdag heeft de Groningse politie maar liefst duizend dure boetes uitgedeeld wegens te hard rijden. De boetes werden uitgedeeld omdat mensen te hard reden op de zuidelijke ringweg in Groningen. Normaal mag je daar 70km/u, maar wegens wegwerkzaamheden is dit verlaagd tot 50km/u.

Het gaat om de zuidelijke ringwegen Beneluxweg en de Weg der Verenigde naties, waar maar liefst 700 bekeuringen vielen. "Of het een record is weten wij niet. Zo denken wij niet. Wij kijken naar overtredingspercentages, en dat bedroeg gisteren maar liefst 60 procent", zegt Paul Heidanus van de Regiopolitie Groningen.

Volgens veel automobilisten waren de 50km/u borden niet op elke invoegstrook geplaatst, en waren de borden niet goed zichtbaar. "We doen het allemaal niet om burgers te pesten hoor! Maar regels zijn regels en wij worden geacht die te controleren. En dat doen we dus ook", zegt Heidanus van de politie, die pas op vrijdag duidelijk zichtbare snelheidscontroles aanbracht. Door deze nieuwe borden daalde vrijdag tussen de middag het overtredingspercentage tot 33 procent.

[Upd]Manzano afgevoerd

Kelme - coureur Jesus Maria Manzano schijnt per ambulance te zijn afgevoerd door de Tour - doktoren

De Spanjaard reed op de eerste col van de dag samen met Richard Virenque in de achtervolging op een kopgroep met o.a. Paolo Bettini. Plots moest Manzano uit het wiel van Virenque lossen, en even later kwam hij ten val tijdens het aannemen van voedingssuikers. Dat laatste gebeurde buiten het beeld van de camera's.
De renner werd volgens Tourarts Porte door de hitte bevangen, zwalkte over de weg en kwam ten val als gevolg van bewustzijnverlies.

Aangifte tegen graancirkel bezoekers

In Standdaarbuiten (Noord-Brabant) heeft een eigenaar van een graanveld aangifte gedaan tegen de ouders van een, volgens de ouders, paranormaal begaafd kind. Hij trof de ouders met het kind aan in zijn veld bij een verse graancirkel van ongeveer 300 vierkante meter.

De ouders zeiden dat het kind naar deze plek was gestuurd. Het kind heeft door de graancirkel gelopen en had volgens de moeder de dag van zijn leven.

De boer nam er geen genoegen mee en heeft aangifte gedaan van vernieling van zijn veld. Hoe de cirkel is ontstaan, is niet duidelijk.

Jonge tieners randden 18-jarige aan

In Heemskerk zijn donderdag twee jochies van elf en één van veertien aangehouden wegens aanranding van een 18-jarige vrouw in die plaats. Het jeugdige trio betastte hun plaatsgenote onzedelijk op de drukke doorgangsweg De Baandert.

De politie kon twee van de knaapjes even later oppakken toen ze rustig over de nabijgelegen Jan van Kuikweg aan het kuieren waren. De derde werd korte tijd later door zijn ontdane ouders bij het politiebureau afgeleverd.

De minderjarigen zijn na hun bekentenissen naar huis gezonden. De politie benadrukt dat er een nader gesprek met de drie ouders of voogden volgt. Daarna zal het openbaar ministerie, of mogelijk de kinderrechter, bepalen welke straf de kinderen moeten krijgen.

Marokko: doodstraf voor 10 terroristen

In Marokko maakt men korte metten met de radicale islamieten die lid zijn van Salafia Jihadia, de groepering die verantwoordelijk wordt gehouden voor de serie zelfmoordaanslagen van 16 mei in Casablanca. Bij die aanslagen in de Marokkaanse havenstad vielen ruim 40 doden, onder wie 12 zelfmoordenaars.

Gisteren heeft een rechtbank in Casablanca 10 leden van de beweging ter dood veroordeeld. Acht kregen een levenslange celstraf opgelegd. In totaal zijn 31 vermeende leden van Salafia Jihadia aangeklaagd. Zij waren overigens al vóór de aanslagen gearresteerd in verband met meerdere moorden en andere gewelddadigheden.

Marokko had de harde aanpak van het extremisme al aangekondigd.

Na etappe 6

Met de bergrit van Lyon naar Morzine voor de boeg een overzicht van gister.

Etappe 6 Nevers - Lyon

Gele Trui: Victor Hugo Peña (US Postal)
Groene trui: Alessandro Petacchi (Fassa Bortolo)
Bolletjestrui: Frédéric Finot (Jean Delatour)
Witte trui: Vladimir Karpets (iBanesto.com)
Strijdlustigste renner: René Andrle (ONCE - Eroski)
Rode lantaarndrager: Jimmy Casper (FDJeux.com)

Incidenten:
Opgave Fabio Baldato (ALE) bij ravitailleringspost op 98 kilometer in Digion.
Val Remmert Wielinga (Rabobank), wonden en kneuzingen linkerheup.
Val Robbie Mc Ewen (LOT), geen ernstige gevolgen.
Val Erik Zabel (TEL): schaafwonden en kneuzingen aan linkerelleboog.
Giuseppe Guerini (Telekom): pijn in rechterknie.
Juan Miguel Mercado (iBanesto.com): spijsverteringsproblemen.
Jesus Manzano (Kelme): pijn in linkerknie.

Organisatie:
Ivan Parra (Kelme): een boete van 50 Zwitserse Francs voor wangedrag (art. 12.1.040)

Verdenking SARS bij Amerikaanse militairen

Gisteren zijn negen Amerikaanse militairen in Washington onder quarantaine gesteld, omdat zij symptomen vertonen van de gevaarlijke longziekte SARS. Dat heeft de Amerikaanse nieuwszender CNN gemeld.

De militairen waren net teruggekeerd van een luchtshow in Canada en hadden onderweg een tussenstop gemaakt in Toronto. Deze Canadese stad had eerder dit jaar te kampen met een SARS-epidemie, maar werd op 2 juli SARS-vrij verklaard door de Wereldgezondheidsorganisatie WHO.

Nederlanders massaal tegen steun JSF

Bijna driekwart van de Nederlanders is van mening dat Nederland de steun aan de Joint Strike Fighter (JSF) moet stoppen. Dat resultaat komt voort uit een peiling van onderzoeker Maurice de Hond voor het SBS6-programma 'Stem van Nederland'.

Voor het onderzoek zijn 700 Nederlanders ondervraagd. Negentig procent van de aanhang van de linkse partijen en D66 is het eens met het de mening van D66-fractievoorzitter Boris Dittrich. Hij wil het geld dat gespaard wordt door te stoppen met de steun investeren in het onderwijs.

Ook meer dan vijftig procent van de aanhang van de centrum- en rechtse partijen is voorstander van het stoppen van de steun aan de JSF.

CIA neemt schuld Irak-claim op zich

George Tenet van de CIA geeft toe dat zijn organisatie te verwijten valt dat ze de foutieve informatie in George Bush zijn State of the Union toespraak niet hebben tegengehouden, dit na toenemende kritiek op en groeiend wantrouwen jegens de overheid.

Het ging met name om de bewering dat Irak pogingen deed massavernietigingswapens te verkrijgen. De CIA wist dat de juistheid van deze bewering te betwijfelen was, maar keurde toch de toespraak van Bush goed.

De uitspraak van Tenet kwam op het moment dat de Democraten om een onafhankelijk onderzoek vroegen. Bush hoopt dat Tenet's uitspraken voorkomt dat de zaak escaleert.

Italiaanse staatssecretaris stapt op na rel

De Italiaanse staatssecretaris van Toerisme, Stefano Stefani, is opgestapt. Aanleiding hiervoor is de woede die in Duitsland is ontstaan over zijn uitspraken over Duitse toeristen.

Stefani zei vorige week in een Italiaanse krant dat Duitse toeristen "in de zomervakantie luidruchtig onze stranden bevolken, dronken van arrogante zelfverzekerheid". Hij voegde toe dat het gaat om "eenvormige supernationalistische blonde mensen" en "boerend gepeupel".

Een ontstemde bondskanselier Schröder liet daarop weten dat hij zijn vakantie dit jaar niet zou doorbrengen in Italië. Stefani's uitlatingen leidden ook in zijn thuisland tot veel ophef. De toeristenindustrie was bang dat veel Duitsers Schröders voorbeeld zouden volgen.

Stefani betuigt morgen in de Duitse krant Bild overigens spijt: "Ik hou van Duitsland. Als mijn woorden een misverstand hebben veroorzaakt voor veel Duitsers, dan zou ik graag zeggen dat het me spijt". Stefani voegde er aan toe dat Duitsers altijd welkom zijn in Italië. "Duitsers zijn voorbeeldige buren en betrouwbare vrienden".

Inburgeringscursussen werken niet

Inburgeringscursussen voor nieuwe Nederlanders blijken nauwelijks effect te hebben. Voor de cursisten zijn ze vaak té moeilijk of té kort.

De overheid hoopt dat met de cursus een vreemdeling voldoende Nederlands beheerst om zich in het dagelijks leven te kunnen redden. Uit onderzoek blijkt echter dat twee van de drie cursisten na afloop niet eens een eenvoudig gesprek kunnen voeren met bijvoorbeeld een huisarts.

Inburgeren is de afgelopen jaren een 'hot item' geweest in de politiek. Zo vindt het kabinet dat cursisten, die de cursus niet met succes afronden, een verblijfsvergunning kunnen vergeten.

Uit de cijfers blijkt dat in Utrecht driekwart van de cursisten niet het beoogde niveau haalt. In Rotterdam is dat 66 procent, in Den Haag 60 procent. Amsterdam heeft geen cijfers beschikbaar. Veel steden zijn al overgegaan tot het aanbieden van extra lessen, op kosten van de gemeente.

Verstekeling aan boord van persvliegtuig

In het persvliegtuig dat George Bush volgt op zijn reis door Afrika is een verstekeling aangetroffen. De man had geen papieren bij zich en vloog mee van Zuid-Afrika naar Oeganda. Het vliegtuig is na aanhouding van de verstekeling grondig onderzocht door de Amerikaanse geheime dienst. De man is niet in de buurt van Bush geweest.

Een verslaggeefster van American Urban Radio had de verstekeling al vrijdagmorgen ontmoet. "Hij zei dat hij met ons meeging naar Oeganda. Hij gaf zich uit als verslaggever uit Soweto.", aldus de verslaggeefster.

Vreemd genoeg is de perskaart en accreditatie van de verstekeling niet gecontroleerd. Zijn bewering 'bij de pers' te horen bleek voldoende voor een vlucht in het persvliegtuig. Hij werd pas in het hotelcomplex in Uganda gearresteerd.

Adidas-strepen geen handelsmerk

Twee strepen op sportkleding kan niet worden aangemerkt als een handelsmerk, maar als "eenvoudige decoratieve verfraaiing". Dat is het oordeel van het Europees Hof van Justitie. Het Duitse Adidas probeert de twee strepen op de kleding van het Nederlands kledingmerk Fitnessworld verboden te krijgen. Deze zouden te veel lijken op de drie strepen van Adidas.

Een definitieve uitspraak van het hof wordt pas over enkele maanden verwacht. Adidas is al jaren verwikkeld in een juridische strijd tegen Fitnessworld. In 1998 werd Adidas al door een Nederlandse rechtbank in het ongelijk gesteld.

Half-Life op het witte doek?

Zenith4ever had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Half-Life is een van de best verkochte computerspellen ooit. En ondanks dat het spel alweer een tijdje meegaat, het debuut was in 1998, weet deze first person-shooter de gamers nog steeds naar de computer te lokken.

Momenteel worden de rechten van het spel bij filmproductiemaatschappijen te koop aangeboden. Verwacht wordt dat het dan ook niet lang zal duren voordat Gordon Freeman, de ster van Half-Life, op het witte doek is te zien.

Verfilmingen van videogames blijken zeer populair in Hollywood. Zo zal binnenkort het tweede deel van Tomb Raider verschijnen en ook games als Resident Evil, Mortal Kombat en Final Fantasy hebben de bioscopen bereikt.

Duitsers als god in Italië

hardcorealways had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Duitsers die dit jaar in Italië op vakantie gaan zitten goed. In verschillende Italiaanse steden worden ze deze zomer nog hartelijker ontvangen dan gebruikelijk. De Italiaanse toeristenbranche probeert hen te lokken met gratis flessen wijn en bloemen. Gevreesd wordt dat de Duitsers hun land links laten liggen naar aanleiding van diverse incidenten tussen Duitse en Italiaanse politici.

De Duitse bondskanselier Gerhard Schröder heeft afgelopen week laten weten zijn vakantie naar Italië te hebben geannuleerd. Dit naar aanleiding van de uitspraken van Stefano Stefani, de Italiaanse minister van Economische Zaken. Deze schilderde de Duitsers af als "eenvormige supernationalistische blonde mensen, die zich lawaaierig op onze stranden storten" en "boerend gepeupel".

De Italiaanse toeristenbranche kon niet echt lachen om de 'grappen' van Stefani en hebben inmiddels het ontslag van de minister geëist. Ieder jaar reizen ongeveer tien miljoen Duitsers of naar Italië waar ze een slordige acht miljard euro uitgeven, ofwel een kwart van de totale omzet in de Italiaanse toeristenindustrie.

Schröder is niet erg onder de indruk van het Italiaanse charme-offensief. Voor de Duitse televisiezender ARD noemde hij zijn beslissing om niet in Italië met vakantie te gaan een noodzakelijke reactie op de anti-Duitse uitingen vanuit Rome. Verder zei hij dat hij Stefani, als deze in zijn kabinet had gezeten, onmiddellijk zou hebben ontslagen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1269
special
Random Pics van de Dag #1268
special
Random Pics van de Dag #1267
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1266
special
Random Pics van de Dag #1265
©FOK.nl e.a.