Nederlandse Touretappe in 2005

De kans dat in 2005 de Tour de France weer over Nederlandse bodem zal rijden, is erg groot. Dat bevestigde Bennie Ceulen, de Nederlandse vertegenwoordiger van de Tourorganisatie.

De gemeente Valkenburg heeft zich, net als in 1992, kandidaat gesteld als etappeplaats. En ook de provincie Zeeland wil in 2005 een etappeaankomst organiseren. "Deze twee opties sluiten perfect op elkaar aan. Het is officieel nog niet bekend, waar in 2005 de Tour zal starten, maar of dat nu in het Oosten of Westen van Frankrijk is, maakt niet uit. De etappe kan zowel vanuit Zeeland als vanuit Valkenburg worden gereden", zegt Ceulen, die ondertussen in opdracht van Tourdirecteur Jean-Marie Leblanc al een conceptroute heeft uitgezet.
"De etappe zal helemaal over Nederlandse bodem verreden worden. Dat is de voorwaarde, die Jean-Marie Leblanc heeft gesteld. Dat betekent dus dat vanuit Valkenburg, via Weert, Budel, Valkenswaard in de richting van Zeeland zal worden gereden. Daarbij zullen we de steden Tilburg en Breda mijden, omdat dat teveel problemen oplevert met het verkeer. We kiezen bovendien voor de kortste weg naar Zeeland".
De kans dat deze Nederlandse etappe in 2005 zal worden verreden is volgens Ceulen heel groot. "Mijn gevoel zegt me, dat dit evenement doorgaat".