Van Hooijdonk naar Fehnerbahce

Pierre van Hooijdonk ontbreekt vrijdag in de eerste oefenwedstrijd van Feyenoord bij Excelsior Maassluis. De spits vertrekt zaterdag naar Istanbul waar hij zijn handtekening onder een tweejarige verbintenis met de Turkse club Fenerbahce hoopt te zetten.

De populaire en gelouterde spits (33) bereikte eerder deze week al een akkoord met de populairste club van Turkije. Fenerbahce slaagde er echter niet in een bankgarantie te overleggen. De Turken beweren dat ze nu wel hun financiële verplichtingen kunnen nakomen. Van Hooijdonk heeft geeist dat ze dat uiterlijk morgen zullen doen. Slaagt de Turkse club er niet in om die bankgarantie te overleggen, dan gaat Van Hooijdonk verder in de slag met Galatasaray, dat zich ook heeft gemeld voor hem. Cim Bom speelt voorronde Champions League, terwijl Fenerbahçe helemaal geen Europees voetbal speelt komend seizoen. Dat spreekt aan.
Feyenoord ontvangt mogelijk ruim 900.000 euro voor de Brabander, die naar eigen zeggen nog graag twee jaar in de Kuip had willen blijven.