Zoenende Britse pubers kunnen lang de cel in

Rainman en webfreaky hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Door een Brits wetsvoorstel, bedoeld om jongeren te beschermen tegen misbruik, lopen pubers het risico om voor 5 jaar de bak in te draaien als ze in het openbaar met elkaar zoenen. Het voorstel, ingediend door het ministerie van Binnenlandse Zaken, verbiedt jongeren onder de 16 jaar om in het openbaar te vrijen.

De Britse organisatie voor geboorteplanning, Family Planning Association, is boos over de wet, die zich in plaats van vóór jongeren, juist tegen hen lijkt te keren. "Het gaat om gedrag als zoenen en voelen. Dergelijke seksuele verkenningen zijn volkomen normaal en een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling in de puberteit", aldus de organisatie.

Een ander deel van de Britse overheid komt overigens met het advies om kinderen vanaf 5 jaar op school seksuele voorlichting te geven. Dit zou zwangerschappen tijdens de puberteit kunnen voorkomen. Fel tegen dat advies zijn religieuze groeperingen en organisaties die de normen en waarden in de maatschappij willen verbeteren. Zij vrezen dat de lessen jonge kinderen seksueel aan het experimenteren zetten.