FOK! Games en het beste en slechtste van E3

6. Noppie2000

Hoogtepunten:

Het lijkt een trend te worden dat fighters bovenaan mijn lijstje komen te staan op E3. Vorig jaar werden we getrakteerd op Dragon Ball FighterZ, dit jaar was daar ineens Jump Force. Op de Nintendo DS was Jump Super Stars één van mijn favoriete games door de samenkomst van al mijn lievelings Jump-series. Naruto, Bleach, Dragon Ball, One Piece en ga maar door. Jump Force lijkt een soortgelijke belevenis te bieden, maar dan in 3D in de Unreal Engine 4. De stijl is tof, de combat ziet er gelikt uit en ik ben simpelweg een sucker voor dit soort titels.

De Direct van Nintendo was voor sommigen wellicht onderweldigend, maar dat maakt me niet zoveel uit. Er is dit jaar één game waar ik het meest naar uitkijk en dat is Super Smash Bros. Ultimate. De discussie of dit een port is of niet is ook niet zo interessant, want de game belooft simpelweg een heerlijke ervaring te bieden. Alle personages ooit, nieuwe personages, systemen die opnieuw zijn ontwikkeld, vele tweaks aan de personages en grafische verbeteringen. In totaal zijn er nu 66 personages en meer dan 80 stages om op te knokken, allemaal in 60FPS. Als Smash-fan is dit een soort natte droom die met elke aankondiging alleen maar beter wordt. 7 december, staat genoteerd!

Dieptepunten:

Ik wil er niet teveel woorden aan vuil maken, maar Command & Conquer is natuurlijk niets minder dan een belediging. De mannen van EA hebben dan zelfs de ballen om te roepen dat dit een Command & Conquer is voor een nieuwe generatie. 23 jaar geschiedenis naar de knoppen, goed gedaan weer EA.

E3 blijkt bovendien niet zo heel interessant als 80% van de games vooraf al worden aangekondigd of gelekt. Gameplay-details, titels, screenshots, nieuwe games. Ik snap dat aandacht tijdens E3 wellicht wat moeilijk te verkrijgen is en dat de grote uitgevers een los moment fijner vinden, maar het haalt de kracht van E3 redelijk onderuit. Het gebrek aan grote aankondigingen maakt het een beetje een tamme E3. Zelfs grotere nieuwtjes als Fortnite voor Switch waren al geruime tijd bekend door meerdere leaks, jammer. en ALS je dan je game van tevoren aankondigt, zorg er dan voor dat je E3 daadwerkelijk gebruikt als follow-up. Call of Duty: Black Ops IV ontbrak, Battlefield V toonde weer één of andere vage trailer zonder gameplay en zonder details van de BR-modus, Shadow of the Tomb Raider zag er om meerdere redenen niet goed uit en ga zo maar door. Gebruik E3 of voor grote aankondigingen inclusief details of ga all-out met nieuwe informatie en gameplay. Voor veel uitgevers was het gewoon te lafjes, te saai eigenlijk.