Zeven nieuwe series die je niet mag missen

8. The Exorcist

The Exorcist

The Exorcist

Start: 23 september
In Nederland te zien via: de welbekende bronnen op het wereldwijde web

In The Exorcist zien we een losse bewerking van het gelijknamige boek van William Peter Blatty. In de serie van Jeremy Slater (The Lazarus Effect, Fantastic Four), die in Amerika wordt uitgezonden op de televisiezender Fox, draait het om een tweetal priesters die elk hun eigen manier hebben om de strijd aan te gaan met het onzichtbare kwaad, als een jong meisje door demonen wordt bezeten.

'Nee he, niet weer een serie die gebaseerd is op een klassieke film'. We horen je het bijna denken maar in het geval van The Exorcist is dat niet geheel waar namelijk. The Exorcist is een aangenaam originele serie die niet het verloop van de verfilming volgt maar die een geheel eigenzinnig verhaal levert waarin een tweetal priesters gedwongen worden om hun krachten te bundelen om aldus een eeuwenoude demon te kunnen verdrijven. Wat wel is gebleven is de fijne nostalgische sfeer die de gelijknamige film ook ademde. Met een cast, bestaande uit onder meer Alfonso Herrera, Ben Daniels, Hannah Kasulka, Brianne Howey, Kurt Egyiawan, Alan Ruck en Geena Davis, kent de reeks een sterke en zeer overtuigende bezetting.

The Exorcist 1

In eerste instantie was de maker van plan om een reboot te maken in speelfilmformaat maar gelukkig wist de studio hem over te halen om er een serie van te ontwikkelen. De geheel in Chicago gefilmde serie kan ook worden gezien als een soort van opvolger voor de filmklassieker van William Friedkin. Ben je wel een liefhebber van een fijne thriller met stevige schrikmomenten, dan is The Exorcist een reeks die je eigenlijk niet mag missen. Laten we hopen dat Fox Nederland de serie snel in haar winterprogrammering op gaat nemen.