Boek: Simon's cat - Kattenchaos

Boeken • 15-11-2011 @ 19:44 •   dm Wouter Kursten (Magneet)
print 

Simons Cat: Kattenchaos, het begon als een bescheiden filmpje op youtube dat in mum van tijd een legioen van fans wist te verzamelen met een monumentaal aantal hits. Het bleef niet bij het eerste filmpje, er volgden er meer, de een evenzo, of misschien zelfs nog succesvoller dan de ander. Het succes van youtube breidde zich uit, zo sloot de BBC een deal met de bedenker, en verschenen er al eerder twee boekjes over Simons bezitterige, irritante, gruwelijk eigenwijze, maar zeer herkenbare en aandoenlijke kat. Kattenchaos is het derde deel, en met het derde deel bewijst de maker dat het hebben van een kat een uiterst lucratieve bron van inspiratie kan zijn.

De ene keer is het een enkele tekening, de andere keer een aantal pagina’s maar de avonturen van de, schijnbaar altijd hongerige, kat zijn werkelijk hilarisch. Een constante factor is wel dat je eigenlijk niet op kan houden met kijken en naar de volgende pagina wil gaan in plaats van het boekje dichtslaan. In dit derde verhaal is er een nieuwe huisgenoot in beeld: een kitten. Dit levert natuurlijk weer de grootste chaos en humor op. Het maakt niet uit wat er in huis gebeurt, de katten maken er weer een puinhoop of een komische situatie van. De tekeningen hebben wel wat weg van de stijl van De Stamgasten-tekeningen van De Jager maar zijn duidelijk een eigen creatie.

Op het einde blijf je zitten met een geweldig boek waar je gerust uren in kan blijven kijken.Als alternatief kan je het juist gebruiken om net even dat saaie of vervelende moment te doen vergeten door het open te slaan en al snel zal er een glimlach om je lippen te vinden zijn.

Enkele van de youtube-filmpjes:

Tekeningen en filmpjes © Simon Tofield
4779 views / 4 reacties
AuteurSimon Tofield
GenreStrip
UitgeverDe bezige Bij
Waardering    
Aantal stemmen    0
Reacties op dit bericht
4  van 4 reacties op deze pagina. Pagina  1
userIcon
Begint wel heeeel erg op Garfield te lijken, zeker met de introductie van dat kitten, aka nermal....
userIcon
Ik vind de filmpjes altijd erg leuk, maar de vertaling op papier werkt niet naar mijn mening. Ik word er niet door gegrepen.

Trouwens, check je stukje a.u.b. voor je hem uploadt, er zitten nog wat foutjes in
userIcon
quote:
Op dinsdag 15 november 2011 @ 21:04 schreef Netsplitter het volgende:
Begint wel heeeel erg op Garfield te lijken, zeker met de introductie van dat kitten, aka nermal....
Je kan je nickname beter veranderen in hairsplitter. Garfield is een kat, dit is een kat. Garfield heeft Nermal, deze heeft een kitten. ... Daar houdt de vergelijking wel een beetje op.
4  van 4 reacties op deze pagina. Pagina  1


Lees ook:

» 15/09 Boek: Lisa Jackson - Vertel me1
» 29/08 Boek: Derwent Christmas - De stilte voor Julia0
» 13/08 Boek: Pia de Jong - Flessenpost1
» 13/08 Boek: Paul Vugts - Doorgeschoten0
Gebruikersnaam 
Wachtwoord
 
Video's
Meteen bestellen?