Boek: Simon's cat - Kattenchaos

Simons Cat: Kattenchaos, het begon als een bescheiden filmpje op youtube dat in mum van tijd een legioen van fans wist te verzamelen met een monumentaal aantal hits. Het bleef niet bij het eerste filmpje, er volgden er meer, de een evenzo, of misschien zelfs nog succesvoller dan de ander. Het succes van youtube breidde zich uit, zo sloot de BBC een deal met de bedenker, en verschenen er al eerder twee boekjes over Simons bezitterige, irritante, gruwelijk eigenwijze, maar zeer herkenbare en aandoenlijke kat. Kattenchaos is het derde deel, en met het derde deel bewijst de maker dat het hebben van een kat een uiterst lucratieve bron van inspiratie kan zijn.

De ene keer is het een enkele tekening, de andere keer een aantal pagina’s maar de avonturen van de, schijnbaar altijd hongerige, kat zijn werkelijk hilarisch. Een constante factor is wel dat je eigenlijk niet op kan houden met kijken en naar de volgende pagina wil gaan in plaats van het boekje dichtslaan. In dit derde verhaal is er een nieuwe huisgenoot in beeld: een kitten. Dit levert natuurlijk weer de grootste chaos en humor op. Het maakt niet uit wat er in huis gebeurt, de katten maken er weer een puinhoop of een komische situatie van. De tekeningen hebben wel wat weg van de stijl van De Stamgasten-tekeningen van De Jager maar zijn duidelijk een eigen creatie.

Op het einde blijf je zitten met een geweldig boek waar je gerust uren in kan blijven kijken.Als alternatief kan je het juist gebruiken om net even dat saaie of vervelende moment te doen vergeten door het open te slaan en al snel zal er een glimlach om je lippen te vinden zijn.

Enkele van de youtube-filmpjes:

Tekeningen en filmpjes © Simon Tofield