Boek: Robert Ferrigno - Gebed voor een moordenaar

Gebed voor een MoordenaarRobert Ferrigno, geen familie van voormalig mr Universe Lou - de Hulk - Ferrigno is in Amerika al een gewaardeerd schrijver met intussen al 9 titels op zijn naam. In Nederland is Gebed voor een moordenaar het vierde boek dat is uitgegeven. Een spannende thriller over een verscheurd Amerika dat voor het grootste deel tot de islam is bekeerd. In 2015 zijn er verschrikkelijke aanslagen gepleegd op New York, Washington en Mekka. De Mossad probeerde met deze actie de islam flink zwart te maken, maar het verhaal kwam uit en de gehele wereld keerde zich tegen Israël. Moe van de valse beloften bekeerde een groot deel van de bevolking zich tot de islam.

De strijd
In 2040, vijfentwintig jaar na de aanslagen is een jonge vrouw bezig met het schrijven van een tweede boek, de eerste ging over de islam zelf. Ze moet echter vluchten en verdwijnt spoorloos. Haar oom Roodbaard, een politicus van formaat, besluit Rakkim Epps te vragen om Sarah op te sporen. Rakkim is op 10-jarige leeftijd door Roodbaard onder zijn hoede genomen en is later bij de Fedayeen gegaan. Niet alleen de loodzware trainingen overleefde hij moeiteloos, hij werkte ook meer dan zes jaar als een infiltrant in de bijbelgordel, maar werkt nu voor zich zelf. Een keiharde en goedgetrainde man met een hoge intelligentie en sterke reflexen. Zal het hem lukken om Sarah, zijn grote liefde, te vinden en wat zal haar boek allemaal teweeg kunnen brengen?

Het thema
Het script en het thema van het verhaal beloven al veel goeds. De vraag is dan of de schrijver deze belofte ook kan nakomen. De schrijfstijl is in ieder geval snel genoeg en geregeld komt er een klein beetje onderbouwende informatie naar voren. Hierdoor blijft het verhaal lekker op snelheid. Wat wel af en toe verwarrend is, is de diversiteit aan geloofsbelijders van de islam. Zo loopt er een soort van religieuze politie rond, de "Zwartjassen". Deze "Zwartjassen" storen zich uiteraard aan alles wat niet streng islamitisch is, en meppen er dan ook graag op los, waarbij ze ook graag katholieken als doelwit nemen als het iets te maken had met de islam. Ook in de regering rommelt het tussen de verschillende moefti’s, kaliefen en gematigde moslims. Voor een thriller is het echter een geslaagd boek. Wie weet volgt er binnenkort meer vertaald werk van Robert Ferrigno.


Uitgever: Uitgeverij MYNX ISBN: 978-90-225-4742-7 Pagina's: 431
Waardering: