Watabe wint 'Schwarzwaldpokal' op noordse combinatie

Akito Watabe heeft zijn status als beste atleet in de World Cup op de noordse combinatie dit seizoen bevestigd. Tijdens het slotweekeinde in het Duitse Schonach was Watabe zaterdag weer eens de beste, wat hem de prestigieuze Schwarzwaldpokal opleverde. 

Jarl Magnus Riiber won het schansspringen, zoals de jonge Noor wel vaker doet. Dit keer sprong hij echter een serieuze voorsprong op de snelle concurrenten bij elkaar: Akito Watabe was op 1:04 minuten pas de eerste van de echt rappe langlaufers, terwijl de Duitsers Fabian Riessle (+1:15) en Johannes Rydzek (+1:27) nog meer goed moesten maken in de pappige sneeuw.

Go Yamamoto uit Japan voegde zich snel bij Riiber, terwijl een groep van drie Japanners en vier Oostenrijkers de achtervolging opende. Daarachter vormde zich dan weer een andere groep, waar vooral Riessle het tempo aanvoerde. Riiber en Yamamoto hadden halverwege nog altijd de leiding, maar Watabe en de Oostenrijkers Bernhard Gruber en Mario Seidl hadden nog maar tien tellen achterstand.

Na ruim zes kilometer sloot het trio aan bij Riiber en Yamamoto, terwijl de tweede groep achtervolgers grote moeite had om in de buurt te komen. Watabe opende in de slotronde de aanval en sloeg een gat, wat beslissend bleek. Riiber kreeg het voor elkaar om Gruber in de slotfase te kloppen en dat leverde de Noor plek twee op.