Bokster Brækhus verdedigt wereldtitels voor 21e keer op rij

Bokster Cecilia Brækhus heeft voor maar liefst de 21e keer op rij een wereldtitelgevecht gewonnen. De 36-jarige Noorse legende was in het Noorse Stokke, in de buurt van Oslo, te sterk voor de vijf jaar oudere Zweedse Mikaela Laurén.

Brækhus versloeg de Deense Vinni Skovgaard in 2009, wat haar de wereldtitels in het weltergewicht (-66,7kg) bij de WBA en WBC opleverde. In de jaren daarna verdedigde ze haar titels keer op keer en zeges op de Amerikaanse Victoria Cisneros (2010), de Kroatische Ivana Habazin (2014) en de Uruguyaanse Chris Namus (2016) leverden haar ook de wereldtitels bij de WBO, IBF en IBO op.

Tegen Laurén ging Brækhus voor de vierde keer de ring in om al haar vijf wereldtitels te verdedigen en net als bij eerdere gevecht in 2010 was de Noorse ook dit keer te sterk. In de zesde ronde ging Laurén voor het eerst onderuit, waarna ze nog wel even op kon staan. De scheidsrechter keek het nog even aan, maar nadat Laurén op haar benen wankelde maakte ze er een einde aan, zodat The First Lady nog altijd de wereldkampioene is.

De eerder genoemde Chris Namus ging in eigen land overigens de ring in tegen landgenote Katie Alvariño, met de IBF-wereldtitel in het superweltergewicht (-69,9kg) als inzet. Dat leverde Namus een overwinning en dus een succesvolle verdediging van haar titel op.

De knock-out volgt na zo'n vier minuten, met onze excuses voor de matige beeldkwaliteit (Bron: YouTube)