Vandoorne ook volgend jaar in McLaren

Stoffel Vandoorne zal ook volgend jaar uit gaan komen voor het Formule 1-team McLaren. De 25-jarige Belg is momenteel in dienst van het Britse team bezig aan zijn eerste volledige seizoen in de hoogste autosportklasse en heeft vlak voor zijn thuisrace te horen gekregen dat hij in 2018 weer op de grid zal staan.

Vandoorne debuteerde vorig jaar in de Formule 1 voor McLaren met een tiende plaats in Bahrein. Hij verving toen zijn huidige teamgenoot Fernando Alonso. Dit jaar heeft de GP2-kampioen van 2015 pas een punt gepakt, terwijl Alonso er negen meer heeft.

McLaren-teambaas Eric Boullier: "Toen we Stoffel eind 2016 voor dit jaar vastlegden was er al het plan om hem meerdere jaren te laten racen. Dat is niet veranderd en ik ben blij dat hij volgend jaar weer voor ons zal racen. Zoals alle rookies heeft hij in het eerste half jaar veel moeten leren, maar we hebben veel vertrouwen in hem en hij wordt steeds beter. Zijn teamgenoot is een stevige tegenstander - een understatement, omdat hij zo ongeveer de beste coureur op de grid is - maar Stoffel's robuuste talent en enorme ambities verzekeren ons van gezamenlijke toekomstige successen."