Pech voor Herlings in MXGP van Zweden

Na een tweede plaats in de eerste race was Jeffrey Herlings in een goede positie om zijn derde Grand Prix op een rij te winnen. In de tweede race echter liep de ketting van zijn motor met als gevolg einde wedstrijd. Op dat moment lag hij op de tweede plaats. De eindzege van de Zweedse Grand Prix ging naar Romain Febvre.

In de eerste race had Febvre de beste start echter even later viel de Fransman waardoor regerend wereldkampioen Tim Gajser de leiding overnam. Glenn Coldenhoff wist door te stoten naar de tweede plaats maar gedurende de race viel hij terug naar de vijfde plaats. Herlings maakte de omgekeerde weg. Na een matige start reed de Brabander zich vanaf de zevende plaats naar voren en wist uiteindelijk tweede te worden.

Ook in de tweede race had Febvre de beste start. Op plaats twee en drie volgden Gajser en Herlings. Gajser ging het duel aan met de Franse Yamaha-coureur maar moest het onderspit delven. Door een fout van de Sloveen wist Herlings de tweede plaats over te nemen echter direct daarna liep de ketting van zijn KTM-motor. In tegenstelling tot de eerste race bleef Febvre op zijn motor zitten en won de race. Coldenhoff finishte opnieuw op de vijfde plaats.