Oud-motorcoureur Biaggi zwaargewond na trainingscrash

Voormalig motorcoureur Max Biaggi is bij een trainingscrash in Italië zwaargewond geraakt. De 45-jarige Italiaan ging op het circuit van Sagittario, waar hij zeer regelmatig traint, onderuit terwijl hij met een aantal jonge coureurs aan het trainen was voor een Supermoto-race.

Naar verluidt heeft Biaggi ernstige verwondingen opgelopen aan zijn borst en zijn ruggenwervel, maar hij zou wel buiten levensgevaar zijn. Volgens een monteur die op het circuit aanwezig was bewoog de Italiaanse veteraan beide armen en benen, alvorens hij met een traumahelikopter naar een ziekenhuis in Rome vervoerd werd. De eerste onderzoeken zouden uitgewezen hebben dat hij in elk geval zijn schouder gebroken heeft. Een Italiaanse journalist meldde eerder dat Biaggi niet buiten bewustzijn is geweest.

Biaggi werd in de jaren '90 maar liefst vier keer op rij wereldkampioen in de 250cc-klasse, alvorens hij dan eindelijk de overstap maakte naar de 500cc - tegenwoordig de MotoGP geheten. Daarin eindigde hij zeven jaar achter elkaar in de top-4 van het kampioenschap, inclusief drie tweede en drie derde plekken, maar telkens moest hij het in de wereldtitelstrijd afleggen tegen mannen als Mick Doohan, Kenny Roberts Jr en Valentino Rossi.

Biaggi stapte vervolgens over naar het WK Superbikes, waar hij in 2010 en 2012 de wereldtitel pakte. Na die laatste titel stopte hij met racen, hoewel hij in 2015 nog enkele races reed voor Aprilia.