Historische zege voetbalelftal Andorra

Groot feest in Andorra. De nationale voetbalploeg heeft namelijk een wedstrijd gewonnen! Dat is zelfs nog zeldzamer dan een zege van het Nederlands elftal, want Andorra had al maar liefst 86 wedstrijden op rij niet meer gewonnen.

Andorra speelde woensdag in San Marino een vriendschappelijke wedstrijd tegen het thuisland, ook niet bepaald een hoogvlieger in het internationale voetbal. Ildefons Lima mocht na een half uur aanleggen voor een penalty en trapte die erin, waarmee hij zijn positie als topscorer aller tijden nog maar eens verstevigde. De 37-jarige aanvoerder heeft nu in 104 interlands al elf keer gescoord en is de enige international die meer dan vier keer voor Andorra doel heeft getroffen.

Halverwege de tweede helft scoorde Cristian Martinez, goaltjesdief van Santa Coloma, ook nog eens. De laatste keer dat Andorra won was in 2004, toen Macedonië in Andorra met 1-0 voor de bijl ging. De reeks van 86 wedstrijden is een record in het interlandvoetbal: vorig jaar nam Andorra dat record over van Luxemburg, dat ooit 82 wedstrijden op rij niet won. San Marino zou zomaar eens de volgende recordhouder kunnen worden, want zij staan nu op 75 wedstrijden zonder overwinning.