FOK! wat een weer...Problemen in het noorden

Goedemorgen! De overgang van de warme naar de koude lucht gaat niet zonder slag of stoot gepaard. Vooral in het noorden van het land is de kans op IJZEL vrij groot, en na de ijzel gaat de neerslag over in sneeuw. In het zuiden loopt de temperatuur nog op naar 10 graden.

De overgangszone tussen de zachte en de koude lucht komt precies boven ons land tot stilstand. De noordelijke provincies zaten gisteren al in deze luchtsoort en uiteindelijk zal ook het zuiden voor de bijl gaan. De neerslag is het grootste obstakel op dit moment, want de écht koude lucht ligt nog net iets ten noorden van ons land. Eerst regent het, maar later is er kans op ijzel die vervolgens dus overgaat in sneeuw. Ik denk dat ´code oranje' zeker niet uitgesloten is, want de neerslag is behoorlijk actief. De middagtemperatuur ligt in Groningen, Friesland en Drenthe al dichtbij 0.

Elders in het land valt er overdag nog vooral regen. Pas vanavond gaan de temperaturen ook in het midden naar beneden en uiteindelijk volgt ook het zuiden. In de loop van de avond kan het dan ook in het midden van het land gaan sneeuwen. Het mag duidelijk zijn dat de temperaturen in deze gebieden overdag nog ruim boven 0 liggen.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Duister bos Qltel was gisteren in het bos en maakte deze foto op een ietwat duistere plek.

Herfst?
Is de herfst net ingevallen? Op dezelfde wandeling van qltel lijkt het alsof het pas net november is.