FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 18 augustus 2007

Barkeeper vestigt wereldrecord barkeepen

De 24-jarige Maarten Bickel, barkeeper te Almere, heeft een heus wereldrecord op zijn naam staan. De jongeman heeft het gepresteerd 48 uur in een kroeg door te brengen, zij het aan de verkeerde kant van de bar. Volgens zijn woordvoerster maakt hij een grote kans in het Guiness Book of Records te komen.

Afgelopen donderdag om zes uur 's avonds ging Bickels recordpoging in in Club Mambo in Almere waar hij zelf ook achter de bar staat. Vandaag, exact 48 uur later dan de start van zijn poging, zat zijn taak erop. In eerste instantie was Bickel van plan zestig uur achter de toog te staan, maar hij kon niet langer op zijn benen staan wegens vermoeidheid.

Volgens de woordvoerster is een vermelding in het Guinness book of Records Bickels grootste wens. Dit moet wel lukken, aangezien het oude wereldrecord op slechts 24 uur staat.

Elke drie uur kreeg de Almeerder tien minuten plaspauze. Deze tijd werd ook benut om zich even bij de spoelbak op te frissen. Onafhankelijke waarnemers hielden een oogje in het zeil. Zij zagen erop toe dat de poging volgens de regels verliep. Over een aantal weken weet Bickel of hij de zo gewenste vermelding in het recordboek krijgt.

[BCR] Fotoverslag Racesalon

Vandaag was Ahoy' Rotterdam het middelpunt van autominded Nederland. Het evenementencomplex was namelijk gastheer van Racesalon, een autosportevenement ter voorbereiding op Bavaria City Racing. Alle deelnemers aan City Racing waren aanwezig in de verschillende hallen.

Bij aankomst in Ahoy' werd meteen duidelijk dat men een serieus autosportevenement op poten had gezet, getuige de pitspoezen.


De ontvangst was goed geregeld door de organisatie.


Ook poseren was geen probleem voor de dames.

Na binnenkomst moesten nog wel de nodige formaliteiten geregeld worden, waarna we de Monaco-hal konden bezoeken. In deze hal waren stands van vrijwel alle deelnemers aan Bavaria City Racing te vinden. Op het grote podium werden interviews gegeven met diverse kopstukken uit de nationale autosport.


Tom Coronel vertelt hoe hij het parcours verkende.


Robert Doornbos legt uit hoe hij zijn demo beleefde.


Olivier Tielemans verhaalde van zijn WTCC-avontuur.

Natuurlijk hebben we alle stands bezocht. Regelmatig werd er een F1-motor gestart. ING Renault en Spyker verzorgden zelfs hele concerten door te spelen met de motor.

Met name Renault had flink uitgepakt met hun stands. Zo was er een wedstrijdje wielen verwisselen en waren er diverse simulatorstands te vinden. Ook kregen we de mogelijkheid de ING Renault R27 van heel dichtbij te bekijken.


De R27 zonder engine cover. Eerder werd iedereen met een fototoestel weggestuurd, maar na enig gebabbel mochten we toch mooie close-ups maken.


De schokdemping aan de achterzijde. Een ingenieus systeem, wat de Renault een goede wegligging geeft.

Bij Spyker konden we helaas niet dichterbij komen dan een paar meter afstand. Ze hadden de A-spec meegenomen, zoals deze in Hongarije heeft gereden.


De voorzijde van de Spyker.

Toevallig kwam net Christijan Albers de stand oplopen om wat korte vragen te beantwoorden.


Albers op weg naar ons.

Naast Spyker was ook Toyota aanwezig; met een 2002-bolide. De getoonde auto behoorde toe aan Cristiano da Matta tijdens de Australische Grand Prix van dat jaar.


Vanaf de achterkant is iedere F1-bolide mooi.

Niet alleen moderne F1-auto’s waren welkom. Er stond ook een F5000-auto's. Zelfs de motor van deze klassieker (zie hieronder) werd gestart. Die produceerde een waanzinnig mooi geluid.


Van voren gezien zijn de verschillen met de hedendaagse F1 duidelijk waarneembaar.


En ook vanaf de achterkant zien we weinig tot geen overeenkomsten.

Naast de F1 waren er uiteraard ook andere raceklassen aanwezig: wagens van F3, A1GP en Champ Cars waren van dichtbij te bewonderen. Ook hun bijbehorende coureurs waren veelal direct te benaderen.


De Minardi Team USA-auto van "Bobbie D".


De nieuwe A1GP-wagen van Team Netherlands.


De nieuwe 2007-livery doet sterk denken aan die uit 1988, en geeft dan ook een winnend gevoel.




De F3 Euroseries-bolide van Renger van der Zande.

Behalve voor de Formuleklassen was ook een deel van de zaal ingericht voor Dakar-deelnemers. Er was zelfs een heus parcours aangelegd, waar over de zandheuvels gesprongen werd.


We mochten zelfs de truck beklimmen! Die eer viel te beurt aan Spooky4u.



Er werd echt gesprongen. Hier Tim Coronel in actie.

Voor het amusement was er een heus optreden door Gerard Joling. Hij bracht onder andere zijn hit samen met wijlen Andre Hazes ten gehore.


Joling werd hierin bijgestaan door de Bavaria Girls.


Ook Tom Coronel en de politie brachten veel publiek op de been. Hij probeert hier onder zijn boetes uit te komen die hij scoorde tijdens het verkennen van het parcours. Na het draaien van enkele donuts werd het een heuse achtervolging. Coronel kwam overigens onder die boete uit.

Slowaak overleeft val van 1200 meter

Een 33-jarige parachutist had vandaag een engeltje op zijn schouder. De Slowaak sprong moedig op 1200 meter hoogte uit het vliegtuig. Maar toen het tijd werd de parachute te openen, weigerde deze te ontvouwen.

Als een wonder overleefde de man de enorme smak die hij maakte. Weliswaar zijn bijna alle botten in zijn lichaam gebroken, maar volgens het nationale persbureau van Slowakije is de man buiten levensgevaar.

Too human demo onderweg, volledige game in 2008

Too Human komt er echt aan volgens Denis Dyack, oprichter van Silicon Knights. Dyack reageert hiermee op berichten op het forum van Too Human waarin over de demo gesproken werd.

"Too Human will be out in 2008. A firm date with tons of new info is coming soon. This will be followed up with a playable demo. The demo will speak for itself. Hang in there." aldus Dyack.


Iedereen die zich afvraagt wanneer er een precieze datum bekend wordt gemaakt wordt aangeraden om de evenementen van de komende tijd in de gaten te houden. Na Leipzig volgt de Penny Arcade Expo en een maand later is de Tokyo Game Show alweer aan de beurt, en op alledrie de evenementen kan de releasedatum bekend gemaakt worden.



Sexy pakjes en stoere meiden in Soul Calibur IV screens

Soul Calibur IV wordt het vierde deel in de succesvolle fighters-serie. Het spel zal lopen op de engine van Soul Calibur III, welke op de PlayStation 2 verscheen. Desondanks zal Namco Bandai enorm veel werk stoppen in de grafische details en zal het ook nog eens lopen op 60 frames per second. Er zullen geen tag battles aan de serie worden toegevoegd. Wel nieuw is de nieuwe health bar waar de developers nog maar weinig over loslieten. Zo zul je je tegenstander kunnen verslaan zonder zijn energie tot een nul te brengen of uit de ring te gooien. Een aantal nieuwe screens waarop je de personages beter kunt bekijken zie je hieronder.







After the Demo: het vervolg van Bioshock

Sommige gamers zijn al druk bezig met Bioshock, hoewel het spel officieel pas op de 24 augustus uitkomt (zie Bioshock nu al verkrijgbaar in US).

Eén van deze 'vroege vogels' was zo aardig om één en ander op te nemen zodat anderen kunnen zien hoe het verhaal zich ontwikkelt direct na het einde van de demo. Gamers die alles zelf uit willen vinden, wordt aangeraden dit filmpje NIET te bekijken.

Klik hier om het 20 minuten durende filmpje (toch) te bekijken.



Som dwingt WK deelname af

Bram Som heeft zich toch nog weten te plaatsen voor het wereldkampioenschap atletiek in Osaka. Hij liet bij een wedstrijd in Breda voldoende vormprogressie zien.

Som won de wedstrijd in 1.46,29. Arnoud Okken werd tweede in 1.46,51. Som en Okken liepen dit seizoen allebei de B limiet, waarbij Okken sneller was. Som kon alsnog meedoen vanwege zijn goede resultaten vorig jaar, maar alleen als zijn vorm zou verbeteren. ”Ik had macht in de laatste 100 meter”, toonde de Europees kampioen zich tevreden. ”Ik ga.”

Uitslagen Eredivisie 18/08/2007

Er werden vanavond vier wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

NAC Breda - FC Groningen 0-3
45' Lovre 0-1 (Assist Lindgren)
73' Nevland 0-2 (Assist Berg)
90'+3Fledderus 0-3 (Assist Nijland)

Scheidsrechter: Bossen.
Toeschouwers: 15.000.
Rood: 50. Mtiliga (NAC Breda).
Geel: Sikora (NAC), Silva (Groningen).

Opstellingen

NAC: Zoetebier, Elshot,Penders (Tamerus/77), Loran, Mtiliga, De Graaf, Gilissen, Stam (Van Gessel/85), Sikora, Lurling (Amoah/62), Kolkka.

Groningen: v.Loo, Silva, Sankoh, Kruiswijk, Stenman, v.d.Laak (Meerdink/39), Lindgren, Lovre (Levchenko/73), Fledderus, Nevland, Berg (Nijland/80).
---------------------------------------------------------------------------------
NEC - Roda JC1-1
39' v. Beukering 1-0 (assist Worm)
85' Lamah 1-1

Scheidsrechter: Wegereef.
Toeschouwers: 12.000.
Geel: De Fauw (Roda JC).

Opstellingen

NEC: Babos,Nalbantoglu,Wisgerhof, Olsson,El-Akchaoui,Worm (Pothuizen/69),Kivuvu,Holman, Davids,v.Beukering,Lens

Roda JC: Castro,Saeijs,De Fauw,Kah, Sibum,Meeuwis,De Jong,Bouchiba, W.Janssen,Lamah, Oper (v. Tornhout/43).

--------------------------------------------------------------------------------
Excelsior - FC Twente 0-2
10' N'Kufo 0-1 (Assist Wilkshire)
71' N' Kufo 0-2 Penalty

Scheidsrechter: V. Boekel.
Toeschouwers: 3.000.
Geel: Zijm, Stam, Graafland (allen Excelsior)

Opstellingen

Excelsior: Graafland, Bandjar, v.Nieuwstadt, Stam (v. Steensel/46),Zijm, Altheer, Luyckx, Guijo-Velasco (Simr/73), Rojer, Den Ouden, v.Guldener (Korf/46).

FC Twente: Boschker, Wilkshire, Zomer, Braafheid, Heubach, El Ahmadi, Brama (Wellenberg/67), Engelaar, Denneboom, N'Kufo (Schreuder/84), Huysegems (Hersi/79).
--------------------------------------------------------------------------------
AZ - VVV-Venlo 4-0
7' Agustien 1-0 (Assist Ari)
32' Ari 2-0 (Assist Steinsson)
58' Ari 3-0 Penalty
79' Medunjanin 4-0 (Assist Dembélé)

Scheidsrechter: Nijhuis,
Toeschouwers: 16.000.
Geel: Steinsson (AZ), Linssen, Verdellen, El Gaaouiri (allen VVV)
Bijzonderheden: De wedstrijd moest twee keer worden stilgelegd nadat er een aantal lichtmasten uitvielen.

Opstellingen

AZ: Waterman, Steinsson, Jaliens, Donk, Opdam (Pocognoli/75), Agustien, De Zeeuw, Cziommer (Medunjanin/51), Martens, Dembélé, Ari (Pellé/68).

VVV: Begois, Mampuya, Verdellen, Blondelle, Fleuren, Leemans, Kantelberg (El Gaaouiri/46),Linssen, Ofrany (Amrabat/46), Jans, Soltani.

De stand kan je hier vinden.

Vampire: The Masquerade naar versie 4.0

Vampire: The Masquerade - Bloodlines werd door velen gezien als een hele goede game, een topper zelfs. De game werd alleen geteisterd door bergen bugs en het is dan ook geen wonder dat de ontwikkelaar na deze game failliet is gegaan. Er zijn echter nog altijd lieden deze bezighouden met de missie om deze game van zijn bugs te ontdoen en dat heeft geleid tot een nieuwe patch.


"Gefrustreerde gamers die kotsen op bugs"

Het lijstje met fixes:
quote
v4.0 17.08.2007
----
* Created Appearance powerup and made Isaac give it instead of Charm.
* Made Strauss reward you with the Fae Charm instead of usual money.
* Recovered chewing gum to sell to Copper and stashed it on the pier.
* Restored rat crowd to warrens and ancient text to Leopold Society.
* Placed library keycard at Ramen and fixed some minor text problems.
* Moved dogs into junkyard and Skelter to Nines' side at one ending.
* Swapped cop Anacondas with Ithacas and made Pisha leave eventually.
* Restored Romero to be back after his quest and fixed zombie scene.
* Fixed cut off conversations and restored a hidden one to warehouse.
* Restored hidden models to Dane, to Blood Hunt and on junkyard map.
* Made armor absorb half the aggravated damage and raised Blood Heal.
* Removed cop cars from the Santa Monica pier after the police left.
* Added Fu Syndicate emergency doorcode and restored tire iron skill.
* Recovered three unseen newspapers and repaired a newspaper mix up.
* Restored two item models and renamed "Replica Katana" "Shin Gunto".
* Made Mercurio's email arrive later and fixed several email issues.
* Repaired warrens electrical terminal computer and fixed many props.
* Added some missing inspection nodes and made diner cook move more.
* Restored warrens door difficulty and fixed switches at observatory.
* Fixed Tong sounds at Zhao's and Hannah, Milligan and Pisha issues.
* Repaired Trip and Vandal not choosable at endgame in special cases.
* Re-changed Eliza and Thistle effects as they didn't work randomly.
* Added missing doors to Venture Tower rooftop and Blood Hunt levels.
* Fixed several name issues and explained others using loading tips.
* Changed Giovanni vampire guard stats and restored Dane crane icons.
* Turned your Santa Monica haven into Elysium area when Jack visits.
* Improved Barabus' hack position and made PCs accessable afterwards.
* Corrected Chunk's brother's subtitles and changed Chunk dance fix.
* Reformatted Sin Bin inventory pages and fixed more minor PC issues.
* Removed humanity for killing Milligan directly and fixed card bug.
* Placed Russians more inconspicuous and removed the two added locks.
* Put Heather's name in the morgue file in case you left her to die.


Je kunt de patch hier vinden.

[EK Hockey] Hockeysters openen sterk

De Nederlandse hockeyvrouwen zijn vandaag zeer sterk begonnen aan het Europees kampioenschap in Manchester. Oranje was met 9-1 veel te sterk voor Italië.

Voor Nederland, dat de Europese titel verdedigt, scoorden Minke Booij (twee), Marilyn Agliotti (twee), Eefke Mulder (twee), Maartje Paumen, Naomi van As en Wieke Dijkstra.

Aankomende maandag speelt Nederland haar tweede groepswedstrijd tegen Ierland.

Oud-prof Jeroen Boere overleden

Voormalig prof-voetballer Jeroen Boere is afgelopen donderdag op 39-jarige leeftijd om het leven gekomen bij een auto-ongeluk in Spanje.

Boere werkte in Spanje als makelaar. In ons land speelde Boere voor Excelsior, De Graafschap, VVV, Roda JC en Go Ahead Eagles. Vanaf 1993 vervolgde hij zijn loopbaan in het buitenland waar hij onder meer speelde voor West Ham United en Portsmouth. In 1999 kwam er een abrupt einde aan zijn loopbaan toen hij bij een steekpartij in een Japans café in zijn arm en oog werd gestoken. Zijn oog moest daarna worden verwijderd.

Wie is Dit: Opgave 30 - Uitslag

Na een eerste ronde waarin vooral Richard Gere de boventoon voerde werd in de tweede ronde vrij snel duidelijk om wie het hier ging. JtS was er het snelst bij. Het was Kees van Kooten. Een tweede ronde dus vijf punten. De lift is stevig gevuld met: paultjuhhh, gebruikersnaam, Icefire1971, Computeraddic, LennyKravitz, DoorBell, Isiolo, bees, Viper2k1, borisz, TheYoung1, Klompje, Tinuzzz_Talpa, G-lock, Champloo, mostardos en sparboom. En aereda mag de rest van dit kwartaal niet meer meedoen. Tevens vervallen eventueel behaalde punten.

De tussenstand is beschikbaar in een excel bestand en kun je hier downloaden.

De prijzen:
Voor de eerste periode (van 7 Mei tot en met 31 Augustus) is onlinesmartshop.nl zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
Een waardebon van de headshop ter waarde van 50 Euro.

De oplossing: Kees van Kooten

Komende maandag om 12.00 uur start de volgende opgave. Tot dan!

Heeft AZ gevoel voor historie?

Vanavond start AZ het seizoen tegen VVV. De historie druipt van deze wedstrijd af. Niet alleen opent AZ het seizoen in retro-shirts die regelrecht zijn afgeleid van het tenue van Alkmaar ’54, de voorloper van AZ. Ook de openingswedstrijd tegen VVV heeft een historische lading. 53 jaar geleden immers werd er tussen Alkmaar ’54 en Venlo de allereerste profwedstrijd ooit in Nederland gespeeld.

Het Gemeentelijk Sportpark in Alkmaar zat op 14 augustus 1954 met 13.000 toeschouwers bomvol. De toeschouwers betaalden twee gulden voor een tribunekaartje en wie tweede rang zat, hoefde maar een gulden neer te leggen. De supporters waren erg nieuwsgierig. Hoe zag dat eruit, profvoetbal? Uiteindelijk zagen zij een matte eerste vertoning.

De teams van Alkmaar'54 en Venlo begonnen om zes uur 's avonds aan de eerste profwedstrijd ooit in Nederland. Henk van der Sluis, de midvoor van Alkmaar, bracht de bal aan het rollen door een zijwaarts tikje op linksbinnen Klaas Smit.

Volendammer Klaas Smit maakt kort na rust het eerste doelpunt bij de profs. Smit hierover: „M'n broer Evert, de linkshalf, speelt de bal naar me toe. Ik sta een meter of 17,18 van het doel en geef een peer met mijn verkeerde been. De bal belandt in de verste driehoek. Omdat het met mijn verkeerde been was, wist ik niet waar die bal heen zou gaan. Maar de keeper gelukkig ook niet. Het was wel een mooie."

Smit werd dankzij zijn goal beroemder dan vele internationals uit zijn tijd. Zijn naam staat voor eeuwig in de boeken als de allereerste doelpuntenmaker van de eredivisie. Alkmaar won het duel uiteindelijk met 3-0. Henk van der Sluis en, wederom, Klaas Smit maakten de andere treffers.

Kennelijk werd de eerste profwedstrijd uitbundig gevierd. De voetballers van Venlo vertrekken pas de volgende ochtend om zeven uur terug naar huis. Wellicht dat dat vanavond ook gebeurt als VVV AZ weet te verrassen.

Campbell moet alweer afzeggen bij McClaren

Voor Steve McClaren, de bondscoach van Engeland, houden de defensieve problemen aan. Een dag nadat hij was opgeroepen voor de vriendschappelijke interland tegen Duitsland, heeft Sol Campbell al weer moeten afzeggen.

De 32-jarige Campbell, die sinds het WK vorig jaar ontbrak in de Engelse selectie, heeft te veel last van een blessure aan zijn lies.

De vriendschappelijke interland is 22 augustus op Wembley.

HEMA verkoopt Lowlandsgangers condooms

Bezoekers van het muziekfestival Lowlands hoeven dit weekend niet zonder condooms te zitten. Ze kunnen dit jaar voor hun kapotjes voor het eerst naar een HEMA Kampsite Store. De speciale camping-HEMA verkoopt naast reguliere campingartikelen als tenten, luchtbedden en slaapzakken ook condooms met glijmiddel en nopjes, lipgloss met glitters en een romantisch pakket voor twee. Het enige wat ze helaas niet verkopen, is de overbekende rookworst.

Wie nog een tent zoekt, is te laat. Ondanks dat men zou verwachten dat een bezoeker van een dergelijk festival zelf een tentje zou meenemen, waren de vijfhonderd voorradige tenten bij de kampeerwinkel in een mum van tijd uitverkocht. Nieuwe tenten zijn onderweg, maar Lowlandsgangers zonder dak boven hun hoofd kopen daar niets voor.

Uitslag Werder Bremen - Bayern München

Bayern München, de gedoodverfde titelkandidaat in Duitsland, heeft ook de tweede competitiewedstrijd weten te winnen. Werder Bremen werd met 0-4 afgedroogd.

Nieuwkomers Frank Ribéry en Luca Toni scoorden de 0-1 en 0-2. Ottl en Altintop tekenden voor de andere twee treffers.

Topschutter Miroslav Klose viel halverwege de wedstrijd tegen zijn oude club uit. Het is nog onbekend hoe ernstig de blessure is.

Niet-zwangere peuter of baby mag trouwen

De Amerikaanse staat Arkansas is vorige maand akkoord gegaan met een bizar wetsvoorstel. Deze wet maakt het mogelijk dat inwoners van die staat ongeacht hun leeftijd met elkaar in het huwelijksbootje mogen stappen. De wet is niet uit perversiteit of progressiviteit van de bestuurders geboren, maar door een kleine taalfout in de uiteindelijke tekst kreeg de wet een heel andere betekenis.

Met de wetswijziging wilden ze het voor zwangere tieners mogelijk maken om te trouwen. Uiteraard alleen als de ouders met het huwelijk instemmen. Helaas werd het kleine woordje 'niet' er in de definitieve wet per ongeluk bijgezet, zodat de tekst van de wet luidde: "Voor een persoon die jonger is dan achttien en die niet zwanger is, is het mogelijk om toestemming voor een huwelijk te krijgen door een bewijs van goedkeuring van de ouders in te dienen."

Een speciale commissie die moet kijken of wetten wel kloppen heeft nog geprobeerd de fout te verbeteren, maar werd op de vingers getikt omdat de wet al in zijn definitieve vorm is aangenomen. De gouverneur van Arkansas zal nu een speciaal spoedberaad moeten houden om de fout terug te draaien. Het einde van de wet is nabij, dus pedofielen kunnen nu hun slag nog slaan. "Ik maak me zorgen dat pedofielen nu naar Arkansas komen om ouders te vinden die bereid zijn een verklaring van goedkeuring voor een huwelijk te tekenen voor hun jonge spruit", aldus een ongeruste senator Sue Madison.

[250CC] Lorenzo verbreekt record

Regerend wereldkampioen en de huidige leider in de tussenstand van de 250cc, Jorge Lorenzo, heeft vanmiddag op het circuit van Brno zijn eigen twee jaar oude pole record verbroken.

Lorenzo stelde vanmiddag zijn zevende pole van dit seizoen veilig met een ronde die 0.893 seconden sneller was dan zijn eigen in 2005 gereden ronderecord. Met die tijd was hij bovendien 0.658 seconden sneller dan Debon, die de tweede tijd voor zich opeiste. Andrea Dovizioso en Alex De Angelis completeren de eerste startrij.

Voigt wint Ronde van Duitsland

De Ronde van Duitsland is gewonnen door Jens Voigt. Zijn eerste plaats kwam in de negende etappe niet meer in gevaar.

De slotrit ging over 143 kilometer van Einbeck naar Hannover, en werd gekenmerkt door een lange ontsnapping van Pierre Drancourt, Harald Totschnig, Grischa Niermann en Matthew Lloyd. Het viertal kon de voorsprong echter niet volhouden, waardoor een massasprint onvermijdelijk was.

Gerald Ciolek leek daarin het contact met het T-Mobiel-treintje kwijt te zijn, maar hij wist vanaf geslagen positie terug te komen en zijn landgenoot Erik Zabel af te troeven.

Chauffeur drukt op eerste werkdag vrachtwagen achterover

Dolblij was een transportbedrijf uit het Drentse Schoonoord met hun nieuwe medewerker. De man, die vorige week was aangenomen, keerde woensdag niet meer terug bij zijn baas. En daarmee was ook de truck met oplegger verdwenen.

Toen het de expediteur niet lukte om met de 32-jarige chauffeur uit Veendam in contact te komen, werd er een onderzoek ingesteld. Een dag na de verdwijning werd de oplegger teruggevonden op een industrieterrein in Winschoten.

Gisteren zag een andere vrachtwagenchauffeur van het transportbedrijf de truck met de verdwenen chauffeur rondrijden in het Drentse Gieten. Na een achtervolging slaagde de chauffeur erin zijn inmiddels ex-collega klem te rijden. De dief reed hierop tegen een lantaarnpaal.

De man werd naar het politiebureau gebracht, alwaar hij bekende de truck achterover te hebben gedrukt. Nadat men met Justitie had overlegd, is de man aangehouden en naar het politiebureau van Winschoten gebracht.

Scooterrijdster knalt vol tegen laadklep

Icoon OngelukEen 47-jarige vrouw uit het Noord-Hollandse Spijkerboor is vandaag om het leven gekomen toen zij met het haar scooter tegen de laadklep van een veewagen botste. Dat gebeurde in het eveneens Noord-Hollandse Starnmeer. Dat meldt de politie vandaag.

De vrouw reed over de Starnmeerdijk, een smal straatje. Aan de rechterkant van de weg stond een trailer met een open laadklep in een parkeervak. De chauffeur had net een pony uit de wagen geladen en wilde net de hydraulische klep sluiten. Toen kwam de vrouw aanrijden. Ze zag de klep te laat en reed er vol tegenaan. Het slachtoffer overleed vrijwel meteen.

Soler wint Ronde van Burgos

De Ronde van Burgos is gewonnen door Mauricio Soler. De Colombiaan, winnaar van de bolletjestrui in de Tour de France, behield in de laatste rit zijn twee seconden voorsprong op Alejandro Valverde.

De slotetappe, van Oña naar Burgos over 158 kilometer, werd gewonnen door de Wit-Rus Vasil Kijenka.De Spanjaard Francisco Perez eindigde als tweede, en elf seconden daar achter het peloton waar Stefano Garzelli de sprint won.

Autokraker beweert spullen terug te leggen

Icoon Domme criminelenEen 41-jarige Rotterdammer is gisternacht rond 02.30 uur in Hoogvliet opgepakt nadat een getuige hem betrapte op autoinbraak. De politie trof de man aan in de auto. Hij ontkende heftig en beweerde dat hij juist spullen teruglegde in de auto.

De Rotterdammer verklaarde dat hij een inbreker had weggejaagd en diens buit weer netjes teruglegde in de auto. De man had een schroevendraaier in zijn handen. Die zou hij van de inbreker hebben afgepakt. De politie heeft de man meegenomen naar het bureau.

Criminele vluchteling mag blijven

Staatssecretaris Albayrak van Justitie heeft de vorig jaar door oud-minister Verdonk aangekondigde maatregelen om criminele vluchtelingen strenger te straffen voorlopig stop gezet. Albayrak heeft er geen vertrouwen in dat hogere straffen voor deze groep effect hebben.

Er komt eerst een onderzoek naar dat eind 2008 klaar moet zijn. Wanneer daaruit uit blijkt dat zulke maatregelen vreemdelingen wel weerhoudt van misdrijven plegen haalt Albayrak het wetsvoorstel van Verdonk weer uit de ijskast. Dat liet de staatssecretaris de Tweede Kamer weten. Albayrak wijst er op dat het aanscherpen van het vreemdelingenbeleid daadwerkelijk moet bijdragen aan het voorkomen van misdrijven.

Verdonk wilde onder meer dat vreemdelingen die langer dan drie jaar in ons land zijn hun verblijfsvergunning ontnemen als ze waren veroordeeld voor een klein misdrijf. Nu kan iemand pas worden weggestuurd als hij tegen een gevangenisstraf aanloopt van een half jaar of langer. Ook wilde Verdonk het principe van 'three strikes, you're out' invoeren. Dat houdt in dat iemand die driemaal is veroordeeld voor welke misdaad dan ook zijn verblijfsvergunning kwijtraakt. Ook voorwaardelijke straffen hadden daarbij moeten meetellen.

Niedzielan lang uit de roulatie

Andrezj Niedzielan is afgelopen dinsdag zwaar geblesseerd geraakt in een competitieduel van zijn club Wisla Kraków. De Pool scheurde een kruisband en zal zeker een halfjaar uitgeschakeld zijn.

Niedzielan vertrok deze zomer bij N.E.C. na een lange periode van geruzie. De Pool presteerde niet naar behoren waarna trainer Mario Been hem vorige seizoen vooral als wissel gebruikte. Ook zijn salaris drukte zwaar op de begroting.

Niedzielan maakt met Wisla Kraków een vliegende start in de Poolse competitie. De club kreeg nog geen tegendoelpunten te verwerken, en staat na drie duels bovenaan met de volle winst.

Platen vallen van vrachtwagen op fietser

Icoon BinnenlandsEen fietser is vanmiddag in Almelo terechtgekomen onder twee zware metalen platen die van een vrachtwagen vielen. De platen waren drie bij dertien meter groot. De man raakte ernstig gewond.

Het ongeluk gebeurde rond 13.30 uur. De platen kwamen terecht op het onderlichaam van de man. Hij is bevrijd door de brandweer. Een traumahelikopter heeft de man met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.


Van de fiets is nog maar weinig over
Foto: Twentenieuws.nl


Lees ook op het forum

Prijzen in supermarkten stijgen

Icoon FinancieelDe prijzen in de supermarkten gaan de komende tijd flink omhoog. Vooral voor zuivelproducten, brood, kaas en chocolade zal de consument meer moeten gaan betalen.

De prijsverhogingen, die kunnen oplopen tot ruim 20 procent, zijn het gevolg van hogere grondstofkosten. Dit meldt Distrifood, het vakblad voor de supermarkten. De duurdere grondstoffen zijn weer een gevolg van een combinatie van een groeiende vraag naar voedsel, tegenvallende oogsten door slecht weer en de stijgende vraag naar biobrandstoffen.

Albert Heijn heeft tot nu toe alleen zijn broodprijzen verhoogd, maar sluit niet uit dat andere artikelen ook duurder worden. "Wij houden de ontwikkelingen scherp in de gaten en bekijken vervolgens wat dit betekent voor Albert Heijn. Voorop staat dat wij onze middenpositie in de markt willen behouden", aldus een woordvoerster.

Een woordvoerder van levensmiddelenconcern Laurus geeft een soortgelijke reactie: "Wij worden duidelijk geconfronteerd met prijsverhogingen in de markt. Waar nodig zullen wij ons prijsniveau marktconform aanpassen."

Wilders: 'Gesprek met moslimraad zinloos'

Icoon BinnenlandsGeert Wilders gaat niet in gesprek met de Nederlandse Moslim Raad (NMR). Die had hem uitgenodigd te komen praten na zijn uitspraken over de koran. Wilders vindt een debat hierover haast zinloos.

De NMR vindt de oproep van Wilders in strijd met de Nederlandse vrijheid van godsdienst. De Raad wil een dialoog om angst voor moslims en polarisatie in de maatschappij tegen te gaan. Wilders laat weten dat niemand hem de mond kan laten houden. "Dat lukt niet met een rechterlijke uitspraak of een politiek debat. En ook niet met een kogel."

Wilders blijft bij zijn standpunt, dat niet hij maar de koran haat zou zaaien. "Het is een fascistisch boek. Dit is geen boek dat we hier moeten hebben. Misschien als je al die foute verzen eruit haalt, maar dan blijft er weinig over; dan is de koran net zo dik als de Donald Duck."

De overheid liet eerder weten in een speciaal internationaal verspreide verklaring afstand te nemen van Wilders' standpunten. "Het zal mij worst wezen wat mijn collega's in de Kamer zeggen. Ik zit hier voor mijn kiezers", aldus de PVV'er.


Wilders gaat de dialoog uit de weg

Volleybalvrouwen verrassen China

De Nederlandse volleybalvrouwen hebben vandaag een grote stap gezet naar het finaleweekend van de World Grand Prix volleybal. De ploeg van bondscoach Avital Selinger versloeg Olympisch kampioen China met 25-23, 19-25, 23-25, 25-14 en 15-12.

In het laatste weekend van augustus is China gastland van het finaleweekeinde en daardoor hoeven zij zich niet te plaatsen.

Door de overwinning staat Nederland nu vierde. De eerste vijf ploegen gaan door. Nederland speelt morgen de laatste groepswedstrijd tegen de Verenigde Staten, die na een 3-2 overwinning op de Cubaanse vrouwen zesde staan.

Levende hagedis in sla

Icoon OpmerkelijkEen Brits stel deed een opmerkelijke ontdekking na een bezoekje aan de supermarkt. In de zak sla die het koppel had gekocht vonden ze een levende hagedis. De sla was gekocht in een winkel van Sainsbury's in het zuiden van Engeland. De hagedis was vijf centimeter lang.

Het koppel heeft de sla maar aan het hagedisje gevoerd. Het beest heeft uiteindelijk de hele zak leeggegeten. De hagedis is goed terecht gekomen. Het koppel heeft het dier gegeven aan vrienden die meerdere reptielen in huis houden.

Kaping Turks passagiersvliegtuig voorbij

Icoon BuitenlandsOp de luchthaven van de Turkse badplaats Antalya is een einde gekomen aan de kaping van een Turks passagiersvliegtuig. De twee kapers gaven zich na enkele uren over aan de politie. De laatste gijzelaars hebben het toestel verlaten, meldde de Turkse tv-zender NTV.

De kapers sloegen zaterdagmorgen toe, toen het toestel van de Turkse vliegmaatschappij Atlas Jet vanuit het Turkse deel van Cyprus op weg was naar Istanbul. De kapers dwongen de piloot te landen in Antalya. De meeste inzittenden wisten al direct na de landing te ontsnappen.


De kaping is voorbij

Meisje in Tongeren was geen Maddie

Icoon BuitenlandsHet meisje dat eind juli werd gespot op een terras van een restaurantje in het Belgische Tongeren was niet het Britse vermiste kind Madeleine McCain. Dat heeft het parket van Tongeren bekend gemaakt.

Een vrouw meldde vorige maand Maddie te hebben herkend. Daarop verspreidde de politie een opsporingsbericht en een robotfoto. Ook werd er een DNA-analyse uitgevoerd op een flesje Fristi waar het meisje van gedronken had. De sporen leidden de speurders naar een man die sinds een jaar in Riemst woont. Hij bevestigde die dag op het terras te hebben gezeten met zijn dochtertje en ex-vrouw. Het kind was echter niet Maddie.


Madeleine McCain is nog steeds vermist


Met dank aan Tamiro voor de submit.

[MotoGP] Wederom pole voor Stoner

Casey Stoner start morgen vanaf pole bij de Grand Prix van Tsjechië. De Australiër was tijdens de kwalificatie op het circuit van Brno veruit de snelste en reed als enige in de 1.56. Titelverdediger Nicky Hayden eindigde als tweede voor Dani Pedrosa.

Valentino Rossi, de grootste concurrent van Stoner, stelde teleur. Hij kwam niet verder dan de zesde tijd en was bijna een seconde langzamer dan de Australiër.

In de 125cc pakte Gabor Talmacsi pole. De leider in het algemeen klassement was bijna een halve seconde sneller dan Hector Faubel, de nummer twee.

De Nederlanders Hugo van der Berg en Joey Litjens reden beiden sneller dan in de eerste kwalificatietraining, maar moesten uiteindelijk genoegen nemen met respectievelijk de 26e en 28e plaats.

In de aanbieding

Niet alleen wij Nederlanders zijn dol op koopjes en aanbiedingen ook de Japanse consument is niet vies van een voordeeltje maar op de een of andere manier weten ze zelfs van een aanbieding in de supermarkt iets bijzonders te maken.

In dit geval is een kwestie van zoveel mogelijk in een zakje te krijgen want ze betalen niet per kilo maar per zakje, dus dan is natuurlijk een uitdaging om dat zakje voller dan vol en nog een beetje extra te krijgen.

Ook laatste show Tien (Talpa) scoort niet

Icoon TelevisieHet afscheidsprogramma 'De Laatste Show' op Tien heeft 342.000 kijkers getrokken. Het programma komt daarmee niet eens in Dag Top 25. SBS scoorde wel met So You Wanna Be A Popstar (1.133.000 kijkers) en ook de reallifesoap rond Danny de Munck werd door meer dan een miljoen mensen op Nederland 1 bekeken.

RTL-sterren Albert Verlinde en Daphne Bunskoek presenteerden 'De Laatste Show' vanuit de tuin van De Gouden Kooi. Het werd een 2 uur durend praatprogramma waar de hoogte- en dieptepunten van twee jaar Tien/Talpa te zien waren.

Samen met onder anderen Gordon, Linda de Mol, Bridget Maasland en Jack Spijkerman werd er gepraat over teleurstellingen, dromen en toekomstplannen. Omdat al deze presentatoren inmiddels onderdak bij RTL hebben, werd het een vrolijke uitzending zonder veel opmerkelijke uitspraken. Wel bleek dat iedereen De Gouden Kooi (DGK) een slecht programma vond, al noemde Humberto Tan het een 'goed concept'. Linda de Mol heeft haar broer wel eens tijdens een aflevering opgebeld om te zeggen dat al dat gevloek op prime time echt niet kon. Daarna werd er meer weggepiept in DGK.

De meeste Tienprogramma's prolongeren op een van de RTL kanalen. Zo gaat Gordon een 'Over de Vloer' variant zonder Joling doen, gaat Maasland uitzoeken hoe je een New Yorkse vrouw wordt en wordt Tan dé presentator van De Wedstrijden. Jack Spijkerman bedenkt momenteel een nieuw format zonder tv-fragmenten en typetjes.


Spijkerman en Tan zijn komend seizoen op RTL te zien

Blessure Bruggink valt mee

De blessure die Arnold Bruggink gisteren opliep lijkt vooralsnog mee te vallen. De aanvaller kwam tijdens de wedstrijd Karlsruher SC-Hannover 96 hard in aanraking met zijn directe tegenstander en moest met een vleeswond naar de kant.

"Godfried Aduobe heeft met zijn voet Bruggink´s linkerscheenbeen kompleet opengehaald. Het is geen ernstige blessure maar vooral erg pijnlijk," zei de fysiotherapeut van Hannover 96, vanmorgen op de website van de club. Bruggink zelf reageerde tegen Sport1 als volgt:"Gelukkig valt het allemaal mee, ik kan inmiddels weer lopen, maar ik heb ook nog wel een beetje last van mijn knie." Het herstel zal volgens Bruggink niet langer dan twee weken duren.

Bruggink speelt sinds vorige seizoen bij Hannover 96, en was vooral dit jaar een belangrijke kracht in het elftal van Die Roten. Hij speelde tot nu toe 34 duels waarin hij 6 keer scoorde.

Oude boom velt toerist

Een 61-jarige Britse vrouw is gisteren om het leven gekomen in het Franse Brouage. Ze zat op een terrasje van het zonnetje te genieten toen uit het niets een tweehonderd jaar oude boom omviel en haar verpletterde. Haar dochter liep hierbij letsel op.

Volgens inwoners van het stadje was de boom al een tijdje doorgerot, maar het stadsbestuur had de klachten opzij geschoven. De burgemeester weerlegde de aantijgingen met de woorden dat "de boom wordt verzorgd als een historisch monument".

Braziliaan maakt snelste doelpunt ooit

Fabinho heeft vandaag het snelste doelpunt ooit bij een toernooi onder auspiciën van de FIFA weten te scoren. De Braziliaan passeerde bij het wereldkampioenschap voor spelers onder zeventien jaar al na negen seconden de doelman van Nieuw-Zeeland. Brazilië won de wedstrijd uiteindelijk met 7-0.

De Braziliaan verbeterde het record dat in handen was van Hakan Şükür. Tijdens het wereldkampioenschap van 2002, in Zuid-Korea en Japan, scoorde hij al na elf seconden in het duel tussen Turkije en Zuid-Korea.

Verkoopverhouding Blu-ray en HD DVD 2 tot 1

Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat er ongeveer twee maal zoveel Blu-ray als HD DVD schijfjes zijn verkocht. In de VS zijn er in de eerste zes maanden 1.6 miljoen Blu-ray discs over de toonbank gegaan, tegenover de 795 000 exemplaren van HD DVD's. Ook als we kijken op kleinere schaal blijkt deze verkoopverhouding op te gaan: van de film '300' zijn er 190 000 exemplaren verkocht op Blu-ray, terwijl HD DVD het met 97 000 verkopen moet doen.

Dat de standaard in de PS3 aanwezige Blu-ray speler een rol speelt in dit geheel mag duidelijk zijn. Uit een onderzoekje dat gehouden is onder PS3 eigenaren is namelijk het volgende naar voren gekomen:

- 83% van alle deelnemers aan het onderzoek kijkt regelmatig een film op de PS3
- De gemiddelde ondervraagde heeft 4,5 Blu-ray films en 119 standaard DVD's
- 72% van de ondervraagden heeft sinds het verschijnen van de PS3 tenminste één Blu-ray film gekocht
- 87% van de ondervraagden is van plan de komende twaalf maanden tenminste één Blu-ray film te kopen

Buszeiker op de bon geslingerd

Een 41-jarige Veendammer had gisteravond wel heel hoge nood. Omdat zijn blaas op knappen stond, besloot de man gisteravond maar achterin de bus te wildplassen.

De buschauffeur had weinig begrip voor het verweer van de man dat hij zijn plas niet meer kon ophouden. Hij waarschuwde de politie, die de man op het Stationsplein van Assen in de kraag vatte. Met een gele prent op zak kon de man zijn reis weer vervolgen.

Peru schort competitie op

De nationale voetbalbond van Peru heeft uit solidariteit met de slachtoffers en uit veiligheidoverwegingen de competitie voorlopig opgeschort. Afgelopen woensdag werd het land in Zuid-Amerika door een zware aardbeving getroffen.

"We voelen de pijn van het Peruaanse volk", luidde de verklaring van de nationale voetbalbond. De bond zal in overleg met de voetbalclubs zoeken naar nieuwe data voor het uitgestelde wedstrijdprogramma.

Man drukt agent blikje bier in handen

Een 26-jarige inwoner uit het Friese Zwagerbosch is gisternacht in de kraag gevat. De man dronk op de Schoolstraat in het eveneens Friese Zwaagwesteinde een blikje bier. Plotseling drukte hij het blikje goudgele sap in de handen van een politieagent en zette het op een lopen.

Even later werd de man aangehouden. Omdat de man sterk naar wiet rook, besloot de politie de man te fouilleren. Drie grote zakken wiet en zeven kleintjes werden uit zijn zakken getoverd. Wegens bezit van softdrugs werd de man naar het politiebureau gebracht. Naar zijn wiet kan de man fluiten, deze krijgt hij niet meer terug.

De sportcrew en de Eredivisie

Ook binnen de sportcrew leeft de Eredivisie. In de aanloop is er een klein lijstje opgesteld. Op de vraag welke clubs de top drie bezetten, wie er degradeert, wie de beker wint en wie kampioen van de Jupiler League wordt, wordt door een aantal crewleden geantwoord.

Chiel-Montagne:

1. AZ
2. PSV
3. Ajax

Bekerwinnaar: Roda JC
Rechtstreekse degradant: Willem II
Kampioen Jupiler League: MVV



Delichris:

1. AZ
2. Feyenoord
3. PSV

Bekerwinnaar: Feyenoord
Rechtstreekse degradant: VVV
Kampioen Jupiler League: RBC



Eilanden:

1. PSV
2. Ajax
3. AZ

Bekerwinnaar: AZ
Rechtstreekse degradant: VVV-Venlo
Kampioen Jupiler League: ADO Den Haag



JJdJ1984:

1. AZ
2. PSV
3. Ajax

Bekerwinnaar: NAC Breda
Rechtstreekse degradant: Excelsior
Kampioen Jupiler League : RKC



methodmich:

1. PSV
2. Ajax
3. AZ

Bekerwinnaar: FC Twente
Rechtstreekse degradant: De Graafschap
Kampioen Jupiler League: RBC Roosendaal



Nuongirl:

1. Ajax
2. PSV
3. AZ

Bekerwinnaar: AZ
Rechtstreekse degradant: VVV
Kampioen Jupiler League: RBC Roosendaal



RedFever007:

1. PSV
2. AZ
3. FC Twente

Bekerwinnaar: FC Groningen
Rechtstreekse degradant: VVV
Kampioen Jupiler League: FC Den Bosch



Rieleks:

1. PSV
2. AZ
3. Ajax

Bekerwinnaar: Ajax
Rechtstreekse degradant: Excelsior
Kampioen Jupiler League: RBC



sanger:

1. Ajax
2. PSV
3. AZ

Bekerwinnaar: Feyenoord
Degradant: De Graafschap
Kampioen Jupiler League: RBC



Sj0rSz:

1. AZ
2. PSV
3. Ajax

Bekerwinnaar: FC Groningen
Rechtstreekse degradant: Excelsior
Kampioen Jupiler League: FC Den Bosch



Spooky4u:

1. Ajax
2. PSV
3. Feyenoord

Bekerwinnaar: PSV
Rechtstreekse Degradant: De Graafschap
Kamioen Jupiler League: RBC



sportfreak:

1. Feyenoord
2. Ajax
3. AZ

Bekerwinnaar: AZ
Rechtstreekse degradant: VVV-Venlo
Kampioen Jupiler League: ADO Den Haag



Tackleberry:

1. PSV
2. Ajax
3. AZ

Bekerwinnaar: FC Twente
Rechtstreekse degradant: VVV-Venlo
Kampioen Jupiler League: FC Den Bosch



ziggyziggyziggy:

1. VVV-Venlo
2. PSV
3. AZ

Bekerwinnaar: AZ
Rechtstreekse degradant: Feyenoord
Kampioen Jupiler League: AGOVV


In je reactie kan je ook jouw lijstje doorgeven. Zo weet je precies hoe de verschillende mensen tegen het komende voetbalseizoen aankijken.

Belgisch stel noemt kind Rolex

Wat Emile Ratelband niet lukte met zijn zoon Rolls, is een Belgisch stel wel gelukt. Zij hebben hun pas uitgepoepte jongetje de naam Rolex gegeven. Het stel, dat overduidelijk liefhebber is van het peperdure horlogemerk, is niet eens uniek bij onze Zuiderburen. Zo gaat een ander kind in België als Mexx door het leven.

Volgens een overzicht van de Belgische versie van het CBS, zijn er nog meer bijzondere namen bijgeschreven in de burgerlijke stand. Zo zijn er in het land van het lekkerste bier Ceasars, Dijamants en Bahreins te vinden.

De meeste kinderen worden tegenwoordig Emma en Noah genoemd, al is het aantal kinderen met die naam dalende. Ouders worden namelijk steeds origineler in het geven van een naam aan hun spruit. Zo heeft een stel van een ambtenaar van de burgerlijke stand toestemming gekregen om hun dochter Chukwunonyelum te dopen.

Een ander meisje kreeg de naam Down mee, en weer een ander is gezegend met de naam Edelweiss. Het staat buiten kijf dat wetenschappers later zullen onderzoeken of de kinderen zelf wel blij zijn met hun unieke naam.

Ten Cate: "Vol vertrouwen naar De Graafschap"

"We speelden niet goed maar kregen zes uitstekende kansen. Daarom denk ik dat Ajax de uitwedstrijd bij Slavia Praag wint." Dat waren de woorden van trainer Henk ten Cate gisteren over de verloren voorrondewedstrijd afgelopen woensdag in de Champions League.

"Het zegt niets over de vorm van de ploeg," aldus Ten Cate die zei dat zijn ploeg morgen vol vertrouwen begint aan de competitiewedstrijd tegen promovendus De Graafschap.

De Amsterdammers moeten het in Doetinchem morgen stellen zonder Leonardo, Nicolae Mitea, Edgar Davids, Edgar Manucharyan en George Ogararu.

Luirink moet onder het mes

Gijs Luirink moet over een aantal weken geopereerd worden. Vorige maand scheurde de AZ-er zijn voorste kruisband af. Een operatie was toen niet direct mogelijk; bij een dergelijke blessure moet de knie namelijk eerst tot rust komen.

Nadat hij begin september geopereerd is, zal Luirink een half jaar niet kunnen spelen.

Voor de verdediger is het niet de eerste maal dat hij een dergelijk zware knieblessure oploopt. Enkele weken nadat hij Volendam verruilde voor FC Groningen, in 2004, scheurde hij ook al een kruisband af.

Beerens: "Juiste ritme onbreekt nog"

Gisteravond beleefde SC Heerenveen voor eigen publiek een teleurstellende start van de competitie. De Friese equipe speelde met 0-0 gelijk tegen Willem II.

Nieuweling Roy Beerens zegt dat het door alle wijzigingen in de Friese selectie komt. Met de naar Stade Rennes vertrokken Petter Hansson en de gestopte Paul Bosvelt heeft Heerenveen een schat aan routine ingeleverd. Daarnaast vertrok Lasse Nilsson naar Saint-Etienne en was topschutter Afonso Alves gisteren nog niet inzetbaar wegens het gebrek aan wedstrijdritme.

"Dat we niet wisten te scoren heeft te maken met verschillende factoren", aldus Beerens die gisteren inviel. "Natuurlijk hadden we pech maar we zitten ook nog niet geheel in het juiste ritme. Bovendien staat er een dosis spanning op zo'n eerste wedstrijd.Hoewel we eigenlijk niet tevreden mogen zijn met de 0-0, had het erger gekund. Meestal als je de kansen mist, valt het doelpunt juist aan de andere kant. Dat bleef ons gelukkig gespaard. Een overwinning had ons wel in de juiste flow kunnen brengen. Ik denk niettemin dat we een goede partij hebben gespeeld. De kansen werden alleen niet afgemaakt. Dat is een teleurstelling, maar hopelijk schieten we tegen Ajax wel met scherp. We spelen volgende week in de ArenA en dat is altijd lastig."

De 19-jarige Beerens was niet verrast dat hij gisteren op de bank begon. "Ik zag het al aan de trainingen. Ik heb er met de trainer over gesproken in de voorbereiding. Hij wil me rustig brengen en dan komt die basisplaats vanzelf wel. Ik speel in het belang van het team en ik heb veel plezier, dat is het belangrijkste. Ik denk dat ik goed kan samenspelen met Sibon als centrale spits. Ook van de combinatie met Alves verwacht ik veel, want dat is natuurlijk een geweldige speler."

Dronken roergangers in Spanje nu ook de klos

Icoon OpmerkelijkRijke mensen in Spanje die dachten de politie te slim af te zijn door met hun jacht naar huis te zeilen terwijl ze gedronken hebben, zijn voortaan ook de klos. Ook zij lopen voortaan het risico om door de politie aan een blaastest onderworpen te worden. Dit werd gisteren gemeld door de Spaanse autoriteiten.

In de provincie Murcia raakte de politie verontrust door het hoge aantal ongevallen op het water die onder invloed van alcohol gebeurden. Bij een van de ongevallen viel zelfs een dode. De politie wil door het afnemen van blaastesten in het vervolg voorkomen dat mensen dronken achter het roer kruipen.

Daly niet op KLM Open

Publiekstrekker John Daly heeft zich teruggetrokken uit het KLM Open. Na zijn deelname aan de Scandinavian Masters besloot hij wegens een blessure af te zien van het golftoernooi dat aanstaande donderdag op de Kennemer begint.

Na de cut in Zweden niet gehaald te hebben, vloog Daly dezelfde avond nog terug naar de Verenigde Staten om zich te laten behandelen. Daly heeft aangegeven de situatie te betreuren en volgend jaar wel graag naar Nederland te komen.

Andere topspelers zoals Bernhard Langer en Michael Campbell zullen wel van de partij zijn op de KLM Open.

Federer moeizaam door

Roger Federer heeft bij het Masters Series-toernooi van Cincinnati moeizaam de halve finales weten te bereiken. De nummer één van de wereld versloeg de Spanjaard Nicolás Almagro met 6-3, 3-6 en 6-2.

De Zwitser maakte tegen Almagro erg veel fouten en moest zelfs een set afstaan aan zijn Spaanse tegenstander.

In de halve finales moet Federer het opnemen tegen Lleyton Hewitt, die Djokovic-bedwinger Carlos Moyà met 6-2 en 6-4 versloeg.

Kuznetsova onderuit, Henin door

Tatiana Golovin heeft zich weten te plaatsen voor de halve finales van het tennistoernooi in Toronto. De 19-jarige Francaise was met 2-6, 7-5 en 6-1 verrassend te sterk voor Svetlana Kuznetsova.

De als derde geplaatste Russin, winnares van de US Open in 2004, raakte in haar partij tegen Golovin de weg kwijt na de winst in de eerste set. Op de tennisbanen van Toronto ging het steeds harder waaien en de Russin won in de tweede en derde set slechts één servicegame.

Justine Henin versloeg de Russin Nadja Petrova met 7-6 (4) en 6-3. Henin had in de eerste set veel moeite om haar ritme te vinden. De Russin kon een ruime voorsprong echter niet vasthouden en ze had na de verloren tiebreak weinig meer in te brengen.

Steven Seagal: 'FBI verpestte mijn carrière'

Icoon FilmSteven Seagal geeft de FBI de schuld van zijn carrièredip. De organisatie onderzoekt al vijf jaar lang of hij banden heeft met de Mafia. Zo zou hij worden afgeperst door de Gambino-familie. De naar de media gelekte resultaten van het onderzoek zouden volgens de topacteur, die schitterde in klassiekers als Nico, Under Siege en Exit Wounds, reden zijn dat grote filmproducenten niet meer met hem willen werken.

Seagal eist daarom excuses en eerherstel. “Ze hebben mijn carrière om zeep geholpen door valse aantijgingen te publiceren”, aldus de acteur die jarenlang als handelsmerk de paardenstaart had.

Dat er gelukkig toch nog mensen zijn die met de man willen werken blijkt uit het feit dat de Nederlandse regisseur Roel Reiné momenteel een film opneemt met Seagal. De film ‘Marker’ komt in 2008 uit. Of dat in de bioscoop is of direct op DVD moet nog worden afgewacht.


Dankzij de FBI zien we Seagal nooit meer in de bioscoop.


Met dank aan neegij voor de submit.

Oud-trainer Zonderland overleden

Oud-trainer Ad Zonderland is gisteren op 66-jarige leeftijd overleden.

Zonderland werkte twee maal als interimtrainer bij Feyenoord. In 1973 nam hij de honneurs waar van Ernst Happel. Drie jaar later verving hij de opgestapte Antoni Brzezanczyk tijdelijk. Zonderland ging daarna aan de slag bij FC Den Bosch.

Zonderland was sinds 1992 bovendien directeur van FC Utrecht. Aan het begin van seizoen '95-'96 stapte Zonderland op bij de FC nadat er problemen ontstonden tussen het bestuur en hem.

Lindenbergh rond met NEC.

Het Algemeen Dagblad meldt dat Olaf Lindenbergh een akkoord bereikt heeft met NEC over een transfer.

Het enige obstakel in de transfer is de opstelling van Ajax. Lindenbergh, die nog een doorlopend contract heeft in Amsterdam, wil ook in Nijmegen hetzelfde verdienen als in Amsterdam. NEC kan daar niet aan voldoen. Ajax is bereid om een deel van zijn salaris te betalen, maar niet het gehele bedrag.

DVD: Smokin' Aces

Als je alleen afgaat op de hoes van Smokin' Aces, dan lijkt de film op een heerlijk film over gangster of mafiosi. Alhoewel die aanname niet per se fout is, is het ontwerp van de hoes misschien wel iets te serieus voor de inhoud. Smokin' Aces was ondanks de grote namen in de cast nooit groot succes in de Nederlandse bioscopen. Universal geeft de film nu een tweede kans met een behoorlijk uitgebreide release. De film is sinds kort op dvd verkrijgbaar.

Nederland start met negen man op WK

Nederland mag op de wegwedstrijd van het WK in Stuttgart met negen man aan de start verschijnen. Nederland staat negende in het landenklassement van de internationale wielerunie UCI. De beste tien mogen met negen wielrenners aan de start verschijnen.

Italië, Spanje, Australië, Luxemburg, Duitsland, Rusland, België, de Verenigde Staten en Frankrijk zijn de andere landen die met negen man mogen starten.

NEC krijgt voorlopig geen spelers van United

NEC zal tot januari, als de transfermarkt open gaat, moeten wachten voordat ze weer spelers op huurbasis krijgt van Manchester United.

Ondanks de samenwerking tussen beide clubs heeft de trainer van United, Alex Ferguson, momenteel niemand om naar Nijmegen te sturen. In het afgelopen seizoen speelde onder andere Chris Eagles op basis van deze samenwerking in de Goffert.

Comité voor ex-gelovigen

Thrackan stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:



Toen kwam er een tijd dat ik geen zin meer had om die muziek te maken, naar de kerk te gaan en die verhalen te horen. Ik had ze allemaal al een keer gehoord. Elke herhaling klonk ongeloofwaardiger, iedere keer begon mijn rationele denken het over te nemen van de fantasie. "Dat kan helemaal niet" dacht ik dan, en hoe vaker de verhalen voorbij kwamen, hoe hoger het bij me zat.

Boek: GOAL! Voetbaloverzicht 2006-2007

SubheaderGOAL! is een fraai verzorgd 176 pagina's tellend "bewaarboek", zoals de uitgever het boekwerk noemt, waarin de gebeurtenissen van het voetbaljaar 2006-2007 opgetekend zijn. Per maand worden de belangrijkste feiten toegelicht, zowel van de eredivisie en de Jupiler (eerste) divisie als van de nationale en de diverse Europabekers, en van het nationale elftal. Ook wordt aandacht geschonken aan andere belangrijke feiten, waaronder het overlijden van personen die in de voetbalsport een belangrijke rol gespeeld hebben.

Van Marwijk hoopt op komst Koller

Bert van Marwijk, de trainer van Feyenoord, ziet in Jan Koller een ideale aanvulling op zijn selectie. De naam van de lange Tsjech wordt de laatste tijd veelvuldig in verband gebracht met de Rotterdamse club.

"Ik zou er graag een fysiek sterke spits bij hebben en dan kom je al snel uit bij Koller, die 2.02 meter is en schoenmaat 52 heeft", aldus Van Marwijk, die de 33-jarige aanvaller nog kent van zijn tijd bij Borussia Dortmund.

Koller zelf zou ook niet onwelwillend staan tegenover een overstap naar de club uit Rotterdam-Zuid. "Feyenoord is een heel grote club, een topclub. Voor Jan is een transfer naar Feyenoord dus een heel interessante optie", aldus een reactie van Pavel Paska, de zaakwaarnemer van Koller.

Nieuwe namen toegevoegd lijst OS

De sportkoepel NOC*NSF heeft wederom een aantal namen toevoegd aan de lijst voor de Olympische Spelen in Peking.

Zevenkampster Jolanda Keizer, de 470-zeilsters Marcelien de Koning en Lobke Berkhout, de 470-zeilers Sven en Kalle Coster, Tornado-zeilers Mitch Booth en Pim Nieuwehuis, Yngling-zeilster Annemieke Bes en kanovaarster Ariane Herde hebben zich de afgelopen tijd genomineerd voor de Spelen. Om daadwerkelijk aan de Spelen mee te mogen doen moeten de sporters nog wel vormbehoud tonen.

Het nieuwe RTL8

Icoon TelevisieOp de uitzendfrequentie van de vroegere tv-zender Tien begint vanmiddag rond 17.15 uur de nieuwe zender RTL8 officieel met uitzenden. RTL Nederland opent zijn nieuwe vrouwenzender met het programma Het Roer Om, waarin stellen hun geluk in het buitenland beproeven.

De zenderbazen kozen voor deze toepasselijke tv-titel om het verschil met het vroegere Tien (daarvoor Talpa) aan te geven. Waar de vroegere zender van John de Mol mikte op een groot, algemeen publiek, hoopt RTL8 vooral op vrouwelijke tv-kijkers. Binnen RTL Nederland geldt RTL4 als kijkcijferkanon en moeten de andere zenders uit de 'family of stations' bepaalde doelgroepen bedienen.

Om vrouwen te bereiken koos RTL8 in eerste instantie voor programma's als The Ellen Degeneres Show, In Holland Ligt Een Tuin en Hoe Schoon Is Jouw Huis? Zaterdagavond staan bovendien de speelfilms Kate& Leopold en Kramer vs. Kramer op het menu.

Op doordeweekse dagen zendt RTL8 vanaf 17.00 uur de comedy Everybody Loves Raymond uit. Daarna passeren Ally McBeal (17.30 uur), Dr. Phil (18.20 uur) en Oprah Winfrey (19.10 uur) de revue. Om 20.00 uur is er opnieuw plaats voor een 'vertrekprogramma', in dit geval Een Plek Onder De Zon.

Op de eerste drie dagen van de werkweek brengt RTL8 om 20.30 uur een dubbele aflevering van de serie Kidnapped. Op donderdagen is er op die tijd plaats voor een Waargebeurd Verhaal en op vrijdagen voor 'een film met een vrouwelijke inslag'.Tien/Talpa is RTL8 geworden, wat vind jij daar van? Laat je horen in de poll!

Doornbos in gesprek met Williams en Toyota

Robert Doornbos staat in de belangstelling van Williams en Toyota Racing. De Rotterdammer dankt de interesse aan zijn goede resultaten in de Champ Car.

Doornbos is blij met de intereresse maar het is niet zo dat hij koste wat het kost Amerika en Minardi Team USA de rug wil toekeren. "Ik wil geen veldvulling zijn, Spyker hoeft niet te bellen", aldus Doornbos. Michiel Mol, onlangs afgetreden als CEO bij Spyker, weet van de afwijzing.

Met de aandacht van Williams en Toyota, teams die naar boven kunnen kijken, is hij een stuk blijer. Beide teams hebben nog geen twee coureurs onder contract voor volgend seizoen. Manager Geistdorfer voert de gesprekken met de teams. "In september willen we de knoop doorhakken",liet Doornbos opnieuw weten.

Weeskinderen krijgen miljoen voor martelingen

Icoon OnderzoekZes Amerikanen die als kind zijn blootgesteld aan een bizar experiment krijgen elk ruim 900.000 dollar schadevergoeding. Dat meldt de website van de BBC vandaag.

De staat onderwierp de weeskinderen in 1939 zes maanden lang aan verregaande kwellingen om te kijken of zware psychologische druk hen aan het stotteren zou brengen.

Het experiment staat ondertussen bekend als The Monster Study, vanwege de bizarre methoden die het onderzoeksteam er op na hield. Geen van de kinderen begon te stotteren: wel werden ze allemaal stil, verlegen en timide. De zes proefkonijnen, inmiddels hoogbejaard, ontdekten pas in 2001 dat ze voor het experiment waren misbruikt.

De zaak kwam aan het licht toen een assistent van de teamleider na ruim zestig jaar contact zocht met een lokale krant. De Universiteit van Iowa maakte daarop publiekelijk zijn excuses.

Dure postzegel teruggefloten

Icoon OpmerkelijkWaar het Pentagon laatst nog in het nieuws kwam over iets te slordige boekhouding van wapens, werd vandaag bekend dat ook de boekhouding van onderdelen die minder gevaarlijk zijn aan enige verbetering toe is.

Zo kreeg een leverancier van twee metalen ringen ter waarde van 38 cent het voor elkaar om tegen de 1 miljoen dollar aan verzendkosten in rekening te brengen. Een elleboog-pijp ter waarde van $8.75 werd voor slechts een kleine half miljoen van een postzegel voorzien.

Totaal wist het bedrijf zo ruim 20 miljoen dollar binnen te slepen wat nu zoveel mogelijk zal worden teruggevorderd. De eigenaar van het bedrijf kan mogelijk tot maximaal 40 jaar achter de tralies nagenieten van het met deze fraude opgebouwde luxe leventje.

Voor het Pentagon is dit de zoveelste keer dan de boekhouding zwaar in twijfel wordt getrokken. Naast de nu haast legendarische toilet-brillen die 1000 dollar per stuk kostten, becijferde het GAO een paar jaar geleden nog dat er een voor een miljard aan uitgaven en materiaal in de boekhouding verloren waren gegaan.
Over geld hoeft het Pentagon zich echter geen zorgen te maken. Ook dit jaar wordt het budget weer drastisch opgeschroefd tot een totaal van zo'n half biljoen dollar.

Met dank aan Lagging voor de submit.

Pronk aast op voorzitterschap PvdA

Icoon PolitiekOud-PvdA-minister Jan Pronk wil voorzitter worden van zijn partij. Hij zei dat vrijdagavond in het tv-programma Nova.

Vrijdagmiddag heeft hij zijn kandidatuur gemeld bij het partijkantoor. Hij zei zich te hebben laten overtuigen door een aantal jonge PvdA'ers die hem eerder opriepen voorzitter te worden.

Kandidaten voor het partijvoorzitterschap kunnen zich tot zondag melden. Hun namen worden 31 augustus bekendgemaakt. De PvdA-leden maken vervolgens een keuze. In april trad Michiel van Hulten af als partijvoorzitter. Ruud Koole treedt nu op als interim-voorzitter.

Pronk zei er zin in te hebben. Hij heeft geen contact gehad met PvdA-leider Wouter Bos. Volgens hem gaat het momenteel slecht met de partij, waar oudere leden zich afkeren en jonge aanwas uitblijft. Als belangrijke doelstelling ziet Pronk voor zichzelf om de PvdA weer neer te zetten als een partij met een duidelijke, consistente koers. Rond zaken als een onderzoek naar de Nederlandse steun aan de Irak-oorlog, inkomenspolitiek en de aanpak van topinkomens is de PvdA volgens hem te makkelijk van standpunt gewisseld.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.