FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 19 augustus 2007

Politie demonteert bougiekabel om boef te vangen

De Friese politie heeft vanochtend een twintigjarige Pool opgepakt. De politie was afgekomen op een melding dat in Nieuwehorne auto's werden opengebroken.

Al snel trof de politie in de buurt een Poolse auto aan. Vlakbij het voertuig werd met behulp van een speurhond een tas gevonden. In de tas bevonden zich meerdere autoradio's. Na de vondst sloot de politie de omgeving af en postten de agenten bij het Poolse voertuig. Om de Pool het ontsnappen te beletten, trokken ze de bougiekabel los.

Rond twintig voor zes kwam de Pool op zijn dooie gemak bij zijn auto aan. Hij ging in zijn auto zitten en probeerde deze te starten. Op dat moment doken de agenten op hem af en sloegen hem in de boeien. De man werd naar het politiebureau gereden. Zijn auto is in beslag genomen.

[BCR] Verslag Bavaria City Racing 2007

Vandaag was FOK!sport aanwezig op de derde editie van Bavaria City Racing. Tijdens deze editie van het evenement scheen de zon volop en vermaakte het publiek zich opperbest. Naar schatting waren meer dan 400.000 mensen naar de Maasstad getrokken om het autosportgeweld te aanschouwen. Hieronder een verslag en de foto's.

De dag begon tegen half één toen de opwarm runs werden gedaan door de diverse teams. Hierbij werden de toeschouwers al voorbereid op wat volgen ging. Met name Nelson Piquet Jr. in de Renault draaide al enkele donuts tijdens de installation lap. Na de warm up volgde de parade van prijswinnaars. Auto's uit diverse klassen kwamen hierbij langs, waarbij met name de Dutch Supercar Challenge en de F3-bolides eruit sprongen.


Carlo van Dam zwaait naar het publiek vanuit zijn F3-bolide.


Christijan Albers achter het stuur van een Dodge? Ja echt!

De officiële opening volgde even na twee uur, toen premier Balkenende het evenement officieel van start liet gaan. De parachutisten, die onderdeel uitmaakten van de openingsceremonie, wisten veilig te landen en Christijan Albers was de eerste coureur die een serieuze run ging doen. Op zijn weg naar het Hofplein nam de Nederlander alle risico's en wist een tempo neer te zetten dat indrukwekkend te noemen was. In totaal legde Albers het parcours drie keer af, waarin hij ettelijke malen het publiek trakteerde op donuts en burn-outs. De Nederlander moest zijn demonstratie uiteindelijk staken omdat het profiel van zijn banden totaal versleten was.


Premier Balkenende en burgermeester Opstelten verkennen het circuit.


Albers schiet uit de startblokken.


Christijan Albers rookt het profiel van zijn banden op voor de VIP-tribune.


Albers zweept het publiek op vanuit zijn werkplek.

Na de demonstratie van het Spyker F1-team was het de beurt aan de Nederlandse WTCC kopstukken. Duncan Huisman, Tom Coronel en Olivier Tielemans vermaakten het publiek met hun bolides.


Tom Coronel met een nogal abrupte remactie. De gele vlag wordt gezwaaid omdat de andere auto's klaar staan voor een burn-out.


Duncan Huisman haalt het uiterste uit de BMW.

Na de WTCC kanonnen kwam de Drift Series in actie. Het programma leek hier ietwat gewijzigd, want eigenlijk stond iedereen te wachten op Heikki Kovalainen. De coureurs van de Drift Series, Olaf Comijs, Tim Coronel en Tom Coronel, maakten dat echter meer dan goed. Dat zij het driften onder de knie hebben bleek uit het feit dat de auto meer gleed dan reed. Overdwars door de bocht was het devies. Hoe dichtbij men bij de autosport kon komen werd helemaal duidelijk toen we in het persvak werden bestrooid met rubberdeeltjes, welke van de band van de DriftKing.nl BMW kwamen.


De drifters in actie. Ze werden standaard achtervolgd door grote rookwolken.

Nadat het parcours serieus was toegetakeld door het vele glijwerk van de drifters, was het de eer aan Heikki Kovalainen om zijn ING Renault de sporen te geven. Heikki ging vanaf het begin volgas door de smalle straten van Rotterdam, en wist zo het publiek enthousiast te krijgen voor wat hij daarna liet zien. De ING Renault werd zwaar misbruikt en het mag een wonder heten dat hij heelhuids terug is gekomen in de paddock. De Fin liet zeer duidelijk zien dat hij over een heel goede wagenbeheersing beschikt, met alle risico's die hij nam. Veel van zijn donuts draaide de coureur namelijk met een hand in de lucht.

Na de Renault demonstratie kwamen A1 Team Netherlands, A1 Team Ireland en Racing for Holland de baan op. Respectievelijk Jeroen Bleekemolen, John O'Hara en David Hart gaven de bolides de sporen. De Dome Judd raakte enigszins achterop maar wist dat snel goed te maken. Ondertussen trakteerden de A1-bolides het publiek op enkele burn-outs en doughnuts.


Jeroen Bleekemolen is bezig zijn banden op te roken.


De Dome-Judd van Racing for Holland. David Hart in achtervolging op de A1GP-auto's.


Nederland, Ierland en Racing for Holland op weg naar de Willemsbrug.

Hierna was het toch echt de beurt aan Robert Doornbos, die het publiek wist op te zwepen met de ChampCar-bolide van Minardi Team USA. Dat hij hiervoor gebruik maakte van het oude Lola-chassis zal iedereen worst wezen. Doornbos wist het publiek op de banken te krijgen met enkele goed uitgevoerde donuts en burn-outs. Bij zijn laatse run stopte hij op de Willemsbrug alwaar hij uitstapte en het publiek bespeelde.


Doornbos in actie in de Lola ChampCar-bolide.

Adrian Sutil was de volgende die zijn kunnen demonstreerde. De Duitser gaf zijn Spyker de sporen maar kende eigenlijk veel pech. Al bij zijn tweede run begaf de motor van de Spyker het op het Hofplein. Sutil moest de terugweg aanvangen met een vlammende linkerachterkant en rook uit de motor. Onder luid gejuich wist hij de paddock uiteindelijk te halen.


Een donut voor de deur van de persfotografen.

Tussendoor werd het publiek getrakteerd op enkele runs van de ING Renault tweezitter, waarvoor plaatsen te winnen waren. Ook passeerden enkele zeer fraaie motoren in een optocht.

Nelson Piquet Jr. mocht de dag afsluiten. Hij gaf de Renault flink de sporen en maakte vele burn-outs. De jonge coureur maakte een viertal runs en maakte op deze manier een mooi einde aan de dag op het parcours.


Nelson Piquet Jr. bedankt het publiek.

Uiteraard werd het feest daarna voortgezet in Club Monaco, met onder andere optredens van Eddie Jordan & The Robbers en natuurlijk Ferry Corsten.


Bavaria had ook tijdens deze editie voor mooie grid girls gezorgd.

Uitslagen Duitsland speelronde 2

In de Duitse Bundesliga werd dit weekend de tweede speelronde gespeeld. Hieronder de uitslagen, stand en het aankomende programma.

Hamburger SV wint door doelpunt Van der Vaart

Rafael van der Vaart was afgelopen week de meest besproken voetballer in de Bundesliga. De middenvelder wil graag vertrekken bij Hamburger SV maar zijn club wil hem niet laten gaan. De Nederlander speelde niet in de voorronde van de UEFA cup, wel kwam hij vanmiddag in actie tegen Bayer Leverkusen. Daarin vervulde Van der Vaart een belangrijke rol. Hij maakte het enige doelpunt van de wedstrijd en bezorgde HSV daarmee drie punten.

Van der Vaart benutte in de 64ste minuut een strafschop. Romeo Castelen schoot de bal tegen de hand van Leverkusen verdediger Arturo Vidal waarna de arbiter de bal op de stip legde. Bij HSV kwamen ook Joris Mathijsen en Nigel de Jong in actie. Van der Vaart kon de negentig minuten overigens niet volmaken, hij ging met lichte klachten van het veld in de blessuretijd. Werd hij eerder nog uitgefloten, bij het verlaten van het veld klonk een luid applaus. HSV is samen met Bayern Mùnchen de enige ploeg zonder puntverlies.

Grote nederlaag Borussia Dortmund
Schalke 04 stapte vandaag met grote cijfers van het veld. Die Königsblauen wonnen met 4-1 van aartsrivaal Borussia Dortmund. De gasten hadden weinig in te brengen en gingen dan ook met een terechte nederlaag huiswaarts. In de elfde minuut zette Marcelo Bordon Schalke op voorsprong, Christian Pander verdubbelde de score nog voor rust. Na de pauze scoorde Gerald Asamoah de derde waarna Kevin Kuranyi de 4-0 mocht bijschrijven. Tussendoor had Nelson Valdez de eretreffer voor Borussia Dortmund gemaakt in de 130e editie van de Ruhrpott-Derby.


Uitslagen

ThuisUitEindstand
KarlsruheHannover 961-2
Arminia BielefeldEintracht Frankfurt2-2
Hansa RostockNurnberg1-2
Hertha BerlinVfB Stuttgart3-1
MSV DuisburgVfL Wolfsburg1-3
Schalke 04Borussia Dortmund4-1
Werder BremenBayern Munich0-4
Energie CottbusVfL Bochum1-2
Hamburg SVBayer Leverkusen1-0

Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldo (+/-)Punten
1Bayern Munich220076
2Hamburg SV220026
3Schalke 04211034
4Arminia Bielefeld211024
5VfL Bochum211014
6Eintracht Frankfurt211014
7Karlsruhe210113
8Hertha Berlin210113
9VfL Wolfsburg210103
10MSV Duisburg210103
11Hannover 96210103
12Nurnberg2101-13
13Energie Cottbus2011-11
14Bayer Leverkusen2011-11
15VfB Stuttgart2011-21
16Werder Bremen2011-41
17Hansa Rostock2002-40
18Borussia Dortmund2002-50

Programma

DatumThuisUit
24/8VfL BochumHamburg SV
25/8Arminia BielefeldHertha Berlin
25/8Bayer LeverkusenKarlsruhe
25/8Bayern MunichHannover 96
25/8Borussia DortmundEnergie Cottbus
25/8NurnbergWerder Bremen
25/8VfB StuttgartMSV Duisburg
26/8Eintracht FrankfurtHansa Rostock
26/8VfL WolfsburgSchalke 04


Topscorers

#NaamClubDoelpunten
1Artur WichniarekArminia Bielefeld2
-Sergiu RaduVfL Wolfsburg2
-Luca ToniBayern Munich2
-Tamas HajnalKarlsruhe2
-Manasseh IshiakuMSV Duisburg2
-Miroslav KloseBayern Munich2


Clinton: 'Veel kiezers mogen mij niet'

Icoon AmerikaDe Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton heeft tijdens een debat gezegd dat veel kiezers haar niet mogen. Dat zou echter niet aan haar liggen, maar aan de Republikeinen. Ze claimt dat jarenlange aanvallen vanuit het Republikeinse kamp de oorzaak zijn.

Aanleiding voor de uitspraak was een opmerking van Karl Rove, een voormalige politiek adviseur van president Bush, die er op wees dat Clinton niet zo populair is als men denkt. ''Ik vind het interessant dat Karl Rove zo geobsedeerd is door me'', zei Clinton. ''Ik denk dat de reden is dat wij weten hoe we moeten winnen.''

Blauwogigen zijn intelligenter

Goed nieuws voor iedereen met blauwe ogen. Naast het feit dat blauwe ogen over het algemeen mooier worden gevonden, blijken blauwe ogen ook nog eens een bewijs te zijn van intelligentie.

Joanna Rowe, professor emeritus aan de universiteit van Louisville, in de Amerikaanse staat Kentucky, is via proeven erachter gekomen dat mensen met blauwe ogen getalenteerder zijn in strategisch denken. Ook anderen met lichte ogen hebben dit plusplunt.

Dit keer is er geen onderscheid tussen de beide seksen, want zowel mannen als vrouwen blijken beter te kunnen plannen en gestructureerder om te gaan met hun tijdsgebruik. Hierdoor boeken mensen met blauwe ogen doorgaans betere examenresultaten.

Mensen met bruine ogen hoeven nu niet in een hoekje te gaan zitten treuren. Hun reactiesnelheid is weer veel beter dan die van blauwogigen. Daarom zijn zij beter in fysieke activiteiten, en met name in sport.

Professor Rowe geeft toe nog lang niet klaar te zijn met haar onderzoek. Het onderzoek toont dan wel aan dat mensen met blauwe ogen intelligenter zijn, maar de reden waarom moet ze nog onderzoeken.

Gefrustreerde homo's vallen Giuliani aan

Icoon AmerikaEen aantal Amerikaanse homo's heeft een video op Youtube geplaatst in een poging de Republikeinse presidentskandidaat Rudy Giuliani in diskrediet te brengen. Zij menen dat Giuliani, met het oog op een eventueel presidentschap, de homogemeenschap in de steek heeft gelaten. Als burgemeester van New York zou hij veel meer met homorechten bezig zijn geweest.

In het filmpje spreken zij een zogenaamde voorkeur voor Giuliani uit omdat hij een president zou zijn die homorechten hoog op de politieke agenda zal zetten. Daarmee hopen zij conservatieve kiezers te beïnvloeden. Het filmpje werd de afgelopen dagen breed uitgemeten in de Amerikaanse media. De actie is een zoveelste linkse aanval op Giuliani. Eerder moest Giuliani de media vragen zijn gezin met rust te laten.

[EK] Hockeyheren starten met winst

Net als Nederlandse hockeyvrouwen, zijn ook de hockeymannen zeer goed begonnen aan het Europees kampioenschap. Nederland was met 8-3 te sterk voor Frankrijk.

Beste man aan Nederlandse kant was Taeke Taekema, die terug is van een langdurige blessure. Hij scoorde vijf keer, uit drie strafballen en twee strafcorners. De andere treffers van Nederland kwamen op naam van Matthijs Brouwer (twee) en nieuwkomer Erik Bouwens.

Dinsdag speelt Oranje de tweede groepswedstrijd tegen Ierland. De Ierse mannen hielden titelhouder Spanje verrassend op 1-1.

Ten Cate: "Winst schept vertrouwen"

Henk ten Cate, trainer van Ajax, gebruikte de zege van zijn ploeg op De Graafschap om Klaas-Jan Huntelaar een hand boven het hoofd te houden. De aanvaller miste afgelopen woensdag, tijdens het Champions League-duel tegen Slavia Praag, een belangrijke penalty.

"Die jongen miste woensdag een strafschop tegen Slavia Praag en wordt vrijdag niet voor het Nederlands elftal opgeroepen. Ik vind het lekker dat hij nu vier doelpunten maakt", liet de trainer van de Amsterdammers in een reactie weten.

"Dat schept vertrouwen en dat hebben we even nodig. Anders krijg je weer van die indianenverhalen. We hebben vandaag ongeveer net zo veel kansen als afgelopen woensdag tegen Slavia Praag gekregen. Toen verloren we met 1-0 en nu winnen we met 8-1", vervolgde Ten Cate.

De oefenmeester besloot: "Ik beschouw de uitglijder tegen Slavia Praag als een incident. We zullen niet nog een keer zo veel kansen missen. Daarom plaatsen we ons over anderhalve week alsnog voor de Champions League."

Man gooit ruiten in bij zijn ouders

Een 37-jarige Groninger is afgelopen nacht aangehouden. De man had namelijk negen ruiten ingegooid van een woning aan de Schoolstraat in Aduard. Nu hebben zelfs de agenten van Aduard dat weleens eerder gezien, maar niet dat iemand dat deed bij zijn ouderlijk huis.

De man is opgepakt en meegenomen naar het bureau. Daar mag hij de nacht doorbrengen in de cel, opdat men tijd heeft de man te onderzoeken.

Vorm: "Wissel Grandel vanwege blessure"

Franck Grandel mocht zich na afloop van de wedstrijd tussen FC Utrecht en Feyenoord de meest besproken persoon noemen. In dat duel kreeg de keeper de voorkeur boven Michel Vorm. Toch kon hij niet voorkomen dat de Rotterdammers na 25 minuten op voorsprong kwamen.

Grandel presteerde het namelijk om het schot van Bruins, wat op het oog tegen te houden was, door zijn handen te laten glippen. Uiteindelijk werd de sluitpost in de rust van het duel uit het veld gehaald en gewisseld voor Vorm. "Maar volgens mij was dat niet omdat hij die fout gemaakt had", liet de laatstgenoemde in een reactie weten. "Franck kwam, tien minuten voor die goal, in botsing met Slory. Daarbij liep hij een blessure aan zijn voet op. De trainer zei toen al tegen me, dat ik moest gaan warmlopen. Maar ik was wat langzaam en daarom ging ik uiteindelijk pas warmlopen, vlak nadat die goal viel. Daarom leek het misschien alsof ik ging warmlopen omdat Franck die fout maakte, maar dat was niet het geval."

Uitslagen België speelronde 3

Dit weekend werd de derde speelronde gespeeld in de Belgische Jupiler League. Hieronder de uitslagen.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
Club BruggeSint Truiden3-2
CharleroiKV Mechelen1-0
DenderAnderlecht2-2
Exc. MoeskroenBergen3-1
FC BrusselsAA Gent0-2
Racing GenkRoeselare0-0
LokerenGerminal Beerschot0-0
Zulte WaregemWesterlo1-0
Standard LuikCercle Brugge4-1

Ranglijst

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldoPunten
1AA Gent330011-19
2Stand. Luik330012-39
3Club Brugge33006-39
4Anderlecht32104-27
5Ex. Moeskroen32016-56
6Westerlo32012-16
7Roeselare31204-25
8Charleroi31112-24
9Ger. Beerschot31112-24
10SK Lokeren31112-24
11Racing Genk31113-64
12Cercle Brugge31024-73
13Zulte Waregem31022-63
14KV Mechelen30121-31
15Dender30114-70
16Bergen30123-61
17Sint-Truiden30033-70
18FC Brussels30031-70

Topscorers

#SpelerClubDoelpunten
1GrégoireAA Gent4
2JovanovicStandard3
=FellainiStandard3

Programma :

DatumThuis:Uit:
25-08AA GentZulte Waregem
25-08AnderlechtFC Brussels
25-08Cercle BruggeDender
25-08Germ. BeerschotRacing Genk
25-08BergenLokeren
25-08RoeselareStandard Luik
25-08WesterloEx. Moeskroen
26-08St. TruidenCharleroi
27-08KV MechelenClub Brugge

Drie screenshots StarCraft 2

Jawel, drie nieuwe screenshots van StarCraft 2. De screens geven niet echt nieuwe informatie weg, maar zetten wel een beetje de sfeer neer die je in het spel kan verwachten.

StarCraft 2 is het vervolg op StarCraft (Sherlock ). Er zal van een geheel nieuwe 3D-engine gebruik worden gemaakt, dus met de graphics van deze game zit het waarschijnlijk wel goed. Het spel komt pas in 2008 uit.




Lord of the Rings Online komt met pre-patch

Lord of the Rings Online krijgt morgen een nieuwe patch in de vorm van Book 10. Deze patch zal redelijk groot zijn en daarom komt Turbine met een pre-patch. Deze patch is een stuk kleiner dan de uiteindelijke patch en bevat geen filmpjes. Het fijne hiervan is dat je op "patchday" een tijd zult besparen met het installeren van de complete patch.

Daarnaast kun je deze patch ook apart downloaden, zonder dat je gebruik hoeft te maken van het patchsysteem dat bij de game zit.

Deze pre-patch is er op dit moment alleen voor de VS. Gebruik als Europese speler deze patch niet, want dan kun je de complete game opnieuw gaan installeren. Mocht je een Amerikaanse versie van de game spelen dan kun je de patch hier vinden.

Naast deze pre-patch zijn ook de complete patchnotes vrijgegeven:
* Algemene overview
* Gameplay (misc), Loot System, Skills/Classes, Traits/Titles/Deeds, Monster play, Crafting, Items
* UI, Kinships, Chat/Social, Emotes, World, Town Services, Travel/Maps/Radar, Music System, Adoptions/Notary System/Bios, Auctions, Mail
* Graphics/Animations/FX, Audio, Miscellaneous, Quests, Carn Dûm, Helegrod
* Crafting
* Month of the Captain
* Month of the Hunter
* Bekende problemen

Uitslagen Engeland speelronde 3

Voor de meeste Engelse clubs was het dit weekend tijd voor de derde wedstrijd. Een enkele ploeg hoefde nog maar hun tweede te spelen.

Arsenal ontving Blackburn Rovers in het eigen Emirates Stadium. De Londenaren wisten hun eerste wedstrijd door gestuntel van Jens Lehmann maar net te winnen. Vandaag leek het beter te gaan, toen Robin van Persie ook in zijn tweede duel trefzeker was. De Nederlander schoot raak van een meter of twee. The Gunners konden lang profiteren van de voorsprong, en gaven weinig weg. Tot twintig minuten voor tijd; David Dunn knalde de bal van afstand op het doel, en ondanks dat het schot recht op de Duitse doelman afging, ging deze via Lehmann toch het doel in. Opnieuw blunderde de Duitse international, en ditmaal kwam Arsenal er niet meer bovenop.

Tottenham Hotspur wist eindelijk een positieve draai aan dit seizoen te geven. Na puntloos uit de eerste twee wedstrijden te zijn gekomen, was het tegen Derby County een stuk makkelijk. Steed Malbranque had met twee treffers al na zes minuten de stand op 2-0 gezet. Alsof dat nog niet genoeg was soleerde Jermain Jenas nog binnen het kwartier de 3-0 binnen. Derby kwam er totaal niet aan te pas, en de Spurs konden het rustig uitspelen. Tien minuten voor tijd werd het via Darren Bent ook nog 4-0, waardoor Tottenham nu eindelijk echt begonnen is aan dit seizoen.

Koploper na twee rondes, Everton, liep ook tegen de eerste nederlaag aan. De club uit Liverpool reisde af naar Reading, de ploeg die het vorig jaar zo uitstekend deed. Everton kreeg kansen te over, maar miste de accuratie. Reading profiteerde daar dankbaar van, en via Stephen Hunt werd het vlak voor rust 1-0. In de tweede helft kon de thuisploeg de voorsprong verdedigen, en deed dit perfect. Het zou bij de ene goal blijven.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
18/8PortsmouthBolton Wanderers3-1
18/8Birmingham CityWest Ham United0-1
18/8FulhamMiddlesbrough1-2
18/8ReadingEverton1-0
18/8Tottenham HotspurDerby County4-0
18/8Wigan AthleticSunderland3-0
18/8Newcastle UnitedAston Villa0-0
19/8Manchester CityManchester United1-0
19/8Blackburn RoversArsenal1-1
19/8LiverpoolChelsea1-1

Stand:

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Manchester City39+4
2Chelsea37+2
3Wigan Athletic36+3
4Everton36+2
5Portsmouth35+2
6Newcastle United24+2
7Arsenal24+1
8Blackburn Rovers24+1
9Liverpool24+1
10Reading340
11Sunderland34-2
12Tottenham Hotspur33+1
13Fulham33-1
14Middlesbrough33-1
15West Ham United23-1
16Manchester United32-1
17Aston Villa21-1
18Birmingham City31-2
19Derby County31-5
20Bolton Wanderers30-5

Programma:

DatumThuisUitTijd
25/8SunderlandLiverpool12.45
25/8Aston VillaFulham15.00
25/8Bolton WanderersReading15.00
25/8ChelseaPortsmouth15.00
25/8West Ham UnitedWigan Athletic15.00
25/8ArsenalManchester City15.00
25/8Derby CountyBirmingham City15.00
25/8EvertonBlackburn Rovers17.15
26/8MiddlesbroughNewcastle United13.30
26/8Manchester UnitedTottenham Hotspur16.00

Je ballen in een zak ijsklontjes; NIET leuk!

Nance die mij ooit het podium op trok, mijn handen op mijn rug bond met handboeien en me door twee danseresjes liet ontkleden terwijl ze op handen en knieën naar me toe kroop en zich langs mijn been, buik en borst een weg omhoog likte. Daarna kiepte ze een emmertje ijsklontjes in m'n onderbroek. Hi-la-risch. Er zijn helaas geen foto's van, maar ik kan je verzekeren dat ik een pijnlijk gezicht trok. Je ballen in een zak met ijsklontjes is NIET leuk!

Uitslag Liverpool - Chelsea

Liverpool en Chelsea hebben in de eerste topper van het Engelse seizoen de punten gedeeld. Op Anfield werd de uitslag tussen de rode en blauwe teams 1-1.

Het duel, dat de afgelopen jaren vaak niet bijster hoogstaand was, begon dit jaar feller dan normaal. Michael Essien liep daardoor al snel tegen een gele kaart op. Ook werd het doel al snel gevonden. Fernando Torres maakte in dienst van Liverpool zijn eerste doelpunt sinds zijn overstap van Atlético Madrid. Chelsea had in de eerste helft al enkele kansen op de gelijkmaker, maar wist deze niet te verzilveren.

De twee clubs waren aan elkaar gewaard, en ook in de tweede helft was er niet echt een bovenliggende ploeg. Na een dik uur versierde Florent Malouda een ietwat makkelijk gegeven strafschop, toen hij zich liet opvangen door Steven Finnan. Frank Lampard stapte naar voren, en stuurde Pepe Reina vanaf de stip de verkeerde hoek in. Ondanks enkele kansen op een 2-1 of 1-2 zou het bij de gelijke stand blijven. Voor beide ploegen was het het eerste puntverlies van het seizoen.

Liverpool - Chelsea 1-1
16' Torres 1-0
62' Lampard 1-1 (Pen)

DVD: The Last Kiss

The Last Kiss heeft niets te maken met het nummer van Pearl Jam, maar gaat over een stel vrienden die rond de dertig zitten. Hard op weg naar huis, kind, alles wat een normaal mens gelukkig zou maken. Perfect op schema, en ook helemaal volgens het programma vol twijfels. Even een opsomming: Eentje leest Kluuns "Help ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt", de ander is net gedumpt, eentje weigert elke vorm van commitment en de vierde is allergisch voor de huilbuien van zijn eigen baby. Niet echt een tienerfilm dus.

Ratatouille demo op Xbox Marketplace

Mocht je je na onze preview afvragen of Ratatouille iets voor jou is, dan kun je het spel nu zelf uitproberen. Op Xbox Marketplace is namelijk een demo van de film-game verschenen van ruim 700 MB.

In het spel ben jij Remy, een jonge rat die gek is op lekker eten. Je komt allerlei situaties en personages uit de film tegen in de tientallen mini-games en kook-opdrachten. Op 21 september ligt het spel in de winkels.

Uitslag Man City - Man United

De eerste echte derby van het nieuwe Premier League seizoen heeft direct een sensatie opgeleverd. Manchester United wist bij stadsrivaal City niet te scoren, en beet opnieuw in een zure appel.

United was in het gehele duel praktisch de sterkste, maar wist dat door kordaat optreden van Kasper Schmeichel niet om te zetten in een doelpunt. Vooral nieuweling Nani was dichtbij de opening, maar vond het net niet. Na een halfuur had City nog helemaal niets laten zien, maar pakte het toch de leiding. Elano zette Geovanni vrij, en deze schoot de bal via Nemanja Vidic in het doel van Edwin van der Sar.

City kon zelfs na de goal geen extra druk zetten, maar de verdediging stond uitstekend. Vooral Micah Ricahrds deed geweldig werk, en wist United, dat Wayne Rooney en Cristiano Ronaldo moest missen, van een gelijkmaker te onthouden. Vidic raakte nog wel de lat, en ook Carlos Tévez was dichtbij, maar Manchester City had overduidelijk een engeltje op de lat. United heeft door het verlies pas twee punten uit de eerste drie duels, en daarmee heeft de regerend kampioen de slechtste competitiestart ooit.

Manchester City - Manchester United 1-0
31' Geovanni 1-0

Overzicht eerste ronde Eredivisie

Dit weekend werd de eerste ronde van de Eredivisie gespeeld. Echt grote verrassingen waren daar niet te vinden. Hieronder een overzicht en een vooruitblik op volgende week.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
SC HeerenveenWillem II0-0
NAC BredaFC Groningen0-3
NECRoda JC1-1
AZVVV-Venlo4-0
ExcelsiorFC Twente0-2
De GraafschapAjax1-8
Sparta RotterdamVitesse1-2
FC UtrechtFeyenoord0-3
HeraclesPSV0-2

De stand kan je hier vinden.


Topscorers

#SpelerClubDoelpunten
1HuntelaarAjax4
2MaduroAjax2
=AriAZ2
=N' KufoFC Twente2

Programma :

DatumThuis:Uit:
24-08Roda JCHeracles
25-08Willem IISparta
25-08PSVNEC
25-08VVV-VenloExcelsior
25-08VitesseAZ
26-08FeyenoordNAC Breda
26-08FC TwenteFC Utrecht
26-08AjaxSC Heerenveen
26-08FC GroningenDe Graafschap

[WRC] Uitslag Rally van Duitsland

Voor het zesde jaar op rij heeft de Fransman Sebastien Loeb de WK-rally van Duitsland gewonnen. Op de slotdag zag de wereldkampioen zijn leidende positie niet meer in gevaar komen.

Na de tweede dag had Loeb een voorsprong van 38 seconden op Marcus Grönholm, de leider in de stand om het WK. De Fin raakte echter van de weg en beschadigde de achterkant van zijn Ford Focus, Hierdoor viel hij terug naar de vierde plaats. Loeb nam vandaag geen risico's en hield uiteindelijk 20 seconden voorsprong over op Francois Duval die als tweede eindigde.

Loeb heeft in het WK-klassement nog acht punten achterstand op Grönholm.

Vermoedelijke fietsendief aangevallen

Icoon PolitieEen 33-jarige man uit Almelo heeft een vermoedelijke fietsendief met een klauwhamer op zijn hoofd geslagen. De 46-jarige man zou die dag ervoor zijn fiets hebben gestolen.

De twee gingen op bezoek bij een wederzijdse kennis. Ze kenden elkaar niet. Toen de 33-jarige man de dader meende te herkennen, sloeg hij er meteen op los. Er is aangifte gedaan van zware mishandeling en poging tot doodslag.

Uitslagen Schotland speelronde 3

Dit weekend werden er wedstrijden gespeeld in de derde competitieronde in Schotland. Hieronder de uitslagen.

Uitslagen speelronde 3:

ThuisUitEindstand
Glasgow RangersFalkirk7-2
HeartsGretna1-1
Dundee UnitedHibernian0-0
MotherwellKilmarnock1-2
St. MirrenInverness CT2-1
AberdeenCeltic1-3

Stand:

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1Glasgow Rangers3912-2
2Celtic377-2
3Hibernian375-2
4Kilmarnock374-2
5Motherwell364-3
6Dundee United342-2
7St. Mirren332-4
8Falkirk337-11
9Hearts322-3
10Aberdeen312-5
11Gretna313-9
12Inverness CT302-7

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1HigdonFalkirk3
=FergusonGlasgow Rangers3
=CousinGlasgow Rangers3

Programma:

DatumThuisUit
25/8CelticHearts
25/8FalkirkSt. Mirren
25/8GretnaMotherwell
25/8HibernianAberdeen
25/8Inverness CTDundee United
25/8 KilmarnockGlasgow Rangers

Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 1

Icoon EredivisieEindelijk: de eerste ronde van de eredivisie van het nieuwe seizoen. Hieronder volgt een kort verslag van de gespeelde wedstrijden.

Ajax is de competitie begonnen met een monsterzege. Het team uit Amsterdam wist De Graafschap met 1-8 te verslaan. Het duel begon matig, totdat Klaas-Jan Huntelaar de score opende in de 34ste minuut. Daarna blinkte vooral de spits Luis Suarez uit. In de 43ste minuut scoorde hij de 2-0 en in de 54ste en 59ste minuut bereidde hij de treffers van Hedwidges Maduro voor. Kennedy Bakircioglu en Huntelaar scoorden in de 60ste respectievelijk de 70ste minuut. Invaller Donny de Groot kon met een doelpunt de eer van De Graafschap nog een klein beetje redden. Huntelaar besliste de wedstrijd in 1-8 na nog twee treffers.

PSV begon het nieuwe seizoen ook met winst. Toch had PSV net als in vorige seizoenen moeite met Heracles Almelo. In de eerste helft had PSV enkele kansen, maar schoot de club tekort bij de afwerking. Heracles speelde agressief en pakte PSV'ers Aissati, Bakkal en vooral Afellay hard aan. Maas van Heracles ontsnapte vlak voor rust aan een rode kaart voor opnieuw een felle overtreding. Pas in de 83ste minuut viel de bevrijdende goal voor PSV, gescoord door Afellay. In blessuretijd besliste Zonneveld de eindstand op 0-2.

De toppers beginnen het seizoen met hoge cijfers. Zo ook AZ: VVV Venlo wordt met 4-0 eenvoudig aan de kant gezet. AZ zette de hele wedstrijd druk op het doel van VVV. Met 4-0 kon VVV zelfs tevreden zijn. De wedstrijd werd twee keer stilgelegd wegens uitgevallen lichtmasten in het DSB Stadion van Alkmaar.

Feyenoord is met zijn nieuwe aanwinsten ook goed aan het seizoen begonnen. FC Utrecht werd met 3-0 verslagen. FC Utrecht was in de beginfase de betere ploeg. Enkele kansen werden gecreërd, maar niet benut. Daarna sloeg Feyenoord toe aan de andere kant van het veld. Bruins opende de score voor de Rotterdammers. In de tweede helft scoorde Hofs na een mooie steekpass van Roy Makaay. Laatstgenoemde bepaalde de eindstand op 0-3.

Alle uitslagen van dit weekend:
Vrijdag 17 augustus:
SC Heerenveen - Willem II (0-0)

Zaterdag 18 augustus:
NAC Breda - FC Groningen (0-3)
NEC - Roda JC (1-1)
Excelsior - FC Twente (0-2)
AZ - VVV Venlo (4-0)

Zondag 19 augustus:
De Graafschap - Ajax (1-8)
Heracles - PSV (0-2)
Sparta - Vitesse (1-2)
FC Utrecht - Feyenoord (0-3)

Klik hier voor de actuele stand van de Eredivisie

Klik hier voor de uitslagen en de stand in de Jupiler League.

Voor meer nieuws over de Eredivisie kijk je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!

Lindsay Lohan wil niet meer op FOK!

Icoon ShowbizzDe drank -en drugsverslaafde actrice Lindsay Lohan voelt zich dom en idioot. Ze denkt dat de berichtgeving over haar persoon zorgt dat belangrijke zaken niet genoeg media-aandacht krijgen. ''Ik leid de media af van belangrijke zaken, zoals het opwarmen van de aarde enzo.''

''Maar ik weet niet wat ik daar aan kan doen. Ik voel me er ziek door'', aldus Lohan. De actrice is al meerdere keren in het ziekenhuis opgenomen. Onder andere door gewichtsproblemen en cocaïnegebruik.

Uitslagen Jupiler League ronde twee

Vandaag werden er nog drie wedstrijden gespeeld in de Jupiler League. Hieronder vind je de uitslagen.

Uitslagen

thuisuituitslag
Helmond SportGo Ahead Eagles3-0
ADO Den HaagRBC Roosendaal0-0
Stormvogels/TelstarHFC Haarlem1-0

Stand

#clubgespeeldwinstgelijkverliesdoelsaldopunten
1FC Den Bosch22005-16
2RKC Waalwijk21108-54
3Helmond Sport21104-14
4FC Volendam21103-24
5MVV21102-14
6RBC Roosendaal21101-04
7Stormvogels Telstar21101-04
8Go Ahead Eagles21016-33
9SC Cambuur21015-73
10FC Zwolle20204-42
11FC Eindhoven20203-32
12BV Veendam20202-22
13TOP Oss20202-22
14AGOVV Apeldoorn20113-41
15FC Dordrecht20112-31
16ADO Den Haag20111-21
17HFC Haarlem20111-21
18FC Omniworld20113-61
19FC Emmen20113-91
20Fortuna Sittard20020-20

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1CaraccioloFC Eindhoven3
=VinkRKC Waalwijk3

Wii blitzkriegt Xbox 360

Dat de Wii uiterst succesvol is in de Verenigde Staten en in Japan wisten we al dankzij regelmatige rapporten over de hardware verkopen. Nieuws over console verkopen in Europa krijgen we echter maar sporadisch. Vandaag kunnen we echter weer wat nieuws melden op dit front, de Wii is in juli de Xbox 360 voorbij gegaan qua verkopen in Duitsland. Er staan nu 291.000 exemplaren van Nintendo's nieuwste spelcomputer in de huishoudens van onze Oosterburen tegenover zo'n 281.000 Xbox 360's. De PlayStation 3 is een verre derde met nog net geen 100.000 verkochte consoles.

Deze eerste positie van de Wii is opvallend daar de Wii ongeveer een jaar later in de schappen lag. Dit zien we dan ook terug in de verkopen van de maand juli. In juli is Microsofts console in Duitsland slechts 5000 maal over de toonbank gegaan, iets wat Microsoft waarschijnlijk zal proberen te verbeteren door middel van een prijsverlaging van 50 euro. Sony's PlayStation 3 deed het ietsje beter met 8000 verkopen, en Nintendo's Wii is heer en meester van de console-arena met 26.000 verkopen.

Sommigen zal het opvallen dat de totale verkopen überhaupt niet erg hoog zijn voor een welvarend land met tachtig miljoen inwoners. Dit valt te verklaren door de grote populariteit van de PC ten opzichte van consoles. Zo blijkt uit cijfers dat meer dan drie keer zoveel Duitsers games spelen op de PC als op consoles. Verkopen van games en consoles zullen dit jaar naar verwachting met 21% groeien van omgerekend 2,3 miljard dollar in 2006 naar 2,91 miljard dollar.

Wim Hofkens ontslagen bij Hoek

Zaterdaghoofdklasser Hoek heeft, twee weken voor de competitiestart, afscheid genomen van trainer Wim Hofkens. De reden voor de breuk is het gebrek aan cohesie tussen trainer en spelersgroep.

Hofkens, voormalig international voor Nederland, was pas afgelopen zomer begonnen bij Hoek en leidde de ploeg alleen nog maar in oefenduels. Gisterochtend werd de selectie ingelicht, voor men in de bus zou stappen voor de eerste officiële wedstrijd van het seizoen, het duel om de districtsbeker bij ASWH.

Tijdens de voorbereiding botste Hofkens al met de spelers Björn Langeveld en Thomas Ragut, vanwege hun deelname aan een beachsoccer-toernooi in Zeeland, en spelmaker John Schot, die niet kwam opdagen voor een oefenduel.

Vader schiet vriend dochter neer

Icoon MisdaadEen 48-jarige man uit de Amerikaanse staat Arkansas is aangeklaagd wegens zware mishandeling en het uitvoeren van een terroristische daad na het neerschieten van het vriendje van zijn 17-jarige dochter. De man kwam onverwacht thuis en vond de 19-jarige jongen in haar slaapkamer.

Na de jongen met een keu te hebben geslagen, haalde de man een pistool. De twee jongeren wisten ondertussen de deur te barricaderen. De vader begon echter dwars door de deur te schieten. Een van de kogels raakte de jongen in zijn ruggengraat. Hij overleefde de schietpartij, maar is vanaf zijn middel verlamd.

Uitslagen Eredivisie 19/08/2007

Er werden vanmiddag nog drie wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

Sparta - Vitesse 1-2
20' Dissels 1-0 (Assist Bouaouzan)
77' v.d. Schaaf 1-1
82' Swerts 1-2 (Assist Pryor)

Scheidsrechter: Jol.
Toeschouwers: 10.000.
Geel: Espinoza (Vitesse).

Opstellingen

Sparta: Varkevisser, De Roover, Schenkel, Jaggy, Polak, Slot, v.Bueren (Roberts/84), Boukhari, Dissels, Emnes (Rose/66), Bouaouzan.

Vitesse: Velthuizen, Verhaegh, Sprockel, v.d.Schaaf, Espinoza, Kaya (Gommans/54), Yakubu (Keizer/76), Pryor, Magralishvili, Kolk, Benson (Swerts/54).
-------------------------
FC Utrecht - Feyenoord 0-3
25' Bruins 0-1 (Assist Makaay)
62' Hofs 0-2 (Assist Makaay)
85' Makaay 0-3 (Assist Hofs)

Scheidsrechter: Braamhaar.
Toeschouwers: 23.000.
Geel: George (Utrecht), Hofs (Feyenoord).

Opstellingen

Utrecht: Grandel (Vorm/46), Cornelisse, Dickoh, Keller, Pieters ,Caluwé, v.Dijk, Broerse, George (Maayen/65), Nelisse, Sânmartean (Vandenbergh/69).

Feyenoord: Timmer,Lucius,Vlaar,Bahia, De Cler,Sahin,Hofs,v.Bronckhorst,Slory (D. Buijs/17), Makaay,Bruins
-------------------------
Heracles - PSV 0-2
83' Afellay 0-1 (Assist Reis)
90'+2 Zonneveld 0-2 (Assist Afellay)

Scheidsrechter: Haverkort.
Toeschouwers: 8.500.
Geel: Maas, de Vries, v,d, Bergh (allen Heracles), Alcides, Gomes, Addo (allen PSV).

Opstellingen

Heracles: Pieckenhagen, Boakye, Bosnar,Wuytens, Looms, Bridji (Quansah/64), De Vries (Gluscevic/46), Maas, Klavan, Everton (Daelemans/82), v.d.Bergh.

PSV: Gomes, Alcides, Addo, Salcido, Zonneveld, Aissati (Reis/75), Afellay, Simons, Méndez (Fagner/60), Bakkal, Koné. (Rajkovic/87)

Van den Ham nieuwe trainer "Vogels"

IJsselmeervogels heeft een opvolger gevonden voor trainer Cees Lok, die eerder deze week vertrok naar FC Twente. De grootmacht uit het zaterdagamateurvoetbal stelde de 53-jarige Harry van den Ham aan als trainer.

Van den Ham werkte in het verleden als trainer bij clubs als Telstar, FC Dordrecht en TOP Oss. Zijn laatste actieve functie was die van assistent van Foeke Booy bij FC Utrecht.

Van den Ham had zich eigenlijk voorgenomen even een tijdje niets te doen in de voetballerij, maar vond het aanbod van IJsselmeervogels te mooi om te laten lopen. Bij de recordkampioen uit Bunschoten-Spakenburg heeft hij van het bestuur de doelstelling meegekregen bij de bovenste drie te eindigen. Van den Ham zelf mikt al hoger: "Ik ga er alles aan doen om opnieuw een titel binnen te halen."

Basketballers kloppen Wit-Rusland

Nederland heeft goede zaken gedaan in de EK kwalificatiestrijd. Medekoploper Wit-Rusland werd met 77-72 geklopt.

Nederland begon zwak aan de wedstrijd. Het spel was te traag waardoor de Wit-Russen konden uitlopen naar een 19-34 voorsprong. Daarna kwam Nederland langzaam dichterbij, onder meer dankzij driepunters van Stefan Wessels en Kees Akerboom. Een tegenvaller was wel Francisco Elson, de NBA speler moest naar de kant met een open wenkbrauw. De ruststand was 38-46.

In de tweede helft schoot Nederland uit de startblokken, zonder Elson kwam Nederland terug tot 46-46. Daarna liep Wit-Rusland echter opnieuw uit. Nederland keek een tijd lang aan tegen een achterstand van rond de zes punten. In de slotfase, toen Elson weer kon meedoen, kwam Nederland echter toch nog langzij. Bij 67-67 was een driepunter van Kees Akerboom cruciaal. Hiermee kwam Nederland voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. De Wit-Russen kwam nog een aantal keren gevaarlijk dichtbij, maar Nederland wist de voorsprong vast te houden tot het einde.

Voor Nederland was Elson topscorer met 21 punten, Nederland gaat ook alleen aan de leiding in kwalificatiepoule.

Gevonden: rolstoel

Tijdens muziekfestival Lowlands zien ze wel vaker vreemde voorwerpen bij de afdeling Lost & Found, maar vanochtend hebben ze zich toch wel even achter de oren gekrabd. Bij de gevonden voorwerpen werd namelijk een heuse rolstoel binnengebracht. "Zo'n festival is wel een mooie manier om te genezen", lacht een verbaasde medewerker.

De andere binnengebrachte voorwerpen zien de medewerkers elke editie van het festival wel aan hun ogen voorbij trekken. Zo zijn er dit jaar al sieraden, mobiele telefoons, drugs, paspoorten, portemonnees, sleutels, slaapzakken en kleding binnengebracht. "Er zijn verrassend veel eerlijke vinders", meldt een medewerker. Elk jaar weer komen dezelfde grappenmakers weer aan de kraam, die melden hun geheugen, ziel of de kluts kwijt te zijn.

Ondanks dat veel festivalgangers blij met hun teruggevonden voorwerp het festival weer verlaten, blijft er altijd wel weer wat liggen. Als de spullen vanavond nog niet zijn opgehaald, gaan ze mee in het busje naar het politiebureau.

[MotoGP] Stoner oppermachtig

Casey Stoner heeft met overmacht de winst gegrepen tijdens de GP van Tsjechië in Brno. De Australiër leidde van start tot finish.

Dankzij de zege vergroot Stoner zijn voorsprong in het WK. De tweede plek was vandaag John Hopkins. Het podium werd volgemaakt door Nicky Hayden, die als derde over de finish kwam. Voor Valentino Rossi verliep de race teleurstellend. Hij kon Dani Pedrosa, die uiteindelijk als vierde zou finishen, niet bijhouden. In de slotfase gingen ook Chris Vermeulen en Loris Capirossi de Italiaan nog voorbij. Randy de Puniet, Alex Barros en Carlos Checa maakten de top-tien vol.

Nigeriaanse filmban dreigt na seksfilmpje

Icoon FilmDe regering van de Nigeriaanse deelstaat Kano - één van de twaalf staten in Nigeria waar de sharia geldt - wil dat de landelijke regering een filmverbod van een jaar afkondigt. Gedurende die periode mogen er geen films gedraaid worden en zou de Nigeriaanse filmindustrie ''gezuiverd moeten worden'' van ongewenste elementen.

Aanleiding is een zelfgemaakt seksfilmpje van een actrice dat in de openbaarheid kwam en gretig aftrek vond onder de lokale bevolking. In de acht minuten durende privévideo zijn de actrice en haar vriend te zien in een hartstochtelijk liefdesspel.

De lokale orthodoxe moslimgemeenschap in Kano is woedend over het filmpje. Ze dwongen reeds de landelijke vakbond van filmmakers om zeventien leden - die verder niets van doen hadden met het seksfilmpje - hun licentie te ontnemen omdat zij zich bezig hadden gehouden met ''verderfelijke'' activiteiten als het drinken van alcohol en het hebben van buitenechtelijke seks. Maar lokale moslimleiders vinden dit nog niet ver genoeg gaan en eisen een éénjarig verbod op het maken van alle films.

De betrokken actrice is ondertussen ondergedoken uit angst voor repressailles van orthodoxe moslims.

Uitslag De Graafschap - Ajax

Om half één vanmiddag begon de competitiewedstrijd tussen De Graafschap en Ajax. Hieronder vind je de uitslag.

De Graafschap - Ajax 1-8
36' Huntelaar 0-1 (Assist Suárez)
42' Suárez 0-2 (Assist Huntelaar)
55' Maduro 0-3 (Assist Suárez)
59' Maduro 0-4 (Assist Suárez)
61' ,Bakircioglu 0-5
70' Huntelaar 0-6 (Assist Delorge)
72' De Groot 1-6 (Assist Meijer)
90'+1 Huntelaar 1-7 Penalty
90+3 Huntelaar 1-8 (Assist Rommedahl)

Scheidsrechter: Vink.
Toeschouwers: 11.000.
Geel: Schuurman (De Graafschap), Gabri (Ajax).

Opstellingen

De Graafschap: v.Fessem, Schuurman, Volmer, Keller, v.Peppen, Johnson, Hese (Meijer/66), Schöne (Robbemond/76), Vidarsson, Powel, Tarvajärvi (De Groot/66).

Ajax: Stekelenburg, Colin, Stam, Vermaelen (Delorge/69), Schilder (Maduro/46), Gabri, Heitinga, Emanuelson (Rommedahl/73), Bakircioglu, Huntelaar, Suárez.

Materazzi noemde zus van Zidane 'hoer'

De Italiaanse voetballer Marco Materazzi geeft in een interview dat morgen in een Italiaans weekblad verschijnt voor het eerst toe de zus van Zinedine Zidane een hoer te hebben genoemd. Die uitspraak kwam Materazzi op de finale van het WK van vorig jaar in Duitsland op een kopstoot te staan van Zidane.

Eerder had Materazzi al aangegeven dat hij reageerde op een opmerking van Zidane toen die aan zijn shirt getrokken werd. ''Als je mijn shirt zo graag wil hebben, geef ik je het wel na de wedstrijd'', beet Zidane zijn tegenstander toen toe. Materazzi zei dat hij daarop gereageerd had met: 'Ik heb liever je zus'. Nu geeft de Italiaan echter toe dat de volledige tekst luidde: ''Ik heb liever je zus, de hoer.''

Vitesse aast op Chileense spits Lorca

Chileens international Juan Lorca staat in de belangstelling van Vitesse. De Arnhemmers zouden voor het sluiten van de transferperiode alsnog een spits willen aantrekken. Lorca is de belangrijkste kandidaat.

Het is niet voor het eerst dat Vitesse probeert Lorca te contracteren, eerder al informeerde het bij de Chileense topclub Colo Colo, waar de spits onder contract staat. Toen was het financieel niet haalbaar om de Chileen naar Nederland te halen. Dinamo Kiev is ook geïnteresseerd in de 22-jarige aanvaller maar kon door administratieve problemen de transfer nog niet afhandelen.

Juan Gonzalo Lorca Donoso, zoals zijn volledige naam luidt, speelde als international mee in de Copa America. Daarin speelde hij in alle vier wedstrijden mee.

'Alstublieft, een raket'

Icoon OpmerkelijkDe politie in het Amerikaanse Florida keek vreemd op toen ze zagen wat er ingeleverd werd tijdens een amnestie dag. Die dag kon iedereen een vuurwapen inleveren zonder dat er vragen werden gesteld.
Iedereen die een wapen inleverde, kreeg een paar trainingschoenen of 50 dollar. Maar éen man zorgde voor de nodige commotie toen hij met een SAM-raket aan kwam zetten. Een SAM-raket wordt normaal gebruikt om vliegtuigen uit de lucht te schieten.

De man vertelde later in een interview met een krant dat hij de raket de week ervoor in een schuur gevonden had. Hij probeerde tevergeefs de raket kwijt te raken door deze aan te bieden bij een lokale stortplaats maar tot drie keer toe werd hij geweigerd. "Ik wist niet meer wat ik er moest doen dus bracht ik het hier", aldus de niet geidentificeerde man. Naast de raket werden er nog eens 310 andere vuurwapens ingeleverd.

Subheader
Een soortgelijke SAM-raket.


Met dank aan Nood-kloon voor de submit.

[250CC] Lorenzo wederom de sterkste

De Grand Prix van Tsjechië in de 250CC klasse is gewonnen door regerend wereldkampioen en klassementsleider Jorge Lorenzo Hij had bij de meet een ruime voorsprong op Andrea Dovizioso, die als tweede eindigde.


Lorenzo maakte een goede start en wist al gelijk een voorsprong te nemen op Andrea Dovizioso, Alex de Angelis, Mika Kallio, Hiroshi Aoyama en Hector Barberá. Tot de veertiende ronde kon men het tempo van Lorenzo nog iets bijhouden, maar daarna was hij simpelweg te snel. Uiteindelijk kwam Lorenzo met 7,7 seconden voorsprong op Dovizioso als eerste over de finish.

Lorenzo heeft nu in het klassement 216 punten waarmee hij 30 punten voorspong op Dovizioso heeft.

Materazzi noemde zus van Zidane 'hoer'

De Italiaanse voetballer Marco Materazzi geeft in een interview dat morgen in een Italiaans weekblad verschijnt voor het eerst toe de zus van Zinedine Zidane een hoer te hebben genoemd. Die uitspraak kwam Materazzi op de finale van het WK van vorig jaar in Duitsland op een kopstoot te staan van Zidane.

Eerder had Materazzi al aangegeven dat hij reageerde op een opmerking van Zidane toen die aan zijn shirt getrokken werd. ''Als je mijn shirt zo graag wil hebben, geef ik je het wel na de wedstrijd'', beet Zidane zijn tegenstander toen toe. Materazzi zei dat hij daarop gereageerd had met: 'Ik heb liever je zus'. Nu geeft de Italiaan echter toe dat de volledige tekst luidde: ''Ik heb liever je zus, de hoer.''


'Liever je zus de hoer dan je shirt'
-
Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.

Van Gaal haalt uit naar Koevermans

Danny Koevermans heeft het momenteel niet makkelijk bij AZ. Gisteravond, na de 4-0 overwinning van de Alkmaarders op VVV-Venlo, kreeg de spits de wind van voren van trainer Louis van Gaal terwijl hij gisteren geen minuut speelde.

"Koevermans mag blij zijn dat hij op de bank zit, want zo hard en goed traint hij niet", aldus Van Gaal. Met de nieuwe aankopen Ari en Graziano Pellè is Koevermans op een zijspoor beland en mag hij het doen met invalbeurten. "Hij doet zijn best maar hij kan niet omgaan met de situatie", aldus de conclusie van Van Gaal.

Van Gaal zei vorige week nog dat hij verwacht dat Koevermans voor de transferdeadline op 31 augustus vertrekt. Tot nu is echter geen enkele club bereid om de vraagprijs van AZ te betalen.

Verbeek: "Niets forceren met Alves"

Hoewel SC Heerenveen afgelopen vrijdag in de competitiewedstrijd tegen Willem II Afonso Alves voorin als echte afmaker miste, wil Gertjan Verbeek hem niet weer overhaast opstellen.

Volgens Verbeek is de Braziliaan nog niet fit genoeg om te spelen. "Tevens is hij vier kilo zwaarder geworden. Zelf vond Afonso ook dat hij er nog niet klaar voor was en klaagde door de vele trainingen over spierpijn. Maar we gaan niets forceren en bekijken het van dag tot dag. Vorig seizoen scoorde hij er 34 in 30 wedstrijden. Die kan hij weer maken, want per slot van rekening is er pas één wedstrijd gespeeld," aldus Verbeek.

Vijf verdachten van executies Newark

Icoon MisdaadDe Amerikaanse politie heeft in totaal vijf verdachten opgepakt van een meedogenloze executie van jongeren begin deze maand in Newark. Volgens verscheidene Amerikaanse media werden de laatste twee verdachten gisteren opgepakt. De overigen werden de afgelopen dagen al ingerekend.

De vijf zouden vier jongeren achter een school in Newark hebben beroofd om ze vervolgens te dwingen op hun knieën te zitten. Daarna werden ze door het hoofd geschoten. Een van de vier slachtoffers overleefde het. Bij de vijf verdachten gaat het om legale en illegale immigranten uit Latijns-Amerika.


Eén van de verdachten, de 25-jarige Rodolfo Godinez

Een andere verdachte, de 28-jarige José Carranza

[125CC] Faubel wint op Brno

Hector Faubel heeft op het circuit van Brno de 125cc race gewonnen. Door de overwinning neemt hij ook de leiding in het algemeen kampioenschap over.

Faubel maakte de beste start van allemaal en dook als eerste de eerste bocht in gevolgd door Mattia Pasini en Gabor Talmacsi. Een aantal bochten later pakte Talmacsi de leiding over en hij creëerde samen met Pasini een klein gaatje. Daarachter reden Lukas Pesek, Sergio Gadea en Faubel. Halverwege de race kwam het drietal aan bij het leidende duo waarna een kwintet ontstond.

Daarna werd er geregeld van kop gewisseld, maar de groep bleef bij elkaar. In de eindfase leek Pasini, na een crash van Gadea, een gaatje te hebben geslagen maar na even naast de baan te zijn gekomen was de groep weer bij elkaar en konden ze aan de laatste ronde beginnen. In de laatste ronde trok Faubel alsnog aan het langste eind door als eerste de finish te bereiken, voor Pasini en Pesek. Talmacsi eindigde uiteindelijk als vierde.

Gelanceerde auto landt op spoorwegovergang

Een automobilist heeft gisteravond in Winschoten ongewild een bizarre stunt uitgehaald met zijn auto. Door nog onbekende oorzaak raakte de man de macht over het stuur kwijt. Via de stoeprand werd zijn bolide gelanceerd, raakte onderweg nog een seinpaal en kwam op de kop op een spoorwegovergang terecht.

De bestuurder en zijn twee passagiers hadden mazzel. Met slechts een paar schrammen en blauwe plekken wisten ze het voertuig te verlaten.

Als gevolg van het bizarre voorval kwam het treinverkeer tussen Winschoten en Scheemda stil te liggen. Nadat het wrak en losgevlogen onderdelen waren verwijderd, kon de trein weer verder rijden.

Vuurwerk op zee

Er was eens een bootje uit Noord Korea en aan boord van dat bootje zaten stoute mensen die drugs hadden gesmokkeld naar Australie, en dat is natuurlijk niet de bedoeling dus wat doe je dan, je grijpt in. In Nederland zou er een fijn gesprek met de stoute mensen worden gevoerd en foei nooit meer doen worden gezegd. Down under denken ze daar echter anders over en gaan met vuurwerk spelen.

Ontmaagding gaat letterlijk in rook op

Twee Duitse pubers wilden afgelopen week door elkaar worden ontmaagd. Om het extra speciaal te maken, had het achttienjarige meisje een fiks aantal brandende kaarsen in de kamer gezet. Helaas vielen de kaarsen om. In een mum van tijd was de romantische kamer veranderd in een enorme vuurzee.

De tortelduifjes zagen geen andere mogelijkheid dan in de blote kont via het raam aan het inferno te ontsnappen. Zo meldde het Duitse blad Bild deze week. In het blad is een foto te zien met een compleet overrompeld stel tussen de zwartgeblakerde karkassen van wat eens de zolder was. De schade bedraagt maar liefst ruim een ton.

Met dank aan Vince_Taylor voor de submit.

CD/DVD: Bob Marley - 30th Anniversary Limited Edition

In 1977, het jaar dat Elvis stierf, maakte Bob Marley volgens Time Magazine het album van de eeuw: Exodus. Nu, dertig jaar later, is het net als bij zoveel andere dvd-releases tijd voor een verjaardagsfeestje. De 30th Anniversary Limited Edition CD/DVD Set is tamelijk eenvoudig van opzet, maar de kartonnen digipack is er één om je vingers bij af te likken. Het is net alsof je werkelijk het bijbelboek 'Exodus' in je handen hebt, alleen de inhoud is anders: twee schijfjes zitten in ouderwets LP-hoespapier, compleet met zwarte groeven.


Sporthistorie: Het afscheid van Marco van Basten

Op 17 augustus 1995 neemt Marco van Basten definitief afscheid van het voetbal. Hij groet tijdens de Trofeo Silvio Berlusconi de aanhang van Milan voor de laatste maal. De reacties van supporters en prominenten maken dat dit afscheid één van de meest emotionele en legendarische momenten in de sporthistorie wordt.

Op 17 augustus 1995 treedt Ac Milan voor de Trofeo Silvio Berlusconi aan tegen Juventus. De strijd om de onbelangrijke cup wordt aan de vooravond van de competitie gespeeld tussen Ac Milan en Juventus. Ondanks dat het niet meer is dan een oefenwestrijd komen er toch 63.000 toeschouwers op het duel af. Spijt zullen zij later niet hebben van hun keuze. De wedstrijd zal immers in de herinnering blijven van menig sportliefhebber. Niemand minder dan Marco van Basten neemt vooraf aan de wedstrijd definitief afscheid van de voetballerij.

Het afscheid komt niet onverwacht. Het is ruim twee jaar geleden dat Marco van Basten zijn laatste wedstrijd had gespeeld. Op 16 mei 1993 valt hij geblesseerd uit in de finale van de Champions League tegen Olympique Marseille.

Met een platgespoten enkel komt Van Basten in de rust het veld in als breekijzer. Zijn moeite is tevergeefs. Milan verloor de finale en Van Basten moet vijf minuten voor tijd anoniem het veld verlaten. Hij heeft zijn talenten niet meer kunnen vertonen. Zijn enkel is op.

Voor het begin van het vriendschappelijke duel krijgt Van Basten gelegenheid om afscheid te nemen van het publiek. In een volgepakt San Siro (63.000 toeschouwers) wordt Van Basten als een held geëerd. Hij zwaait uiterlijk onaangedaan naar zijn duizenden fans. Een ovationeel applaus klinkt vanaf de tribune terwijl Van Basten naar de toeschouwers zwaait.

Van Basten krijgt bemoedigende tikjes van zijn collega's. Ook Pierluigi Colina geeft Van Basten een hartelijke groet. In de dug-out zit Fabio Capello, trainer van AC Milan, diep weggedoken in zijn trui. Met zijn vingers tegen de neusvleugels gedrukt probeert hij zijn tranen te onderdrukken. Voetballiefhebber Capello huilt oprecht om het afscheid van de balvirtuoos.

Van Basten geeft na afloop een verklaring: "Ik heb besloten om mijn voetballoopbaan te beëindigen. Er zat geen verbetering in. Als ik opsta doet de enkel pijn, ik kan niet eens een partijtje tennissen. Ik weet niet of de doktoren me altijd hebben geholpen, want vanaf 1992 is de situatie niet echt verbeterd. Ik heb de indruk dat het na elke operatie eerder slechter dan beter ging."

"Ik ben geopereerd, onderging behandelingen met water en hitte en acupunctuur en ik ben zelfs naar medicijnmannen geweest. Niets hielp. Voorlopig doe ik even niets. Dat klinkt een beetje gek, maar ik heb de laatste twee jaar hard gewerkt om een comeback te maken. Al het andere is erbij ingeschoten. Twee weken geleden, na het bezoek aan Martens, besefte ik dat het over en uit was."

"Pas vanochtend kon ik ertoe besluiten dat feit openbaar te maken. Nu ben ik volkomen leeg. Ik ga eens rustig nadenken wat ik in de toekomst ga doen. Nee, ik weet niet of ik als trainer aan de slag wil. Een leven zonder voetbal kan ook mooi zijn. Neem het voetbal weg en er is nog genoeg te genieten over. Als je stopt blijf je in de gedachten van de mensen blijkbaar voortleven als een betere speler."

J.K. Rowling zit niet stil

Icoon LiteratuurGoed nieuws voor de fans van de bekende schrijfster J.K. Rowling. Hoewel haar laatste boek in de serie van Harry Potter nog maar net is verschenen is zij alweer druk bezig met een nieuw boek Dit keer zou het een detective zijn. Dit verklaarde Ian Rankin, die zelf succesvol detectiveschrijver is, tegenover de Sunday Times: "Mijn vrouw heeft gezien dat ze een detective aan het schrijven was in een café in Edinburgh. Het is geweldig dat zij het schrijven en cafés in Edinburgh niet de rug toe heeft gekeerd."

Voor het succes van de Potter-reeks had Rowling moeite om rond te komen als alleenstaande moeder. Om te besparen op de verwarmingskosten schreef zij delen van de beroemde serie vaak in Schotse cafés. Rowling had eerder al aangegeven dat ze ‘iets compleet anders’ wilde gaan schrijven. Ze onthulde op haar website: "Ik kan alle tijd nemen. Het is een heerlijk idee om gewoon naar een café te kunnen lopen met een laptop en te kijken wat dat voor me brengt"

Onderzoek naar blessure Väyrynen

Mika Väyrynen ondergaat morgen een mri-scan. Die scan zal niet alleen duidelijkheid moeten brengen over de blessure aan zijn kuit, maar is ook bepalend voor een overgang naar Derby County.

PSV heeft al overeenstemming bereikt met de Engelse club over een verhuur met een optie tot koop. De blessure van Väyrynen heeft de afronding van de overgang tot nu toe verhinderd. Morgen zal duidelijk moeten worden hoe lang Väyrynen aan de kant staat en of de overgang doorgaat.

Boek: Liv - Wraaklust

SubheaderAls Sascha de deur opendoet, blijkt het niet zomaar een verlate bezoeker van de reünie te zijn, maar zelfs een zwaar gestoorde bezoeker. Gewapend met een mes en een paar jerrycans vol benzine dringt deze bij het feestje naar binnen. Zo wordt het verhaal gestart om vervolgens toch bij het begin te beginnen. Sascha de Ruiter werkt bij het magazine B&G en besluit een serie artikelen te schrijven met als titel "Hoe gaat het met ...". Voor ieder artikel wil Sascha een oud-klasgenoot interviewen en aan de lezers vertellen hoe het nu met hem of haar gaat. Als slot wil ze een verslag brengen van de aansluitende reünie. Met behulp van de site Schoolbank.nl gaat Sascha aan de slag en stuurt ze de eerste vragen rond. De reacties op de artikelen zijn echter verschillend. Naast veel positieve leuke antwoorden ontvangt Sascha ook een paar zeer bedreigende mailtjes. Daarnaast wordt het magazine B&G ook aangeklaagd vanwege enkele artikelen.

Paris: Sandwich lekkerder dan seks

Icoon ShowbizzAls Paris Hilton mag kiezen, dan heeft ze liever een lekkere sandwich dan seks. Dat zegt ze deze maand in het Amerikaanse tijdschrift GQ. "Seks is niet zo belangrijk voor me," formuleert onze meest geliefde FP-babe. "Ik eet liever thuis voor de televisie een lekkere sandwich."

De laatste tijd komen er tegenstrijdige berichten over La Hilton in de media. Zodra ze zelf aan het woord is, zegt ze dat ze rijper en verstandiger geworden is sinds haar tijd in de gevangenis, en dat ze zich meer gaat richten op de serieuzere dingen. Tegelijkertijd komen er echter steeds weer berichten naar buiten waarin ze, zoals altijd, lekker de beest aan het uithangen is.

Zoals bekend, onderhandelt Paris momenteel met het nieuwe tv-programma Celebrity Big Brother. Hierin wil ze de hele wereld laten zien hoe de echte Paris Hilton is. "Er is meer in haar leven dan feestvieren," aldus een 'welingelichte' bron. Paris wil overigens alleen maar meedoen met Big Brother als de makers haar "de juiste prijs bieden."

Hmm, gesandwicht worden...
Lekker...

Begrafenis Jos Brink op donderdag

Icoon Showbizz

Jos Brink wordt donderdag 23 augustus begraven. Dat heeft zijn impresario Peter Paul Tobi gisteren gezegd. Verdere mededelingen kon hij nog niet doen, omdat er nog heel veel voor de plechtigheid geregeld moet worden.

Brink wilde geen begrafenis in stilte, bleek uit een interviewfragment dat de Vlaamse televisie ter gelegenheid van zijn heengaan uitzond. Hij schamperde over de Nederlandse uitvaarten in het algemeen, met een kopje koffie en een plakje cake. ''Je zou van ellende zelf in de put springen.'' Brink zag liever een 'grootse' begrafenis met buffetten en drank, het liefst vanuit een theater, lachte hij.

De zeer veelzijdige Brink overleed vrijdagmiddag in Amsterdam. Zijn dood wordt door vele duizenden mensen openlijk zeer betreurd, onder meer op diverse internetsites. 

Jos Brink
Brink wil graag een 'grootse' begrafenis 

Van der Vaart: "Foto's zijn echt"

Rafael van der Vaart gaat erg ver om een breuk te kunnen forceren met zijn huidige club HSV en zodoende over te kunnen stappen naar Valencia. In de Spaanse sportkrant AS stond gisteren foto's van de Nederlander met het shirt van Valencia.

Van der Vaart heeft gezegd dat de foto's geen photoshop zijn. "Ik heb me laten verleiden. Toen ik er goed over nadacht, wilde ik de publicatie voorkomen. Maar dat was niet meer mogelijk."

"Er liggen dag en nacht fotografen voor mijn deur, Sylvie en Damian kunnen niet eens meer naar buiten, want de fans zijn woest. Maar dit hoort er kennelijk bij. Ik wil gewoon weg," aldus Van der Vaart die vanmiddag met HSV tegen Bayern Leverkusen speelt. " En ik zal alles voor HSV geven om te winnen."

Hersenschudding Van de Laak

FC Groningen-speler Koen van de Laak heeft gisteravond in de competitiewedstrijd tegen NAC Breda een hersenschudding opgelopen.

De middenvelder kwam in botsing met Tyrone Loran en moest het veld op een brancard verlaten. Ron Jans, de trainer van de Groningers, zei na afloop van de wedstrijd dat de blessure meevalt. "Koen is niet buiten bewustzijn geweest, maar hij heeft wel een stukje van de film gemist."

Federer moeizaam langs Hewitt

Roger Federer heeft zich ternauwernood weten te plaatsen voor de finale van het Tennis Masters Series-toernooi van Cincinnati.

Federer versloeg de Australiër Lleyton Hewitt met 6-3, 6-7(7) en 7-6(1). Hewitt dwong Federer tot het uiterste, maar hij verloor uiteindelijk toch voor de elfde keer op rij van de Zwitserse nummer één van de wereld.

Federer kan vandaag de vijftigste toernooizege in zijn loopbaan boeken.

Rasmussen:"Snel nieuwe werkgever"

De Deense wielrenner Michael Rasmussen verwacht dat hij snel een nieuwe werkgever zal vinden. Rasmussen, die tijdens de Tour de France in de gele trui werd ontslagen door Rabobank, wil in de Ronde van Lombardije starten die half oktober is.

"Ik hoop al veel eerder een nieuw team te hebben'', aldus de Deen die heeft aangegeven dat hij contact heeft met een aantal teams. "Het probleem is dat veel mensen denken dat ik ben geschorst, maar dat is niet zo. Ik kan zo aan de slag. Daar heb ik contact over gehad met de UCI."

De Deense wielrenner startte gisteren in het criterium van Pijnacker. Het was pas zijn tweede wedstrijd sinds de Rabobank-ploeg hem ontsloeg, eerder kwam hij in actie in Kopenhagen.

Knol naar Griekenland

Ruud Knol vertrekt naar Griekenland. De 26-jarige verdediger ondertekende een tweejarig contract bij PAOK Saloniki.

Deze zomer vertrok Knol bij Vitesse, waarmee hij geen overeenstemming kon bereiken over een nieuw contract. 1. FC Köln had eerder ook interesse, maar hapte niet definitief toe. Na een proefperiode bij Southampton kreeg Knol wel een aanbieding, maar dat was maar voor een half jaar.

Coach Kameroen doof voor verzoek Eto'o

Zeer tegen zijn zin in is Samuel Eto'o opgenomen in de selectie van Kameroen, dat aankomende woensdag in en tegen Japan speelt.

De spits heeft weinig zin om weer af te moeten reizen naar het Verre Oosten. Met zijn club Barcelona is hij namelijk net teruggekeerd van een tour door Azië. "Ik zou niet blij zijn weer terug te moeten vanwege de jetlag-problemen", aldus de aanvaller.

De bondscoach van Kameroen, Jules Nyongha, is niet ingegaan op het verzoek van Eto'o. Naar verluidt zou de spits zich hebben neergelegd bij het besluit van interim-bondscoach.

Tennisster Reinhard nationaal kampioene

Renée Reinhard is gisteren Nederlandse kampioene tennis bij de vrouwen geworden Op de banen van tennispark Gold Star in Amsterdam won de 17-jarige Alkmaarse van Chayenne Ewijk met tweemaal 6-3.

De finale bij de mannen gaat vandaag tussen Nick van der Meer en Igor Sijsling. De 22-jarige Van der Meer won gisteren in vier sets (1-6 6-3 6-2 6-2) van Jesse Huta Galung. Sijsling versloeg ondanks maagklachten titelverdediger Paul Logtens in vijf sets: 7-5 3-6 6-3 3-6 6-3.

Vino: "Ik ga mijn loopbaan niet beëindigen"

Alexandre Vinokourov heeft gezegd dat wat hem betreft zijn wielerloopbaan nog niet ten einde is. Vinokourov moest de Tour verlaten nadat hij was betrapt op het gebruik van bloeddoping.

"In onze sport respecteert niemand de mensenrechten. Ik hoop dat de waarheid nog eens aan het licht komt. Ik ga er voor vechten. Op deze manier ga ik mijn carrière niet beëindigen," aldus Vino.

Spaceshuttle Endeavour mogelijk eerder terug

Icoon RuimtevaartSpaceshuttle Endeavour keert mogelijk eerder terug op aarde. De maatregel is genomen omdat orkaan Dean voor problemen zou kunnen zorgen bij de landing. Oorspronkelijk stond de terugkeer gepland voor maandag maar nu zal het ruimteveer misschien een dag eerder terugkeren, aldus een woordvoerder.

De spaceshuttle werd eerder deze maand gelanceerd vanaf Cape Canaveral in Florida. Bij de lancering liep het hitteschild opnieuw schade op, die niet gerepareerd zal worden. Opvallend bij deze missie is bemanningslid Barbara Morgan. Zij is de eerste onderwijzeres in de ruimte en zal haar ervaringen delen met de leerlingen.

Lees ook op het forum

Politie op zoek naar overvallers café

Icoon PolitieGisteravond is er een gewapende overval gepleegd op een café in Woerden. Rond 23.00 uur kwamen twee overvallers binnen en het tweetal bedreigde het personeel en 20 klanten met een wapen. Wat de daders hebben meegenomen is nog niet bekend. De politie is op zoek naar de daders.

Met een helikopter probeerde de politie het tweetal te vinden. Ondanks het gebruik van infrarood is de politie er niet in geslaagd om de overvallers te achterhalen. Het duo is voor zover bekend nog voortvluchtig.

Orkaan Dean koerst af op Texas

Icoon RampVolgende week zal orkaan Dean het vaste land van Texas bereiken. De orkaan wordt gezien als één van de gevaarlijkste ooit en daarom worden er nu alvast preventieve noodmaatregelen genomen door de Amerikaanse president Bush. Op dit moment valt de orkaan in categorie 4, de op één na hoogste categorie. Orkaan Katrina die in 2005 de stad New Orleans verwoestte behoorde tot dezelfde categorie.

Orkaan Dean verplaatst zich met 240 kilometer per uur in de richting van Jamaica. Vervolgens zal de orkaan via het Mexicaanse schiereiland Yucatan richting Texas trekken. In het Caribisch gebied was men goed voorbereid op de komst van Dean, maar ondanks dat vielen er toch drie doden op St. Lucia, in de Dominicaanse Republiek en op Martinique.


Orkaan Dean in actie.

Zweefvliegtuig stort neer in Hoogeveen

Icoon OngelukEen zweefvliegtuig is gisteren neergestort in het Drentse Hoogeveen. Kort voor het ongeluk werd het vliegtuig opgetrokken door een motor vliegtuig, dat vervolgens door onbekende oorzaak motorpech kreeg. Een 60-jarige leerling uit Groningen in het zweefvliegtuig raakte licht gewond terwijl de 42-jarige instructeur uit Assen er met wat schrammen vanaf kwam, aldus een woordvoerder van de politie. Beide inzittenden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Het zweefvliegtuig probeerde nog om zelfstandig het vliegveld te bereiken maar dat lukte echter niet. Uiteindelijk landde het tweetal in een industriegebied aan de rand van Hoogeveen, nadat ze eerst enkele boomtoppen en een geparkeerde auto geraakt hadden. Er zal een onderzoek gestart worden door het Korps Landelijke Politiediensten.

Met dank aan SpiekerJozef voor de submit.

Nog een keer dan: Talpa :r

Ik heb een gigantische schurfthekel aan de Ikea. Ik ben er drie keer geweest omdat het moest, ik heb een auto en moest dus die zooi vervoeren, en het zweet brak me uit zodra ik een voet over de drempel zette. Het is namelijk ingericht als zo’n rattendoolhof. Je gaat naar binnen en kunt niet meer terug. Nee, je bent verplicht om de hele kut-Ikea door te sjouwen, langs allemaal Josti’s die lampenkappen en bankstellen kopen, voordat je weer buiten staat.

Tyfoon Sepat heeft China bereikt

Icoon BuitenlandsDe krachtige tyfoon Sepat heeft zondagmorgen (lokale tijd) de zuidoostelijke kust van China bereikt. Dat berichtte het staatspersbureau Xinhua. De tyfoon kwam aan land in de kustprovincie Fujian.

De Chinese autoriteiten hadden uit voorzorg zaterdag al bijna een miljoen mensen geëvacueerd in de zuidoostelijke kustregio's wegens de komst van Sepat.

Zeker 14 miljoenen mensen aan de zuidoostkust werden gewaarschuwd voor de komst van de tyfoon door middel van sms'jes van de autoriteiten, aldus Xinhua. In Fujian zijn meer dan 550.000 mensen naar veiliger oorden gedirigeerd. In de provincie Zhejiang gaat het om bijna 300.000 en in Guangdong om circa 75.000.

Sepat heeft op weg naar de Volksrepubiek al Taiwan en de Filipijnen aangedaan. Het aantal doden bleef voor zover bekend beperkt tot circa vijf, maar de materiële schade is wel erg groot. Op veel plekken viel de stroom grootschalig en langdurig uit.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.