Dure postzegel teruggefloten

Icoon OpmerkelijkWaar het Pentagon laatst nog in het nieuws kwam over iets te slordige boekhouding van wapens, werd vandaag bekend dat ook de boekhouding van onderdelen die minder gevaarlijk zijn aan enige verbetering toe is.

Zo kreeg een leverancier van twee metalen ringen ter waarde van 38 cent het voor elkaar om tegen de 1 miljoen dollar aan verzendkosten in rekening te brengen. Een elleboog-pijp ter waarde van $8.75 werd voor slechts een kleine half miljoen van een postzegel voorzien.

Totaal wist het bedrijf zo ruim 20 miljoen dollar binnen te slepen wat nu zoveel mogelijk zal worden teruggevorderd. De eigenaar van het bedrijf kan mogelijk tot maximaal 40 jaar achter de tralies nagenieten van het met deze fraude opgebouwde luxe leventje.

Voor het Pentagon is dit de zoveelste keer dan de boekhouding zwaar in twijfel wordt getrokken. Naast de nu haast legendarische toilet-brillen die 1000 dollar per stuk kostten, becijferde het GAO een paar jaar geleden nog dat er een voor een miljard aan uitgaven en materiaal in de boekhouding verloren waren gegaan.
Over geld hoeft het Pentagon zich echter geen zorgen te maken. Ook dit jaar wordt het budget weer drastisch opgeschroefd tot een totaal van zo'n half biljoen dollar.

Met dank aan Lagging voor de submit.