[BCR] Fotoverslag Racesalon

Vandaag was Ahoy' Rotterdam het middelpunt van autominded Nederland. Het evenementencomplex was namelijk gastheer van Racesalon, een autosportevenement ter voorbereiding op Bavaria City Racing. Alle deelnemers aan City Racing waren aanwezig in de verschillende hallen.

Bij aankomst in Ahoy' werd meteen duidelijk dat men een serieus autosportevenement op poten had gezet, getuige de pitspoezen.


De ontvangst was goed geregeld door de organisatie.


Ook poseren was geen probleem voor de dames.

Na binnenkomst moesten nog wel de nodige formaliteiten geregeld worden, waarna we de Monaco-hal konden bezoeken. In deze hal waren stands van vrijwel alle deelnemers aan Bavaria City Racing te vinden. Op het grote podium werden interviews gegeven met diverse kopstukken uit de nationale autosport.


Tom Coronel vertelt hoe hij het parcours verkende.


Robert Doornbos legt uit hoe hij zijn demo beleefde.


Olivier Tielemans verhaalde van zijn WTCC-avontuur.

Natuurlijk hebben we alle stands bezocht. Regelmatig werd er een F1-motor gestart. ING Renault en Spyker verzorgden zelfs hele concerten door te spelen met de motor.

Met name Renault had flink uitgepakt met hun stands. Zo was er een wedstrijdje wielen verwisselen en waren er diverse simulatorstands te vinden. Ook kregen we de mogelijkheid de ING Renault R27 van heel dichtbij te bekijken.


De R27 zonder engine cover. Eerder werd iedereen met een fototoestel weggestuurd, maar na enig gebabbel mochten we toch mooie close-ups maken.


De schokdemping aan de achterzijde. Een ingenieus systeem, wat de Renault een goede wegligging geeft.

Bij Spyker konden we helaas niet dichterbij komen dan een paar meter afstand. Ze hadden de A-spec meegenomen, zoals deze in Hongarije heeft gereden.


De voorzijde van de Spyker.

Toevallig kwam net Christijan Albers de stand oplopen om wat korte vragen te beantwoorden.


Albers op weg naar ons.

Naast Spyker was ook Toyota aanwezig; met een 2002-bolide. De getoonde auto behoorde toe aan Cristiano da Matta tijdens de Australische Grand Prix van dat jaar.


Vanaf de achterkant is iedere F1-bolide mooi.

Niet alleen moderne F1-auto’s waren welkom. Er stond ook een F5000-auto's. Zelfs de motor van deze klassieker (zie hieronder) werd gestart. Die produceerde een waanzinnig mooi geluid.


Van voren gezien zijn de verschillen met de hedendaagse F1 duidelijk waarneembaar.


En ook vanaf de achterkant zien we weinig tot geen overeenkomsten.

Naast de F1 waren er uiteraard ook andere raceklassen aanwezig: wagens van F3, A1GP en Champ Cars waren van dichtbij te bewonderen. Ook hun bijbehorende coureurs waren veelal direct te benaderen.


De Minardi Team USA-auto van "Bobbie D".


De nieuwe A1GP-wagen van Team Netherlands.


De nieuwe 2007-livery doet sterk denken aan die uit 1988, en geeft dan ook een winnend gevoel.




De F3 Euroseries-bolide van Renger van der Zande.

Behalve voor de Formuleklassen was ook een deel van de zaal ingericht voor Dakar-deelnemers. Er was zelfs een heus parcours aangelegd, waar over de zandheuvels gesprongen werd.


We mochten zelfs de truck beklimmen! Die eer viel te beurt aan Spooky4u.



Er werd echt gesprongen. Hier Tim Coronel in actie.

Voor het amusement was er een heus optreden door Gerard Joling. Hij bracht onder andere zijn hit samen met wijlen Andre Hazes ten gehore.


Joling werd hierin bijgestaan door de Bavaria Girls.


Ook Tom Coronel en de politie brachten veel publiek op de been. Hij probeert hier onder zijn boetes uit te komen die hij scoorde tijdens het verkennen van het parcours. Na het draaien van enkele donuts werd het een heuse achtervolging. Coronel kwam overigens onder die boete uit.

Submitter:  Bron: FOK!sport