Belgisch stel noemt kind Rolex

Wat Emile Ratelband niet lukte met zijn zoon Rolls, is een Belgisch stel wel gelukt. Zij hebben hun pas uitgepoepte jongetje de naam Rolex gegeven. Het stel, dat overduidelijk liefhebber is van het peperdure horlogemerk, is niet eens uniek bij onze Zuiderburen. Zo gaat een ander kind in BelgiŽ als Mexx door het leven.

Volgens een overzicht van de Belgische versie van het CBS, zijn er nog meer bijzondere namen bijgeschreven in de burgerlijke stand. Zo zijn er in het land van het lekkerste bier Ceasars, Dijamants en Bahreins te vinden.

De meeste kinderen worden tegenwoordig Emma en Noah genoemd, al is het aantal kinderen met die naam dalende. Ouders worden namelijk steeds origineler in het geven van een naam aan hun spruit. Zo heeft een stel van een ambtenaar van de burgerlijke stand toestemming gekregen om hun dochter Chukwunonyelum te dopen.

Een ander meisje kreeg de naam Down mee, en weer een ander is gezegend met de naam Edelweiss. Het staat buiten kijf dat wetenschappers later zullen onderzoeken of de kinderen zelf wel blij zijn met hun unieke naam.