Barkeeper vestigt wereldrecord barkeepen

De 24-jarige Maarten Bickel, barkeeper te Almere, heeft een heus wereldrecord op zijn naam staan. De jongeman heeft het gepresteerd 48 uur in een kroeg door te brengen, zij het aan de verkeerde kant van de bar. Volgens zijn woordvoerster maakt hij een grote kans in het Guiness Book of Records te komen.

Afgelopen donderdag om zes uur 's avonds ging Bickels recordpoging in in Club Mambo in Almere waar hij zelf ook achter de bar staat. Vandaag, exact 48 uur later dan de start van zijn poging, zat zijn taak erop. In eerste instantie was Bickel van plan zestig uur achter de toog te staan, maar hij kon niet langer op zijn benen staan wegens vermoeidheid.

Volgens de woordvoerster is een vermelding in het Guinness book of Records Bickels grootste wens. Dit moet wel lukken, aangezien het oude wereldrecord op slechts 24 uur staat.

Elke drie uur kreeg de Almeerder tien minuten plaspauze. Deze tijd werd ook benut om zich even bij de spoelbak op te frissen. Onafhankelijke waarnemers hielden een oogje in het zeil. Zij zagen erop toe dat de poging volgens de regels verliep. Over een aantal weken weet Bickel of hij de zo gewenste vermelding in het recordboek krijgt.