Niet-zwangere peuter of baby mag trouwen

De Amerikaanse staat Arkansas is vorige maand akkoord gegaan met een bizar wetsvoorstel. Deze wet maakt het mogelijk dat inwoners van die staat ongeacht hun leeftijd met elkaar in het huwelijksbootje mogen stappen. De wet is niet uit perversiteit of progressiviteit van de bestuurders geboren, maar door een kleine taalfout in de uiteindelijke tekst kreeg de wet een heel andere betekenis.

Met de wetswijziging wilden ze het voor zwangere tieners mogelijk maken om te trouwen. Uiteraard alleen als de ouders met het huwelijk instemmen. Helaas werd het kleine woordje 'niet' er in de definitieve wet per ongeluk bijgezet, zodat de tekst van de wet luidde: "Voor een persoon die jonger is dan achttien en die niet zwanger is, is het mogelijk om toestemming voor een huwelijk te krijgen door een bewijs van goedkeuring van de ouders in te dienen."

Een speciale commissie die moet kijken of wetten wel kloppen heeft nog geprobeerd de fout te verbeteren, maar werd op de vingers getikt omdat de wet al in zijn definitieve vorm is aangenomen. De gouverneur van Arkansas zal nu een speciaal spoedberaad moeten houden om de fout terug te draaien. Het einde van de wet is nabij, dus pedofielen kunnen nu hun slag nog slaan. "Ik maak me zorgen dat pedofielen nu naar Arkansas komen om ouders te vinden die bereid zijn een verklaring van goedkeuring voor een huwelijk te tekenen voor hun jonge spruit", aldus een ongeruste senator Sue Madison.