Beerens: "Juiste ritme onbreekt nog"

Olga (Nuongirl)
Gisteravond beleefde SC Heerenveen voor eigen publiek een teleurstellende start van de competitie. De Friese equipe speelde met 0-0 gelijk tegen Willem II.

Nieuweling Roy Beerens zegt dat het door alle wijzigingen in de Friese selectie komt. Met de naar Stade Rennes vertrokken Petter Hansson en de gestopte Paul Bosvelt heeft Heerenveen een schat aan routine ingeleverd. Daarnaast vertrok Lasse Nilsson naar Saint-Etienne en was topschutter Afonso Alves gisteren nog niet inzetbaar wegens het gebrek aan wedstrijdritme.

"Dat we niet wisten te scoren heeft te maken met verschillende factoren", aldus Beerens die gisteren inviel. "Natuurlijk hadden we pech maar we zitten ook nog niet geheel in het juiste ritme. Bovendien staat er een dosis spanning op zo'n eerste wedstrijd.Hoewel we eigenlijk niet tevreden mogen zijn met de 0-0, had het erger gekund. Meestal als je de kansen mist, valt het doelpunt juist aan de andere kant. Dat bleef ons gelukkig gespaard. Een overwinning had ons wel in de juiste flow kunnen brengen. Ik denk niettemin dat we een goede partij hebben gespeeld. De kansen werden alleen niet afgemaakt. Dat is een teleurstelling, maar hopelijk schieten we tegen Ajax wel met scherp. We spelen volgende week in de ArenA en dat is altijd lastig."

De 19-jarige Beerens was niet verrast dat hij gisteren op de bank begon. "Ik zag het al aan de trainingen. Ik heb er met de trainer over gesproken in de voorbereiding. Hij wil me rustig brengen en dan komt die basisplaats vanzelf wel. Ik speel in het belang van het team en ik heb veel plezier, dat is het belangrijkste. Ik denk dat ik goed kan samenspelen met Sibon als centrale spits. Ook van de combinatie met Alves verwacht ik veel, want dat is natuurlijk een geweldige speler."