Het nieuwe RTL8

Icoon TelevisieOp de uitzendfrequentie van de vroegere tv-zender Tien begint vanmiddag rond 17.15 uur de nieuwe zender RTL8 officieel met uitzenden. RTL Nederland opent zijn nieuwe vrouwenzender met het programma Het Roer Om, waarin stellen hun geluk in het buitenland beproeven.

De zenderbazen kozen voor deze toepasselijke tv-titel om het verschil met het vroegere Tien (daarvoor Talpa) aan te geven. Waar de vroegere zender van John de Mol mikte op een groot, algemeen publiek, hoopt RTL8 vooral op vrouwelijke tv-kijkers. Binnen RTL Nederland geldt RTL4 als kijkcijferkanon en moeten de andere zenders uit de 'family of stations' bepaalde doelgroepen bedienen.

Om vrouwen te bereiken koos RTL8 in eerste instantie voor programma's als The Ellen Degeneres Show, In Holland Ligt Een Tuin en Hoe Schoon Is Jouw Huis? Zaterdagavond staan bovendien de speelfilms Kate& Leopold en Kramer vs. Kramer op het menu.

Op doordeweekse dagen zendt RTL8 vanaf 17.00 uur de comedy Everybody Loves Raymond uit. Daarna passeren Ally McBeal (17.30 uur), Dr. Phil (18.20 uur) en Oprah Winfrey (19.10 uur) de revue. Om 20.00 uur is er opnieuw plaats voor een 'vertrekprogramma', in dit geval Een Plek Onder De Zon.

Op de eerste drie dagen van de werkweek brengt RTL8 om 20.30 uur een dubbele aflevering van de serie Kidnapped. Op donderdagen is er op die tijd plaats voor een Waargebeurd Verhaal en op vrijdagen voor 'een film met een vrouwelijke inslag'.Tien/Talpa is RTL8 geworden, wat vind jij daar van? Laat je horen in de poll!