FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 15 oktober 2002

LPF: ''Bomhoff en Heinsbroek moeten weg''

LPF'ers die deel uit maken van het kabinet, de ministers De Boer en Nawijn én de 5 LPF-staatssecretarissen willen dat hun twee collega's Bomhoff en Heinsbroek hun biezen pakken; zij zouden vrijwillig op moeten stappen om het kabinet te redden. De 7 zijn het geruzie van Bomhoff en Heinsbroek zat, en zitten daarmee op de lijn van minister-president Balkenende, die zoals het er nu naar uit ziet het ook niet meer met hen ziet zitten.

Balkenende zou als de LPF fractie morgen de 7 LPF'ers steunt, wellicht willen proberen om dan snel twee andere ministers te zoeken. Het is echter de vraag of de LPF-fractie morgen eensgezind een besluit daarover zal nemen.

Eerder vanavond zei Mat Herben al dat hij niet uitsloot dat Heinsbroek moet opstappen. Fractieleider Wijnschenk zei echter het onacceptabel te vinden als een ''echte'' LPF'er als Heinsbroek moet opstappen. Wijnschenk noemde minister Bomhoff, notabene zijn eigen vice-premier, "onbetrouwbaar".

Morgen komt de LPF-fractie om 11 uur bijeen om te vergaderen over het al dan niet aanblijven van fractievoorzitter Wijnschenk. Mat Herben heeft al aangegeven hem te willen opvolgen, en zo wederom fractieleider te worden.

In Den Haag gaan de meeste mensen er echter vanuit dat er in de LPF geen eenheid meer valt te vinden. Zo zou Wijnschenk morgen wellicht uit de partij stappen met een aantal anderen, met in zijn kielzog minister Heinsbroek, en een nieuwe partij oprichten. In dat geval rest Balkenende niets anders dan een einde te maken aan zijn eerste kabinet.

Het kabinet komt morgen om 16:00 weer bijeen voor verder overleg. In Nova zei oud CDA kopstuk Hans Hillen dat hij een kabinet met de LPF eigenlijk geen optie meer vindt: ''De partij heeft zoveel krediet verspeeld, dat er geen samenwerking meer mee mogelijk is''.

Zie ook: Voortgang kabinet door crisis onzeker

Moordenaar bankierszoon bekent

ChrisJX had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 27-jarige Magnus G. heeft bekend dat hij de 11-jarige bankierszoon Jakob von Metzler ontvoerd en gedood heeft. Als motief noemde de rechtenstudent dat hij geld wilde hebben. G. bekende na een 6 uur durend verhoor.

Jakob von Metzler werd ongeveer 2,5 week geleden ontvoerd toen hij met de bus van school terugkwam. De ouders van Jakob betaalden 1 miljoen euro aan de ontvoerder. Op het moment van de geldovergave was de jongen echter al dood.

"Voortgang kabinet door crisis onzeker"

Trigt012 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Officieel ging het overleg over de uitbreiding van de Europese Unie met meerdere lidstaten, maar er is alleen gesproken over de ruzie tussen de ministers Heinsbroek en Bomhoff van de LPF.

Balkenende verklaarde voor het overleg tegen de pers: "Twee personen die niet met elkaar door een deur kunnen. Dat kan niet voortgaan en moet afgelopen zijn. De geloofwaardigheid van de politiek staat op het spel".

Ook de vice-premier Remkes maakt zich grote zorgen over het voortbestaan van het kabinet. Hij zei dan ook volmondig "Ja" op de vraag of hij vreest voor het voortbestaan van het kabinet.

Loslippige medewerkers van Balkenende verklaarden tegen de pers: "De sfeer is zo verziekt dat het niet meer de vraag is òf het kabinet valt, maar alleen nog maar wanneer het kleedje eronder vandaan wordt getrokken. De LPF is een partij die volstrekt niet deugt."

Inmiddels is het overleg geschorst tot woensdagmiddag. De Rijksvoorlichtingsdienst heeft bekend gemaakt dat er vanavond alleen is gesproken over de "actuele politieke situatie". De uitbreiding van de EU komt later terug op de agenda.

Het overleg heeft in totaal 2,5 uur geduurd. Vice-premier Remkes zei dat de vergadering werd geschorst uit "piëteit met de koninklijke familie". Hieruit is volgens kenners op te maken dat waarschijnlijk morgen het kabinet zal vallen.

Jongeren aangehouden in verband met bom Helsinki

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Finland zijn enkele jongeren aangehouden in verband met de bom die is ontploft afgelopen vrijdag in Helsinki. Een woordvoerder van de politie, Tero Haapala, verklaarde dat er waarschijnlijk meerdere jongeren betrokken zijn bij de bomaanslag.

De jongeren zouden contact hebben gehad met de vermoedelijke dader, Petri Gerdt, via het internet. Hij studeerde scheikunde en had met een aantal van deze jongeren een ongezonde belangstelling voor explosieven. Op een na zijn alle opgepakte jongeren weer vrijgelaten.

De politie gaat er vanuit dat de ontploffing een doelgerichte aanval was. Bij het ongeluk zijn naast de student zes mensen om het leven gekomen en raakten tachtig mensen gewond.

Klassieke groep Bond begint lingerielijn

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De dames van de klassieke groep 'Bond' ruilen hun vioolstrings in voor stringetjes. Ze gaan namelijk hun eigen lingerielijn beginnen. De enkel uit meisjes bestaande klassieke groep is daarover in bespreking met lingerieproducent 'Victoria's Secrets'.

Het zou de eerste keer zijn dat klassieke muzikanten een eigen lingerielijn krijgen. De meisjes staan ook bekend om hun sexy-imago. Eerder poseerden ze naakt voor een CD-hoes. De platenmaatschappij besloot uiteindelijk om de foto toch niet te gebruiken.

Hindoe-leider wil zelfmoordgroepen

In India heeft een fundamentalistische hindoeleider gezegd dat hindoes zelfmoordgroepen moeten gaan oprichten. De leider, Bal Thackeray, wil daartoe zelf het voortouw nemen. Hij hoopt dat hindoes daarmee weerstand kunnen bieden aan de groeiende dreiging van het ,,islamitisch terrorisme''.

Thackeray is leider van de fundamentalistische hindoepartij Shiv Sena en staat bekend om zijn antimoslimstandpunten. De partij maakt onderdeel uit van de regeringscoalitie van premier Vajpayee. Hoewel Thackeray zelf geen zitting in het parlement heeft, beschouwen miljoenen hindoes zijn woord als wet.

Een maand geleden bestormden twee moslimextremisten de beroemde Akshardham-tempel van de hindoes in de staat Gujarat. Zij openden lukraak het vuur op de aanwezige gelovigen en doodden daarbij 31 mensen.

Thackeray: ,,In een tijd wanneer zelfs de tempels niet meer veilig zijn en de regering er niet in slaagt het terrorisme te bestrijden, is de enige oplossing het oprichten van zelfmoordgroepen van hindoes die de macht van het moslimterrorisme moeten aangrijpen.''

Crisisoverleg LPF onder grote druk

Voor de LPF is het vandaag en morgen 'nu of nooit'. Want wanneer de problemen niet opgelost worden lijkt de val van het kabinet Balkenende aanstaande. De top van de partij is momenteel in Den Haag bijeen voor overleg over de crisis in de partij. De bewindspersonen van de partij, de omstreden fractieleider Wijnschenk en diens beoogde opvolger Mat Herben buigen zich over het conflict tussen de ministers Bomhoff en Heinsbroek en de dreigende scheuring van de fractie.

Oud-fractieleider Herben benadrukte dat er binnen 24 uur een oplossing moet komen. Voor het overleg toonde hij zich nogmaals bereid het fractievoorzitterschap van Wijnschenk over te nemen. Wijnschenk zelf heeft echter meerdere malen gezegd niet vrijwillig op te stappen. De fractie vergadert morgen over zijn lot.

Zowel het CDA, bij monde van premier Balkenende zelf, als de VVD eisen dat er snel een einde aan het geruzie komt. SGP-leider Van der Vlies heeft premier Balkenende al opgeroepen nieuwe verkiezingen uit te schrijven. Van der Vlies wees erop dat Balkenende een gegronde reden heeft om de Kamer te ontbinden, daar de LPF verworden is tot een politieke chaos.

Nieuwe verkiezingen zullen wellicht voor de LPF niet best uitpakken. Gisteren bleek uit een SBS6-peiling dat de partij nog op slechts 4 zetels kan rekenen. Een peiling van Netwerk vanavond geeft zelfs nog maar 3 zetels aan

Italiaanse man richt bloedbad aan en pleegt zelfmoord

DjooWeY, Briefcase, Brutus2k en Wildehaar hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Italiaanse bewakingsagent heeft zeven mensen doodgeschoten in twee aangrenzende appartementen in Chieri, vlakbij Turijn in het noorden van Italië. De zeven slachtoffers waren zijn ex-vrouw en zes andere familieleden en buren. Daarna heeft de man zelfmoord gepleegd.

De politie vermoedt dat de man zijn buren heeft doodgeschoten toen die probeerden tussenbeide te komen tijdens een ruzie binnen de familie. De politie trof ter plaatse twee semi-automatische pistolen, een licht machinegeweer en een revolver aan. De man heeft zo'n veertig kogels afgevuurd.

Zijn ex-vrouw en hij scheidden twee jaar geleden. Hun dochter van 7 was op het moment van de schietpartij op school.

Chemische 'aanslag' op seksboerderij

Fester had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een seksboerderij, in het Groningse Oudeschans, is dinsdagochtend een potje met chemicaliën naar binnen gegooid. De substantie verspreidde een stank door het gebouw, waarbij twee mannen meteen over begonnen te geven. Deze mannen zijn met hoofdpijn naar huis gegaan. Het is niet bekend wat er in die pot gezeten heeft. Ook weet de politie niet wie de dader is en wat de motieven waren van de dader. Er wordt een onderzoek ingesteld.

Schrikbarend resultaat seksueel onderzoek

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een onderzoek uitgevoerd in een kliniek in Camberwell zijn schrikbarende cijfers aan het licht gekomen omtrent het seksleven van 144 Londense meisjes tussen de 12 en 16 jaar. Eén op de vijf had chlamydia, een symptoomloze geslachtsziekte, en één op de tien had gonorrhoea, een ziekte die de eileiders aantast.

Tevens kwam aan het licht dat een 16 jarig meisje tien keer zwanger is geweest sinds haar twaalfde, heeft twee kinderen, heeft drie aborties ondergaan en vijf miskramen. Dr. Sarah Creighton van Camden Primary Care Trust zegt: "Ons onderzoek is onrustwekkend. Ik was totaal niet voorbereid op de dingen die aan het licht zouden komen. Het was niet gewoon negering van seksuele dingen, ze wisten ook dat als ze geen condoom gebruikten een risico op een SOA liepen."

"We hadden wel hoge levels verwacht in Zuid-London, maar niet zo hoog." vervolgt Creighton. "Als het aantal jonge meisjes dezelfde levels zouden hebben als oudere vrouwen zou het al verassend zijn, maar deze meisjes hadden drie keer zo veel.", zegt Creighton. "Het schijnt dat jonge meisjes niet assertief genoeg zijn om te benadrukken dat ze een condoom willen gebruiken."

Michael Jackson misbruikte chimpansee

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Popster Michael Jackson misbruikte zijn chimpansee "Bubbles" en offerde een aap tijdens een bizarre ceremonie. Dat beweert zijn ex-schoonbroer Jack Gordon in een nieuw boek "The Jackson Family: The True Story Of The Most Powerful Family In The Music Industry".

Volgens Gordon, die getrouwd was met Michaels zus LaToya, sloeg de popster de chimpansee geregeld in de buik. Ook injecteert Michael zich geregeld met een mysterieuze vloeistof, waarna hij uit roept: "Ik word lichter, ik word lichter!" volgens de ex-schoonbroer.

Seksfoto's van tweedejaars op schoolnetwerk

Xebrozius had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Hogeschool 's-Hertogenbosch gaat bij de politie aangifte doen van het verspreiden van pornografisch materiaal via het computernetwerk. Alle studenten en medewerkers van de hogeschool hebben maandagochtend een mailtje gekregen met vijftien seksfoto's. Het gaat om afbeeldingen van een tweedejaars student en zijn vriendin.

Het mailtje is even voor 9.00 uur verzonden via het account van een student die inmiddels is uitgeschreven. Het is mogelijk dat andere studenten het account hebben gebruikt.

Ad Vogels, hoofd van de afdeling Informatica, Beheer en Ondersteuning (IBO), houdt de ex-student verantwoordelijk voor de ongewenste elektronische post. Het komt uit zijn koker. Hij is onzorgvuldig met zijn account omgegaan of hij heeft het mailtje zelf gestuurd.

Hijzelf ontkent desgevraagd er iets mee te maken te hebben. "Ik weet er echt niets van", zegt Tom K. De ex-student Commerciële Economie heeft zich per 31 augustus van dit jaar uitgeschreven. "Ik wist niet eens dat mijn e-mailadres aan de hogeschool nog bestond." Zijn e-mailwachtwoord heeft hij naar eigen zeggen nooit aan anderen verteld.

Thom van den Brule, hoofd studentenzaken, zegt dat het aan de politie is om uit te zoeken wie de daders zijn. Als het zittende studenten zijn, zouden ze geschorst worden. Vervolgens zouden we naar de omvang van de schorsing kijken of bezien of ze verwijderd kunnen worden. Volgens hem kan de student ook aangifte doen bij de politie vanwege het zonder toestemming verspreiden van foto's.

De betreffende foto's hebben eerder op drie internetsites gestaan, vertelt IBO-hoofd Ad Vogels. Van twee zijn ze inmiddels verwijderd. Op verzoek van de betreffende student is de derde site vanuit de hogeschool geblokkeerd. De student zelf wil geen reactie op deze gebeurtenissen geven.

Voor de duidelijkheid: Links naar deze foto's en/of het filmpje zullen worden verwijderd en de reactie zal met '-5 Spam' beoordeeld worden.

En omdat enkele users geen gehoor geven aan het bovenstaande is besloten om de mogelijkheid tot reageren te stoppen.

BB bewoners gemixt na Confrontatie

Eerder kon je op onze site al lezen dat de bewoners vanmorgen een Confrontatie hadden.
Er werd uiteindelijk gestreden in 2 teams:
Team Blauw bestond uit Stefan, Mustapha, Geesje, Ursula, Joyce, Judith en Laurens, Team Geel uit Martijn, Dennis, Arthur, Daniela, Jeanette, Margriet en Ting.

Zaklopen met hindernissen werd het, waarbij het Gele team het beste het parcours overging. Zij wonnen de Confrontatie en verhuisden naar de Bungalow.

De groepen zijn behoorlijk door elkaar gegooid. Dit komt omdat de bewoners zelf een partner mochten kiezen. Zij dachten dat zij met deze partner zouden spelen, maar vandaag bleek dat zij juist tegen elkaar zouden strijden. Ook liefdessetje Arthur en Ursula zijn van elkaar gescheiden, misschien wel tot opluchting van Ursula, die de constante aandacht van haar geliefde zo te zien wel een beetje zat was.

Heb je zelf BB-nieuws wat je graag op deze site wil zien? Kijk dan hier

Vrachtwagenchauffeur overlijdt na treinbotsing

LOST_GUNT, Brutus2k, Mic en sHaRkS hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een vrachtwagenchauffeur is vanmorgen bij Bussum omgekomen door een botsing met een passagierstrein. In de trein zelf vielen geen gewonden. Tussen Weesp en Hilversum rijden geen treinen en zijn er bussen ingezet.

De exacte toedracht van het ongeluk is nog niet duidelijk. De intercitytrein Groningen-Schiphol reed om ongeveer kwart voor acht vanochtend in op de truck. Er is behoorlijke schade aan de trein en de vrachtwagen.

Sluipschutter slaat mogelijk weer toe

DetectedDestiny, _FlasH_, _BR_, Brutus2k, Realist_ik, Calella en Chocopuff hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De sluipschutter die de afgelopen anderhalve week acht mensen heeft gedood in de VS, heeft maandagavond mogelijk opnieuw toegeslagen. In de staat Virginia werd een vrouw doodgeschoten toen ze samen met haar man boodschappen aan het inladen was.

Terwijl de vrouw op het parkeerterrein van een bouwmarkt ten Westen van Washington liep werd zij in het bovenlichaam getroffen. De vrouw overleed ter plekke.

De politie kwam massaal in actie en opende de jacht op de dader. Zij sloot een aantal snelwegen en de belangrijkste bruggen af. Politiechef Thomas Manger van Fairfax County zei op een persconferentie dat de achtervolging was ingezet op een crèmekleurige bestelwagen van het merk Chevrolet Astro. Het voertuig had een zilverkleurige ladder op het dak.

Nog voordat deze moord werd gepleegd verhoorde de politie in Baltimore een 38-jarige oud-marinier. De man was tijdens een huiselijke ruzie door zijn vriendin neergeschoten en gewond overgebracht naar een ziekenhuis in Baltimore. Vogens de Amerikaanse televisiezender ABC heeft de man een witte bestelauto, die voldoet aan de omschrijving van het voertuig dat bij verscheidene schietpartijen is gezien.

Maandagavond liet President Bush weten dat de aanvallen van de sluipschutter hem ,,misselijk maken''. De autoriteiten hebben een beloning van 500.000 dollar (ruim 500.000 euro) in het vooruitzicht gesteld voor het verstrekken van informatie die leidt tot de aanhouding van de dader.

Nieuwe album Krezip goud in voorverkoop

TripleM en Oeffoe hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tijdens de officiële presentatie van het nieuwe album van Krezip, Days Like This, werd bekend gemaakt dat deze in de voorverkoop reeds de goud-status heeft verworven. Goud staat voor 40.000 verkochte exemplaren.

De album presentatie vond plaats in Nighttown in Rotterdam en werd gepresenteerd door Patrick Kicken van 3FM, die de verbaasde bandleden en producer Oscar Holleman de gouden cd uitreikte. Vanaf vandaag ligt het nieuwe album in de platenzaak.

[buitenland] Drama voor doelman Molina

Jose Molina, de doelman van Deportivo La Coruna, is voor onbepaalde tijd uitgeschakeld. Bij hem werd teelbalkanker geconstateerd bij een routine controle. De 32-jarige Spanjaard keert terug naar Valencia om daar behandeld te worden van zijn kwaadaardige tumor.

Vorig jaar juni dachten artsen dat ze na een operatieve ingreep een goedaardig gezwel hadden weggehaald. Bij een controle vorig week bleek dat er uitzaaiingen waren.

Wetenschappers ontwikkelen strijkmachine

Engelse wetenschappers van de King's College London en de Universiteit van Newcastle zijn bezig 's werelds eerste volautomatische strijkmachine te ontwikkelen. Een team van robotica-experts, mechanische ingenieurs en textiel experts hopen een werkende strijkrobot uitgevonden te hebben tegen het einde van 2006.

De machine, klein genoeg om onder de trap op te bergen doet alles. Hij strijkt ze en vouwt ze zelfs op.
Het project wordt financiëel gesteund door de Engineering and Physical Sciences Research Council.

Team leider doctorandus Jian Dai geeft toe dat strijken zeer complex is en vindt dan ook dat dat het project "een enorme uitdaging maakt". "Desalniettemin moet het realiseerbaar zijn, want er bestaan reeds industriële robots die ook dergelijke ingewikkelde taken uit kunnen voeren".

De achterliggende gedachte is natuurlijk om de vrouw werk uit handen te nemen, waardoor ze tijd voor andere nuttige dingen heeft.

Ontwikkeling van minibatterijtje vordert

Wetenschappers in Florida zijn bezig een minibatterij te ontwikkelen. Professor Charles Martin van de Universiteit van Florida en zijn collega's zijn al redelijk ver gekomen, mede dankzij een fonds van $5 miljoen van de U.S. Office of Naval Research. Het doel is een millimeter klein batterijtje te maken.

De onderzoekers hebben nano-anodes en nano-kathodes weten te bouwen, die slechts nanometers groot zijn. Testen hebben uitgewezen dat deze 100 maal krachtiger zijn dan normale elektrodes. Een nanometer is een miljardste van een meter.

De batterij zal veel krachtiger worden dan Lithium-Ion batterijen, en kan bijna 3x zo vaak opgeladen worden.

"De voortgang is erg significant", aldus Bruce Dunn, professor in materiaalwetenschappen die het project leidt. Martin en zijn collega's hebben de nano-elektrodes ontwikkeld met behulp van een bepaalde synthesetechniek die chemische componenten tot een elektrode omvormt.

"We hadden een nieuw ontwerp voorgesteld voor een batterij waar alle componenten van nano-materialen gemaakt zijn, en we zijn er in geslaagd om bijna al deze componenten al te maken." zegt Martin. "We hebben alleen nog geen technologie ontwikkeld om deze componenten goed aan elkaar te zetten, maar daar zijn we mee bezig".

Wetenschappers ontwikkelen haargroeihelm

Franse wetenschappers zeggen een helm te hebben uitgevonden die een kaal hoofd weer een bos haar geeft.

Het apparaat stuurt elektromagnetische stralen in je hoofdhuid die dode haarzakjes weer tot leven brengen. De makers beweren dat het kaalhoofdigen een vol bos haar geeft binnen 18 maanden. Volgens de Franse overheidswetenschappers geeft het een significant verschil in 95 procent van de gevallen.

Van de uitvinding, genaamd de BX3.4 worden er nu al 200 stuks per dag in Frankrijk verkocht. Het magische apparaat kost 726,83 euro.

De straling van het apparaat is 1000 keer zwakker dan die van een mobiele telefoon, dus het is niet schadelijk voor de gezondheid.

Ducttape blijkt wratten te kunnen verwijderen

Amerikaanse wetenschappers aan de Madigan Army Medical Center bij Tacoma, Walsh, hebben ontdekt dat duct tape een effectiever en minder pijnlijk alternatief is in tegenstelling tot vloeibare stikstof om wratten te verwijderen.

De studie is uitgebracht in het oktober nummer van het wetenschappelijk blad Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine.

Tijdens het onderzoek werd er zes dagen lang duct tape over wratten van patienten geplakt. Daarna verwijderden ze de tape, dompelden de huid in water en verwijderden de wrat pijnloos door er zachtjes met schuurpapier over te wrijven. Dit proces werd herhaald tot de wrat volledig verdwenen was; dit gebeurde meestal na maximaal 8 weken. 85% van de proefpersonen kreeg de wrat niet terug terwijl 60% van degene die met stikstof behandeld waren ze wel terug kregen.

"Duct tape irriteert de wrat hetgeen een reactie in je immunsysteem bewerkstelligt welke de wrat elimineert", aldus Dr. Dean Focht.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1266
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1265
special
Random Pics van de Dag #1264
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
©FOK.nl e.a.