"Voortgang kabinet door crisis onzeker"

Trigt012 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Officieel ging het overleg over de uitbreiding van de Europese Unie met meerdere lidstaten, maar er is alleen gesproken over de ruzie tussen de ministers Heinsbroek en Bomhoff van de LPF.

Balkenende verklaarde voor het overleg tegen de pers: "Twee personen die niet met elkaar door een deur kunnen. Dat kan niet voortgaan en moet afgelopen zijn. De geloofwaardigheid van de politiek staat op het spel".

Ook de vice-premier Remkes maakt zich grote zorgen over het voortbestaan van het kabinet. Hij zei dan ook volmondig "Ja" op de vraag of hij vreest voor het voortbestaan van het kabinet.

Loslippige medewerkers van Balkenende verklaarden tegen de pers: "De sfeer is zo verziekt dat het niet meer de vraag is ňf het kabinet valt, maar alleen nog maar wanneer het kleedje eronder vandaan wordt getrokken. De LPF is een partij die volstrekt niet deugt."

Inmiddels is het overleg geschorst tot woensdagmiddag. De Rijksvoorlichtingsdienst heeft bekend gemaakt dat er vanavond alleen is gesproken over de "actuele politieke situatie". De uitbreiding van de EU komt later terug op de agenda.

Het overleg heeft in totaal 2,5 uur geduurd. Vice-premier Remkes zei dat de vergadering werd geschorst uit "piëteit met de koninklijke familie". Hieruit is volgens kenners op te maken dat waarschijnlijk morgen het kabinet zal vallen.