Sluipschutter slaat mogelijk weer toe

DetectedDestiny, _FlasH_, _BR_, Brutus2k, Realist_ik, Calella en Chocopuff hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De sluipschutter die de afgelopen anderhalve week acht mensen heeft gedood in de VS, heeft maandagavond mogelijk opnieuw toegeslagen. In de staat Virginia werd een vrouw doodgeschoten toen ze samen met haar man boodschappen aan het inladen was.

Terwijl de vrouw op het parkeerterrein van een bouwmarkt ten Westen van Washington liep werd zij in het bovenlichaam getroffen. De vrouw overleed ter plekke.

De politie kwam massaal in actie en opende de jacht op de dader. Zij sloot een aantal snelwegen en de belangrijkste bruggen af. Politiechef Thomas Manger van Fairfax County zei op een persconferentie dat de achtervolging was ingezet op een crèmekleurige bestelwagen van het merk Chevrolet Astro. Het voertuig had een zilverkleurige ladder op het dak.

Nog voordat deze moord werd gepleegd verhoorde de politie in Baltimore een 38-jarige oud-marinier. De man was tijdens een huiselijke ruzie door zijn vriendin neergeschoten en gewond overgebracht naar een ziekenhuis in Baltimore. Vogens de Amerikaanse televisiezender ABC heeft de man een witte bestelauto, die voldoet aan de omschrijving van het voertuig dat bij verscheidene schietpartijen is gezien.

Maandagavond liet President Bush weten dat de aanvallen van de sluipschutter hem ,,misselijk maken''. De autoriteiten hebben een beloning van 500.000 dollar (ruim 500.000 euro) in het vooruitzicht gesteld voor het verstrekken van informatie die leidt tot de aanhouding van de dader.