Schrikbarend resultaat seksueel onderzoek

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een onderzoek uitgevoerd in een kliniek in Camberwell zijn schrikbarende cijfers aan het licht gekomen omtrent het seksleven van 144 Londense meisjes tussen de 12 en 16 jaar. EÚn op de vijf had chlamydia, een symptoomloze geslachtsziekte, en ÚÚn op de tien had gonorrhoea, een ziekte die de eileiders aantast.

Tevens kwam aan het licht dat een 16 jarig meisje tien keer zwanger is geweest sinds haar twaalfde, heeft twee kinderen, heeft drie aborties ondergaan en vijf miskramen. Dr. Sarah Creighton van Camden Primary Care Trust zegt: "Ons onderzoek is onrustwekkend. Ik was totaal niet voorbereid op de dingen die aan het licht zouden komen. Het was niet gewoon negering van seksuele dingen, ze wisten ook dat als ze geen condoom gebruikten een risico op een SOA liepen."

"We hadden wel hoge levels verwacht in Zuid-London, maar niet zo hoog." vervolgt Creighton. "Als het aantal jonge meisjes dezelfde levels zouden hebben als oudere vrouwen zou het al verassend zijn, maar deze meisjes hadden drie keer zo veel.", zegt Creighton. "Het schijnt dat jonge meisjes niet assertief genoeg zijn om te benadrukken dat ze een condoom willen gebruiken."