FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 23 december 2000

Godmother in Napels gearresteerd

De politie van Napels heeft Erminia Giuliano aangehouden, leidster van een van de belangrijkste clans van de Camorra, de Napolitaanse georganiseerde misdaad. Giuliano, bekend onder de naam Celeste, leidde de Camorra in de wijk Forcella in de Zuid-Italiaanse stad.

De politie hield volgens de krant La Repubblica de vrouw aan in het huis van haar dochter. Zij had zich na de arrestatie van haar broers daar verborgen in een schuilplaats in de keuken. In Lamezia Terme in de zuidelijke regio Calabrië werd zaterdag de vijftigjarige Giovanni Torcasio vermoord. Hij werd beschouwd als leider van een clan van de N'drangheta, de Calabrese georganiseerde misdaad. Torcasio werd in het centrum van Lamezia Terme vanuit een auto beschoten. Een conflict tussen de Torcasio-clan en de Giampa-clan heeft sinds juli aan ongeveer tien mensen het leven gekost.

Duits rundvlees uit de handel

Het ministerie van VWS adviseert om geen Duits rundvlees te eten. Dit in verband met de recente ontdekking van BSE in het land.

In heel Nederland zijn vandaag een fors aantal producten waarin Duits rundvlees verwerkt is uit de schappen van de supermarkten gehaald.
O.A. Albert Heijn filialen hebben op de plek waar het product zich normaliter in het schap bevindt een uitdraai opgehangen van het bericht van het Ministerie.

Mensen die de afgelopen dagen tóch een van de producten hebben aangeschaft kunnen deze terugbrengen naar de winkel.

Schijnhuwelijk vrouwen met schuld populair

Vooral Nederlandse vrouwen met schulden blijken snel bereid tot een schijnhuwelijk. Deze huwelijken leveren voor de vrouwen vaak flink wat geld op, terwijl ze de man met wie ze trouwen aan een verblijfsvergunning helpen. Het Regionaal Interdisciplinair Fraudeteam (RIF) in Amsterdam, 'Cupido', stuitte het afgelopen jaar op tientallen gevallen.

In 79 van de 124 onderzochte gevallen waarover twijfel bestond, bleek het te gaan om een schijnhuwelijk. De Nederlandse partners blijken meestal financiële motieven te hebben voor het aangaan van een schijnrelatie. Het minimumbedrag dat de vrouwen ontvingen voor een huwelijk was driehonderd gulden, het maximum dertigduizend gulden, zo schrijft De Telegraaf.

Van de 79 ontdekte schijnhuwelijken zijn bij 72 de verlengingen van de verblijfsvergunning inmiddels ingetrokken. Voor de overig zeven kan dat niet meer omdat de buitenlandse man al genaturaliseerd was. Dat is op dit moment niet meer terug te draaien.

Diegenen die oneigenlijk een verblijfsvergunning hebben gekregen, zullen nog een navordering krijgen van de belastingdienst. Hun Nederlandse partners moeten het ziekenfonds en de Sociale Dienst een fors geldbedrag terugbetalen. De inschrijvingen bij het ziekenfonds worden teniet gedaan.

Uit het RIF-onderzoek 'Cupido' blijkt dat schijnhuwelijken lang onopgemerkt kunnen blijven, omdat de betrokken instanties langs elkaar heenwerken. De Dienst Vreemdelingenpolitie en de Immigratie- en Naturalisatiedienst zijn niet goed op elkaar afgestemd en hebben geen volledige inzage in elkaars gegevens.

Vette kerstloterij in Spanje maakt dorpje rijk

Een loterij die met een prijzenpot van 2,74 miljard gulden geldt als de rijkste ter wereld heeft vrijdag op tal van plaatsen in Spanje voor een vrolijke kerst gezorgd, maar in het stadje Segovia in het bijzonder.

Thuis, op het werk of in cafes zaten Spanjaarden drie uur aan de buis gekluisterd voor de trekking van El Gordo (De Vette). De loterij heeft geen jackpot, maar is zo opgezet dat het geld verdeeld wordt over miljoenen mensen. Uit 66.000 getallen worden er ongeveer 2.000 getrokken voor een prijs, varierend van 3.000 tot 30 miljoen peseta (40-400.000 gulden). Van alle getallen bestaan 1.550 series en loten worden dikwijls door meer mensen gekocht. De prijzen zijn belastingvrij.

Alle loten met het winnende getal 49740 werden dit jaar in Segovia verkocht, 90 kilometer ten noorden van Madrid. Samen werden de inwoners 46 miljard peseta (600 miljoen gulden) rijker, ofwel gemiddeld 1 miljoen peseta (bijna 13.250 gulden) per persoon. Onder de gelukkigen is een groep van veertig agenten van de plaatselijke verkeerspolitie, die elk 30 miljoen peseta ontvangen.

Naar schatting neemt de helft van de veertig miljoen inwoners van Spanje aan de kerstloterij deel. De ochtendkrant El Mundo brengt 's middags na de trekking een speciaal supplement uit met de winnende cijfers. El Gordo van dit jaar is de laatste met duizelingwekkende prijzen: vanaf volgend jaar worden ze niet meer in peseta's uitgekeerd, maar in euro's.

Vrolijk kerstfeest...

Militair drillen op Chinese scholen opgevoerd

Om kinderen en jongeren te brengen tot patriottisme, heldendom en toewijding tot het vaderland gaat China het militair drillen in het onderwijs van de lagere school tot en met de universiteit opvoeren. Dat heeft het staatspersbureau Xinhua vrijdag gemeld.

Minister van defensie Chi Haotian zei dat het militair onderwijs nodig was omdat China nog steeds wordt bedreigd door hegemonisme en machtspolitiek, waarmee wordt gerefereerd aan de overheersende rol die de Verenigde Staten vervullen op het wereldtoneel. In het bericht werd niet gezegd waarmee de reeds gehouden militaire oefeningen op scholen en universiteiten zullen worden uitgebreid.

De zevende september is uitgeroepen tot de Nationale Dag voor het Defensieonderwijs, ter herdenking van de dag in 1901 waarop buitenlandse mogendheden het zwakke Chinese keizerrijk dwongen tot herstelbetalingen voor de antiwesterse Boksersopstand het voorgaande jaar, zo meldde Xinhua.

Referendum dierenrechten geëist

Zwitserse dierenliefhebbers hebben hun regering vrijdag een petitie overhandigd waarin ze om een referendum vragen over een erkenning in de grondwet dat dieren geen dingen zijn. Onder de petitie staan 108.000 handtekeningen - 8.000 meer dan nodig om een referendum af te dwingen over de kwestie.

Dieren zijn levende wezens en mensen moeten rekening houden met hun waardigheid, waarnemingen, gevoeligheden en pijn, zo luidt de clausule die de actievoerders in de grondwet willen laten opnemen. De grondwetswijziging voorziet ook in juridische vertegenwoordiging van dieren in rechtszaken.

In augustus dienden vier actiegroepen voor dierenrechten al een petitie met 125.000 handtekeningen in met dezelfde strekking en hetzelfde doel. De initiatieven volgden op de weigering vorig jaar december van het lagerhuis van het parlement om een grondwetswijziging in overweging te nemen over de wettelijke status van dieren.

De initiatiefnemer van de laatste petitie, Franz Weber, is zelfbenoemd voorzitter van het Internationaal Gerechtshof voor Dierenrechten, dat jaarlijks verdachten van misdaden tegen dieren 'berecht'.

Spectaculaire roof van Rembrandt

Drie zwaarbewapende mannen hebben gisteren tijdens een spectaculaire overval een zelfportret van Rembrandt en twee bekende Renoirs uit het Nationaal Museum in Stockholm gestolen. De gezamenlijke waarde wordt geschat op zo'n 75 miljoen gulden.

Kort voor sluitingstijd stond een van de kunstdieven met zijn machinegeweer klaar in de lobby, terwijl twee handlangers de schilderijen uit verschillende zalen van de muur gristen, aldus de politie.

Twee autobrandjes in de stad moesten waarschijnlijk de aandacht van de politie afleiden. Een aantal late bezoekers was getuige van de roof. De dieven ontsnapten in een bootje in het water nabij het museum.

Nederland droomt van witte kerst

Badend in luxe droomt Nederland van een witte kerst. Terwijl het hele land zich in huiselijke kring terugtrekt en vooral dure cadeaus onder de kerstboom legt, ziet het er naar uit dat in de kerstnacht in grote delen van het land de eerste sneeuw zal vallen.

Volgens weerman Piet Paulusma, die eerder deze week de roos trof met zijn voorspelling van de eerste schaatsdag, komen het noorden en oosten het eerst aan de beurt tijdens de kerstnacht. "Daarna", zegt Paulusma, "verwacht ik sneeuwbuien, verspreid over het land. Als het meezit komen ook het westen en zuidwesten aan de beurt."

Paulusma waarschuwt wel voor gladheid tijdens de hele kerst. "Zaterdagnacht begint het te ijzelen. Het kan de hele kerst glad blijven."

Mocht er geen sneeuw vallen, dan nog vieren veel Nederlanders een witte kerst. Immers, nog nooit is er zo veel spuitsneeuw verkocht als dit jaar. "Dat heeft alles te maken met het zachte winterweer tot dusver", zegt directeur Henk Kok van de Raad Nederlandse Detailhandel.

Madonna weer getrouwd

De Amerikaanse superster Madonna (42) is vrijdag in kasteel Skibo in het Schotse gehucht Dornoch in het huwelijk getreden met de Britse filmmaker Guy Ritchie (32).

De zeker vijfhonderd aangetreden verslaggevers, fotografen en cameralieden werden op flinke afstand gehouden van het ultrabeveiligde slot, dat door de bewoners al 'Colditz' werd genoemd. In dit Duitse kasteel werden tijdens de Tweede Wereldoorlog krijgsgevangenen opgesloten.

De huwelijksvoltrekking was een privéfeestje voor familie en vrienden, onder wie veel beroemde artiesten. Rockster Sting was er, en ook zijn vrouw Trudi Styler, die Madonna en Ritchie twee jaar geleden met elkaar in contact bracht. Gwyneth Paltrow, ster uit de film Shakespeare in Love, was naar verluidt het belangrijkste bruidsmeisje. George Clooney, Robin Williams, Brad Pitt, Jon Bon Jovi en Bryan Adams stonden volgens de BBC ook op de gastenlijst.

De Schotse politie verrichtte vlak voor het huwelijk twee arrestaties. De eerste aanhouding was op donderdagavond na de doopdienst van Madonna's zoontje Rocco. Een 51-jarige man uit Zuid-Engeland zou volgens de BBC donderdag zijn gearresteerd omdat hij de doopdienst dreigde te verstoren. Ondanks de extreme veiligheidsmaatregelen zou hij zich hebben verstopt in de toiletten van de kathedraal.

Volgens de politie is de man een uur nadat het gezelschap de kerk had verlaten opgepakt. Een ouderling van de kerk liet weten dat de dienst niet is onderbroken en dat de 24 gasten er waarschijnlijk niets van hebben gemerkt. De andere man, 33 jaar, werd vrijdag aangehouden wegens een aantal niet nader aangeduide overtredingen.

Madonna was al eerder getrouwd met acteur Sean Penn. Haar eerste kind, Lourdes, was het gevolg van haar relatie met fitnessleraar Carlos Leon. Het huwelijk met de vrijdag in een kilt geklede Ritchie werd al weken geleden aangekondigd als het showbizzhuwelijk van het jaar 2000. Overigens kregen de huwelijken tussen Brad Pitt en Jennifer Aniston (juli) en die tussen Michael Douglas en Catherine Zeta Jones (november) dezelfde kwalificatie mee.
Laatste reviews en specials
review
Tales of Kenzera: ZAU
special
Random Pics van de Dag #1261
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
©FOK.nl e.a.