Madonna weer getrouwd

De Amerikaanse superster Madonna (42) is vrijdag in kasteel Skibo in het Schotse gehucht Dornoch in het huwelijk getreden met de Britse filmmaker Guy Ritchie (32).

De zeker vijfhonderd aangetreden verslaggevers, fotografen en cameralieden werden op flinke afstand gehouden van het ultrabeveiligde slot, dat door de bewoners al 'Colditz' werd genoemd. In dit Duitse kasteel werden tijdens de Tweede Wereldoorlog krijgsgevangenen opgesloten.

De huwelijksvoltrekking was een privťfeestje voor familie en vrienden, onder wie veel beroemde artiesten. Rockster Sting was er, en ook zijn vrouw Trudi Styler, die Madonna en Ritchie twee jaar geleden met elkaar in contact bracht. Gwyneth Paltrow, ster uit de film Shakespeare in Love, was naar verluidt het belangrijkste bruidsmeisje. George Clooney, Robin Williams, Brad Pitt, Jon Bon Jovi en Bryan Adams stonden volgens de BBC ook op de gastenlijst.

De Schotse politie verrichtte vlak voor het huwelijk twee arrestaties. De eerste aanhouding was op donderdagavond na de doopdienst van Madonna's zoontje Rocco. Een 51-jarige man uit Zuid-Engeland zou volgens de BBC donderdag zijn gearresteerd omdat hij de doopdienst dreigde te verstoren. Ondanks de extreme veiligheidsmaatregelen zou hij zich hebben verstopt in de toiletten van de kathedraal.

Volgens de politie is de man een uur nadat het gezelschap de kerk had verlaten opgepakt. Een ouderling van de kerk liet weten dat de dienst niet is onderbroken en dat de 24 gasten er waarschijnlijk niets van hebben gemerkt. De andere man, 33 jaar, werd vrijdag aangehouden wegens een aantal niet nader aangeduide overtredingen.

Madonna was al eerder getrouwd met acteur Sean Penn. Haar eerste kind, Lourdes, was het gevolg van haar relatie met fitnessleraar Carlos Leon. Het huwelijk met de vrijdag in een kilt geklede Ritchie werd al weken geleden aangekondigd als het showbizzhuwelijk van het jaar 2000. Overigens kregen de huwelijken tussen Brad Pitt en Jennifer Aniston (juli) en die tussen Michael Douglas en Catherine Zeta Jones (november) dezelfde kwalificatie mee.