FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 23 oktober 2000

Dure Chihuahua

Morpheus had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na vijf jaar samenwonen hebben Karen Bennett en Edd Guice er een punt achter gezet. De hele scheiding was geregeld, het geld en alle spulletjes, behalve de hond.

De hond, een chihuahua, met de naam Missy was het enige discussie punt, beide wilde haar hebben.
Deze Chihuahua is 3 kilo en heeft $250 gekost.Dus beiden een eigen advocaat in de arm genomen en naar de rechter gestapt. Na het bekende Amerikaans met modder gooien in de rechtzaal, heeft de rechter besloten dat Karen Missy mag houden en dat Edd Missy twee weekenden per maand mag bezoeken.

Dit hele geintje heeft hun $16.000 (Fl 41.600) gekost, en volgens Edd was dat het wel waard. Die lui moeten wel heel erg van hun hondje hebben gehouden.

After the Hype is dood

Whitie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het kwam nauwelijks als een verrassing: After the Hype, het internetmagazine dat de nieuwe economie in Nederland kritisch volgde, houdt er mee op. Op de site geven de makers twee redenen voor hun besluit om het bijltje er bij neer te gooien. Tijdgebrek en problemen op hun werk.

Twee van de oprichters werken voor Intermediair, eentje voor Het Financieele Dagblad. 'De kritische toon van de site bleek niet goed te combineren met de werkzaamheden voor deze serieuze media', aldus de makers van After the Hype. In de Volkskrant licht een van de makers, Paul van der Kwast, het besluit nader toe. "Er waren weleens mensen die we belden namens After the Hype, en die zagen hun citaten terug in die andere media. Dat werkte weleens verwarrend."

Het domein After the Hype staat nu te koop op de veilingsite eBay. Volgens de begeleidende tekst op de veilingpagina trekt After the Hype nog altijd zo'n 100 bezoekers per dag. De veiling duurt nog tot vrijdag 27 oktober. Het hoogste bod bedroeg op zaterdagavond 1.075 dollar.

Ja, het blijft moeilijk toe te geven dat je nu zelf getroffen bent door datgene waar je maandenlang tegenaan hebt geschopt

Whitney Houston bijna dood

Een overdosis drugs vlak voor haar optreden bij de Oscar-uitreiking heeft Whitney Houston eerder dit jaar bijna haar leven gekost. De zangeres werd vlak voor de show vervangen, wegens problemen met haar stembanden. In werkelijkheid was de zangeres met spoed opgenomen op de Intensive Care van een ziekenhuis in Los Angeles.

De zangeres had zoveel cocaïne in haar lichaam dat artsen vreesden voor haar leven. Na het incident dacht men dat ze haar lesje wel geleerd zou hebben, maar volgens insiders is Houston nog steeds verslaafd en is de volgende ziekenhuisopname wegens een overdosis slechts een kwestie van tijd.

Chinezen massaal zwanger

Er heerst topdrukte in Chinese ziekenhuizen i.v.m. het grote aantal bevallingen. Een record aantal Chinese vrouwen is nu zwanger, omdat ze ervan uitgaan dat een kind dat dit jaar geboren wordt veel geluk zal brengen.

De hoge verwachtingen houden verband met de Chinese dierenriem, een 12-jarige cyclus. Dit jaar geldt als jaar van de draak en wie daarin wordt geboren staat een gelukkige toekomst te wachten. Chinezen hechten daar grote betekenis aan en omdat ze niet meer dan 1 kind mogen krijgen. In Shanghai leidt de geboortegolf van kleine draakjes tot lange rijen wachtenden voor de ziekenhuizen en kraamklinieken.

Het jaar van de draak heeft echter ook een schaduwzijde. In verband met het grote aantal geboortes zijn veel ouders bang dat hun kind later een flinke concurrentie krijgen op school, universiteit en op de arbeidsmarkt.

Wateroverlast in Rotterdam

Gisterenmorgen is in de Rotterdamse binnenstad een waterleiding gesprongen. Door de enorme kracht waarmee het water naar buiten spoot,ontstond er een groot gat.
Het water vond een weg naar de Blaak Winkelstraat en naar de Hoogstraat. Twee auto's raakte beschadigd en een lichtmast viel om.
Een beddenwinkel die die dag voor het eerst zijn deuren zou openen, stond blank met 50 cm water. De schade wordt geschat van 50.000 gulden. Er vielen geen gewonden.

Verder heeft wateroverlast maandagochtend de gemeentelijke Dienst Stedenbouw en Volkshuisvesting van Rotterdam plat gelegd. Enkele honderden ambtenaren konden niet naar hun bureau's wegens gevaar voor elektrokutie.

Oorzaak was een scheur in de waterleiding in het gebouw van de dienst, Europoint I aan het Rotterdamse Marconiplein. De breuk werd rond 04.00 uur in de nacht van zondag op maandag geconstateerd op de dertiende en bovenste verdieping. Vooral door de lifschachten kwam water naar beneden sijpelen. Daarop haalde men uit voorzorg alle spanning van het net. Personeel dat 's ochtends op het werk verscheen, werd opgevangen in de kantine van het ernaast gelegen Europoint II.

In alle vroegte werd de storing verholpen en begon een gespecialiseerd bedrijf met het droogblazen van de ruimtes. Even na 9.00 uur konden twee verdiepingen weer in gebruik worden genomen. In de loop van de ochtend zouden ook de meeste andere verdiepingen weer gebruiksklaar worden gemaakt, zo verwachtte een woordvoerder. Alleen de bovenste vier verdiepingen blijven maandag nog dicht.

Met dank aan bossie voor de tip.

72 jaar cel voor ex-agent

Een Braziliaanse ex-politieman is vrijdag tot 72 jaar cel veroordeeld wegens zijn aandeel in een bloedbad dat de politie 7 jaar geleden in een sloppenwijk in Rio de Janeiro aanrichtte.

De veroordeelde was 1 van de 52 ex-politiemensen die worden of zijn vervolgd wegens de moord op 21 bewoners van de sloppenwijk. De politie viel de wijk op 30 augustus 1993 binnen en schoot op willekeurige bewoners. De dag daarvoor waren in de wijk 4 agenten doodgeschoten, waarschijnlijk door drughandelaren.

Van de rest van de verdachten zijn er 5 veroordeeld en 19 vrijgesproken. Drie verdachten zijn inmiddels overleden en ruim 20 verdachten moeten nog voorkomen.

Appeltaartje

Zo'n 50 inwoners van het Franse dorp Lanouaille hebben dit weekeinde een appeltaart met een doorsnee van ruim 15 meter gebakken. Het taartje weegt zo'n 2,5 ton. De Fransen hopen hiermee in het Guinness Book of Records te komen.

In totaal werden 13.500 appels gebruikt om 's werelds grootste appeltaart te bakken. Met behulp van een hijskraan moest het in het vuur worden getild. Het huidige record staat op naam van een Canadese stad, waar ooit een appeltaart van 12.33 meter werd gebakken.

Pieter Storms aangepakt

Pieter Storms van het tv-programma "Breekijzer", heeft van de rechter een stalkingsverbod opgelegd gekregen. De president van de rechtbank oordeelde in kort geding dat het hardnekkige en hinderlijke achtervogingsgedrag van Storms de kijker niets wijzer maakt.

Eerder al was het verzekeringsmaatschappij Generali die letterlijk en figuurlijk alle deuren voor dhr. Storms sloot en dit via de rechter liet bekrachtigen. Daarna was het hulpverleningsorganisatie Inter Partner Assistance (IPA) die een stalkingsverbod eiste.

Die eis hielp einig, want Storms stortte zich bij het verlaten van de rechtzaal op de IPA-directeur en zijn raadsman. Dit leidde opnieuw tot een kort geding. Volgens rechtbankpresident heeft Pietser Storms' werkwijze het karakter van intimidatie aangenomen.

Houtsma goudhaantje in Sydney

Alwin Houtsma. Hij is hard op weg om de man van de Paralympics te worden. Hij stond drie keer op de startblokken en even zovaak kwam hij als winnaar uit het water. Op de 200 meter vlinderslag en de 100 meter vrije slag deklasseerde hij het complete veld. Het talent uit Ruurlo had het zondagavond minder gemakkelijk op de 100 meter vrije slag. De Pool Krisztian Santa bleef heel lang op gelijke hoogte. Uiteindelijk bleef hij hem tienden van seconden de baas: 56,60 om 56,89. De finish van Houtsma was net iets beter. Tot groot genoegen van staatssecretaris Margo Vliegendhart en haar voorganger Erika Terpstra, die als supporter op de tribune zaten.

Drie keer goud. Houtsma heeft nog zes andere onderdelen voor de boeg. De prestaties van Houtsma zijn des te opvallender omdat hij enkele weken geleden nog een oogoperatie onderging. "Het was nog maar de vraag of ik in Sydney aan de start kon verschijnen. Toen ik het licht op groen kreeg ben ik me gaan richten op het evenaren van het record van die andere Alwin: vijf gouden plakken". Houtsma heeft het dan over Alwin de Groot uit Barneveld, die in Atlanta het goudhaantje werd. Sydney herkent hem inmiddels als de coming hero.

De Schiedammer Willem Noorduin heeft maandag zilver gewonnen bij het kogelstoten. Hij gooide de kogel 11,75 meter ver en kwam daarmee 42 centimeter te kort voor het goud dat naar de Tsjech Milan Kubala ging.

Alsof we nog niet genoeg zwemmeddailes hadden

Nina Brink tegen verkoop World Online

De oprichtster van World Online, Nina Brink, is tegenstander van de verkoop van het internetbedrijf aan de Italiaanse branchegenoot Tiscali. Brink weigert zelf voorlopig haar aandelen World Online aan Tiscali te verkopen.

In het tv-programma Buitenhof wees Brink er gisteren op dat Tiscali kleiner is dan World Online. 'En ze hebben geen geld. Wij wel. World Online zou beter Tiscali kunnen overnemen.'

Brink heeft nog steeds een flink pakket aandelen in de internetaanbieder, hoewel ze niet genoeg heeft om de overname te kunnen tegenhouden. Ze wil eerst spreken met de directie van Tiscali en garanties krijgen voor het personeel, voor ze haar belang alsnog afstoot.

Directeur Peter Paul de Vries van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) noemt de opstelling van Brink in de Tiscali-zaak opmerkelijk. 'Ik denk dat de transactie absoluut onder druk staat', reageert hij. De Vries wijst op de lage beurskoersen van zowel Tiscali als World Online sinds het bekend worden van de overname. De VEB heeft het bod van Tiscali altijd al mager genoemd.

Brink veegde in Buitenhof de vloer aan met de huidige directie van World Online, en niet alleen vanwege de uitverkoop aan de Italianen. 'Het is weerzinwekkend wat de directie heeft gedaan. Ze hadden gezegd: we gaan het bedrijf niet verkopen en we gaan er geen personeel uitgooien.' Dat is later wel gebeurd.

'De mensen zijn behandeld zoals ik behandeld ben geweest', fulmineerde ze verder. De werknemers die ontslag aangezegd hebben gekregen, moeten volgens haar in aparte kamers zitten zonder contact met de anderen. 'Een soort leprakolonie.'

Brink is geen adviseur meer van World Online.

Ja, dat is dan makkelijk praten. Misschien lullig voor het personeel, maar de directie van World Online moet haar scherven opruimen.

Utrecht trekt meer studenten

Voor het eerst sinds 1993 is het aantal studenten aan de Universiteit Utrecht weer gestegen. Ten opzichte van vorig jaar is het aantal studenten met ruim 1 procent toegenomen tot 21.317.

De stijging is vooral te danken aan de faculteit Letteren, waarvoor zich 960 eerstejaars inschreven. Dat zijn er 170 meer dan in 1999. Speciaal de opleiding Theater-, Film- en Televisiewetenschap is binnen de faculteit Letteren ongekend populair geworden.

Zeven jaar terug telde de Universiteit Utrecht meer dan 25.000 studenten.

Zijn er ook veel meer vrouwen bijgekomen?

Toeristen vast op Mallorca

Duizenden toeristen, waaronder veel Nederlanders, moesten zaterdag door een stroomstoring op het vliegveld Son Sant Joan van Palma de Mallorca urenlang in het donker zitten en liepen aanzienlijke vertraging op, die soms wel tot twaalf uur opliep.

Door een storing in de centrale van de luchthaven viel het licht uit, bleven de bagagebanden stilstaan en raakte ook het hele computersysteem buiten werking. Twintigduizend vakantiegangers, die op dat moment bezig waren met inchecken, konden geen kant meer op en moesten zich met aanstekers, kaarsen en lucifers een weg naar de uitgang banen.

Omdat ook de radar haperde, moesten veel vliegtuigen uitwijken naar andere vliegvelden waardoor 80.000 toeristen via een omweg of na uren vertraging hun vakantiebestemming bereikten.

Gezien de complete chaos op een van de drukste vliegvelden van Europa besloten de luchthaven-autoriteiten tot drastische maatregelen. Alle passagiers moesten hun eigen bagage naar het vliegtuig dragen en mochten zonder instapkaart aan boord gaan. De organisatie schitterde door afwezigheid. Pas na vier uur arriveerden de eerste elektriciens om de averij op te lossen. Pas na zes uur slaagden technici erin de storing te verhelpen. Het duurde nog tot zaterdagavond voordat het vliegverkeer volledig genormaliseerd was.

Boontje komt om zijn loontje. Moet je maar niet op vakantie gaan en mij naar mijn werk laten gaan.

3000 arrestaties bij volkstelling Turkije

BarT~SaN had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie in Turkije heeft zondag circa 2900 mensen aangehouden die zich niet hielden aan het geldende uitgaansverbod voor de volkstelling of die werden gezocht door justitie.

Voor de volkstelling, die elke vijf jaar plaatsheeft, moest iedereen tussen vijf uur 's ochtends en zeven uur 's avonds thuis blijven.

De politie maakte van de omstandigheden gebruik door huiszoekingen te doen bij mensen die door justitie werden gezocht.

Agenten vatten zo veertienhonderd mensen in de kraag, aldus de televisiezender NTV. Nog eens vijftienhonderd andere personen werden aangehouden omdat ze zich op straat bevonden.

Circa 950.000 Turken gingen zondag op pad om in hun land het aantal inwoners te tellen. Volgens schattingen zullen er 65,3 miljoen Turken worden geturfd.

Waarom doen ze dat niet hier?

Flat ontruimd voor koffer met behang

BarT~SaN had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag twaalf woningen in een flat aan de Puccinistraat in Tilburg ontruimd na de vondst van een verdachte koffer.

Onderzoek door de Explosieven Opruimingsdienst wees uit dat er in de koffer rollen behang, kleding en een paar damesschoenen zaten. Even na vier uur 's nachts uur konden de bewoners weer terug naar hun huizen.

Een bewoner vond de koffer om één uur 's nachts uur tussen de derde en vierde verdieping op een brandtrap van de flat in Tilburg-Noord. Het voorwerp was volgens een politiewoordvoerder verdacht omdat het zich op een vreemde plaats bevond.

Bewoners die nergens terecht konden, werden opgevangen op het politiebureau in Tilburg-Noord.

Ga boeven vangen of zo
Laatste reviews en specials
review
Dragon's Dogma II
special
Random Pics van de Dag #1262
review
Tales of Kenzera: ZAU
special
Random Pics van de Dag #1261
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
©FOK.nl e.a.