After the Hype is dood

Whitie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het kwam nauwelijks als een verrassing: After the Hype, het internetmagazine dat de nieuwe economie in Nederland kritisch volgde, houdt er mee op. Op de site geven de makers twee redenen voor hun besluit om het bijltje er bij neer te gooien. Tijdgebrek en problemen op hun werk.

Twee van de oprichters werken voor Intermediair, eentje voor Het Financieele Dagblad. 'De kritische toon van de site bleek niet goed te combineren met de werkzaamheden voor deze serieuze media', aldus de makers van After the Hype. In de Volkskrant licht een van de makers, Paul van der Kwast, het besluit nader toe. "Er waren weleens mensen die we belden namens After the Hype, en die zagen hun citaten terug in die andere media. Dat werkte weleens verwarrend."

Het domein After the Hype staat nu te koop op de veilingsite eBay. Volgens de begeleidende tekst op de veilingpagina trekt After the Hype nog altijd zo'n 100 bezoekers per dag. De veiling duurt nog tot vrijdag 27 oktober. Het hoogste bod bedroeg op zaterdagavond 1.075 dollar.

Ja, het blijft moeilijk toe te geven dat je nu zelf getroffen bent door datgene waar je maandenlang tegenaan hebt geschopt