Kapot raam in Culemborg, Telegraaf & Geenstijl: 'massale plunderingen'

Gisteravond was er een grote stroomstoring rondom Culemborg. Zo'n 24.000 duizend huishoudens zaten van 19:00 tot ongeveer 00:30 zonder elektriciteit

De plaatselijke Albert Heijn barricadeerde de toegangsdeuren (die niet meer dicht konden vanwege de storing) met winkelwagentjes, zo is op foto's van het AD te zien. Ook de AH in Tiel zou hetzelfde hebben gedaan om te voorkomen dat mensen via de openstaande deuren naar binnen zouden komen. Al snel gingen een aantal tweets rond waarin werd gesuggereerd dat er diverse winkels geplunderd werden. 

In het digitale tijdperk gaan dit soort berichten als zoete broodjes over de toonbank. Culemborg heeft al eerder met tuig te maken gehad, maar massale plunderingen zou zelfs voor hen erg laag zijn. Volgens Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen en voorzitter van de Veiligheidsregio, was er sprake van een kat-en-muisspel tussen een twintigtal jongeren en de politie. Ook de politie bevestigd dat er slechts enkele vernielingen zijn gepleegd.

Waarom zouden de Telegraaf en Geenstijl vervolgen pronken met 'massale plunderingen'? Voor de views en de aandacht? Of is het een poging om het vuur tussen de allochtone en autochtone gemeenschap aan te wakkeren?