Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over het verboden wapenbezit van Dilaver Delikaya.

Hij schrijft het echt in zijn verkiezingsprogramma: “Daar waar jongeren tot criminele handelingen vervallen, is vaak een beperkte pedagogische aansturing door de ouders aan de orde. In dit soort gevallen dienen ouders hun verantwoordelijkheid op te pakken en zullen desnoods onder sanctionering deel moeten nemen aan cursussen ouderbegeleiding.” Ik heb het over Dilaver Delikaya, lijsttrekker van de Haagse lokale partij Islam-Democraten. Helaas:

Wel jammer dat op zijn Hyves het zoontje van deze Dilaver Delikaya staat afgebeeld, met in zijn handen twee pistolen, die er bijzonder natuurgetrouw uitzien. Dat heet in Nederland ‘verboden wapenbezit’.

Er is een hoop maatschappelijke onrust. Over geweld dat binnen het Islamitische deel van onze samenleving strijk en zet heet te zijn. Kan Dilaver Delikaya mij even laten weten of hij het met mij eens is, dat hij met de bespottelijke en criminele foto van zijn zoontje het imago van de Islamitische Nederlanders ernstig heeft bezoedeld, en dat hij daarom zijn kandidatuur voor de Haagse gemeenteraad intrekt?