Pafology

Het enige geloof dat de bevrediging van het verlangen naar een paffertje centraal stelt. Vandaag uit de Pafology-bijbel: Het verhaal van Morris.

Dit is het verhaal van Morris, die, na ontsnapt te zijn uit de handen van de antirookfarizeeërs, 40 dagen door de woestijn zwierf.

[1] En na 40 dagen zonder saffie in de woestijn beklom Morris de berg. [2] Het pad was steil en het losliggend grind maakte zijn stappen onzeker. [3] Meerdere malen slipten zijn sandalen op de rollende steentjes, maar met zijn trouwe stok, waarmee hij thuis de tabaksvelden gelijk de rode zee splijtte, wist hij telkenmale zijn evenwicht te bewaren. [4] In het land ver beneden hem wuifden de tabaksvelden van Camel in een onzichtbare wind.

[5] En eenmaal boven aanschouwde hij een wonder: een brandende tabaksplant! [6] Morris inhaleerde eerst eens diep en liet de rook zijn longen vullen. [7] Plotseling sprak een stem tot hem: 'wees niet bevreesd, want ik ben uw God Marlboro.' [8] Morris schrok op en keek om zich heen, maar op de berg was niemand. [9] 'Het zou toch niet de plotselinge overdosis aan nicotine zijn?' dacht Morris. [10] 'Nicotine is goed voor je' dreunde de stem door de stilte. [11] 'Waar bent u heer?' vroeg Morris terwijl hij eerbiedig op de knieën zakte.

[12] 'Ik ben uw God Marlboro', klonk het uit de tabaksplant, 'hoe lang ik ook brand ik zal nooit in rook opgaan.' [13] Morris kroop op de knieën naar de tabaksplant, inhaleerde nog eens diep en sprak tot Marlboro: 'maar hoe kan dit, ik zie geen vloeitjes?' [14] 'Vloeitjes!' bulderde Marlboro, 'gij zult u niet meer ophouden met vloeitjes.' [15] En uit het niets verscheen de filtersigaret, en Morris zag dat het goed was.

[16] 'Gaat heen en vermenigvuldig deze filtersigaret en gij zult nooit meer plakkerige vingers en shag in de bek hebben,' sprak Marlboro tot de gelovige, 'en breng mijn boodschap tot anderen, iets met cowboys...dan zult gij succesvol zijn.' [17] En Morris, zijn eindeloos verlangen naar nicotine even gestild, verliet de berg, de sigaret tussen wijs- en middelvinger geklemd. [18] En beneden aangekomen vond hij zijn vriend Zippo. [19] 'Kijk eens hier,' sprak Morris, de sigaret omhooghoudend. [20] Zippo klakte met zijn tong en sprak, 'ik voorzie een grootse toekomst.'

Tobacco 4, vers 1-20