ESL One Keulen: Counter-Strike, Guns of Boom en meer gaming [Fotoverslag]

5. Finale: Team Liquid vs Team Vitality

Het klapstuk van het weekend was beladen met belangen door de Intel Grand Slam. Als een team binnen tien toernooien van ESL of DreamHack erin slaagt er vier te winnen, dan ontvangen zij maar liefst 1 miljoen dollar! Team Liquid heeft de afgelopen drie toernooien gewonnen, dus dat is een goede uitgangspositie.

Mocht Team Vitality erin slagen de win streak van Team Liquid te breken, dan krijgen zij daarvoor een bonus van $100.000,-. Ook niet verkeerd.

ESL One Keulen

ESL One Keulen

Overpass gaat met 16 – 6 naar Team Liquid.

ESL One Keulen 

Team Vitality is niet naar Keulen gekomen voor een oorwassing en geeft tegengas. De fans helpen hen ook: in de arena is de meerderheid op de hand van de Fransen. Op Dust II winnen ze na overtime en Team Liquid kijkt beteuterd naar een 17 – 19 uitslag.

European Super Smash Bros Ultimate Cup 2019
De analisten

ESL One Keulen
Vitality pakt weer een ronde

Het moet beter. Het gaat beter. Team Liquid wint hun vierde toernooi op rij en ontvangt een prachtige bokaal, $125.000,- en de Intel Grand Slam van $1.000.000,-. Ze breken hiermee ook het record van Astralis. Het kostte Astralis zeven pogingen in 263 dagen om vier toernooien te winnen. Team Liquid pakte deze vier opeenvolgend in slechts 63 dagen. In totaal sleepten Jacky "Stewie2K" Yip, Jonathan "EliGE" Jablonowski, Russel "Twistzz" Van Dulken, Keith "NAF" Markovic en Nicholas "nitr0" Cannella in ruim twee maanden $1.575.000,- aan prijzengeld binnen. De senior vice-president van producten bij ESL, Ulrich Schulze, zegt dan ook: “De manier waarop Liquid dit heeft gepresteerd wordt waarschijnlijk nooit overtroffen.”

ESL One Keulen

 ESL One Keulen

ESL One Keulen

Kijk hieronder de finale terug.