FOK!filmklassieker: The Shuttered Room (1967)

Wat is er nou fijner dan op zondagmiddag een filmklassieker te gaan bekijken? Elke week speurt dekatophetspek voor de reeks FOK!filmklassieker het wereldwijde web af voor de meest uiteenlopende rolprenten. Vandaag richten we ons vizier op de horrorfilm The Shuttered Room uit 1967.

The Shuttered Room

Een jonge vrouw arriveert op een klein eiland aan de oostkust van de Verenigde Staten. Ze heeft daar een bouwvallige molen geërfd, maar is zich niet bewust van de gruwelen die haar te wachten staan. De oude molen grenst namelijk aan een 18de-eeuws gebouw, waaruit soms angstaanjagende kreten te horen zijn. Een oudere dame probeert de zaak nog te verbergen, maar de jonge bezoekster zal toch het donkere geheim ontdekken dat achter een gesloten deur op zolder wordt verborgen.

Uit de Telegraaf van 26 juli 1968
Uit de Telegraaf van 26 juli 1968

Een ouderwets fijne horrorfilm, gebaseerd op het gelijknamige verhaal van August Derleth en Howard Philips Lovecraft. The Shuttered Room, die in Nederland in de bioscoop verscheen onder de titel De Spookzolder, was het filmregiedebuut van de toen al 46-jarige regisseur David Greene, die eerder al naam had gemaakt met zijn werk voor diverse televisieseries. Gewoon een prima film met een sterke cast voor liefhebbers van klassieke gothische horrorfilms en zodoende zeer geschikt voor de zondagmiddag.