FOK!filmklassieker: The Thing With Two Heads (1972)

Wat is er nou fijner dan op zondagmiddag een filmklassieker te gaan bekijken? Elke week speurt dekatophetspek voor de reeks FOK!filmklassieker het wereldwijde web af voor de meest uiteenlopende rolprenten. Vandaag richten we ons vizier op de heerlijk bizarre horror-komedie The Thing With Two Heads uit 1972.

The Thing With Two Heads

The Thing With Two Heads is een fijne exploitationfilm van de legendarische regisseur Lee Frost, die in kringen van cultfilmliefhebbers ook bekend werd met klassiekers als Love Camp 7, Chain Gang Women, Chrome and Hot Leather, The Black Gestapo, Dixie Dynamite en Private Obsession. In The Thing With Two Heads draait het om Dr. Maxwell Kirshner (Ray Milland), een stinkend rijke racist die stervende is maar die na zijn dood wil blijven doorleven. Hiervoor bedenkt hij een methode waarbij zijn hoofd op een ander lichaam kan worden getransplanteerd. Als Kirshner na zijn overlijden weer bijkomt krijgt hij echter de schrik van zijn leven.

The Thing With Two Heads 1

The Thing With Two Heads was de debuutfilm van de legendarische special effects man Rick Baker, die in deze rolprent te zien is als een Gorilla. Dit is een film zoals we die vroeger ook konden zien op televisiezenders als Super Channel en Sky Channel. Filmliefhebbers van boven de 40 zullen zich deze fijne zenders zeker weten te herinneren. De film zou later ook regelmatig worden gespoofd in onder meer The Simpsons en Futurerama. Neem daarbij de swingende soundtrack van de Incredible Bongo Band en je weet dat je een ware cultklassieker te pakken hebt. Veel kijkplezier toegewenst.