FOK!filmklassieker: Snake People (1971)

Wat is er nou fijner dan op zondagmiddag een filmklassieker te gaan bekijken? Elke week speurt FOK! voor de gloednieuwe reeks FOK!filmklassieker het wereldwijde web af voor de meest uiteenlopende rolprenten. Vandaag richten we ons vizier op de film Snake People (1971) met in de hoofdrol niemand minder dan de legendarische Boris Karloff.

FOK-FILM-KLASSIEKER

Karloff is in de film te zien als Carl van Molder, een grootgrondbezitter en voodoopriester op het eiland van de slangenmensen, een eiland waar de inboorlingen veranderd zijn in hersenloze zombies.

De Mexicaanse film Snake People, die ook zou worden uitgebracht met de titels La Muerte Viviente, Cult of the Dead en Isle of the Snake People. was de laatste film met horroricoon Boris Karloff. De door Juan Ibáñez geregisseerde film werd al in 1968 opgenomen toen Karloff al enige tijd leed aan een onomkeerbare longkwaal. Tijdens de filmopnames moest de acteur dan ook regelmatig in een rolstoel naar een zuurstofapparaat worden gebracht. Karloff zou in 1969 op 81-jarige leeftijd overlijden.