FOK!filmklassieker: Death Rides a Horse (1967)

Wat is er nou fijner dan op zondagmiddag een filmklassieker te gaan bekijken? Elke week speurt FOK! voor de gloednieuwe reeks FOK!filmklassieker het wereldwijde web af voor de meest uiteenlopende rolprenten. Vandaag richten we ons vizier op de spaghetti western Death Rides a Horse oftewel Da Uomo A Uomo uit 1967. Death Rides a Horse is een ouderwets fijne en bikkelharde western van regisseur Giulio Petroni, bij liefhebbers van cultfilms ook bekend van films als A Sky Full of Stars for a Roof (1968) en Tepepa (1969).

FOK-FILM-KLASSIEKER

Bill (John Phillip Law) is een man die op jonge leeftijd getuige was van hoe zijn familie op gruwelijke wijze door een bende werd vermoord. Zo'n vijftien jaar later gaat Bill op zoek naar de bendeleden om wraak te kunnen nemen en krijgt daarbij hulp van de oude revolverheld Ryan (Lee van Cleef) die ook nog een rekening open heeft staan bij de moordenaars van Bill's familie.

Death Rides a Horse was één van de grote inspiratiebronnen voor Quentin Tarantino's film Kill Bill. Ook de muziek van Ennio Morricone zit in beide films. De film zou oorspronkelijk worden uitgebracht onder de titel Duel in the Wind en kent ook de nodige overeenkomsten met de klassieker The Magnificent Seven.