FOK!filmklassieker: Hunted Fever (1987)

Wat is er nou fijner dan op zondagmiddag een filmklassieker te gaan bekijken? Elke week speurt FOK! voor de reeks FOK!filmklassieker het wereldwijde web af voor de meest uiteenlopende rolprenten. Vandaag richten we ons vizier op de obscure Australische misdaadfilm Hunted Fever uit 1987.

Hunted Fever 1

In de film van de Australische cineast Craig Lahiff draait het om Sgt Jack Welles (Bill Hunter), een al wat op leeftijd zijnde politieagent in een afgelegen gehucht in Australië. Als Welles op zekere dag getuige is van een drugsdeal die verkeerd afloopt krijgt hij een koffer met drugsgeld in handen en lijkt de toekomst hem eindelijk toe te lachen. Wat de agent niet weet is dat zijn jongere vrouw Leanne (Mary Regan), die een verhouding heeft met een andere kerel, een geheel andere toekomst voor ogen heeft.

Hunted Fever 2

Hunted Fever is een film van Craig Lahiff die slechts eenmaal op een Nederlandse televisiezender te zien was en wel op RTL4 op 7 januari 1992. Gelukkig was er iemand destijds zo snugger om deze toch wel bijzondere misdaadfilm op een ouderwetse videoband op te nemen om deze vele jaren later in gedigitaliseerde versie op YouTube te kunnen zetten. Craig Lahiff zou later naam maken met rolprenten als Ebbtide (1994), Heaven's Burning (1997) en Swerve (2011). Ben je wel een liefhebber van een grimmig misdaadverhaal met alleen maar antihelden dan mag je deze film zeker niet missen.