De beste console-mods voor Fallout 4 en Skyrim SE

2016 was het jaar dat mods hun opmars maakten naar Xbox One en PlayStation 4. Todd Howard van Bethesda kondigde dit aan tijdens de E3 van 2015, met de belofte van mods voor Fallout 4 en later ook voor Skyrim Special Edition. Pc-gamers hoeft de potentie van mods niet uitgelegd te worden, maar voor veel console-spelers gaat er een nieuwe wereld open. Sinds inmiddels een paar maanden kunnen we met console-mods aan de slag, dus hoog tijd voor een overzicht van enkele toppers.

Titels van Bethesda Game Studios worden vaak geroemd om hun verslavende RPG-mechanismen, de uitgestrekte spelwerelden en de mogelijkheid om de verhaallijn op verschillende manieren te doorlopen. Toch komt er voor de meeste mensen een moment waarop ze alles wel gezien hebben en de games opzij leggen. Dankzij mods kan de levensduur enorm verlengd worden, of dat nu is vanwege extra quests, betere visuals, nieuwe items of domweg het gebruik van cheats. De vrijheid in het gebruik van mods reikt niet zover als op de pc vanwege de technische beperkingen, maar het komt aardig in de buurt.

Zijn mods geheel nieuw voor je, dan is het raadzaam om de inleiding op de volgende pagina even door te nemen. Gebruik van mods is niet bepaald rocket surgery, maar er doen verhalen de ronde van mensen die hun hele game om zeep hebben geholpen en opnieuw moesten installeren als gevolg van verkeerd gebruik van mods. Een klein beetje oplettendheid is dus wel geboden bij de toepassing van deze pareltjes.

Klik hier voor een korte inleiding, of klik op een van de games om direct naar een overzicht van de beste mods te gaan.

Fallout 4 mods
Fallout 4-mods

Skyrim Special Edition mods
Skyrim Special Edition-mods