Populaire Skyrim-mod Frostfall naar Xbox One

Hoewel Skyrim Special Edition nog niet eens uit is, zien we nu al dat enkele populaire pc-mods worden geport naar consoles. Zo is voor Xbox One nu de Skyrim-mod Frostfall aangekondigd, een hooggewaardeerde mod voor Skyrim op pc.

De ondersteuning voor mods vormt een belangrijk verkoopargument voor de aankomende Skyrim Special Edition, een remaster van de populaire rpg uit 2011. Frostfall voegt extra survival mechanics toe aan Skyrim, zoals het voorkomen van onderkoeling en het opzetten van kampen. "Frostfall houdt allerlei parameters bij, zoals je locatie, het klimaat, de tijd van de dag, de kleren die je draagt en meer. De mod is naar smaak te customizen en biedt verschillende manieren om een uitdagendere, meer 'immersive' gameplay te ervaren", zo luidt de beschrijving.

De mod biedt verder 13 nieuwe spells, een compleet nieuwe skill-tree (endurance) en voegt verbeterde visuals toe voor de sneeuw- en ijseffecten in het spel. Ook zijn er vernieuwingen op het gebied van geluiden en muziek. Verder kun je kiezen om fast-travel uit te schakelen om het jezelf nog wat lastiger te maken. De Skyrim Special Edition verschijnt aankomende vrijdag voor Xbox One, PlayStation 4 en pc.